notaN og co. er klar til Copenhagen Games.

AGF coach i interview: "Målsætningen for turneringen hedder top 32"

Copenhagen Games nærmer sig, og Dust2.dk har derfor haft en snak med FaagaN, coach i AGF, omkring holdets nye udskiftning, forventningerne og kritikken af præmiefordelingen i B-turneringen.

Copenhagen Games starter i næste uge, og Dust2.dk har derfor hevet FaagaN, coach hos AGF, i den varme stol, hvor vi spørger ind til holdets nylige udskiftninger, hans forventninger til placering, og hvordan præmiepuljen i B-turneringen er.

AGF valgte i sidste uge at sende Kristou på bænken og derimod hive den mere erfarene siNde ind som ingame leader. Det har haft en stor betydning for mandskabet inden forberedelserne til Copenhagen Games.

I har for kort tid siden bænket Kristou og i stedet taget den mere erfarende siNde ind på holdet. Hvad betyder det for holdet, at der bliver foretaget en udskiftning så kort tid inden Copenhagen Games?

Det betyder en hel del. Det er selvfølgelig aldrig optimalt at skifte ud så tæt på en stor turnering, men med dette skifte får vi en person, som gerne vil påtage sig rollen som ingame leader, hvor vi før led under, at rollen lidt var blevet pålagt TMB. Rolleskiftet gør, at vi får frigjort TMB en masse, hvilket gør, at han kan fokusere mere på hans eget spil fremover, og det giver os mere firepower på den front. Vi får også en caller med mere erfaring og mere rutine, som forhåbenligt kan hjælpe os en hel del – specielt midround, som tidligere har været lidt et problem for os.  

Derudover får vi også chancen for at få rystet posen lidt. Holdet var nok kørt lidt fast i nogle ikke altid heldige rutiner/vaner. Med siNde på holdet føler jeg, der er blevet tilført noget nyt energi til drengene. Gnisten og lysten er tilbage.

Når siNde overtager rollen som IGL, hvad betyder det for det, som holdet allerede har bygget op mht. taktikker mv?

Jeg vil ikke sige, der kommer de helt store ændringer. Vi er bevidste om den tidshorisont, vi har at arbejde med, og vi har ud fra det prøvet at optimere vores forberedelser. Det bliver et mix af, hvad drengene allerede har bygget op kombineret med nogle af de nye ting siNde har tilført. Men holder man TMB og siNde op mod hinanden, er det to meget forskellige callere, så der er ingen tvivl om, at det er en tilvænningsproces – for begge parter.

AGF blev bygget op omkring fem efterskoledrenge, som skulle forsøge at kæmpe sig i top 10 og samtidig også gerne komme frem internationalt. Nu er efterskoletiden snart ovre, og det er derfor interessant, om de fire efterskoledrenge fortsætter sammen.

Fire af spillerne er snart færdige på efterskolen. Hvad er planen efter sommer, når de muligvis skal videre på en ny uddannelse?

Alle fire regner med at læse videre, men hvor i landet og på hvad er stadig uvist. Men ønsket er da, at vi så vidt muligt gerne vil samle dem omkring Århus, så vi kan få fuldt udbytte af vores faciliteter.

AGF har med deres nye udskiftning ikke sat for høje forventninger til deres egen præstation, når de om kort tid møder op i Bella Centeret til Copenhagen Games.

Her forventer FaagaN en plads i top 32, hvor fokus stadig er, at holdet skal have nogle gode kampe.

Der er flere gode danske og internationale hold tilmeldt Copenhagen Games. Hvad er jeres egne forventinger til turneringen?

At få spillet en masse gode kampe. Med opbygningen af turneringen må vi være ærlige og sige, at det nok bliver i B-turneringen, vi skal sætte vores mærke, hvis det er. Målsætningen for turneringen hedder top 32. Formatet i de indledende grupper byder op til en masse upsets, så alt kan ske i min bog. Personligt håber jeg, vi kan få lov til at møde nogle af de bedre og lidt mere etablerede hold, så skulle vi gå glip af nogle præmiepenge, så kommer vi i det mindste hjem med en masse erfaring og viden.

Mange har diskuteret præmiefordelingen til B-turneringen, og her er flere utilfredse, da det er blevet svært med det nye format at kvalificere sig til Main turneringen.

Her er FaagaN enig, og han så også gerne, at der var lagt flere penge i B-turneringen:

Det må se mig enig. Med så mange hold deltagende og kun 4 spots til mainturneringen, så jeg gerne flere penge smidt i B-turneringen. Samt måske en ændring af fordelingen af præmie pengene, så de tilgodeså vinderen lidt mere.

Hvad tænker du, ville være en fair præmiepulje til B-turneringen?

Jeg tænker, at mellem 40.000 til 50.000 nok havde været mere passende, og så en præmiefordeling der hed 80/20 i finalen. Jeg tror personligt, at de 2.500, der er sat af til 3.-4. pladsen, har meget lidt betydning, specielt når man kigger på, hvor mange hold der kommer til at være i B-turneringen, som har organisationer i ryggen.

AGF's startfemmer er:

  • Danmark notaN
  • Danmark TMB
  • Danmark Chr1s
  • Danmark zER0B0y
  • Danmark siNde

Copenhagen Games løber af stablen fra den 28.-31. marts og har en samlet præmiepulje på 620.000 kroner, hvoraf de 600.000 går til Main turneringen, mens der er afsat 20.000 kroner til B-turneringen.

#1(Med 0 svar)
20. marts 2018 kl. 12:22
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Fedt med indspark fra coaches, og især en gammel kending som her. Jeg er helt enig i at det virker absurd at der kun er lagt 20.000 til B-turneringen, med alle de relativt dygtige hold der kommer til at være i B-turneringen.
#2(Med 0 svar)
20. marts 2018 kl. 13:14
Zemax
Tror aldrig helt jeg kommer til at vænne mig til at se ham blive kaldt FaagaN. Heller ikke efter så mange år. :D

Udover det fedt interview :)
#3(Med 0 svar)
20. marts 2018 kl. 13:24
Phy
Tricked
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Nogle eksperter kalder det der for en forkælet holdning. :-)
#4(Med 0 svar)
20. marts 2018 kl. 16:04
thiezen
Det gør ondt at se på siNde billedet med Kristou i baggrunden :(
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.