cadiaN: "Jeg føler jo åbenlyst, at potentialet er der til noget stort"

Rogue vandt årets første betydende turnering og kravlede samtidigt helt op i verdenseliten med en flot 28. plads på verdensranglisten. cadiaN fortæller om holdet og sejren i dette interview, som Dust2.dk har foretaget.

Rogue startede sommeren 2016 under større bevågenhed, men først sidst på året er holdet for alvor begyndt at vise gode takter. Dette har også gjort, at Rogue nu er trådt ind i verdenseliten på en fornem 28. plads.

Et par dage før jul fik Rogue en tidlig julegave, i form af en invitation til ESEA sæson 23 Global Challenge finalerne. Den gave formåede det ambitiøse hold at lukrere fuldt på, da de formåede at vinde den samlede turnering efter en finalesejr over franske LDLC.

Først og fremmest; tillykke med sejren. I kommer med på et afbud og går hele vejen. Nåede i nogen form for forberedelse?

Vi havde meget få pracc-dage op til turneringen, men vi havde allerede inden turneringen aftalt at spille imellem jul og nytår for at holde os lidt varme frem mod januar måned.

Oven på det flotte resultat vinder i en flot præmiepulje og kommer for første gang på HLTV ranglisten. Hvad betyder det for jer som hold?

Det betyder selvfølgelig kolossalt meget, det har været en af vores mål siden vi startede projektet. Det er ikke en god følelse at tjekke HLTV dagligt, føle at man hører til på top30 men erkende at ens resultater ikke har retfærdiggjort det.

Vi er rigtig tilfredse med at være på den, vi føler stadigvæk, at vi kan overhale nogle hold ved et godt resultat til Leipzig og ser selvfølgelig os selv klatre op ad ranglisten i løbet af de næste par måneder.

Betyder det også noget specielt for dig personligt?

Jeg er glad for at være på listen, det betyder for mig personligt, at det projekt, vi har startet, ikke er gået helt galt, og at der er en fremtid i det.

Jeg har selv været på listen med bl.a. SK før (16) og håber selvfølgelig at komme derop igen, så på den front er det ikke en følelse af noget nyt, men dog en følelse af “hjemme”, som vi dog skal kæmpe hårdt for at beholde.

I starter med Maniac og HS, men skifter dem ud med v1c7or og bubble, hvad ligger bag denne udskiftning?

De forventninger vi havde til HS og Maniac, følte vi 3 danskere ikke, at der blev levet op til. Jeg synes faktisk at begge spillere kan fungere på diverse hold, men sammensætningen fungerede ikke hos os.

Vi havde forventet mere af Maniacs erfaring ingame, og selvom han bragte en masse erfaring til udenfor spillet, især analysemæssigt så føltes det ikke som om, vi fik gavn af det i selve spillet.

HS har et højt individuelt niveau, vi prøvede diverse løsninger for at opnå det men måtte indse, at under de rammer, vi ønskede, ville det ikke fungere.

Vi manglede nogle aggresive typer, da jeg reelt var den eneste “aggressive” type, tenzki og glace er begge i stand til at få åbning skills, og fungerer også rigtig fint i løse spillestile, hvor man selv skal tage beslutninger, men jeg føler ærligt, at de er bedst i clutches, snakker begge to godt, bruger deres granater fornuftigt, og derfor gavnede vi også meget af at få to bulgarere ind, som elsker at løbe først, især v1c7or gør nærmest krav på rollen.

Hvad er det, de to har bragt til holdet?

De har bragt en masse firepower, de er klart en forstærkning individuelt set  fra mit perspektiv. Samt givet os en god rollefordeling, vi har nu en god 2nd awp i bubble hvis ønsket, samt v1c7or elsker at løbe først, så det får han lov til.

Vi havde set i MK, at de var rigtig gode LAN spillere, så det er også noget, vi har lagt stor vægt på, og som endeligt gav pote her til ESEA Global Challenge.

I kommer rigtig dårligt fra start, men ender på toppen alligevel. Hvordan får I vendt skuden? 

Skal jeg være helt ærlig, så havde vi chancen for at money-fucke dem utrolig mange gange, og lavede en masse småfejl, som kostede i sidste ende .

Plus den gode gamle undskyldning om, at min PC kørte ekstremt ringe, men det skal man vel også sige når man går 6-20.

Efter kampen overraskede v1c7or mig en hel del. Han har siden APM sagt, at jeg skal blive ved med at spille godt og gå amok med awpen, han sagde til mig utallige gange efter kampen, at jeg ikke skulle være ked af den kamp, og at vi nok skulle få vendt skuden og gøre det godt. Han nævnte især, at de til sidste ESEA LAN tabte første kamp til et brasilliensk hold og efterfølgende vandt de resterende kampe og LANet, så det så han ingen grund til, at vi ikke ville kunne gøre igen.

Så jeg satte stor pris på opbakningen, selvom man har været til LANs og skuffet før, så er det aldrig sjovt, når man føler, at man lader sit hold i stikken, derfor var det rigtig dejligt med nogle opmuntrende ord.

glace har før og også under eventet fået kritik for sit niveau. Hvad er det, han giver det her Rogue hold?

Både tvivler og håber på at han fik direkte kritik for dette event, fordi manden spillede jo en utrolig flot turnering. Han bidrager med en masse ting til holdet, som måske ikke altid er iøjnefaldende for andre, samt har påtaget sig nogle rolleskift, som ikke altid er sjove men oftest nødvendige for, at vi kunne få det hele til at gå op i en højere enhed. Nu står vi så med vores første trofæ sammen, glace og jeg - efter næsten 1 år sammen… Så man kan sige, at det har båret frugt!

Er kritikken uberettiget?

Han har nok ikke levet op til hans niveau under alle turneringer, men jeg er overbevist om, at han kommer stærkt tilbage og nok skal vise, hvorfor han er her på det her niveau. Forums HLTV/reddit og for den sags skyld dust2 til tider kan være hårde ved folk - det skal man ikke fokusere så meget på.

Hvor stort et pres ligger der på jeres skuldre fra organisationens side?

Føler ærligt talt ikke noget stort pres, vi passer vores egen hverdag og forsøger konstant at blive til et bedre hold og lave de bedst mulige resultater.

I har nu endelig fået gang i spillet, hvad er næste skridt for det her hold, for at i skal blive ved med at forbedre jer?

Folk skal respektere hinanden mere, og så skal vi have et bootcamp på et tidspunkt - ellers føler jeg, vi arbejder på de rigtige ting så som:

  • Optimering af map-pool
  • Opfølgning af top-holdenes meta-game
  • Rette interne fejl og uoverstemmelse mht. diverse plays
  • Ser demoer sammen

Hvad skal vi forvente af jer til DreamHack Leipzig?

Målsætningen til DH Leipzig er at komme videre fra gruppen og dermed nå semifinalen, dette ser jeg som et realistisk mål og vil samtidig gøre, at vi kører videre på den gode stime, vi er inde i.

Hvor langt kan det her hold gå?

Det er et godt spørgsmål, et rigtigt godt et… Jeg føler jo åbenlyst, at potentialet er der til noget stort, fordi alle spillere kan udfylde deres roller rigtig godt, og når momentum er der, er vi stærke. Vi har folk der alle kan steppe op, vi har også spillere, som generelt er solide, gode taktikker, kommunikationen er ved at følge trop og individuelt burde vi ligge højere end vi pt gør efter min optik.

Tiden vil vise, hvor langt vi kan gå, jeg vil ikke være spå-kone. Folk snakker så tit om, hvor man har været, hvor man potentielt kan nå hen og lignende.

Facts er jo, pt er vi 28. bedst i verden, så vi fortjener hverken mere eller mindre. Vi har nogle interne kampe, som vi gerne skal forsøge at få styr på, for at tage det næste skridt. Jeg er dog overbevist om, at vi med den nytilføjede selvtillid løser disse problemer nemmere end før.

cadiaN kan opleves med resten af Rogue til Dreamhack i Leipzig i den kommende uge, hvor også danske Heroic er at finde.

#1(Med 14 svar)
12. januar 2017 kl. 11:38
Kasper
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
De lukker snart. Storhedsvanvid skaber 100p interne problemer. :)
#3(Med 8 svar)
12. januar 2017 kl. 11:52
zyh
Argh :b
#4(Med 7 svar)
12. januar 2017 kl. 11:55
Kasper
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Det er mit bud. Er ret så sikker på det sker. :)
#10(Med 6 svar)
12. januar 2017 kl. 12:10
Mrnobody
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Jeg tror også Astralis skifter en eller flere spiller indenfor de næste 2-3 år :)
#12(Med 5 svar)
12. januar 2017 kl. 12:11
Kasper
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Ehm? Hvordan har det relevans? :)
#13(Med 4 svar)
12. januar 2017 kl. 12:13
Mrnobody
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Bare for at fortælle dig at dit statement var hjernedødt :D
#14(Med 3 svar)
12. januar 2017 kl. 12:16
Kasper
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Dit er. Mit er ikke. Tilbage i kælderen mr. Nobody.
#15(Med 2 svar)
12. januar 2017 kl. 12:20
Mrnobody
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Bor i stuen i et lejligheds kompleks dog ;(
#21(Med 1 svar)
12. januar 2017 kl. 13:19
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Så må du jo finde en kælderlejlighed :p
#22(Med 0 svar)
12. januar 2017 kl. 13:33
Mrnobody
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Fuck no!!
#8(Med 2 svar)
12. januar 2017 kl. 12:02
VNG
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Jeg tænker derimod at Casper er hamrende skarp i hans svar og ret realistisk.

"Facts er jo, pt er vi 28. bedst i verden, så vi fortjener hverken mere eller mindre. Vi har nogle interne kampe, som vi gerne skal forsøge at få styr på, for at tage det næste skridt. Jeg er dog overbevist om, at vi med den nytilføjede selvtillid løser disse problemer nemmere end før."
#11(Med 0 svar)
12. januar 2017 kl. 12:10
Kasper
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Tjah. Jeg tror bare ikke på det. Vi får se hvem der spåede korrekt. :)
#17(Med 0 svar)
12. januar 2017 kl. 12:29
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg tror også de var lukket før hvis det havde været sådan :)
#16(Med 1 svar)
12. januar 2017 kl. 12:21
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Du er altid sådan en solstråle 😉
#19(Med 0 svar)
12. januar 2017 kl. 12:33
Kasper
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Tak mand!
#2(Med 0 svar)
12. januar 2017 kl. 11:42
zypath
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Jeg tror det kommer til at gå dem godt til DH Leipzig. Gl!
#5(Med 0 svar)
12. januar 2017 kl. 11:58
str1x
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Tror det ender med, at nogle af spillerne kommer til at halte når de kommer mod tier 1-2 hold og tror desværre for dem, at det kommer til og ende med udskiftninger :)
#6(Med 1 svar)
12. januar 2017 kl. 12:01
SEBM1337
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Fed artikel :-)
Super glad på dine vegne mate! #RogueBegynderAtLigneNoget
#9(Med 0 svar)
12. januar 2017 kl. 12:07
DamiX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
#AndenBedsteStreamer
#7(Med 0 svar)
12. januar 2017 kl. 12:01
DamiX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Rogue vinder major i KBH 2k18? XD
#18(Med 0 svar)
12. januar 2017 kl. 12:29
ukendtkustner
Jeg var blandt andet, en af de personer der har kritiseret glaces for hans niveau forud for dette event, jeg må dog sige at han spillede rigtig flot! og det var rart at se ham på et niveau som dengang med kHRYSTAL og wenton.

Igen stort tillykke til Rogue for dette!
#20(Med 0 svar)
12. januar 2017 kl. 12:50
foli
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Stort tillykke til Jesper og Nicolai og de resterende af Rogue
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.