TENZKI og Dignitas skal prøve at kvalificere sig til majoren.

Major kvalifikation: Hvor store er holdenes chancer?

Torsdag begynder Major kvalifikationen, og i den første del af vores optakt kigger vi på otte af de deltagende holds chancer for at komme til Majoren.

I morgen begynder en af de vigtigste turneringer for 16 af verdens bedste hold, der endnu ikke er kvalificeret til Majoren. Den store favorit er G2 Esports, der ligger nummer fire på HLTV.orgs rangliste, imens FlipSid3 ligger dårligst placeret på den liste af de 16 hold som nummer 39.

Vi har i den forbindelse lavet en optakt, hvor vi vurderer de enkelte hold og deres chancer for at kvalificere sig til Majoren. Chancevurderingen samt teksten er vurderet ud fra en subjektiv vurderingen af skribenten.

Australien Renegades (HLTV.org rank: 23 - Chance 3/10)
Lineup: jks, AZR, USTILO, nexa, Nifty

  • Renegades vandt den asiatiske Minor foran hold som TyLoo og Flash Gaming, hvilket må siges at være rimeligt solidt frem mod Major kvalifikationen. Kigger man dog på deres turneringer i USA, så blev holdet nummer otte i ECS og ni i EPL, hvilket ikke er just prangende. De er blevet forstærket med nexa og Nifty, men de skal finde deres absolut ypperste spil frem, hvis de skal kunne levere en overraskelse og spille sig videre til Majoren. De har nu trukket FlipSid3 i første kamp, så der bør være en chance for at Renegades kan få en god start.

Renegades kvalificerer sig til Majoren: Odds 2,15
Renegades kvalificerer sig ikke til Majoren: Odds 1,60

BIG (HLTV.org rank: 18 - Chance 6/10
Lineup: gob b, LEGIJA, nex, keev, tabseN

  • BIG viste stor klasse på sidstedagen af den europæiske Minor, med tre sejre på en dag over EnVyUs, Dignitas og PENTA. tabseN var onfire, og gob b styrede holdet til perfektion. LEGIJA ser ud til at have fundet noget af hans gamle form frem, imens keev bare ødelægger med hans sniper. Spørgsmålet er hvor højt deres topniveau er, og om de kan holde formen. De har en joker gemt i nex, som tidligere har vist at han kan lave MVP-værdige optrædener når han rammer hans A-game. Holdet møder dog Cloud9 i deres første kamp, så de skal holdet hovedet højt, selv hvis de taber.

BIG kvalificerer sig til Majoren: Odds 2,30
BIG kvalificerer sig ikke til Majoren: Odds 1,53

USA Cloud9 (HLTV.org rank: 6 - Chance 7/10
Lineup: automatic, Stewie2k, Skadoodle, n0thing, shroud

  • Cloud9 stormede ind i playoff ved ECS finalerne, da de slog både Fnatic og Astralis, hvorefter de tabte semifinalen til FaZe. Det fik dem op som nummer seks på HLTV.orgs rangliste, men deres Major kvalifikations historik er som en ond ånd. De var senest til en Major til MLG Columbus i starten af 2016, og i kvalifikationerne til både ESL One Cologne og ELEAGUE Majornerne tabte Cloud9 begge gange den sidste knald eller fald kamp. De bør med deres hold kunne kvalificerer sig til Majoren, men det har man også sagt de sidste to gange.

Cloud9 kvalificerer sig til Majoren: Odds 1,30
Cloud9 kvalificerer sig ikke til Majoren: Odds 3,15

Dignitas (HLTV.org rank: 26 - Chance 4/10)
Lineup: cromen, jkaem, fox, RUBINO, TENZKI

  • Dignitas kommer med på yderste mandat fra den europæiske Minor, hvor de i gruppespillet vandt det tredje og afgørende map mod LDLC i overtid for at kvalificere sig til playoffs. Holdet har dog en masse firepower, hvor spillere som jkaem og fox ser ud til at fundet sig til rette, imens TENZKI og cromen kan udfolde deres talent. Dignitas har et godt topniveau, men de svinger for meget, og det kan koste det unge hold, der kun har spillet sammen i to måneder. 

Dignitas kvalificerer sig til Majoren: Odds 2,15
Dignitas kvalificerer sig ikke til Majoren: Odds 1,60

Flipsid3 (HLTV.org rank: 39 - Chance 5/10)
Lineup: markeloff, B1ad3, electronic, wayLander, WorldEdit

  • Siden 5. april har FlipSid3 kun spillet fem officielle kampe, der tæller tre sejre i ESEA Premier og to nederlag i andre turneringer til BIG og Natus Vincere. Det CIS-baserede hold er det hold, der har spillet færrest officielle kampe, hvorfor de også er røget helt ned som nummer 36 på HLTV.orgs rangliste. De kan dog en ting, og det er at kvalificere sig til Major's. De kvalificerede sig til både MLG Columbus og ESL One Cologne 2016 igennem Major kvalifikationer, imens de med en 5.-8. plads efter en sejr over NiP ved Cologne-Majoren, var sikret en plads ved ELEAGUE Majoren.  

