Her ses Tgwri1s helt ude til højre ved ELEAGUE Major.

Kom helt tæt på HLTVs Tgwri1s

Dust2.dk har foretaget et interview med en af HLTV.orgs medejere, selveste Tgwri1s. Heri snakker han blandt andet om CS:GOs fremtid, Dust2.dk, HLTV.org, den danske scene og selvfølgelig også om sig selv og hans virke på scenen.

Hvis du har surfet rundt inde på Dust2.dks modersite, HLTV.org, så har du med garanti stiftet bekendtskab med en mand, som går under navnet Tgwri1s - et nick han nok kun selv kan udtale.

Hans borgerlige navn er Petar Milovanovic, og han bor til daglig i Serbien, hvor han lever af sit virke hos HLTV.org. Han har gennem årene arbejdet sig op i systemet, og han besidder lige nu en af ledelsesposterne, mens han også er blevet medejer.

Han er en sand stats-guru, og følger man ham på Twitter, vil man opdage, at han konstant arbejder på at implementere nye elementer i måden at udregne stats på. Han står også bag HLTVs rangliste, mens hvert års top 20 over spillere også er en liste, som han er i spidsen for.

Men hvem er han egentlig, hvordan endte han hos HLTV, hvad synes han om Dust2.dk-projektet, og hvordan ser han den danske scenen? Alt det kan du få svar på i dette interview.

Først og fremmest, hvad er historien bag dit nick Tgwri1s?

Det har altid været sjovt at se folk gætte på, hvad det står for, fordi alle som har spillet CS (ligegyldigt version) har set, hvad det er forkortelsen for flere tusinde gange på deres skærm.

"The game will restart in 1 second".

Men dengang var det bare et lille sjovt trick til at forvirre dem, som aimede på mig, fordi i CS står dit nick på midten af skærmen, og så ville de tro, at runden ville genstarte (Det var ideen bag ved det i hvert fald). Men det var for langt til at registrere på diverse sites, så jeg måtte lave en forkortelse for det og har efterfølgende beholdt det, fordi det er så unikt.

Hvad er status i CS:GO, og hvilken retning vil det tage i 2017?

Selve spillet har det godt og har nok aldrig haft det bedre. Selvom folk gerne vil have enten det ene eller andet ændret, så har jeg virkelig sympati for Valve folkene, fordi vi faktisk kæmper med lignende på vores site - Man kan ikke fikse og opdatere alting på en gang, og man bliver nødt til at tage det et trin af gangen for at sikre, det bliver bedre og ikke dårligere over tid. Jeg forventer, det fortsætter i 2017, dog langsomt, og jeg forventer ikke nogen større forandringer.

Hvis du kunne ændre noget, hvad ville det være og hvorfor?

Eftersom jeg bruger det meste af min tid på at se CS:GO i stedet for at spille, så ville jeg nok forbedre spectator mulighederne, skabe et bedre replay system, demo viewer og scouting tools og andre ting, som kunne hjælper mig med at se, hvad jeg vil hurtigere og mere effektivt.

Du har været til alle Majors og totalt mere end 50 events. Hvordan er dit forhold til spillerne?

Venligt og professionelt vil jeg nok sige. Jeg kender de fleste af topspillerne, og jeg elsker at snakke med dem til events, og det er en af de bedste ting ved Majors, fordi alle er der.

Hvad med Valve?

Valve folkene er også en del af, hvad der gør det sjovt at være til en major for mig. Igennem tiden har jeg lært dem bedre at kende og at tale CS:GO med dem er altid nogle af de mest interessante samtaler, jeg har i løbet af året.

Jeg mener, jeg kommer til at snakke med dem, som laver spillet (som hele mit liv egentlig drejer sig om) og omkring, hvad der lige popper op i hovedet, og de har så nogle interessante måder at tænke på tingene, så jeg lærer altid noget, selvom de ikke fortæller mig noget konkret.

Hvordan kom du ind i HLTV, og hvordan har din rolle ændret sig?

Jeg plejede at skrive CS stats ind i mine notesbøger fra tusindvis af kampe og senere i excel ark. Hen af vejen i 2007-08 lavede jeg nogle blogs på HLTV, som viste lidt af det, jeg havde lavet.

Det var sådan, jeg blev spottet på HLTV, og de spurgte, om jeg ville joine og arbejde på kampstatistikker tilbage i 2009, da Nomad implementerede systemet. Men der var jeg lige startet som frivillig hos GotFrag på det tidspunkt. Så det var først et år senere, efter jeg var færdig med mine studier på universitetet, at jeg besluttede mig for at gå efter en karriere indenfor CS. Så jeg kontaktede Nomad, for at se om han stadig var interesseret, og det var så der det hele starterede.

I starten arbejde jeg mest på stats, men langsomt blev omfanget af opgaver udvidet til også at dække kampe. Efter nixon stoppede, var jeg stort set den eneste, som arbejde fuldtid på sitet, så jeg stod for alle de daglige opgaver, alt lige fra kampe, stats, til at rejse til events og tage billeder - det stod på et godt stykke tid.

Som tiden gik, fik vi hyret flere folk, og jeg var blevet mere en daglig leder og min indsats var virkelig værdsat af Nomad og Martin, som gjorde mig til medejer af sitet i 2015. Noget som jeg aldrig har fortrudt et sekund.

Hvordan har HLTV ændret sig siden du startede?

Alt er meget større! Vi gik fra omkring 400.000 månedelige brugere til 4 millioner, som kræver et helt andet niveau af professionalisme. Størrelsen på vores medarbejde stab er også vokset, og vi har nu omkring 20 folk, som har HLTV som deres primære job, samtidig med en masse der arbejder deltid og ikke mindst frivillige.

Men jeg vil sige, at ånden i firmaet er den samme, vi er alle stadig mennesker som elsker Counter-Strike, og som gør det på grund af vores passion for spillet.

Hvordan ser fremtiden ud for HLTV?

Fremtiden for HLTV er meget tæt forbundet til fremtiden for CS:GO. Så der hvor Valve tager spillet hen, er også der, hvor vi vil hen.

Og jeg tror, de har et ret stort incitament for at køre det projekt videre, selvom det måske bunder ud i at spillet ender som et virtual reality FPS spil. Jeg tror, at spillet Counter-strike altid vil være populært på den ene eller anden måde, ligegyldigt hvilken platform det spilles på, og det vil altid skulle bruge et website til at samle alt informationen på om hold, spillere, kampe og turneringer for fans.

Hvordan går eksperimentet med dust2.dk? Spreder det sig til andre steder?

Så vidt jeg kan se (fra når jeg bruger google translate), så går det ret godt. Vi er ret glade for den udvikling, det har.

Jeg tror, at Dust2 løser to problemer for enhver lokal scene, som HLTV ikke rigtig kan hjælpe med: 1) Det giver eksponering for de mindre kendte hold, spillere og lokale turneringer, som ikke vil være interessant for et internationalt publikum. 2) Det bruger det lokale sprog, som gør det nemmere at samle folk, både når det gælder kommunikation på forums og kulturmæssigt.

Der er ikke nogen deciderede planer for at sprede det til andre lande, men hvorfor ikke i fremtiden? Jeg ved, at min lokale (serbiske) scene ville få meget ud af et site som dette, med fokus på lokalt indhold, da alle eksisterende sites kun løser nr. 2 problem men uden at fokusere på den lokale scene og i stedet forsøger at være HLTV på et andet sprog. Jeg ville elske at få info om den serbiske scenes lineup-ændringer og lokale turneringer, som danske fans kan på dust2.dk.

Følger du den danske scene tæt? Hvordan følger du med?

Jeg følger i en eller anden grad alle scener, jeg har altid mine øjne på de bedste hold og spillere fra hvert land, jeg kan komme i tanke om. Den danske scene er dog især interessant, da der har været så mange talenter over årene, og den stigende professionalisme fra holdene (Tingene er en smule mere stabile nu i toppen, hvis man sammenligner med skiftende spiller og hold, der splittede op hver anden måned, når jeg tænker tilbage i tiden). Men jeg holder øje igennem HLTV Og Dust2.dk, ser kampe, tjekker stats og læser nyheder, alt det sædvanlige.

Hvorfor tror du, at et så lille land som Danmark har så meget succes?

Jeg tror, det har meget at gøre med eftermælet af de gamle hold, spillere og endda websites, som gjorde det nemt for de lokale fans. Danmark har haft hold til CPL og ESWC i de tidlige dage af CS og deres succes og popularitet har gjort, at der var en interesse og inspirration til flere unge spillere til at forsøge at komme op på det niveau.

Det samme sker i dag, bare med meget mere professionalisme og muligheder. Jeg har ingen tvivl om, at f.eks. Astralis' succes og tv optrædener på lokale tv stationer, bare hjælper den lokale scene til at gro mere og mere ved at få flere nye spillere til, og nogen vil hen ad vejen ende med at spille professionelt.

Jeg tror også, det er vigtigt, at nogle af de ældre spillere stadig er aktive, da de hjælper de yngre til at nå til det næste niveau hurtigere, end de ville på egen hånd, så jeg sætter virkelig pris på folk som f.eks HUNDEN, som bidrager meget til den scene.

Hvem kunne være den næste Magisk eller Valde?

JUGi skal vidst være den næste på den liste. Jeg spottede ham i 2015, da han spillede med k0nfig, og jeg er overrasket over det tog ham så længe at joine et stort hold. Så medmindre det viser sig, han har nogle problemer med at performe under pres i det lange løb, så er han den næste, der følger i fodsporene på andre store danske AWP’ere.

Lidt længere nede at stigen har jeg øje på mertz, men det er svært at sige med de yngre spillere, hvor deres loft er. Det er normalt ret åbenlyst, at de er klar til det næste niveau, men ikke hvad deres endelige niveau kan ende på.

Hvordan ser du niveauet mellem North og Astralis?

Jeg tror ingen af de to hold endnu har nået deres fulde potentiale, selvom de er blandt de bedste i verden. North minder mig om Astralis for et år siden cirka, fordi deres spillere nu har lign. mængde erfaring med at spille mod andre tophold, som Astralis havde store problemer med dengang. Men at spille imod de bedste i verden og at blive der, kræver at du tænker på et helt andet niveau af spillet og med så nye og unge spillere som Magisk og k0nfig, så har de brug for mere erfaring.

Og Astralis spillerne er jo også alle unge, så det er svært at tro, at de allerede har vist det bedste, de kan. Hver spiller har stadig noget at lære, en måde at forbedre sig individuelt og som hold på, er at være nødt til at tilpasse sig til alle mulige udfordringer - fx enorm medie interesse, og hvordan de takler det, idet øjeblik de andre hold har gennemskuet deres taktikker.

Hvad med mellem Rogue, Tricked og Heroic?

Heroic virker til at være, hvor dignitas var for et år siden cirka, med nye talenter i lineup, som skal testes til større events.

Rogue og Tricked har også deres plads på stigen, og selvom det er svært at se, de kan rykke ved top3 i Danmark, så er de stadig omkring top30 i verden, som faktisk gør at den danske scene er den stærkeste i verden lige nu.

ESForce og RFRSH har mange teams samlet på den ene eller anden måde. Hvad synes du om denne udvikling?

Jeg bryder mig ikke synderligt om det. Det går imod den competetive integritet. Ligesom hold og spillere, skal firmaet bag dem også stræbe efter at være de bedste. Og i teorien kræver det, at de stoler blindt på folkene bag holdet, og at de vil optræde fair i alle aspekter af forretningen, men det tager kun en skandale at enten holde af dem eller af dem til at ødelægge alt for alle, inklusive CS scenen. Så jeg tror, at event organisationerne bliver nødt til at lave en eller anden plan for tilgangen til det i fremtiden.

Der er mange cheat beskyldninger mod pro-spillere. Er der noget hold i det, og hvad kan man gøre ved det?

Jeg kan ikke se nogen værdi i de her beskyldninger, det er bare fans som er usikre, fordi de er blevet ført bag lyset før af f.eks KQLY. Og hvis nogen var sluppet afsted med at snyde på proscenen i så lang tid, så er de et kriminelt geni på niveau med Professor Moriaty, og så behøver vi en IRL Sherlock Holmes til at fange dem.

Tgwri1s ser altså stort potentiale i de danske scene, og de må siges at være noget af en cadeau, som vi får med på vejen her. 

Hvis du ønsker at læse mere fra ham, så kan du følge ham på Twitter, hvor han blandt andet poster det nye Rating 2.0 fra diverse events.

#1(Med 5 svar)
22. februar 2017 kl. 09:44
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Spændende interview - altid godt at høre hvad manden har at sige.

Havde fornøjelsen af til CPH Games 2013, at skulle vise ham vej fra lufthavnen til hans hotel, samt event lokation.

Super fyr, og det bliver spændende at se hvordan fremtiden ser ud!
#2(Med 2 svar)
22. februar 2017 kl. 09:49
Kevz
Du er også en super fyr.
#3(Med 0 svar)
22. februar 2017 kl. 09:57
zikkan
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Jeg er uenig.
#5(Med 0 svar)
22. februar 2017 kl. 10:12
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Tak ven
#12(Med 0 svar)
22. februar 2017 kl. 15:05
PwNerD
Din mor er en super fyr :)

Skulle det være en hotwing?
#17(Med 0 svar)
22. februar 2017 kl. 17:50
DMGZ
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
#4(Med 13 svar)
22. februar 2017 kl. 10:07
raxtuzz
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
DPL Admin
Rigtig spændene interview, nu mangler vi vel bare et med Martin osse ;)
Kunne osse være nice hvis i fik lavet et med Kim rom og Frederikbyskov.
#6(Med 2 svar)
22. februar 2017 kl. 10:18
kasparS
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Vi har vist fået med byskov.

Men Martin nomad Kim rom

3 fede personligeheder inden for esporten.

Hvad med ham den gamle fra xplayn (den sidste)
#7(Med 1 svar)
22. februar 2017 kl. 11:02
AndersJ
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Hed han ikke Lizzard, ham den sidste gamle fra xpn?
#9(Med 0 svar)
22. februar 2017 kl. 11:37
grand
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Jo
#8(Med 0 svar)
22. februar 2017 kl. 11:06
Tazh
Det er jo Tazh!
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
#10(Med 8 svar)
22. februar 2017 kl. 12:28
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Det kunne også være sjovt med nogen af de helt gamle (Crashjack, KK, Whimp, mJe) osv osv.. Om hvad de laver nu, og alt det!
#11(Med 0 svar)
22. februar 2017 kl. 13:00
JKN
Enig på den her!
#13(Med 4 svar)
22. februar 2017 kl. 15:14
grand
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
pixel.tv/indslag/livet-som-en-whimp/

Kæft hvor jeg savner de indslag :D Her er et med blandt andet whimp efter han stoppede med cs.
#16(Med 3 svar)
22. februar 2017 kl. 17:47
DMGZ
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
pixel.tv/indslag/bws-challenge/

Mo "Vi skal banke danske newbs" :DDD
#18(Med 2 svar)
22. februar 2017 kl. 18:19
grand
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Hahahahah havde helt glemt dannys øjeblik angående spørgsmålet om anizz. Kæft det vækker minder :D
#19(Med 1 svar)
22. februar 2017 kl. 18:22
DMGZ
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Det var så fedt :D
#20(Med 0 svar)
22. februar 2017 kl. 18:25
grand
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Øhhhhhhhhhhh det ved jeg ikk!
#14(Med 0 svar)
22. februar 2017 kl. 15:44
KarK
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Savner Sunde :'(
#21(Med 0 svar)
22. februar 2017 kl. 20:18
ZARQ
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
+ 1
#15(Med 0 svar)
22. februar 2017 kl. 17:22
DMGZ
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Fantastisk interview og samt få et tættere indblik i hvilken person Petar er.
#22(Med 0 svar)
22. februar 2017 kl. 20:19
ZARQ
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Rigtig godt interview flere af dem :) !
Som der bliver nævnt længere oppe kunne jeg godt tænke mig og hører fra nogle af de tidligere NoA spillere som evt mje eller ave?

Fortsæt det gode arbejde!
#23(Med 0 svar)
22. februar 2017 kl. 22:07
Messias
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Fedt interview :)
Lad os få nogle flere af dem!
#24(Med 0 svar)
23. februar 2017 kl. 00:36
KeyziN
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Ret så nice interview!! :D
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.