Tyrkiet endte med trofæet, men de har heller ikke fået deres penge.

TWC arrangør: "Det er Azubu, der skylder penge"

Dust2.dk har talt med E-Frag, som fortæller, at der i øjeblikket kører en voldgiftssag mellem dem og Azubu, da streamingplatformen ikke har betalt det, de skrev under på.

Tidligere i dag skrev vi her på Dust2.dk om The World Championship 2016, som stadig ikke har udbetalt præmiepenge til det danske hold for deres delte 3.-4. plads ved eventet tilbage i oktober 2016.

Både cadiaN og glace har været på Twitter for at lufte deres utilfredshed over de 66.000 kroner, som danskerne mangler at få udbetalt.

Det er nu lykkedes Dust2.dk at få hul igennem til E-Frag, der var arrangør af turneringen, og her er meldingen klar; det er streamingplatformen Azubu, som er skyld i de manglende præmier:

Vi er i øjeblikket i færd med at skaffe præmiepengene fra eventet, som Azubu har underskrevet en kontrakt på, at de ville levere umiddelbart ved afslutningen af turneringen.

Efter at de ikke betalte, besluttede vi at hyre advokater i Californien for at diskutere sagen med dem. Azubu skylder ikke kun os præmiepenge og andre kontraktligt bundne midler, de skylder også mange andre eventarrangører penge.

Azubu bad os om, at acceptere en meget lille sum af de skyldige penge, og vi skulle derudover fortælle holdene, at præmiepuljen var blevet udbetalt til os.

Vi tog så Azubu til voldgiftsmægling og er i øjeblikket i færd med at få de penge, der skyldes. Azubu har fortalt os, at de ikke har midlerne, selvom de for nylig købte Hitbox for millioner, det nægtede Azubu dog, da vores advokater talte med dem. Det er grunden til, at vi endnu ikke har været ude i offentligheden med dette, da vi gerne vil nå frem til en fælles aftale med Azubu gennem vores advokater, der rådede os om ikke at offentliggøre det.

Ifølge E-Frag er det altså ikke kun dem, som Azubu skylder penge, og det tyder på, at der er noget om snakken. I slutningen af 2016 offentliggjorde GameOn nemlig, at Azubu også skylder dem mange penge, som både skulle gå til præmier og fremtidige events.

E-Frag skriver også til Dust2.dk, at de altid har udbetalt alle præmiepengene fra deres turneringer, og det har de også i sinde at gøre til holdene fra TWC 2016. Hvis sagen ikke løses gennem advokaterne, vil de nemlig betale af egen lomme, men de afventer altså voldgiftsrettens afgørelse.

E-Frag slutter af med at undskylde mange gange men påpeger, at det er ude af deres hænder, og at de bruger rigtig mange penge på at inddrive det skyldige beløb fra Azubu. De siger dog, at cadiaN er informeret om sagen.

Faktaboks

Voldgiftsmægling kan opstå, når to parter er uenige om noget i en aftale. De to parter giver dermed afkald på at køre sagen ved domstolene, som i stedet bliver afgjort af voldgiftsretten, der består af en eller flere voldgiftsdommere. Sagen kan dog kun ende i voldgiftsretten, hvis begge parter er enige om at løse uoverensstemmelsen således.

Her falder der så en afgørelse, og den afgørelse er bindende for begge parter. Der vil typisk falde en afgørelse hurtigere, end hvis sagen skal forbi domstolene, og derfor kan det være en fordel at afgøre en tvist ved voldgiftsretten.

Kilde: Dansk Forening for Voldgift

#1(Med 1 svar)
20. juni 2017 kl. 16:56
NaToSaphiX
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Vinder af Kongen af Danmark
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sgu dank nok at sige man ingen penge har, når man smider rundt med pengene til afterparties :D

#FuckAzubu
#7(Med 0 svar)
20. juni 2017 kl. 18:21
LIND
+1
#2(Med 0 svar)
20. juni 2017 kl. 16:56
proToz
De skal bare hoste op med de penge, den er ikke længere
#3(Med 2 svar)
20. juni 2017 kl. 17:16
ruggah
Major deltager
Det er så latterligt, at events stadigvæk bruger denne argumentation for manglende udbetaling. Det kan umuligt være andres end jeres egen fejl. Hvis i er afhængige af betalinger fra sponsorer eller firmaer, så få dem samlet ind på forhånd. Det andet her, er så pinligt og amatøragtigt.
#4(Med 1 svar)
20. juni 2017 kl. 17:19
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Jeg sad med præcis samme tanke.
Om de så skal låne pengene af en rocker, så hold spillerne skadefri.
Det de har gang i er den letteste måde at undgå deltagere i fremtiden.
#5(Med 0 svar)
20. juni 2017 kl. 17:27
Radski
opal lol
#6(Med 0 svar)
20. juni 2017 kl. 17:46
SiliciuM
Hvordan er spillerne/holdene stillet i de her sager? Bliver der indgået kontrakter med arrangørerne således at man har et tydeligt krav ved uoverenstemmelser, som f.eks. i den her sag? Efterhånden som alting bliver mere professionelt, ville jeg antage at dette sker, netop således at spillerne/ holdene har en vis sikkerhed, men tænker nogen fra pro scenen har indsigt i dette ?
#8(Med 0 svar)
20. juni 2017 kl. 18:22
DamiX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
#FuckCarla
#9(Med 1 svar)
20. juni 2017 kl. 19:45
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Når jeg har lovet konen fredagsslik, og Netto er udgået, så ved jeg godt hvem hun holder ansvarlig!
#10(Med 0 svar)
21. juni 2017 kl. 01:17
WeiZ
n1 :D
#11(Med 0 svar)
21. juni 2017 kl. 09:04
Messias
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Kan man ikke undlade at bruge azubu som partner? Det er jo ikke den første skandale de leverer!
#12(Med 1 svar)
21. juni 2017 kl. 10:06
RedFernE
"Hvis sagen ikke løses gennem advokaterne, vil de nemlig betale af egen lomme, men de afventer altså voldgiftsrettens afgørelse."

For mig lyder det som om at de bruger spillerne som gidsler i denne sag. Hvis de har penge til at kunne betale det de skylder spillerne, så er det vel bare med at betale, så det mellemværende der er, forbliver mellem Azubu og dem.
#13(Med 0 svar)
21. juni 2017 kl. 11:01
WeiZ
+1
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.