BIG kvalificerer sig til Majoren: Odds 2,40
BIG kvalificerer sig ikke til Majoren: Odds 1,50

 Tengri (HLTV.org rank: 37 - Chance 2/10
Lineup: fitch, Ramz1k, SNk, pachanga, sonic

  • Den store overraskelse ved CIS Minoren var Tengri, der formåede at blive toer ved Minoren foran hold som pro100, Spirit og Spirit Academy. Holdet har tidligere haft Gambit-stjernen HObbit på holdet, men kigger på man deres resultater op til Minoren, så er det svært at de hvordan de formåede at kvalificerede sig. Holdet har tabt til flere CIS-hold online, der ikke en gang formåede at kvalificere sig til CIS-Minoren, men har samtidig taget et map fra Tricked og slået North Academy. Man skal ikke undervurdere dem helt, men de er på papiret det svageste hold i turneringen.

Tengri kvalificerer sig til Majoren: Odds 5,00
Tengri kvalificerer sig ikke til Majoren: Odds 1,13

G2 (HLTV.org rank: 4 - Chance 9/10)
Lineup: apEX, kennyS, NBK, shox, bodyy

  • Den absolut største favorit til at gå videre er G2, som lige nu ligger nummer fire i verden ifølge HLTV.org. De har vundet Dreamhack Open Tours og ESL Pro League Finals, og ligner også en udfordrer til den samlede sejr ved selve Majoren. Men først skal de kvalificere sig til Majoren, og både det gamle EnVyUs hold og det gamle G2 hold var kun et nederlag fra at misse ELEAGUE Majoren, så de kan ikke være helt trygge med situationen. Med deres firepower og erfaring bør de dog være favoritter mod en hver modstander i kvalifikationen. 

G2 kvalificerer sig til Majoren: Odds 1,13
G2 kvalificerer sig ikke til Majoren: Odds 5,00

Sverige GODSENT (HLTV.org rank: 27 - Chance 5/10)  
Lineup: pronax, znajder, twist, disco doplan, Lekr0

  • To tidligere Major vindere er på GODSENT's lineup, men de kan stadig ikke få det til at fungere. De endte sidst til cs_summit, og skuffede med en 3.-4. plads til MDL finalerne, hvor de som minimum burde have været i finalen. pronax og znajder ser ikke ud til at have det individuelle niveau, og der ser stadig ud til at mangle en plan og struktur, hvorfor holdet har hentet messioso ind fra RFRSH, til at hjælpe med at forbedre holdet. De bør have et højt nok topniveau til at gå videre, men de har ikke vist det i 2017 endnu.

GODSENT kvalificerer sig til Majoren: Odds 1,85
GODSENT kvalificerer sig ikke til Majoren: Odds 1,85

Den anden del af optakten vil blive offentliggjort inden starten i morgen, hvor G2 og Immortals støder sammen i det første opgør klokken 09:00 dansk tid. Turneringen vil blive spillet i et swiss-format, og du kan se hele programmet her.

#1(Med 0 svar)
28. juni 2017 kl. 20:44
BarcodeNone
Det er da nogle riimelig hidsige odds på C9.. Ud fra deres faktiske spil/præstationer på LAN jeg slet ikke se hvorfor de skulle være favoritter, selv i det her felt.

Og så er det værd at bemærke at F3's kvalifikations historik faktisk går hele vejen tilbage til Katowice '15
#2(Med 0 svar)
28. juni 2017 kl. 22:50
Messias
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
God læsning :-)
#3(Med 0 svar)
29. juni 2017 kl. 00:07
DamiX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Mine legender fra 1.6, Markeloff og n0thing SKAL videre!!!
#4(Med 1 svar)
29. juni 2017 kl. 00:15
TheSmilingGun
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Hvis FlipSid3,GodSent eller Tengri går videre så vælter jeg.. Ja det ville være en syg chance for Tengri, men de burde seriøst ikke gå videre. Og hverken GS eller F3 har spillet særlig godt på det seneste..
#5(Med 0 svar)
29. juni 2017 kl. 00:28
BarcodeNone
Hvis Godsent bare kan klemme en 70-80% ud af deres enorme potentiale, så er det nu meget passende at de kommer videre.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.