MSL's sidste event for North blev FACEIT Major.

MSL: "Jeg har virkelig været langt nede"

MSL åbner nu op for, hvordan det var at blive bænket i North, og hvordan han ser på fremtiden.

I slutningen af september fik MSL den ærgerlige nyhed, at han måtte tage til takke med en plads på bænken hos North, men der gik blot en måned, og så blev han præsenteret som ny IGL hos Rogue.

Det betyder samtidig, at jyden rykkede de københavnske teltpæle op for at flytte til USA, hvor Rogue holder til, og en helt ny livsstil langt væk fra familie og venner og med daglig engelsk tale er en realitet for 23-årige MSL.

Det har HLTV.org taget en snak med danskeren om, mens han også kommer ind på det at blive bænket i North, hans forventninger til Rogue og meget mere.

Efter en lang periode i North med sejre i mindre turneringer tog I DreamHack Masters trofæet, men røg ud tidligt til Majoren. Hvordan var stemningen på holdet efter sådan en kort op-og-ned periode?

Det var en stor rutsjebanetur, vi var igennem på de 2 uger. Gå fra at vinde i Stockholm over de bedste hold i verden til at tabe mod mindre gode hold til Majoren. Vi var igennem alle følelsesregistre, som man kan komme igennem, og det er klart, at stemningen ikke var god, da vi røg ud. Vi var alle sammen skuffede og kede af det.

Du havde selv succes med AWP’en og fik MVP-medaljen i Stockholm, men blev alligevel bænket. Hvordan var det for dig, personligt, at løfte et stort trofæ på baggrund af din egen gode præstation, for så at blive valgt fra lige bagefter?

Det var fantastisk at vinde DH Stockholm, det er nok den turnering, jeg har været mest glad for at vinde på baggrund af, hvem vi slog, og at vi kun havde 14 dage sammen med niko inden. Hele holdfølelsen i den turnering er den bedste holdfølelse, jeg har haft med et hold, og det var fantastisk at løfte et så stort et trofæ med mennesker, jeg holder så meget af. Det var selvfølgelig fedt at præstere godt personligt også. Jeg havde aldrig regnet med, at det ville gå så godt med AWP'en, og slet ikke når jeg kun havde 14 dage til at forberede mig med den. Jeg er virkelig stolt over det, jeg gjorde til den turnering.

Det kom som en kæmpe mavepuster, og jeg har virkelig været langt nede efter den beslutning. Jeg havde ikke set den komme overhovedet. Jeg følte endelig, at vi havde fået samlet et hold, som faktisk var "et hold", og jeg ville gerne have set, hvor vi kunne have båret det hen på trods af skuffelsen til Majoren.

Generelt har der været meget kritik af dig som IGL, flere har ønsket din afgang undervejs, og tonen har til tider været ret hård. Hvad har det betydet for dig? Har kritikken af dig været fair?

Det er selvfølgelig aldrig rart at se og høre kritik af en selv, men jeg har altid prøvet at se bort fra det. Jeg har siden 2015 næsten ligget konstant i top 10 med mit hold. Jeg har altid skulle oplære spillere fra bunden, og når de blev for gode, blev de købt af et bedre hold. Alligevel har jeg formået i 2017 at være gennemsnitligt top 5 med mit hold, og da jeg blev kicked, endte vi med at være top 4 i verden, og jeg har vundet 2 store turneringer og mange mindre turneringer. Når jeg reflekterer over de knap 4 år, er jeg stolt over, hvad jeg har præsteret, I sær når man tager i betragtning, at jeg aldrig har haft 4 erfarne spillere, som var "uddannet" og havde styr på deres shit som i fx Astralis.

Jeg ved, hvilken IGL jeg er, og hvilken person jeg er. Jeg tænker ekstremt meget på holdet og gør alt for at få andre til at performe godt og have det godt. Det er en masse arbejde, og det er der ingen, udover spillerne på holdet, som ser. Så hvis man bare kigger på stats, så er det klart, at jeg får en masse kritik. Med det sagt, så er vi kommet til et punkt nu, hvor alle skal performe, og det betyder også, at jeg bliver nødt til at ændre min tankegang, tænke mere på mig selv og udvikle mig selv mere, samtidig med jeg fokuserer på holdet. Det er en svær balancegang, men det er noget, jeg arbejder med hver dag. Op til Stockholm fokuserede jeg ekstremt meget på at udvikle mit spil med AWP'en, og det lykkedes, så jeg håber og tror på, at jeg kan videreudvikle mit spil og performe bedre individuelt, samtidig med at gøre spillerne på mit hold bedre.

Nu er du videre mod nye, spændende udfordringer i Nordamerika. Hvordan kan du bruge de oplevelser, du har haft det sidste stykke tid i North, i Rogue?

Jeg kan bruge især den sidste tid, hvor vi vandt 2 ud af 3 turneringer med 2 forskellige stand-ins til rigtig meget. Vores spillestil og taktikker virkede rigtig godt siden DH Tours, vi var det bedste T-hold til Cologne, på trods af vi røg ud i gruppespillet. Så det er et kæmpe selvtillidsboost, at mit system virker godt som T. Vi havde igennem lang tid haft problemer med vores CT-sider, og det har skyldtes teamplay, under-performing af bl.a. mig, men også bare hele hold-følelsen. Det ændrede sig, både til Valencia med mixwell men også da niko kom ind. Både da mixwell spillede AWP, og da jeg spillede AWP, fik vi mere ro på CT-siderne, hvor det var nemmere at spille rundt om en AWP, der positionerede sig godt, og på den måde fik vi meget mere stabilitet og teamplay sammen, og det gjorde, at alle begyndte at performe bedre. En anden faktor var også, at niko tænkte mindre på sig selv og mere på holdets succes, samtidig med at han var pisse sjov, og det gjorde bare, at der kom en fed stemning på holdet, og vi havde det mere sjovt med at spille. Det jeg kan tage med er, at mit system som T virker rigtig godt. Jeg ved, hvordan jeg kan gøre CT-siderne bedre og forbedre teamplay'et, og jeg kan nu også spille AWP og videreudvikle på det. Med det sagt, så er der stadig utrolig meget at lære, bl.a. hvordan gør jeg holdet og mig selv mere consistent.

Det virker som om, du gennem karrieren har haft succes med at bringe up-and-coming talenter op og være en form for mentor for dem. Hvordan passer din nye plads i Rogue med det?

Det passer rigtig godt. Vi har 2 talenter i vice og Sick og 2 erfarne spillere i Hiko og Rickeh. Jeg elsker at arbejde mig op fra bunden ligesom i Dignitas i 2015. Det motiverer mig helt vildt at udvikle teamplay og gøre et hold og spillere bedre dag for dag. Det er den bedste følelse at se improvement. Så jeg glæder mig ekstremt meget til at arbejde med de 4 spillere.

Hvis man ser bort fra jeres sejr i Valencia med mixwell som stand-in, har du udelukkende spillet på danske lineups. Hvordan bliver det at skulle calle, lede, og i det hele taget kun tale engelsk fra nu af?

Nu har jeg jeg spillet med Rogue i 10 dage, og det er klart, det er en kæmpe udfordring, at alt foregår på engelsk, men det er et dejligt nyt pust at blive udfordret på andre parametre. Det er selvfølgelig rigtig svært her i starten. Førhen skulle jeg ikke tænke over, hvordan jeg får tingene sagt, der kunne jeg bare sige det. I de kaotiske situationer kan det godt være ret svært og frusterende, men over-all synes jeg, det går godt, og jeg er sikker på, at det vil være helt naturligt efter et par måneder, og så bliver alting meget lettere for mig.

Nordamerika er en region, der er berygtet for mangel på struktur både i practice og i officials. Du er kendt for at være en leder med fokus på det taktiske, og at der er styr på tingene. Tror du, det bliver et problem?

Nu har jeg spillet med gutterne i 10 dage som sagt, og de har taget rigtig godt i mod mig og den måde, jeg vil spille på. Jeg tror helt sikkert, de skal vænne sig til den struktur jeg bringer, men indtil videre har de virkelig været hårdtarbejdende og positive over for det. De har imponeret mig generelt med deres individuelle skill, dog kan jeg godt mærke, der er en forskel på kommunikation og teamplay, ifht til hvad jeg er vant til, men det tror jeg ikke har så meget med NA/EU at gøre, men mere hvilke IGL man har spillet med førhen, fordi alle spillere skal oplæres med hvordan man kommunikerer godt og hjælper sine holdkammerater godt. Der har vi været ret privilegeret i Danmark at have gode IGL's igennem lang tid, som bl.a. har oplært mig og mange af de andre spillere du ser i toppen nu. Jeg elsker at forbedre kommunikation og teamplay, og derfor ser jeg det bare som en rigtig fed udfordring og oplevelse. Det er et long-term projekt, og mit første mål er, at vi er top 15 inden marts.

Flere europæere, og især danskere, har haft svært ved skiftet til Nordamerika og det at bo langt væk fra familie og venner samtidig med, at man skal levere 100%. Jeg forestiller mig, at det som IGL bliver et endnu større arbejde. Hvad tænker du om det store skift i levemåde?

Jeg er faktisk ret tryg ved det. Jeg flyttede jo til København og boede der i 1,5 år, da jeg spillede for North. Det var 3 timer i bil væk fra familie og venner, og når du kun har ca. 1 fridag per uge, rejser 100-150 dage om året, så er der ikke rigtig tid til at se dem alligevel. Så jeg er blevet vant til ikke at se familie og venner så meget. Udover familie og venner, så er det klart, at det er et kæmpe spring at flytte til USA, men jeg har faktisk glædet mig utrolig meget til det. Jeg tror, at det kan udvikle mig ekstremt meget som person til at blive mere åben og lære flere nye mennesker at kende. Udover det personlige, så lærer jeg også at snakke engelsk meget bedre og at calle på engelsk, så det er for det meste kun positivt.

MSL skal allerede i kamp på fredag til sit første event med Rogue, når DreamHack Open Atlanta venter.

#2(Med 0 svar)
14. november 2018 kl. 11:14
SEVEN
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Altså, det sportslige aside, så har jeg simpelthen så stor respekt for folk der kan lægge så stor en del af deres privatliv til side og forfølge en drøm på tværs af atlanten. Nu har vi set flere danske spillere tage turen "alene" for at indfinde sig på et internationalt hold bosiddende i USA og det tænker jeg kræver noget karakter.
#3(Med 0 svar)
14. november 2018 kl. 11:17
Butler
Fint interview, og GL til MSL!
#4(Med 0 svar)
14. november 2018 kl. 11:17
Dozz
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Dejligt med lidt indsigt i MSLs tanker omkring hele situationen.
#5(Med 0 svar)
14. november 2018 kl. 12:02
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Jeg glæder mig virkelig til at følge hans tur over atlanten.

Han har en helvedes masse erfaring og uden tvivl et stort talent en masse godt at byde på!
#6(Med 0 svar)
14. november 2018 kl. 12:48
-Leinad-
Gl til dig Msl nice interview ! spænde
#7(Med 0 svar)
14. november 2018 kl. 13:03
TheSmilingGun
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
GL til Messel ;)
#8(Med 1 svar)
14. november 2018 kl. 16:24
SEBM1337
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Når Golden begynder at underpræstere, så kalder jeg lige C9 MSL
#11(Med 0 svar)
14. november 2018 kl. 19:01
TheSmilingGun
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Ville satme være sygt!
#9(Med 1 svar)
14. november 2018 kl. 17:19
c0bb
MSL tager hele tiden flere imponerende skridt. Håber det går ham godt i USA!
#17(Med 0 svar)
14. november 2018 kl. 23:58
duargon
c0bain?
#10(Med 0 svar)
14. november 2018 kl. 17:34
Messias
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Fedt interview!
#12(Med 5 svar)
14. november 2018 kl. 22:12
preten
10/10 copy paste fra hltv tho
#13(Med 2 svar)
14. november 2018 kl. 22:15
Nordby
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Martin som ejer dust2 er medejer af HLTV. Så derfor arbejder de 2 tæt sammen, så i virkeligheden er det faktisk HLTV der har fået interview af dust2 og oversat det og selv lagt op.
#14(Med 1 svar)
14. november 2018 kl. 22:17
jollarn
JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA
#15(Med 0 svar)
14. november 2018 kl. 22:28
Nordby
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Hvad mener du så med det?
#16(Med 0 svar)
14. november 2018 kl. 23:42
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
“Det har HLTV.org taget en snak med danskeren om”

10/10 read tho
#18(Med 0 svar)
1. december 2018 kl. 11:52
Hateville
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Men godt forsøgt
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.