Opret Log ind
Optakt Gruppe A: Den er helt åben
Om et par dage går det løs ved Dreamhack Leipzig, hvor Heroic er havnet i en total åben gruppe, hvorfra alle holdene kan avancere.
Skrevet af: Sander    11. januar 2017 13:00      

Der er ikke mange dage til, at Dreamhack Leipzig løber af stablen i den tyske by, hvor to danske hold, Heroic og Rogue, er at finde ved eventet.

Det sker fra den 13. til den 15. januar, hvor i alt otte hold skal kæmpe om præmiepuljen, som lyder på $100.000. Før de kan tage del i de helt store beløb, skal de dog ud af gruppespillet, og denne optakt er der fokus på Gruppe A, hvor Heroic befinder sig.

Gruppe A

  • se Fnatic Academy (Jaywalkingz, PlesseN, Bååten, Golden, Karus)
  • se qwerty (pita, Maikelele, wenton, slap, atter)
  • eu LDLC (Ex6TenZ, xmz, to1nou, ALEX, mistou)
  • dk Heroic (Snappi, Friis, valde, niko, MODDII)

Heroic er havnet i en gruppe, som ikke er helt nem. Holdenes niveau ved dette Dreamhack er dog lavere, end det plejer, og det skyldes i store dele, at ELEAGUE Major er lige om hjørnet. Det åbner dog op for, at vi kan få set nogle andre hold ved det store event i Leipzig.

Heroic bør gå videre

Danske Heroic er uden tvivl blandt favoritterne i denne gruppe, som ellers ser rigtig åben ud. Heroics præstationer svinger rigtig meget, og selvom Snappis tropper flere gange har vist prøver på rigtig flot spil, så falder de også ud til tider.

Senest skete dette ved den lukkede kvalifikation til Dreamhack Masters Las Vegas, hvor det skuffende blev til et nederlag mod Flipsid3 efter en stor føring. Det særlige ved dette nederlag var, at Friis slet ikke var den afgørende faktor, som AWP-spillere ofte er.

Hvis Friis kommer i gang med AWP'en bør Heroic tage førstepladsen i gruppen.

Selvom niko præsterede rigtig flot i en kamp, hvor valde også gjorde det fint, så faldt Friis simpelthen totalt ud af kampen. Det sker til tider for den ellers rutinerede AWP-spiller, men det må ikke ske i Leipzig, for det er afgørende for Heroic, at Friis kan åbne runderne for dem, når deres taktikker ikke virker.

Der hviler altså uden tvivl et stort ansvar på Friis’ skuldre, men det er ikke alene op til ham. Spiller både MODDII, valde og niko op til det niveau, som vi kender, så bør Heroic simpelthen ikke kunne ryge ud af gruppespillet. Der skal store udfald til, før danskerne ikke går videre fra gruppen.

Hvad kan vi forvente af LDLC?

Dette hold med spillere fra både Belgien og Frankrig forventer helt sikkert, at de kan gå videre fra denne gruppe. Det kan de uden tvivl også, men det er rigtig svært at stille en klar forventning op til holdet.

Med Ex6TenZ ved roret har LDLC en rigtig kompetent herre til at styre tropperne, men det er ikke nok i dagens Counter-Strike. Modstanderne skal dræbes, og her har LDLC bestemt nogle gode skytter i form af to1nou og xms, men der mangler noget..

to1nou er det tætteste LDLC kommer på en stor stjerne.

Der mangler den store stjerne, som Heroic fx har i valde og niko. Spillere som tager over og stepper op, når alt går imod holdet. Her har LDLC problemer, og det kunne også ses i finalen af ESEA Global Challenge mod Rogue.

Rogue spillede ganske vist en rigtig flot kamp, men det var tydeligt, at når LDLC havde brug for solo-aktioner, så udeblev de, og det kan komme til at koste dem dyrt.

Når hele holdet til gengæld præsterer, så er de også gode, rigtig gode. Det så vi også ved ESWC 2016, hvor de blandt andet sejrede sikkert over Tricked og Space Soldiers, men i finalen gik det galt mod Alternate, da hele holdet ikke præsterede længere.

LDLC har altså brug for, at alle mand præsterer, ellers er deres niveau ganske enkelt ikke højt nok, men når alle så til gengæld præsterer, så kan de godt være onde at spille imod.

De to jokere

Gruppens to sidste hold er qwerty og Fnatic Academy. Førstnævnte blev for få uger siden officielt, hvor Maikelele og pita gjorde comeback sammen med den tidligere Fnatic-spiller, wenton.

qwerty er rigtig svær at have de store forventninger til, for pita har været væk i noget tid, hvor han blandt andet har haft et par jobs som coach, mens Maikelele nok heller ikke er på sit højeste lige nu.

wenton har tidligere vist rigtig flot spil under blandt andet Preparation, men i Fnatic faldt han totalt igennem, og han var langt fra en succes. De to sidste, slap og atter, kan sagtens skyde igen, hvis de bliver sat rigtigt op.

Hvor rusten er pita efter sin tid som coach?

atter har spillet store dele af sin CS:GO karriere hos Torpedo, hvor han flere gange har været en afgørende faktor i holdets sejre. Det er derfor også fortjent, at han får chancen nu, mens slap har spillet meget for London Conspiracy, hvilket også vidner om en spiller, som bestemt har prøvet at spille mod de bedste hold.

De har dog ikke spillet nogle officielle kampe endnu, og det er lang tid siden, at vi har set flere af spillerne, så det hele afhænger af, hvor sammenspillet og rustne de er.

I kontrast til dette står den anden joker i gruppen, Fnatic Academy. Det unge svenske mandskab er helt sikkert i storform, hvilket de også viste i China Top 2016 i december, hvor de vandt eventet foran blandt andre VG.CyberZen.

De her unge spillere har næsten alt at vinde hver gang de spiller, og det kan også ses på deres spil. De virker ikke så låst, som andre hold, og det giver dem en stor uforudsigelighed, når en flok stærke aimere løber rundt.

Det virker dog ikke altid, og deres spil bliver mere og mere struktureret som tiden går, og det er nok meget fornuftigt, for de bliver straffet, når de møder de helt store hold, som det fx skete mod Gambit i APM, hvor de tabte 16-1.

Det unge Fnatic Academy er bestemt ikke et hold, som skal undervurderes.

Når spillere som jayzaR og Baaten dog rammer topniveauet så er Fnatic Academy rigtig farlige, hvilket de også viste ved ESWC 2016, hvor de slog Heroic ud. I APM gik de videre til semifinalen, da de slog både DIVIZON og PENTA ud af gruppespillet. Disse resultater er vel og mærke i BO3 kampe, så det viser, at de også har en stærk mappool.

Alle kan slå alle

Selvom undertegnede har udråbt Heroic til at gå videre, så er det også bare en gruppe, hvor alt kan ske. Der er ingen hold, som kan vide sig sikre, men Heroic er favoritter til førstepladsen, og så må de tre andre slå om andenpladsen.

Danskerne starter ud mod qwerty, hvor der er odds 1,40 på Heroic, mens man kan få pengene 2,80 gange igen på svenskerne.

Den anden åbningskamp i puljen giver odds 1,95 på LDLC, mens Fnatic Academy er favoritter med odds 1,80 hos eOddset.

Personligt glæder jeg mig rigtig meget til at se Fnatic Academy i denne gruppe, som Dust2.dk har stor fidus til. Vi er tror dog mest på danskerne, så vi tror det ender således:

  1. dk Heroic
  2. se Fnatic Academy
  3. eu LDLC
  4. se qwerty

De tre nederste kunne ligeså vel byttes rundt, men vi tror på, at Fnatic Academys lange tid på bagen som hold, giver dem det ekstra, som der skal til.

#1 Hippi
2017-01-11 13:25
qwerty overrasker og går videre.
#Please!
#2 zypath
2017-01-11 13:29
#Please!
#3 foli
2017-01-11 14:28
Jeg er enig i at Heroic bør gå videre, men er niveauet ikke meget lige på alle de hold taget i betragtning af tidligere og nuværende niveau? Jeg mener, at alle hold har muligheden for at gå videre(obviously), altså jeg ser ingen klar favorit.
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere