Nicolai "glace" Jensen: “CS er min levevej”

Danmarks pt. femte bedste hold har store ambitioner. Kom helt ind under huden på Unity.

Klokken er 9 om morgenen, da vi sætter Nicolai "glace" Jensen i stævne. Han har netop afsluttet sin første ESEA kamp; en kamp, som han vandt. “Overlegent!”, siger han med et kækt smil.

Ovenpå en lang sommer med alt for lidt træning skal glace tilbage i omdrejninger. Unity går en vigtig periode i møde og derfor skal alle på holdet helt op i gear.

“Mine timer er rekordlave efter sommerferien, så vi skal op over +80 timer igen”, udtaler den unge amagerkaner, som for nyligt rundede 23 år.

Man kan mærke på glace, at han gerne vil hurtigt i gang. Der skal gerne spilles 4 kampe inden frokost.

Det internationale hold Unity blev annonceret i slutningen af juli og blev bygget op omkring den tidligere Titan spiller, Mathieu "Maniac" Quiquerez, som i de forgangne fem måneder havde ageret coach for EnVyUs. Herudover bestod holdet af 3 kendte danskere og en ester. En skæv, men spændende sammensætning.

Hvordan har i fundet sammen på holdet?

Det hele startede faktisk med, at SKYTTEN, Maniac og jeg blev enige om at se om vi kunne samle et hold, som vi følte havde potentiale til at gå langt. Vi blev også enige om, at hvis man følte der var en bedre erstatning, så var der ingen “sikre” pladser, fordi første prioritet var ingame niveauet. Efter Jesper (red. tenzki) røg ud af dignitas, blev jeg hurtigt enig med ham og Casper (red. cadian) om, at de skulle prøve at spille med os. Så ud røg Spitfire og SKYTTEN, og vil sige, at det var overraskende positivt fra dag 1 af allerede, og derfor er vi her nu. Vi har desværre lige været ramt af en ferie som slutter for vores vedkommende d. 16, da folk havde booket ferie for et halvt års tid siden. Vi starter dog op ret hektisk op, da vi har en bootcamp fra d. 22 og frem til Power LAN, så har vi to dages hvile og så flyver vi til Toronto d. 30.

Geografisk set er i spredt ud over Europakortet. Hvor holder i denne bootcamp, og hvordan kommer det til at foregå?

Det kommer til at foregå i Danmark, nærmere betegnet hos mig. Vi flyver 3 spillere ind, da vi alligevel skal til Power LAN. Vi har været så heldige at få en aftale i hus med Ballerup eSport som leverer samt låner os computere samt skærme til bootcampet. Stor tak til dem.

Hvad er jeres roller på holdet?

Vi har prøvet to forskellige scenarier - En hvor jeg lurkede, og en hvor HS lurkede. Det er sidstnævnte som er aktuelt lige nu, og formentlig også sådan det bliver i fremtiden. Ellers har vi Casper (red. cadian) som ingame leader og awp, som tager map kontrol med mig og Jesper (red. tenzki), imens at HS og Maniac lurker på sidepositionerne. Vi har et ret åbent forhold til mid round calls, så hvis nogen ser en åbning, så bliver det nævnt og så har Casper egentlig final-call. Vi stoler dog på hinanden, så hvis nogen lyder selvsikker i sit call, så følger resten trop.

Du kom selv fra en meget kort periode i Wolves. Hvorfor blev det ikke til mere?

Wolves var et ret nemt tilbud at sige ja til for mig, eftersom at Snappi er en af mine rigtig gode venner fra det virkelige liv, og jeg klinger ret godt med de resterende spillere. Desværre var der lidt problemer med Wolves allerede da jeg joinede, som gjorde at vi fik lov til at blive fritstillet fra kontrakterne. Det var umiddelbart lige efter at den danske “shuffle” gik i gang, hvor at Magisk røg til Dignitas, som gjorde at der var en åben plads i Team X. Den fik glaive tilbudt, og så derefter rullede rokaderne desværre, som endte med Snappi, valde og glaive i Team X.

Hvad betyder jeres internationale sammensætning?

Vores internationale sammensætning er ikke den “største” barriere - Kevin, Casper og jeg har været vant til i hhv. Preparation og CSGO2x at tale engelsk, så det ligger stadig i underbevidstheden, man skal blot lige ind i rytmen igen. Den eneste ulempe skulle være ift. danske events og bootcamp, at vi har 3 som bor udenfor Danmark, Jesper og Kevin i Estland og Maniac i Norge. Udover det, er det ren tilvænning. Vi har f.eks. nogen “kodeord” for forskellige scenarier, så at vi ikke behøves at sidde og uddybe på engelsk i pressede situationer, men at man kan sige ét ord og så er alle med på hvad der skal foregå.

Glemmer i 3 danskere nogle gange at tale engelsk i en hektisk situation?

Overraskende nej, nogen gange får man da lige sneget et dansk ord ind i et sætning, fordi at det skal gå så stærkt. Ellers er det udelukkende hvis vi er danskere tilbage i en clutch/retake situation, at vi skifter over til det danske. Men det er noget vi prøver at vænne os af med, så alle kan følge med i situationen og at man hurtigere tilvænner sig det engelske. Det er ret svært at diskutere en retake/clutch situation, hvis at der er to på holdet som ikke har forstået hvad planen var.

Hvad har i af planer for at tilknytte jer en organisation? Hvilke tanker gør i jer omkring dette?

Det er lige så svært for for os at afgøre, hvad vi forventer af organisationerne, som det er for organisationer at afgøre hvad de forventer af os. Vi er et helt nyt hold, med meget få kampe bag os som enhed. Vi har dog masser af erfaring og værdi som individuelle spillere, f.eks. 3 spillere som alle tre har deltaget i 3 majors eller mere. Vi ved godt, at vi ikke kan kræve alverdens før at vi har resultater og faktisk vist at vi kan finde ud af at spille sammen. Derfor afventer vi på nuværende tidspunkt til efter Northern Arena, medmindre, at der skulle komme et exceptionelt tilbud. Så ved både vi og organisationer, hvad der skal forventes.

Kan du se fordele og ulemper i at vente til efter POWER Lan og Northern Arena?

Fordelene ville selvfølgelig være, hvis vi vender hjem fra hhv. Odense og Toronto med f.eks. top 3 placeringer. Det ville ligesom slå den tvivl ned, som der eventuelt kunne være omkring os og hvad vi kan præstere. Worst case scenario ville selvfølgelig være, hvis at det ikke går som forventet. Vi er trods alt stadig et nyt hold, med mindre end 20 dages pracc før vores to første events.

Hvad tænker du om jeres placering på top 10 listen?

Havde da gerne set os indtage 4. pladsen, da jeg føler vi er en god contender til Team X. Det er ikke noget jeg har lyst til at gå så meget ind på, men er overbevist om at vi nok skal overhale Tricked inden måneden er omme.

Hvordan er top 5 i følge dig lige pt?

  1. Danmark Astralis
  2. Danmark Dignitas
  3. Danmark X
  4. Danmark Unity
  5. Danmark Tricked

Hvor langt er der i mellem jer og de andre hold top 5?

Det er svært at sige. Astralis er way up there. Dignitas, Team X og os er alle tre “nye” hold som har gennemgået udskiftninger og som skal til at starte op efter ferie. Det bliver spændende at se til PowerLAN, hvem er bedst på dagen, og hvem der kommer bedst forberedt.

Hvad har i af ambitioner både i forhold til Danmark og internationalt?

Vores ambitioner er ret høje, og hvis du spørger alle på holdet vil vi helt sikkert gerne med i en top 16 placering (major), hvilket vi også føler er et realistisk mål med tiden. Måske bliver 2017 året, hvor vi har 4 dansk baserede hold til en major? Jeg ser det i hvert fald ikke værende urealistisk. I forhold til Danmark kan det udelukkende bruges til sammenligning. Selvfølgelig kunne det være sjovt at snige sig ind i en top 3, men så længe, at det går godt internationalt. Team X, dignitas og Astralis er en stærk top, hvor jeg tror at placeringerne kommer til at skifte lidt med tiden blandt os og de to førstnævnte.

Hvordan står i, i forhold til de danske turneringer?

I forhold til danske turneringer, så har vi ikke de store planer. Vi tager til Power-LAN for at blive spillet sammen, og fordi at vi blev enige om en bootcamp samt event er en rigtig god grundstamme under opbygningen af et hold. At Northern Arena så kommer to dage efter, er selvfølgelig bare en lille bonus.

Hvad med CS:GO Danmark ligaen? Er det noget i regner med at blive en del af?

Nej, for mig virker det alt for tidskrævende i forhold til udbyttet og modstandere. Niveauet er bredt, og formatet er ikke særlig optimalt, hvis man gerne vil have de bedste danske hold med. Det er simpelthen alt for meget tid man kommer til at bruge på en lille turnering. Selvfølgelig kunne det være sjovt at være med til at støtte de danske turneringsarrangører og turneringer der nu end måtte være, men trods vores danske stamme, betragter vi stadig os selv som et internationalt hold.

Hvordan står du rent jobmæssigt og med uddannelse?

CS er min levevej og har været det i hele 2016. Det var en lidt hård overgang, hvor man i starten lever lidt måned til måned, imens man jagter sin drøm. Det er selvfølgelig indtil, at man får kæmpet sig op på et niveau, hvor lønnen er lidt sjovere. Men hvor mange kan sige, at de lever af deres hobby? Det burde uden tvivl være motivationen og dit drive til at blive bedre, og på et tidspunkt vil det også lykkedes dig. I forhold til uddannelse, så har jeg ikke andet end min HHX som jeg færdiggjorde tilbage i 2013. Der er da uden tvivl planer om at skulle tilbage til skolebænken på et tidspunkt, men lige nu er min fokus på CS.

Hvad siger dine nærmeste til din livsstil?

Jamen, de fleste synes at det er super fedt. Både drenge og piger. Jeg vil da sige at de fleste misunder at kunne leve så “frit” som man end gør som professionel, samtidig med at man tjener penge på noget så skørt som at spille computer. Min første turnering uden for Skandinavien bliver også Northern Arena, og alle er super spændte på mine vegne, og synes,  at det er fedt, at vi skal til Canada for at spille turnering. Mine forældre var MEGET skeptiske i starten, da der ikke var penge nok i det, og at jeg nærmest arbejdede så lidt ved siden af, så jeg lige kunne klare huslejen, mad og lidt spas. De er dog senere hen blevet utrolig støttende, og følger aktivt med i mine kampe og spørger ind til vores turneringer. Men CS har i længere tid været min første prioritet, og det var den drøm jeg jagtede i flere år, før at det til sidst “lykkedes”.

Er det denne gang alt går op i en højere enhed og drømmen realiseres?

Det er i hvert fald nu, at jeg begynder at få følelsen af “succes”. Jeg er på ingen måde tilfreds med det niveau jeg er på nu, og bliver ikke tilfreds før, at jeg har vundet en major. Det er selvfølgelig drømmen, og det alle kæmper for hver dag. Jeg håber, at det her hold kan være med til at komme et skridt tættere på, og måske man kommer til at se mig til min første major, under det her roster. Vi har en rigtig god blanding af erfaring og firepower, som vi forhåbentlig kan få til at spille sammen.

Interviewet er forbi og glace vender sig mod computeren. Der kan lige presses et spil mere ind.

Unity bliver uden tvivl et af de mest spændende hold at følge i efteråret. Potentialet er der; men kan det forløses? Første gang holdet kan opleves bliver til POWER Lan om et par uger.

#1(Med 3 svar)
12. august 2016 kl. 19:33
exigo
"Jeg er på ingen måde tilfreds med det niveau jeg er på nu, og bliver ikke tilfreds før, at jeg har vundet en major"

så kommer du til at være utilfreds længe Nico ;)
#2(Med 0 svar)
12. august 2016 kl. 19:33
PERCY
Vinder af Dust2 Masters
Støttet Dust2.dk med 3 julekugler i 2019
+1 xD
#5(Med 1 svar)
12. august 2016 kl. 19:50
glace
Vundet Dust2 Masters 3 gange
Vinder af Dust2 Final Four
Det er da også planen, så er motivationen højere ;)
#8(Med 0 svar)
12. august 2016 kl. 20:24
exigo
haha det true! så kan det komme en dag :D
#3(Med 0 svar)
12. august 2016 kl. 19:34
Rall0w
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Held og lykke til dig og holdet. :) Håber det går jer godt. :)
#4(Med 0 svar)
12. august 2016 kl. 19:44
DMGZ
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Super lækkert interview - alt held og lykke med holdet, Nicolai!
#6(Med 8 svar)
12. august 2016 kl. 20:01
xone
Du virker sgu som et fornuftigt menneske med velformulerede svar og gode svar tilmed.

Jeg håber at i bliver gode, jeg tror desværre bare at i har for meget dødvægt med, hvis i vil helt i toppen.
#7(Med 0 svar)
12. august 2016 kl. 20:21
b0ychild
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 17
+1 på det sidste
#9(Med 6 svar)
12. august 2016 kl. 20:33
Mrnobody
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Hvem tænker du på?
#12(Med 1 svar)
14. august 2016 kl. 20:55
cadiaN
Heroic
Dansktoppen
Major deltager
Venter stadig spændt på hans svar
#14(Med 0 svar)
15. august 2016 kl. 01:09
Mrnobody
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Haha m8 :D
#13(Med 3 svar)
14. august 2016 kl. 22:35
xone
Det har jeg intet behov for at dele :)
#15(Med 2 svar)
15. august 2016 kl. 11:40
cadiaN
Heroic
Dansktoppen
Major deltager
Har altid antaget dig som værende klart en af de klogeste på dette site - men den kommentar giver ingen mening, du skriver noget men vil ikke uddybe det?
#16(Med 1 svar)
15. august 2016 kl. 11:45
xone
Jamen jeg ved også godt hvad der sker hvis jeg skriver "jeg synes ikke X er særligt god". Så skal jeg til at argumenterer overfor tosser der er fast besluttet på at X faktisk godt kan finde ud af cs, selvom jeg er af en anden opfattelse, og det bliver bare op ad bakke.

Jeg kan godt se, at min comment måske er lidt zzz fordi jeg skriver som jeg gør, men det var nu et bevidst valg.
#17(Med 0 svar)
15. august 2016 kl. 13:30
rijaH
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Fornuftigt svar, alle vil altid have en mening om en spiller, så det er nok meget godt at holde for sig selv :D
#10(Med 0 svar)
13. august 2016 kl. 12:46
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Good luck! Når man har så realistiske opfattelser af sig selv og er så seriøst, så skal det forhåbentligt nok blive til noget :) Du er så fucking fornuftig at høre på jo Glace! :D
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.