Opret Log ind
CBE: "Vi ønsker ikke at stå i en situation, hvor man ikke kan honorere spillerne som aftalt lige efter et event."
Tidligere i dag måtte CBE aflyse deres League of Legends event til CBE. Nu forklarer Thomas Bjørn-Lüthi omstændighederne.
Skrevet af: Martin    8. august 2018 20:52    #CBE2018  

Stemningen var i top sidste år.

CBE indtog den danske esportsscene sidste år med et solidt event i Sønderborg. Siden har den sønderjyskbaserede organisation høstet mange roser. 

I dag kom der dog lidt ridser i lakken, da de måtte aflyse deres LoL event. 

Tidligere i dag aflyste i LoL turneringen til CBE senere i år i Sønderborg. Vil du garantere både præmiepuljen og selve CS:GO eventet her og nu?

CBE 2018 er opdelt i tre individuelle event-dele over to weekender. D. 31. august – 2. september League of Legends på Sønderborg Slot og Simracing på Alsion og igen d. 7. september – 9. september CBE 2018 main event med CS:GO og Hearthstone.

På bestyrelsesmøde i CBE har vi gennemgået alle event-delene og konstateret, at opbakningen til League of Legends ikke var tilstede som ellers først tilkendegivet. Derfor har vi desværre været nødsaget til at aflyse denne turnering øjeblikkeligt.

Endvidere kan det konstateres, at der kun er fem tilmeldte til den ene del af SimRacing. Derfor er denne del blevet aflyst.

Bestyrelsen har ikke set nogle anledning til at aflyse CS:GO turneringen. Dog er der sat spørgsmålstegn ved, om det er fair at give 25.000 kroner i præmie til Female.

Hvad er status på CS:GO turneringen? Går alt efter planen? Er der stadig noget, som mangler at falde på plads?

Status på CS:GO turneringen er, at den sidste online kvalifikation er spillet. Og der pt. kun er to kvalifikationsturneringer tilbage. CBE National Tour i Kolding d. 17.-19. august og Female kvalifikationsturneringen.

Vi kunne godt tænke os, at holdene er hurtigere til at tilmelde sig de forskellige turneringer. Dette sender et bedre signal ud til virksomheder, sponsorer og partnere.

Tidligere i dag udtalte CBE på Twitter: 

Hvilke specifikke ting drejer dette sig som? Er det en generel tendens i fornemmer hos alle sponsorer omkring esport?

Vi vil ikke gå i detaljer. Dog vil vi fortsat udtale vores bekymring for den manglende stabilitet, der er omkring hold i de forskellige spil. 

Møder hos sponsorer og partnere handler oftest om tal og genkendelighed. Det kan til tider være svær at præsentere tal fra esporten, som pt. opfattes som en online-ting.

Endvidere er det vigtigt, at scenen står sammen og sikrer, at der er god opbakning til kerne-events og turneringer. For kun på den måde kan man få esporten til at vokse. Og bibeholde turneringer af en vis kvalitet.

På Twitter langer i ud efter andre arrangører og LANs. Er det en problematik, du vil uddybe; evt. uden at sætte navne på?

Dette har aldrig været hensigten. I CBE mener vi, at alle er med til at sikre udviklingen af esporten på den danske scene. Dog er alle også med til at forhindre den. Vi vil derfor gerne opfordre alle eventarrangører og organisationer til at samarbejde med hinanden i stedet for at tale hinanden ned.

I CBE vil vi hellere tage ansvar og aflyse turneringer i god tid end at køre dem igennem, hvis der er den mindste tvivl om grundlaget for den. Vi ønsker ikke at stå i en situation, hvor man ikke kan honore spillerne som aftalt lige efter et event.

På trods af aflysningen af LoL turneringen, så garanterer CBE, at spillerne stadig kan se frem til CS:GO turneringen, som har en præmiepulje på 100.000 danske kroner. 

CBE 2018 løber af stablen fra den 7.-9. september i Sønderborg, hvor hold som Tricked, ALTERNATE aTTax og eXtatus er blandt de tilmeldte.

#1 b0ychild
2018-08-08 21:04
Kan i ikke bare give 500kr til de stinke piger der?
#3 Johnnyw0w
2018-08-08 21:36
+1 :)
#2 sn0lle
2018-08-08 21:32
Tre uger til eventet, det er ikke at “aflyse i god tid”. Især ikke når holdene har kvallet sig og potentielt købt transport, hotel osv. som jeg forstår det.

Og hvad er egentlig det for noget med at esport er online? Selvfølgelig er det da det, det er i DNA’en, men hvis man tror det kun er det, så har man seriøst levet i en bobbel, hvis man tror det. Bør ikke tage mange minutter og billeder at bevise at det langt fra er tilfældet. Det ved selv jeg, som har spillet i sølle 2 år.

Har hørt meget godt om CBE, men det her virker som en bunke søforklaringer. På twitter er det hvertfald sponsorernes skyld, her er det holdenes og esportens. Hvad med CBE? Har i ikke et ansvar?
#4 klimox
2018-08-08 22:36
Enig omkring de tre uger. Jeg forstår slet ikke, at man tænker det er at aflyse i god tid. Men det må betyde, at vi skal vente med at bestille hotel....
#5 Endourx
2018-08-08 22:40
:0) (Med lidt ironi)
Men hvis I bestiller hotel 3 uger før. Hvorfor køber I så billetter 1 uge før?
#12 klimox
2018-08-10 11:20
Vi er kvallet til turneringen, så vi køber ikke biletter en uge før. Til gengæld har vi bestilt hotel med afbestilling ;)
#6 Hani
2018-08-08 22:40
Man kunne vel bare sige at hvis det er god tid, ville der også
stadig være tid til at finde sponsorer.
#7 steady
2018-08-09 00:57
Mon ikke CS-delen bliver afviklet, som man kan forvente. I hvert fald er det lykkedes rigtig fint at finde samarbejdspartnere for mange andre danske events. Og med de mange roser CBE har fået med fra turneringsafvikleren herinde og de deltagende hold, så ser jeg ingen grund til at folk bør frygte, men snarere tilmelde.

Det er naturligvis uheldigt, hvis det her føles som en bredside af communitiet, når det er dem man gerne vil have fat i. Tendensen har alle dage været, at hold har svært ved at få sig meldt til i god tid. C'est la vie, kan man frygte. Mine år hos CG lærte mig i hvert fald, at der kommer et rush til sidst og så giver det hele lidt mere mening, men det har da også altid været det kritikken har gået på med præmiepengene, som sent kan meldes ud. Det er svært, når man ikke har holdene til at sælge det. Det troede jeg kval-turneringerne kunne lette på for CBE.

Nuvel, håber folk tilmelder sig og CBE bliver en bragende succes. Satser på at være dernede i år og se et af de bedst afviklede danske events over de senere år.
#8 rizc
2018-08-09 01:58
Han svarer stadig ikke på om de har haft kontrakter med sponsorer/partnere...

Hvis de ikke har haft det så er det virkelig deres egen skyld.
Hvis de har haft underskrevne kontrakter med nok sponsorer, så er det stadigvæk træls, men svært for dem at gøre noget med så kort varsel.
#9 Holztan
2018-08-09 10:11
Bitter pille at sluge. Men man må også tænke langsigtet. Havde de nu fortsat kunne de have risikeret at blive tvunget til at investere selv, uden støtte fra 3. parter (spiludgiveren, sponsorer, kommunen etc.). Det tyder på at de ville kunne risikere at ingen likviditet at have, og der derfor måske i værste tilfælde slet ikke ville være noget CBE næste år.

Men som potentiel sponsor er det her heller ikke just en god nyhed. Hvis jeg havde en virksomhed som kunne tænke sig at sponsorere et esport event, ville jeg tøve med at støtte events som aflyser i 11. time.

Lad os nu alle bare håbe at CS eventet stadig bliver til noget og bliver en success, så det til næste år kan blive endnu bedre/større.
#10 Messias
2018-08-09 15:00
Jeg synes heller ikke der var så mange deltagere til lol til cbe i Hillerød. Er det så fordi der ikke har været reklame nok om turneringen eller er der bare ikke nok tour spillere?
#11 Hani
2018-08-09 15:04
Mit bud er fordi der er gratis online kvalifikationer, der er selvfølgelig også præmier til deres offline kvals, men jeg tror stadig det koster.
Jeg er sikker på at de nok skal få solgt en masse billetter når først alle kvalifikationer er overstået.
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere