Astralis har repræsenteret dansk esport flot med flere store sejre.

Formand: "Langt fra at optage esport i DIF"

Der er rigtig lang vej for optagelsen af esport i DIF, da vi blandt andet ikke har nok ildsjæle, mens virksomheder, der ejer flere hold, ikke falder i god jord hos DIF.

Der er rigtig lang vej, før esport bliver optaget i DIF (Danmarks Idrætsforbund), det siger formanden for DIF, Niels Nygaard, i et interview med BT.

Interviewet udspringer af, at Kulturministeriet for første gang uddeler penge til esport i Danmark, som får 1,5 millioner i støtte over tre år. Det får dog ikke DIF til at ændre mening, for Niels Nygaard er meget klar i spyttet:

Vi er ikke i en proces i øjeblikket, hvor vi overvejer at optage eSport i DIF. Det er vi langt fra.

Det har tidligere været fremme, at en af grundene bag, at DIF ikke vil optage esporten, så den kan få del i tipsmidlerne, er, at et spil som Counter-Strike ikke harmonerer med DIF's etiske retningslinjer, da de finder det problematisk, at det går ud på at skyde hinanden.

En af de andre grunde bag er, at esport i Danmark ikke er demokratisk foreningsbaseret, som også er et krav, hvis man vil optages i DIF, og så ser formanden også store problemer ved North's og RFRSH's rolle:

Den ene årsag er, at man skal være demokratisk foreningsbaseret, og der findes i øjeblikket ikke en foreningsopbygning i Danmark, der opfylder kravene i Danmark. Derudover er der en række etiske overvejelser, om E-sporten harmonerer med DIFs etiske regelsæt. Der er problematikker med fx counter strike, der går ud på at skyde andre. Vi har fx heller ikke optaget MMA-kampsport, da det er for voldsomt

Tredje del, så er E-Sporten i Danmark kommercielt styret af virksomheder alene og ikke demokratisk styret som vores andre idrætsgrene. Det strider mod vores arbejde mod matchfixing. Der er en virksomhed, der ejer flere hold, og det er dybt uansvarligt, at der ikke er styr på det.

Derudover begrunder Niels Nygaard sig også med, at det er tvivlsomt, hvor meget idræt der er over 'at taste i nogle tangenter' som han siger til BT.

Det har dog ikke forhindret dem i at optage både billiard og petanque, men formanden for DIF vil ikke konkret forholde sig til forskellen i idrætsudførelsen, han siger blot, at de sportsgrene på et tidspunkt har været inden for stregen for, hvad der er en idræt.

Han slutter dog af med at sende en stikpille mod dansk esport, da han konkret siger, at esporten ganske enkelt ikke har nok ildsjæle:

Vi har mange andre idrætsgrene, der har kæmpet og brugt enorm lang tid på at opbygge en organisation. Vi vil gerne belønne dem, der har de største ildsjæle og største drivkraft.

De har ikke arbejdet hårdt nok endnu. Der er mange forbund, der gerne vil optages.

Fremtidsudsigterne for at få esport optaget i Dansk Idrætsforbund er altså lange, og der skal ske meget, før det overhovedet kan komme på tale, at vi kan få del i tipsmidlerne.

#1(Med 1 svar)
26. maj 2017 kl. 12:03
whitey
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
'at taste i nogle tangenter'

Hold da op... Måske man skulle have nogle yngre, mere åbensindet, personer til at bestride sådan en post. Er sikker på at Dressur ridning også kræver mere end bare 'at sidde på et stort dyr'
#2(Med 0 svar)
26. maj 2017 kl. 12:05
whitey
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
#3(Med 7 svar)
26. maj 2017 kl. 12:12
meistR
Kunne være man skulle overveje at tale med DGI i stedet.

DGI midt/vest har allerede en fast ansat konsulent og de holder allerede en tunering nu her, for alle hold i deres område.

DGI Sønderjylland har også nogle frivillige konsulenter allerede.

Ligeledes afholder DGI i sammenarbejde med firmaidræt esport coach kursus i Juni.

Jeg synes man skulle kigge andre veje.

Eller også skal de nye og kommende foreninger gå sammen med det allerede eksisterende eSport Danmark.

Hvorfor dog blive ved med at kæmpe den kamp. Pga tips midlerne.

Jeg er godt klar over det giver nogle penge i kassen. Men når først vi får organiseret esport og de kan se hvor stort det bliver. Så skal de da nok komme tilbage og vil have en del af kagen.



Hilsen Rasmus

Als eSport
#11(Med 0 svar)
26. maj 2017 kl. 14:35
Jeaniuz
DGI er allerede igang med at tage kontakt til alle foreningerne derude.

Jeg har selv haft møde med DGI (på deres forespørgsel) vedr. hvordan DGI kan spille ind og hjælpe eSport foreningerne fremad.
#13(Med 0 svar)
26. maj 2017 kl. 16:27
Narky
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Der er fuld gang i den ved DGI SydVest og DGI Sønderjylland! =D

Vi arbejder på en masse ting.
#14(Med 4 svar)
26. maj 2017 kl. 18:06
mithR
Guld Sæsonkort Sæson 16
"Ligeledes afholder DGI i sammenarbejde med firmaidræt esport coach kursus i Juni."

Det nuværende instruktørkursus som E-sportsinstruktør er vidst lidt en blandet landhandel. Nu har jeg ikke selv været der, og vil vildt gerne høre fra folk der har, men de få jeg har snakket med fortæller mig at det handler mere om forløbsopbygning, og inddragelsen af fysisk aktivitet som led i e-sportsundervisningen.

Jeg mener bare: Ting som teambuilding, fysisk aktivitet, kostvejledning og søvnrytmer skal være en helt naturligdel og en selvsagt kombination af undervisningen.

Jeg sidder bare og tænker: Lad os nu holde E-sportsundervisningen til hvad det er: Computerspil på konkurrenceplan. Så et eventuelt instruktørkursus skal være spilspecifikt, og skal give den enkelte bruger viden omkring hvordan man underviser i det enkelte spil; CS:GO, LoL, Overwatch - hvad ved jeg.

Jeg er totalt enig med dig i at man kunne gå sammen med eSport Danmark omkring at skabe et fælles fundament, men problemet er bare at der lige nu sidder nogle mennesker der mener de skal repræsentere al dansk e-sport, og som faktisk ikke forhører sig - eller samarbejder med - nogle af de mest bærende og erfarne kræfter vi har. Andet end på et kommercielt grundlag. Sådan forstår jeg det i hvert fald.

Der virker til at være ekstremt meget fokus på at høste anerkendelse og penge fra forskellige instanser lige nu. Jeg mener der bør være mere fokus på kvalitet - både i turnerings og undervisningsregi - og så kommer anerkendelse, penge og optagelse i diverse forbund helt af sig selv. Men i første omgang handler det sgu om at vi alle står sammen om at levere et produkt (turneringer m. offline finaler, undervisning, instruktørkurser) der stinker så meget af kvalitet og tryhard at forbund som DIF og andre brækker sig i lårtykke stråler, og ligger på knæ for at få e-sporten optaget.
#15(Med 2 svar)
26. maj 2017 kl. 19:21
Narky
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Har selv været på esports instruktør uddannelsen og er selv fint tilfreds.

Der kom en del information og undervisning i hvordan man laver undervisnings forløb, hvilke fysiske og psykiske ting man kan øve og undervise i og hvordan man kan integrere fysisk træning ind i undervisningen uden det bliver "kedeligt"

Og hvad jeg har snuset mig frem til så er firmaidræt igang med at få skruet kurser sammen der omhandler de specifikke spil.
#16(Med 1 svar)
26. maj 2017 kl. 19:24
mithR
Guld Sæsonkort Sæson 16
Ved du hvem der står for at udvikle de nye kurser?
#19(Med 0 svar)
26. maj 2017 kl. 22:51
Narky
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Dansk Firmaidræts Forbund er igang med at undersøge ting, det samme med DGI.
#18(Med 0 svar)
26. maj 2017 kl. 21:47
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Har heller ikke selv været der, men den feedback jeg får fra andre på kurset er lidt mixet.
Det lader til at kurset skal ramme både dem med stor spilfaglig viden med lav didaktisk viden, og dem med lav spilfaglig viden og højt didaktisk niveau.

Det bunder ud i, at begge grupper får meget lidt ud af det på det område de er stærke på, mens de kun får et "halvt niveau" på den anden del.

Ved ikke helt om min formulering giver mening :p
#4(Med 1 svar)
26. maj 2017 kl. 12:57
Murlin
DIF = oldschool lort

ligesom så meget andet her i danmark.

Alle de gamle (50+) sry hvis der er nogen der læser med, men de fleste af dem, fatter hat. Selv politikerne inde på borgen, der er så meget som bare ikke følger med pga, de ældre har problemer med at følge med udviklingen, og bedre kan lide "det virker, det skal være sådan" alla lign.



Lad dem ligge, dette er større end DIF -

Lav jeres eget Dansk E-sport forening - DEF

og fuck DIF

(kunne forstille mig de sikkert ikke har en mail adresse og det hele forgår over brev med postnords 7 dages levering) - joke to the site - u get the point
spaden er 64 smid ham af porten for helvet.
Han vil aldrig ændre mening. Prøv i at forklare folk over 60 hvad Esport er.
Det er uansvarligt, og folk burde heller for et arbejde, samt man bliver jo sindsyg af det, og ingen venner har - og ikke tale om de firkantede øjne mm....
#12(Med 0 svar)
26. maj 2017 kl. 15:05
Ralla
Du er ligeså forudindtaget som han er.
#5(Med 0 svar)
26. maj 2017 kl. 13:15
steady
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Okay, så jeg forstår og er i tråd med kritikken af formandens ord. Men synes artiklen er noget unuanceret i forhold til hvad der mere sker med DIF.

Vores forbund er hovedgrunden bag et møde med samtlige specialforbund hos netop DIF, så de kan lære af hverandre. Hans polemiske tone synes at være naiv, båret af fordomme og tenderende stupid, men det ændrer ikke ved, at hans bagland, og politiske grundlag, anerkender og påbegynder samarbejder med eSporten.

Vi har, tror jeg, brug for demokratiske tanker i eSporten. Ikke for at overleve, det har vi bevist siden Quake 1 i 90'erne, men for at stå mere sikkert og stabilt. Foreningerne er på vej og jeg er yderst fortrøstningsfuld.

Og så skader det vel ikke, at tipsmidlerne kan være på vej også.
#6(Med 0 svar)
26. maj 2017 kl. 13:16
diOnysos
Støttet Dust2.dk med 9 julekugler i 2019
Der må være mange nye sportsgrene som har fået en kold skulder af DIF så måske er tiden inde til at finde ud af hvem der ikke måtte være med og så få dannet ADIF (Alternativ Dansk Idræts Forbund) og gøre krav på de samme midler som DIF gør.
#7(Med 0 svar)
26. maj 2017 kl. 13:52
Divi
Uanset hvad, så det kun er spørgsmål om tid. Ikke ildsjæle, ikke hvor meget sport der er i det, ikke omkring om Det er etisk korrekt.
I sidste ende skal DIF nok bukke sig. Tiden skal nok hele ind på dem før eller siden.
De burde ikke spørge sig selv om de bør optage eSport. Nok mere, om det ikke bliver for sent for dem, hvis de ikke gør det snart.

For eller siden vil de blive ligegyldige for eSport. Med den udvikling ser er pt. like it or not, så skal der nok blive fundet andre mere åbenstående individer som nok skal få gennemført de samme principper og hjælpemidler, som DIF råder over.
#8(Med 1 svar)
26. maj 2017 kl. 14:20
Nomad
Guld Sæsonkort Sæson 15
Zzz, hvor er det ligegyldigt, hvis DIF ikke gider være ung med de unge måde undvære, og så må de jo se sig selv kørt ud på et sidespor. Mon firmaerne havde styret det hele hvis de rent faktisk havde hjulpet til tilbage i 2000'erne da det hele var på amatør niveau og med mange forsøg på foreninger? Dengang ville de jo heller ikke, så deres argumenter er svære at bruge til noget.

Og i 2017 at være modstander af et computerspil hvor man kan skyde andre må simpelthen bare være en joke.
#9(Med 0 svar)
26. maj 2017 kl. 14:31
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
+1
#10(Med 0 svar)
26. maj 2017 kl. 14:31
Jeaniuz
"Den ene årsag er, at man skal være demokratisk foreningsbaseret, og der findes i øjeblikket ikke en foreningsopbygning i Danmark, der opfylder kravene i Danmark. "

- Problemet ved dette er bare at dem man skal ansøge hos i diverse kommune om at blive en folkeoplyst forening også er de +50 år, som ser ned på gaming. Derfor vælger folk den anden vej, som er den kommercielle vej. Jeg siger ikke det ikke kan lade sig gøre, men jeg ved personligt at du kommer til at skulle forklarer 200+ gange om hvad eSport er for noget og hvordan det spiller ind som en foreningsvej. Det har vi i hvert fald skulle gøre i Ballerup.

"Derudover er der en række etiske overvejelser, om E-sporten harmonerer med DIFs etiske regelsæt. Der er problematikker med fx counter strike, der går ud på at skyde andre. Vi har fx heller ikke optaget MMA-kampsport, da det er for voldsomt"

- Den her vinkel forstår jeg ikke. Hvis DIF kan optage karate & judo foreninger, hvorfor går grænsen så ved MMA? Og så når det kommer til eSport, hvorfor sætter man så en streg i sandet ved virtuel politi mod røvere, come on. (Har de læst for mange Breivik artikler? CoD=terrorist)
#17(Med 0 svar)
26. maj 2017 kl. 20:46
rasmuSWAGGER
så fatter man jo heller ikk en skid .
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.