Astralis er nu ejet af RFRSH.

RFRSH køber Astralis og Heroic*

Astralis og Heroic har fået nye ejere, da RFRSH nu ejer majoriteten af andele i begge hold. Hele RFRSH-modellen gik ellers ud på, at selskabet ikke skulle eje holdene.

Det danske selskab RFRSH har længe benægtet at være de reelle ejere af Astralis og Heroic, men det kan selskabet ikke mere, for de har nemlig overtaget majoriteten af anparterne i holdene.

RFRSH-modellen har ellers bestået af, at de kun varetog holdenes kommercielle aktiviteter uden at eje dem, men det er der nu lavet om på.

RFRSH ApS ejer nu 55% af anparterne i Astralis Esport ApS, mens de tegner sig for hele 80% af ejerskabet af Heroic IVS. Det fremgår af CVR og RFRSH's egen hjemmeside, hvor selskabet også skriver, at de i skrivende stund forhandler med GODSENT om ejerskabet der.

De resterende procenter er delt mellem spillerne og ledelsen hos holdene, og heriblandt er Frederik Byskovs selskab blandt andet, Cityforest ApS, som ejer andele i Astralis.

Der kan være dele af ejerskaberne, som ikke fremgår på CVR, da man skal eje minimum 5% for at fremgå som legal ejer, og det kan være grunden til, at der mangler nogle procenter ved Heroics ejere.

Strukturen omkring de to hold og RFRSH har været mødt af en del kritik, og flere har påstået, at RFRSH reelt ejede holdene uden at fremgå som legale ejere - det er dog ikke blevet bevist.

Vender på en tallerken

Det er også kun to måneder siden, at Steen Laursen, VP of Communications & Brand hos RFRSH, sagde til Slingshot, at DIF ikke hentydede til RFRSH, da de ikke ejede holdene. Det skete i forbindelse med et interview, hvor DIFs formand udtalte, at esport ikke kunne blive optaget som en sport, hvor en af begrundelserne var, at ét selskab ejede flere hold.

Der har dog hele tiden været en mulighed for, at RFRSH kunne overtage ejerskabet af holdene. Det fremgår af et citat på Finans.dk, som Steen Laursen udtalte i april:

Det ligger under vores model, at vi sammen med spillerne kan forhandle os frem til et medejerskab. Hvordan det skal gøres, vil være op til forhandling med det enkelte hold, men der ligger en mulighed i den måde, vi har sat det op.

Nu er ejerskaberne altså en realitet, og det bryder med den model, som RFRSH hele tiden har lagt op til, at de benytter.

Formanden for DIF: "Fuldstændig uholdbar situation"

RFRSH's overtagelse af ejerskabet af både Astralis og Heroic falder dog heller ikke god jord hos formanden for DIF, Niels Nygaard.

Han sammenligner situationen med, hvis en organisation ejer aktier i både FC København og Brøndby IF, og dertil siger han til Finans.dk:

Det er fuldstændig det samme, set med mine briller. Og det er klart, at det er en fuldstændig uholdbar situation for idrætten at skulle leve med. Det er ifølge vores regelsæt heller ikke muligt.

Niels Nygaard slår dog fast over for Finans.dk, at det ikke kun er strukturen omkring RFRSH's ejerskab, som er problematisk for esportens optagelse i DIF, men det spiller en vigtig rolle, da der er fare for matchfixing:

Problematikken om ejerskabet er jo kun én blandt en lang række forskellige ting i forhold til overvejelserne om at kunne knytte esporten tættere til os. Men det er klart, at alene problemstillingen omkring ejerskab og risiko for matchfixing, som vi jo gør rigtig meget ud af inden for idrætten i øvrigt, er dybt alvorlig. Risikoen for, at der kan blive tale om matchfixing, hvis et selskab ejer flere forskellige hold, er helt overhængende

Dust2.dk har i dag forsøgt at få fat på både Steen Laursen og Nikolaj Nyholm fra RFRSH for at søge svar på, hvorfor de pludselig har skiftet mening omkring ejerskab af holdene. De er dog ikke vendt tilbage med svar endnu.

Noget tyder dog på, at det ikke bliver en permanent løsning med ejerskabet af begge hold, da RFRSH i juni måned accepterede WESA's regler, som kun tillader det danske selskab at eje et hold. Det gav dem 18 måneder til at skille sig af med dem, de ikke vil have.

Opdatering kl. 16:20*

Nikolaj Nyholm er nu vendt retur med svar på vores spørgsmål, og her skriver han blandt andet, at det ikke var planen, at de ville eje holdene, men Heroics spillere ville gerne selv have RFRSH med ind som ejere.

Han slutter af med at bekræfte, at spillerne i Heroic ejer 20% af holdet, mens det for Astralis' vedkommende er 45%, der er fordelt mellem spillerne og ledelsen omkring holdet.

Det er rigtigt, at da vi startede, regnede vi ikke med at have noget ejerskab i holdene, selvom vi også gjorde det klart, at vi ikke ville afvise det på sigt, hvis det gav mening. Dette ændrede sig i løbet af året, da vi efterhånden havde arbejdet med holdene i de første 9 måneder. For eksempel var Heroic fra start ejet 100% af spillerne, men det blev klart, at vi sammen kunne skabe et mere værdifuldt selskab, hvorfor spillerne også ønskede os ind i ejerkredsen. Det var deres beslutning.

#1(Med 4 svar)
19. juli 2017 kl. 16:14
prinsgemalen
Folk må endelig rette mig, men er det ikke det Richard Lewis har sagt længe. Både i hans YT show og en artikel? Jeg syntes at dobbelt ejerskab af hold er noget bullshit, og intet godt gør for scenen.
#3(Med 3 svar)
19. juli 2017 kl. 16:25
zkalle
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Self hjælper det scenen. De hold som har noget med rfrsh at gøre, får jo bootcamp lokaler, proffesionel hjælp af tidligere sports udøvere og jeg ved ikke hvad :D

Det er den rigtige vej på den måde at de hjælper folk med at blive bedre, men self kan det virke skummelt for nogen :)
#7(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 16:42
JKN
De forhold kan jo sagtens stilles til rådighed for holdene uden at eje holdene? Der skal jo bare være en anden afregning.
#9(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 16:47
diOnysos
Støttet Dust2.dk med 9 julekugler i 2019
De havde bootcamp lokaler i forvejen hos rfrsh.
#20(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 18:04
prinsgemalen
Problemet for mig med RFRSH, er at Heroic og Astralis ikke burde stille op i de samme turneringer. Som #7 siger kan de jo sagtens stille alle de gode ting til rådighed uden at eje dem.
#2(Med 5 svar)
19. juli 2017 kl. 16:31
bech
Ydermere sidder RFRSH på 66,67-89,99% af stemmeretten hos Astralis.

Det er faktisk ret grinern hvordan Astralis ejerskab er stykket sammen. Fordi der er en række kapitalfonde inde over Astralis og Refresh, så sidder nogle ret uventede firmaer på ejerandele af Astralis, bl.a:

European Investment Fund (0,83-3,33%)
Vækstfonden (0,71-2,83%)
Dansk Industry (0,12-0,67%)
3F (0,12-0,67%)
Dansk Metalarbejderforbund (0,07-0,34%)
Arbejdsmarkedets Tillægspension (0,03-0,17%)
PFA Fonden (0-0,4%)
HK/Danmark (0-0,3%)
Norliv - Foreningen for kunder i Nordea Liv & Pension (0-0,03%)
A.P. MØLLER OG HUSTRU CHASTINE MC-KINNEY MØLLERS FOND TIL ALMENE FORMAAL (0-0,02%)

Ligegyldigt lave procenter, men stadig sjovt hvordan det spreder sig.
#4(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 16:34
bech
Det skal selvføgelig nævnes at det ikke er direkte ejerskab men ejerskab igennem andre firmaer..

PS: Hvis Dust2.dk skribenterne er interesserede i at følge når der sker ændringer på de her ting, så kan i gøre det her:
lasso.dk/firmaer/38074466
#6(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 16:37
noche
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
Det er alligevel nogle pudsige virksomheder :)
#11(Med 2 svar)
19. juli 2017 kl. 16:55
Messias
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Vildt nok at pensionsfonde er gået med men de leder jo også efter alternative investeringer hvor der kan være mange % at hente ved opkøb
#29(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 20:55
bech
Nah tror sgu ikke de ved de har en del. De ejer jo bare noget af en kapitalfond der investerer i alt muligt :)
#34(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 23:01
MemeLord
Det leder alle jo efter, og positive CARs for target companies er jo en hel generel tendens.
#5(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 16:35
noche
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
Ligemeget hvis beslutning er det kritisk at konstallationen laves anderledes. Du kan ikke have en organisation, som ejer to hold, der deltager i de samme events, og som samtidig ejer et af eventsne.
Men det kunne måske betyde et kommende salg af et af holdene og den indtægt det kan sikre.

Vil dog stadigvæk ikke mene, at de kan eje et hold, og have det hold til at deltage i deres egen turnering.
#8(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 16:44
JKN
Det er simpelthen noget rod med samme virksomhed, der ejer flere hold og ydermere arrangerer turneringer nu..
#10(Med 10 svar)
19. juli 2017 kl. 16:52
byx
Alt omkring RFRSH lugter simpelthen så meget. Ja det er da super cool de vil gøre en masse for eSport hold og sporten generelt set, men deres svingende statements og specielt Richard Lewis youtube video omkring deres regelsæt og hvordan de kontrollerer nærmest alle aspekterne af holdene, synes jeg mest af alt lugter af at RFRSH vil suge så mange penge de kan, ud af de hold de er involveret i.

Med så meget kapital og så erfarne forretningsfolk virker det til de vil benytte hvert uskyldigt smuthul til at styre tingene bag kulisserne og tjene så mange penge som muligt.

At de så også gør det ved at være majoritetsejere af to konkurrerende hold på samme tid, gør det bare endnu mere snusket.
#17(Med 7 svar)
19. juli 2017 kl. 17:53
nkolaj_
Astralis
Guld Sæsonkort Sæson 16
Har du læst Astralis årsregnskab, der er ikke mange penge at hente?! 😜

Vi lever dag ind og dag ud efter vores mission: "to deliver the greatest moments in esports - for the fans, the players and the brands. Together we will advance esports from a sub-culture phenomena to the recognition of a mass audience."

Hver eneste person herinde ånder og lever for dette og for CS, om det så er arbejdet med holdene, video content, eller den kommende turnering. Der er ikke mange andre der er villige eller har midlerne til at løfte opgaven der skal til for at få esport generelt og CS specifikt bredt ud. Vil vi hellere have de danske rosters på amerikanske hænder? Da vi først begyndte at arbejde med Heroic var de blevet ditch'et af SK. De eneste andre der stod på spring var skin betting sites som jo ikke ville kunne have betalt lønninger efter bare et par måneder...

Vi er helt med på at det ikke er alle der bryder sig om hvad vi gør og føler at det er problematisk at vi har ejerskab af flere hold. At antyde at der skulle kunne foregå match fixing er fornærmelse mod spillerne i GODSENT, Astralis og Heroic.

ps. Ja, Richard Lewis har han en slem torn i siden på os. Vi kan bare ikke ignorere at han kom ud med sin seneste gylle samme dag som vi annoncerede BLAST Pro, potentielt en konkurrent til hans egen arbejdsplads...
#24(Med 3 svar)
19. juli 2017 kl. 19:07
byx
Du må gerne give mig adgang til jeres regnskab hvis du har lyst ;-)

Altså lad os tale rent ud af posen, grunden til at I og resten af investorerne har smidt penge i det her, er fordi I anser det for at blive en sindsygt god forretning - ellers var der ikke smidt så mange millioner på bordet. Det må være det vigtigste at huske i alt det her. At I vil gøre eSport mere udbredt og anerkendt er jo en direkte følgevirkning af jeres investering. Jo flere mennesker der får øjnene op for det, køber merchandise og køber biletter til jeres events, jo flere penge tjener i.

Det er der absolut heller ikke noget galt i, men jeg tror bare vi er mange der er usikre på hvor i har jer henne ifht. de statements i er kommet med mht. ejerskab og lignende som har svinget i flere retninger indtil nu.

Mange af de ting I gør for eSport er super fine i min optik, men der bør fra dag 1 have været en mere direkte gennemsigtighed uden dikkedarer af nogen art. Det er jo lidt synd at i allerede nu i manges øjne har et snusket omdømme pga. tidligere ting der er sket.

I forhold til tingene omkring matchfixing så kan jeg sagtens se det ikke er rart at få klasket den i hovedet, men med så mange penge på spil bare i en organisation, for slet ikke at tale om præmiepenge og sponsorpenge, er det klart at folk lige studser lidt over det med ejerskab af flere org's, det er kun naturligt.

Jeg kan godt høre på ordene at han er meget trætte af jer, og der måske er en stor interessekonflikt, men jeg synes dog en del af hans pointer er valide. Hvis det ikke er tilfældet må du meget gerne fortælle mig det.
#30(Med 2 svar)
19. juli 2017 kl. 20:56
bech
Danske regnskaber er offentlige.

lasso.dk/firmaer/37275506
#37(Med 1 svar)
19. juli 2017 kl. 23:14
MemeLord
Måske, men for selskaber så som astralis der ikke er forpligtet til at udarbejde særligt meget ift. regnskab (så som det du linker der), er det jo mere eller mindre umuligt at få et ordenligt overblik over hvordan virksomheden ser ud fra et finansielt perspektiv.

Og lad mig starte med at klargøre én ting her: Nej, det kan du ikke være uenig i ;-)
#38(Med 0 svar)
20. juli 2017 kl. 09:58
bech
True, der er måske ikke meget at komme efter i selve regnskabet men nu bad han om at få regnskabet, ikke et dybere indblik i deres økonomi :D
#28(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 20:10
KarK
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Jeg kan kun sige at arbejde sammen med RFRSH er noget sf det mest professionelle setup jeg har set længe! Tværs af alle sportsgrene :)!

De gør det self for at tjene penge - men de løfter Esport og de gør det godt - så hvad der sker med ejerandele og hvordan man skriver holdene ind under RFRSH er mig underordnet, jeg ser på de resultater de skaber - hvilket er yderst imponerende! Glæder mig til at komme ind til jer næste gang i August :)!
#41(Med 1 svar)
20. juli 2017 kl. 14:47
Heyz
Hvordan ser I mulighederne for langigtet profit i jeres hold ejerskab? Hvis holdene ikke tjener penge nu, hvorfor skulle de gøre det om 2-5 år? CS:GO I sig selv vokser ikke mere.
#45(Med 0 svar)
20. juli 2017 kl. 16:48
nkolaj_
Astralis
Guld Sæsonkort Sæson 16
Vi ser selvfølgelig mulighederne som værende relativt gode. Selvom vi stadig er i de tidlige faser, har vi formået at trække nogle store brands, der forstår værdien af det publikum der ser og spiller CS, ind i denne verden. Audi deal'en var den første.
Når vi beslutter os for at arrangere turnering(er) er det selvfølgelig fordi at vi tror at vi kan udbrede opmærksomheden yderligere og tiltrække endnu flere casual fans, fans der ikke i forvejen spiller CS. Hvis vi formår at gøre det, kommer det holdene, alle turneringer, mv. til gode.
#42(Med 1 svar)
20. juli 2017 kl. 14:58
Heyz
"og specielt Richard Lewis youtube video omkring deres regelsæt og hvordan de kontrollerer nærmest alle aspekterne af holdene, synes jeg mest af alt lugter af at RFRSH vil suge så mange penge de kan, ud af de hold de er involveret i.

Med så meget kapital og så erfarne forretningsfolk virker det til de vil benytte hvert uskyldigt smuthul til at styre tingene bag kulisserne og tjene så mange penge som muligt. "

De kommentarer du kommer med her viser problemet med Richard lewis video. Fordi RL's video giver indtrykket af at der er den store konspiration og onde forretningsfolk. Og som regel er verdenen langt minder sort og hvid, men det forstår 99% af hans følgerere ikke , og din kommentar viser helt tydeligt det.

Men hvis du ser på det på en mere praktisk og mindre ideologisk måde, så vil du se at RFRSH gør mange fine ting for holdet, og de potentielle interessekonfliker er mere hypotetiske fremfor sandsynlige. Dermed ikke sagt at man i en ideel verden kun burde eje et hold, men blot fordi der eksisterer en potential interessekonflikt gør det ikke uetisk og det betyder ikke at der er noget "skummelt" der er fundet sted.

Og at du forsøger at vende det til at være uetisk og problematisk at de forsøger at tjene penge og er erfarne forretningsfolk er ekstremt misvisende fra din side. Ja self håber de at tjene penge en dag, men det er jo klart de er langsigtede investorer. Hvis du selv havde nogen form for etik ville du omgående slette den del af dit indlæg og kun fokussere på dobbelejerskab-konflikten.

Mit kritikpunkt af RFRSH er derimod at deres PR jo er håbløs, og hvordan kan du sælge dig som media company når størstedelen af communities fejlagtigt har fået den forståelse at du er et skummelt virksomhed.
#48(Med 0 svar)
20. juli 2017 kl. 17:19
byx
Hvad er din stilling hos RFRSH? Du har 5 indlæg på din profil og alle er skrevet i denne tråd hvor du forsvarer virksomheden. Har svært ved at tro du ikke er biased :)

Der er intet uetisk og problematisk i at tjene penge. Jeg synes det er fedt at RFRSH vil gøre sporten større og bedre, men det bliver en anelse tåget når ens statements peger i mange retninger mht. ejerforhold i konkurrerende hold.

Jeg har masser af etik, og du får mig ikke til at slette noget jeg har skrevet. Vel nok endnu et bevis på at du har direkte eller indirekte relation til virksomheden ;-)
#12(Med 2 svar)
19. juli 2017 kl. 16:55
n0aH-
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Nogen der kan huske, hvornår at WESA meldte ud at RFRSH havde 18 måneder? Når de at afholde BLAST Pro Series inden de 18 måneder er gået?
Hvis ja, så er den her udvikling af ejerforholdene ret kritisk. Især hvis det viser sig at både Astralis og Heroic bliver inviteret. Jeg er klar over, at de gør meget for dansk esport, men det skal satme gøres rigtigt når det når op i de størrelsesordener som de er på nu med BLAST på vej. Under alt kritik.
#27(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 19:39
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Hvad er problemet, hvis de begge inviteres?
#43(Med 0 svar)
20. juli 2017 kl. 15:03
Heyz
"Nogen der kan huske, hvornår at WESA meldte ud at RFRSH havde 18 måneder? Når de at afholde BLAST Pro Series inden de 18 måneder er gået? "

Det er fuldkommen ligegyldigt. Ja de vil have dobbelt ejerskab mens Blast Pro series finder sted. Hvis vi antager at de inviter både Astralis og heroic (hvilket ikke nødvendigvis finder sted), tror du de vil fixe brackets eller servers for at give de hold bedre vilkår.... selvom de i virkeligheden outsourcer turneringsarrangeringsdelen.

Altså de potentialle situationer hvor noget skummelt kan finde sted er så ekstremt usandsynlige så de dårligt at værd at tale om.
#13(Med 4 svar)
19. juli 2017 kl. 16:59
Messias
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Det ligner lidt en eforce konstellation.
Hvis man sidder på toppen og hiver kæmpe sponsorater hjem så må der også tjenes en del penge. Søger i en god KAM med tidligere erfaring indenfor salg af markedsføring? :-P
#18(Med 3 svar)
19. juli 2017 kl. 17:54
nkolaj_
Astralis
Guld Sæsonkort Sæson 16
Hvis du kan hjælpe os med at lukke hullerne så vi ikke skal bruge andres penge men dem vi tjener selv skal du bare komme til!! :)
#46(Med 2 svar)
20. juli 2017 kl. 17:03
Messias
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Det er da sjovere at bruge andres penge end sine egne først da :D
Når jeg kigger lidt på jeres regnskab. Har i lånt mange penge til ejerne siden i har en minus egenkapital?
#49(Med 1 svar)
20. juli 2017 kl. 17:19
nkolaj_
Astralis
Guld Sæsonkort Sæson 16
Selskaber i Danmark må ikke låne penge til sine aktionærer/ejere, men måske mener du af sine aktionærer/ejere? Det sidste kan jeg bekræfte...
#50(Med 0 svar)
21. juli 2017 kl. 20:45
Messias
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Ahh yes, jeg mener af ejerne :)
#14(Med 9 svar)
19. juli 2017 kl. 17:22
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Jeg synes det er lidt underligt med folk står udefra og brokker sig over hvad "vi" gør.
Man må da selv få beskidte fingre.
#15(Med 8 svar)
19. juli 2017 kl. 17:38
n0aH-
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Mener du DIF?
#19(Med 7 svar)
19. juli 2017 kl. 17:57
nkolaj_
Astralis
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg tror ikke DIF har meget forståelse for esport. Nej, de bryder sig ikke om at der er ejerskab af flere hold, men antydelser om at det skulle kunne resultere i match fixing er jo disrespekt for spillerne.
De bør engagere sig og vi har inviteret dem en tur ind forbi for at snakke med os, spillere, græsrødderne (Sørby) og de tidligere professionelle der nu gør noget for esport (Kasper Hvidt)
#21(Med 6 svar)
19. juli 2017 kl. 18:36
Django
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Det handler ikke om dis respekt, men om at man igennem historien har set gentagne gange at lignende situationer altid vil gøre man bøjer sig når money talks uanset hvad. Og det gælder også rfrsh.
#26(Med 5 svar)
19. juli 2017 kl. 19:37
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Hvad mener du?
#31(Med 3 svar)
19. juli 2017 kl. 21:47
thiezen
IBP?
#32(Med 2 svar)
19. juli 2017 kl. 21:50
TheSmilingGun
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Yeah, men DaZeD ejede jo kun NetCodeGuides, og der var ingen beviser for at NCG spillerne vidste noget om den matchfixing, som IBP havde gang i.
#39(Med 1 svar)
20. juli 2017 kl. 10:02
thiezen
Jeg mente nu også bare det at de smed en kamp for penge :) Ikke om NCG vidste det eller ej
#40(Med 0 svar)
20. juli 2017 kl. 12:17
TheSmilingGun
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Yeah okay min fejl :) Men giver dig ret xD
#47(Med 0 svar)
20. juli 2017 kl. 17:03
noche
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
Der vil altid findes mennesker der kan snyde / bedrage / stjæle, hvis det er muligt. Specielt hvis det gælder penge. Netop derfor har man i mange andre sportsgrene forsøgt at sikre sig ved konstellationer, som mindsker risicien for det. En konstellation som denne hos RFRSH muliggøre i højere grad disse ting, og derfor er det problematisk.

Der er rigeligt med match fixing skandaler at tage af i forskellige sportsgrene, men desværre også i CS. Det burde ikke være nødvendigt med eksempler.
#16(Med 2 svar)
19. juli 2017 kl. 17:47
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Det var da sørgeligt. En super måde at de kan cashe ud, hvis de vælger at skilde sig af med de andele indenfor de 18 måneder som WESA har påbudt dem, men jeg forstår vitterligt ikke, hvordan de ikke selv kan se, at det er en skidt ide for den sportslige integritet.
#22(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 18:36
Django
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
+1
#23(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 18:47
DGaard
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
+1
#25(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 19:13
Nomad
Guld Sæsonkort Sæson 15
I Formel 1 kører fx Red Bull og Toro Rosso rundt uden problemer, selv om de begge er kontrolleret at samme firma. Så længe der ingen beviser er på urent trav virker det ret underligt at vi går så meget op i det? Valves holdning er desuden også at så længe det ikke misbruges, så er det ikke noget de vil gøre noget ved.

Kan det misbruges? Naturligvis, men det kan så meget andet også, fnatic og godsent som skiftede spillere frem og tilbage for at få deres major spot tilbage just in time virkede da betydeligt mere shady end noget vi nogensinde har set ud af rfrsh.
#33(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 22:54
OJ1738
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
@nomad og Martin er i involveret med RFRSH? Siden i begge er ude og stå på mål :D
#35(Med 1 svar)
19. juli 2017 kl. 23:02
klimox
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Noget som undre mig er at mange virker forarget over at RFRSH er kommercielle. Hvorfor må de ikke tjene penge på deres forretning?
#36(Med 0 svar)
19. juli 2017 kl. 23:07
byx
Hvem er forarget over det? RFRSH er jo sat i verden for at tjene penge. Ikke så meget at blive overrasket over der :D
#44(Med 0 svar)
20. juli 2017 kl. 15:51
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
So let me get this straight, manden fra dif er utroligt meget imod at indblande esport i dif. Men alligevel sammenligner han Heroic og astralis med Brøndby og FCK.. Ehmm..
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.