Kark går forrest i forhold til foreningsesport.

Fra forening til Major: Sørby; to the stars

Der er poppet mange foreninger op gennem de sidste par år, men få af dem har været en succes. Vi har sat den mest kendte i stævne.

Som nogle af de få i hallen til Sørby LAN er Dust2.dk de eneste, der ikke er medlemmer i den fremstormende forening Sørby eSport. 

Det er tid til Sørby eSport LAN, og stemningen er høj. Det summer af esport, det summer af spas, gak og løjer og duften af LAN. Den lugt slipper man åbenbart heller ikke for, selvom man er en succesfuld forening.

Sørby eSport består af mere end 40 frivillige og e-sport-entusiaster, et professionelt ledelsesteam og en bestyrelse, som administrerer og leder den daglige drift. 

Vi er taget til Sørby for at møde Kark, som er formanden i Sørby eSport. Manden bag det succesfulde projekt, som fornyligt annoncerede et samarbejde med Danmarks bedste hold, Astralis.

Hvad er dit eget forhold til CS? Har du selv haft en karriere?

Min lidenskab for alt det her startede i 1.4 eller 1.5, hvor spillet absolut ikke var noget at råbe hurra for. Jeg fik herefter mit første spil på cd (til dem som er gamle nok til at vide, hvad det er), og så gik det løs med en masse timer derfra.

Jeg spillede subtop i 1.6 men har aldrig været noget talent, man kunne snakke om, men jeg elskede spillet! Jeg har været til 3 eller 4 slap live events og en masse andre sjove hal-turneringer. Jeg blev drevet af fællesskabet og alle de dejlige mennesker, man finder i dansk CS! Netop derfor at jeg i dag stadigvæk er en del af den her verden.

I dag går jeg lidt til LAN, men det er nok mest bare for hyggen - går stadig meget op i det, men maden på bordet kommer nok IKKE fra CS.

Nu er mit fokus på at skabe noget for andre! At skabe alle de fællesskaber og venskaber som jeg fik dengang jeg var en lille knægt med skærmen under armen.

Vi har hørt om RFRSH-modellen tidligere; kan du forklare Sørby-modellen kort og kontant?

Ja da! Ganske enkelt er det ét stort fællesskab, hvor vi træner og spiller sammen som en almindelig håndbold- eller fodboldklub. Vi har hele tiden gået efter at have en professionel og seriøs organisation, og vi er i dag 40 frivillige teknikere, trænere og ledere, som hver dag står for den daglige træning, til alle vores medlemmer.

Så i bund og grund er vi på ts hver dag for at have det sjovt og for at få nye venner!

Hvor mange medlemmer har I, og koster det noget at være med?

Vi er omkring 150 aktive medlemmer fordelt ud på 6 spil. Så man må sige, at det er gået stærkt, eftersom vi startede i marts 2016. Vi er rigtig stolte af, at vi kan samle så mange folk omkring et fælles mål og en fælles lyst.

Vi har et årligt medlemskab på 474.- og det har vi valgt at gøre ligesom enhver anden idrætsforening har gjort det i alle de år, der har været frivillige idrætsforeninger.

Hvad får man for dette medlemskab?

Vi har beskrevet nogle generelle medlemsfordele herunder, som vi synes danner rammen for et godt tilbud i foreningsregi. Vi vil hele tiden gerne udvikle os, og vi bestræber os hele tiden på at gøre tilbuddene bedre og give mere værdi for medlemmerne.

  • Træning af eSport-uddannede trænere og coaches
  • Coaching og vejledning, i forhold til dine eSport drømme og ambitioner
  • Vi træner online og mødes til bootcamps og turneringer
  • Mulighed for at skabe nye venner og du bliver en del af noget større

Som forening får i tilskud fra staten. Er det rimeligt at skattekroner skal finansiere et CS:GO hold, LAN parties osv?

Nu er det jo sådan, at man selv vælger, hvorvidt man vil have tilskud eller ej - vi har valgt at støtte Sørby Idrætsforening med de få penge, vi nu får.

Man skal nemlig have medlemmer i Slagelse Kommune, og det er kun dem, som bor i kommunen, vi får tilskud til - eftersom vi er en landsdækkende forening, bliver det desværre ikke til mange lokale!

Forhåbentligt kan dette ændre sig over tid - vi har planer om at få egne lokaler til bootcamp og netcafe område (selvfølgelig frit tilgængeligt for medlemmer) dette skal dog først håndteres politisk.

Selvom I primært opererer online, eller i hvert fald til daglig, har I så formået at fremelske fællesskabsfølelsen? I så fald, hvordan?

Vi går meget op i, at vi skal skabe en samhørighed eller fællesskab i vores lille forening, selvom vi kun er online meget af tiden. Vi har arbejdet meget med forskellige træningsmetoder og faktisk også forskellige online tjenester er taget i brug (bl.a. appear.in), som for os gør det muligt at se hinanden og derved få mere respekt og kendskab til personen i spillet eller på ts.

Elgiganten er (hoved)sponsor hos Sørby eSport i 2016. Hvorfor tror du, de valgte jer?

Jeg tror meget på timing og det rette setup i alle iværksætterprojekter - jeg tror vi timede Elgiganten med det rigtige setup og de rette intentioner inden for esport.
Synes stadig vi har gode værdier og prioriteringer i vores daglige arbejde, og det er vores partnere generelt tilfredse med.

Hvad er så disse intentioner, værdier og prioriteringer?

Vi vil gerne skabe en bedre scene, der er mere stabil og mere professionel. Det forsøger vi at gøre med højere krav til seriøsitet, men også stabilitet. Vores værdier er i forbindelse med vores forening: vi skal behandle hinanden med respekt, vi giver altid hånd når vi ses og vi bidrager alle til fællesskabet, ingen er udenfor.

Vores prioriteringer bunder ud i at vi rigtig gerne vil gå langt for at skabe en kæmpe talentmasse i Danmark (hvilket jeg synes vi har) vi vil også rigtig gerne højne niveauet for bredden, så vi kan få endnu flere talenter.

Hvad er det I kan som fx. eFuture ikke kan, og hvor er det I vinder i forhold til Norths’ setup?

Jeg tror bare vi rammer bredden mere end eFuture og North. Deres fokus er jo 100% på elite. Det vil vi også gerne, men vi har slet ikke økonomi til at lege med de store drenge i esporten.

Derfor vil vi meget hellere “lege” talentfabrik og levere talenterne til de fremtidige storhold. Det føler vi giver bedre mening ift. vores setup og vores strategi for de næste 2 år.

Er foreningsstrukturen vigtig for professionel CS:GO? Hvor er jeres plads, som forening i fødekæden?

Jeg synes, den er super vigtig! Jeg mener, at uden bredde har du ikke elite. Og derfor synes jeg bestemt, at vi skal have flere foreninger og flere medlemmer i dem.

Jeg ser vores plads i midten af fødekæden, der hvor vi skaber talenterne, og hvor vi udvikler de drenge, som reelt har chancen for at gøre CS til en levevej.

Fornyligt har I annonceret et samarbejde med RFRSH, som ligger i den helt anden ende, end det I står for. Hvad skal det samarbejde bringe?

Vi ønsker at være med til, at skabe fremtidens verdensstjerner, og i den forbindelse er samarbejdet med forgangsfolk som RFRSH Entertainment, der i organisationen besidder tung erfaring indenfor CS:GO og pro-sport generelt, ligesom de har en stor kærlighed til eSport generelt.

Det betyder alt for os, at vi samarbejder med dygtige, erfarne folk, der også har hjertet med i det, de laver. Vi håber, at samarbejdet med RFRSH Entertainment har positiv indvirkning på samtlige eSportsgrene i Sørby eSport og ikke kun CS:GO.

Jeres CS:GO hold, som desværre gik i opløsning kort efter Copenhagen Games, har klaret sig rigtig godt i forhold til andre foreningshold. Hvad er det I kan, som de andre foreninger ikke kan?

Vi kan give dem et setup som absolut er attraktivt ift. andre foreningshold, vi giver dem masser af sparring, træning og så har vi haft nogle gode trænere og holdledere indeover.

Her vil jeg faktisk rette opmærksomhed mod Kenni (Wezx) som jeg selv føler er en sindssygt dygtig leder og en stor brik i det seneste holds præstationer og udvikling.

Men også vores trænere og min “partner in crime” Hani som gør et kæmpe stykke arbejde hver dag med alle vores talenter.

På trods af at I har slået bl.a. AMBUSH, så har I aldrig nået en Dust2.dk Masters. Hvorfor er det foreningshold generelt ikke slår til?

Tror bare vi har manglet det sidste, vi har jo f.eks spillet rigtig godt i ESEA Main hvor vi nåede playoffs. Men det er rigtigt at vi i dansk CS, ikke har spillet helt op til det vi synes vi kunne.

Hvorfor foreningshold generelt ikke slår til, kan jeg ikke rigtigt svare på. Jeg kan sige at vi forventer først at præstere når vi har et hold der er stabilt. Det er vores mål og vores næste hold skal også kunne vise os at de virkelig vil stå sammen og vil det længere projekt.

At være en forening giver nogle fordele, men begrænser det mht. at kunne anskaffe sig et hold der stensikkert ville være i top 10? Et sådanne hold vil være en markant udgift.

Ja vi ser måske ikke os selv som værende et konstant top 10 hold. Det kan der være flere grunde til:

1.  Det er noget dyrere at have sådan et lineup i “stalden”
2. Vi kan komme ud for at have mange udskiftning i vores lineups. Fordi større hold kan komme og købe spillere fri af vores kontrakter.

Stiller i krav til jeres elitehold om at hjælpe jeres andre unge hold med at udvikle sig (f.eks. møde op til bootcamps osv. og træne de andre) osv.?

Vi vil altid gerne have, at et evt. elitehold engagerer sig i vores daglige arbejde. Som nævnt tidligere har vi været rigtigt heldige mht. netop dette! Vi har haft nogle gode drenge inde, som virkelig har taget deres titel seriøst og har hjulpet de unge drenge, med at nå drømmen.

Det er jeg som formand sindssygt taknemmelig for, altså at man kan sætte sig ned som “eliteudøver” og lære fra sig og hjælpe alle vores trænere.

Mangler der et forbund i Danmark, der kan samle foreningerne, så de kan spare med hinanden og måske konkurrere, ligesom man ser med efterskoler?

Her er det meget en personlig holdning, men synes bestemt vi skulle have et forbund drevet af mennesker der virkelig vil Esport - men ikke for pengenes skyld. Det skal være fordi de brænder for at skabe noget!

Jeg ville gerne se at en foreningsliga kom op og stå, så vi i fællesskab kunne danne rammerne for et forbund (foreningerne imellem).

Synes man her skal have fokus på de drenge der skal spille og ikke på alle mulige andre aktører - fokus skal ligge på at få 1 ting i gang, inden man starter på noget nyt. Dette synes jeg slet ikke er lykkedes for nogen endnu!

Dust2.dk pakker sammen for denne aften og overlader igen Kark til sine medlemmer. De skal samles og kåre vinderen af en intern CS:GO konkurrence, inden de kaster sig frådende over burgerne fra McDonalds. Selvom man er seriøs omkring sit CS:GO, så er der altid plads til en cheeseburger.

#1(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 11:16
JAKE
Dejlig læsning!
#2(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 11:20
Anthrax
Fantastisk artikel. Forsæt det stærke arbejde i Sørby, Mark!
#3(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 11:22
Rubel
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Skide god artikel, dejlig læsning.. Sørby gør et kanont arbejde og det skal de for alt i verden blive ved med..
#4(Med 13 svar)
25. april 2017 kl. 11:23
verSatile
Spændende interview! Det giver helt sikkert inspiration. Jeg er selv instruktør i en nyopstartet eSport forening, og det med online træning/undervisning havde egentlig slet ikke været på bordet, men vil undersøge mulighederne.

Mht. til en foreningsliga, hører jeg fra mine kilder, at sådan en skulle blive annonceret inden alt for mange måneder. Hvornår helt præcist, tør jeg dog ikke at sige.
#5(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 11:26
Hani
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Tja, det samme blev sagt for 6 måneder siden med hensyn til foreningsliga :D
#6(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 11:27
KarK
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Må se mig enig med Hani

Jeg har også været med til en masse møder omkring det men ingen griber bolden :)

Men ja jeg håber da det sker! Vi har hold klar i 6 grene af esport så vi stiller op ;)
#14(Med 1 svar)
25. april 2017 kl. 11:53
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Dust2.dk laver den gerne for jer.
#16(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 12:11
RaXXa
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
the real mvp!
#31(Med 8 svar)
25. april 2017 kl. 22:48
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Hvis du tænker på Esport Danmarks liga tiltag, så skal du ikke forvente så meget.

Mener vi havde første møde om ligaen i August-ish, hvor opgaverne blev fordelt. Jeg ved at flere har udført deres del, og nu ligger bolden hos ESD.
Jeg har siden nytår spurgt efter status flere gange og hver gang er svaret fra samme: "Snart.."
#35(Med 4 svar)
26. april 2017 kl. 03:35
KarK
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Jeg må se mig enig her... både Sørby og Marienlyst var meget opsatte på ideen - vi er bare lidt blevet gemt væk og det er præcist det jeg beskriver i artiklen - nogen skal gribe den!

F.eks. dust2.dk!
#36(Med 3 svar)
26. april 2017 kl. 07:07
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Jep, ekstern arrangør er vejen frem.

Som sagt fra start, så holder det ikke at foreningerne selv skal varetage ligaen også. K har rigeligt at se til :)

Og hf i staterne!
#37(Med 2 svar)
26. april 2017 kl. 08:27
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Vi er klar.
#39(Med 1 svar)
26. april 2017 kl. 09:03
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Jeg pinger dig om det asap
#44(Med 0 svar)
26. april 2017 kl. 21:53
KarK
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Har fat i Martin ;-) vil gerne med i det der ;-)!
#40(Med 2 svar)
26. april 2017 kl. 09:30
verSatile
Ikke eSport Danmark, men DGI. De er ved at få struktureret eSport på tværs af alle deres afdelinger.
#41(Med 1 svar)
26. april 2017 kl. 11:40
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Jep, og så vidt jeg har fået at vide fra DGI er det i samarbejde med ESD.. :)
#42(Med 0 svar)
26. april 2017 kl. 11:54
verSatile
Ah, på den måde x)
#7(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 11:30
Hani
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Super læsning! Synes man er kommet godt omkring det hele, og hvad vi egentlig står for i sørby.
#8(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 11:30
VNG
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Absurd vigtigt med de her græsrods organisationer/foreninger - forsæt det gode arbejde og hold øjnene på bolden, så bliver det super godt.
#9(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 11:35
Carlohelten
Nice
#10(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 11:41
Zebbe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 17
Kark din skønne skønne mand <3
#11(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 11:46
SEVEN
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Lækkert billede, Mark. Og fedt fedt arbejde der er blevet gjort i Sørby.
God artikel med en masse gode spørgsmål som bliver besvaret :)
#12(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 11:48
walle
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Flinke gutter fra Sørby, gl i fremtiden
#13(Med 2 svar)
25. april 2017 kl. 11:48
azyn
Er seriøst Fan. :)
#17(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 12:49
ROENNOw
m2 maten
#27(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 17:41
LauseN1337
jeg kan lig det
#15(Med 6 svar)
25. april 2017 kl. 12:09
LETHAL
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Vinder af Dust2 Fight Club
Det er nogen pisse dygtige og flinke mennesker, som står bag Sørby. Hvis nogen unge spillere læser med, kan jeg helt klart anbefale at søge ind hos dem. De har redskaberne til at strukturere og udvikle unge spillere.
#18(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 12:55
LeffeN
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Lethal to sørby
#19(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 14:04
arNolder
Vinder af Dust2 Masters
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
helt enig med lethal. super flinke personligheder
#20(Med 2 svar)
25. april 2017 kl. 14:22
Zebbe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 17
+1 zebbe til sørby academy confirmed
#23(Med 1 svar)
25. april 2017 kl. 15:38
Lemmy
hahaha :D elsker det zebbeboi <3
#25(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 15:56
Zebbe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 17
;DDD
#22(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 14:41
Winspai
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det er fuldt ud korrekt. :) de har styr på tingende ihvertfald. :)
#21(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 14:24
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
<3
#24(Med 1 svar)
25. april 2017 kl. 15:52
KENZYY
Sørby er en kæmpe oplevelse at være en del af! Det er søde mennesker hver især med hver deres unikke personlighed som gør det helt fantastisk at tilbagelægge mange timer bag skærmen. De tilbyder hvad man som ung rookie efterspørger, netop fællesskab og holderfaring. Har personligt selv spillet for eliten som var en oplevelse for sig selv, og de har gjort alt der står i deres magt for, at man som spiller skal udvikle sig, hvilket inkluderer bootcamp, lan mm.
Kan ikke andet end at anbefale organisationen/foreningen samt de fantastiske mennesker bag! <3
#34(Med 0 svar)
26. april 2017 kl. 03:31
KarK
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Tak b <3 du har også været en kæmpe inspiration a have i sørby! <3
#26(Med 2 svar)
25. april 2017 kl. 17:36
SuperJoachim
Hvad f*** er en esport uddannelse, som deres trænere og coaches åbenbart har tryllet frem.
#33(Med 1 svar)
26. april 2017 kl. 03:31
KarK
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Der er flere udbydere lige netop indenfor dette emne - her kan nævnes: dansk esport uddannelse og dgi esport udannelsen :)

Så det er skam bare at google lidt på det :)
#38(Med 0 svar)
26. april 2017 kl. 08:43
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Jo jo, men hvad er det værd?
Vi andre læste 4 år på seminariet før vi var kompetente til at undervise.
#28(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 19:53
PallePop
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
God artikel og stor respekt for det arbejde i udfører.
Har selv lige meldt et team ind i foreningen og er meget tilfreds med den modtagelse holdet har fået!
Kan kun anbefale foreningen til alle unge drenge der intresserer sig for e-Sport og er sikker på, at bliver e-Sport først rodfæstet i foreningslivet over hele landet, så har e-Sport også en fremtid når den nuværende hype har lagt sig!
#29(Med 2 svar)
25. april 2017 kl. 20:58
PwNerD
Som medlem helt fra starten hvor vi startet i Marts kan jeg kun anbefalde denne forening, menneskerne bag den (Mark og Hani) er 2 helt fantastiske personer. Selv har jeg ikke nået nivuet da jeg ikke havde troen til mig selv eller udnyttede den chance jeg fik. Men ser man tilbage på dette er jeg idag stadig medlem af en så fantastisk forening det ikke kan andet end at få en på den lille lyserøde sky af begejstring over hvor langt vi er nået. Efter jeg mistede troen på hvor langt jeg kunne nå, og indså dette er jeg idag nået længere alene pga. Den opbakning jeg har fået for nogen fantastiske mennesker. Jeg var i et dybt hul fordi jeg ikke vidste hvad jeg nu skulle gøre da esport var det jeg brændte for. Men med stor hjælp fra Mark, Hani og Winspai. har jeg idag et lille billede og en endnu større forhåbning om at være noget i esport. Jeg kan kun takke dem for dette af hele mit hjerte.
udover det er Mark og Hani to fantastiske forbilleder ikke kun i esport. Men også til hverdag Man kan altid hive fat i de to hvis du har problemer som du mangler hjælp til. De vil gøre det bedste i deres magt for at hjælpe. De to gutter har betydet meget for mig og de gør de stadig den dag idag, og winspai du cool nok ;) men kæft du snorker.

Udover det, er det i det hele taget nogen fantastiske medlemmer og trænere. Selv er jeg nu blevet træner lige pt.

SØRBY #ToTheStars
pwn.
#32(Med 1 svar)
26. april 2017 kl. 03:29
KarK
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Det fik sku tårerne frem pwn!

Er stolt af at folk ser sådan på sørby den dag idag!

Glade hilsner fra Austin!
#43(Med 0 svar)
26. april 2017 kl. 21:40
PwNerD
<3 Hils balle og giv et kram ;)
#30(Med 0 svar)
25. april 2017 kl. 21:13
Miffd
Fed artikel!
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.