Opret Log ind
Unique: "Vi anbefaler at melde sig ind i Spillerforeningen"
Dust2.dk har snakket med Robert Gertsen fra agentbureauet Unique, og her er meldingen klar; Esport Spillerforeningen er et rigtig godt tiltag.
Skrevet af: Sander    19. juni 2017 14:29      

Astralis støtter også op om Esport Spillerforeningen.

I går kunne vi her på Dust2.dk løfte sløret for et samarbejde mellem Xyp9x og DEF-Sport, som sammen skaber Esport Spillerforeningen, som er en fagforening for de spillere, der sigter mod en professionel karriere.

Tidligere på året så Unique Esport dagens lys, som er et agentbureau, der ved første øjekast kan ligne et tilbud til spillerne, som fokuserer på nogle af de samme områder som Esport Spillerforeningen.

Robert Gertsen, en af ejerne af agentbureauet Unique, ser dog ikke Esport Spillerforeningen som en konkurrent. Han er meget positivt stemt for deres indtræden i esport, da Dust2.dk fanger ham over telefonen:

Nej, vi synes faktisk slet ikke, det er en konkurrent. Vi tror, det er det fuldstændig rigtige for alle spillerne - alle de professionelle spillere - at have en fagforening ligesom ude i det private erhvervsliv. Det der jo desværre kan ske - og det kan jo ske for alle, uanset om det er i esport, anden sport eller et helt almindeligt privat eller offentligt erhvervsliv, så kan der jo ske det, at der kommer nogle kontroverser eller nogle ting, som ikke helt kommer til at spille af den ene eller den anden grund. Og der står spillerne jo ofte helt alene og skal selv forsøge at løse de ting, der ligesom ligger bag ved og finde advokater osv. Nu har man lige pludselig en fagforening, som kan assistere en, og det tror vi helt klart er et skridt i den rigtige retning for dansk esport.

Robert Gertsen er til daglig håndboldansvarlig i Køge Håndbold, og han har prøvet at sidde med ved forhandlinger på begge sider af bordet gennem sin tid i håndboldens verden.

Dermed har han også stiftet bekendtskab med Spillerforeningen flere gange, og hans indtryk er meget positivt, og derfor vil han også anbefale alle sine klienter at blive medlemmer:

Jeg vil helt klart anbefale det! Jeg kender Spillerforeningen fra mit virke som træner i anden sport, hvor jeg både har siddet på spillerens side og klubbers side, og det kan i den grad blive en medspiller, så spilleren er sikret, hvis der opstår kontroverser. Vores opgave er jo at sikre, at spilleren har et bredt netværk, at spilleren kan blive repræsenteret der, hvor spilleren gerne vil hen, og for at spilleren får nogle gode og lukrative vilkår hos en organisation og selvfølgelig også, at organisationen får det, den betaler for. Men at have en fagforening på den anden side, så har du nogen, der kan hjælpe, hvis der sker alt det, som vi ikke håber sker. Samtidig, som jeg læser artiklen, så er der jo også nogle helt andre ting i forhold til ekstra rådgivning om beskatning og pensionsopsparing og alt muligt andet, så vi synes, det er et fantastisk tiltag, og noget som glæder os rigtig meget i Unique.

De seneste år har dog budt på flere slagsmål mellem Spillerforeningen og både de danske fodboldklubber og DBU. Robert Gertsen mener dog ikke, at tiltaget skal ses således:

Ligesom hvis man er i et privat erhvervsliv, der har fx håndværkerne en fagforening, og de laver så noget, der er overenskomst bestemt, det gør vi ikke på samme måde, da der jo er forskellige lønninger osv. Det er klart, at det stiller spillerne med en stærkere partner i ryggen i en eventuel konflikt, men det er slet ikke sådan, det skal forstås. Det her er en assistance til spiller, og det tror jeg helt klart er den rigtige vej at gå.

Blandt Uniques klienter er Inzta, AnJ, Lukki, console, ryxxo og smF.

#1 maggieb
2017-06-19 14:31
De må gerne få nogen af de faceit points jeg vinder.
#2 Messias
2017-06-19 14:38
Husk authenticator så du ikke bliver brute hacked. Jeg mistede 18000 points :-(
#9 vnG
2017-06-19 16:00
Give me, give me.
#3 WeiZ
2017-06-19 14:45
Koster det ikke gebyr? :/

EDIT: NVM læste det lige, de 500kr er sku' rimelig når man har hjemme boende SU :s
#4 SEVEN
2017-06-19 14:49
Mon ikke det tæller som fagligt kontingent og kan trækkes fra på skattebilletten.
#5 Sander
2017-06-19 14:54
Har du helt ret i.
#6 WeiZ
2017-06-19 14:54
Nu tænkte jeg bare mere på de 934 man får, ikke når langt hvis man også har andre udgifter som bil, og mobil, benzin. :D
#7 rijaH
2017-06-19 15:27
Det er jo om året, og ikke om måneden...
#8 WeiZ
2017-06-19 15:29
Oh. Jeg skal begynde at læse det hele.... .xDD
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere