Kasper Hvidt ses her til højre i billedet sammen med Astralis. (Foto: Astralis Group)

Kasper Hvidt undrer sig: "Hvorfor er det ikke sket før?"

Hvordan kommer Astralis til at træne med syv spillere, og stopper de egentlig her, eller kommer der snart endnu flere til? Det og meget mere har vi spurgt sportsdirektør i Astralis Group, Kasper Hvidt, om.

Astralis vil fremtidssikre sig og give spillerne de bedst mulige rammer til at præstere i, og derfor har vi set signingen af en sjette og syvende spiller.

Det siger Kasper Hvidt, sportsdirektør i Astralis Group, til Dust2.dk.

Ved at udvide holdet med flere spillere letter Astralis nemlig presset og byrden på den enkelte spiller, så man kan melde sig syg uden at have dårlig samvittighed og man rent faktisk kan få børn og stadig have en karriere.

Jeg har et inderligt ønske om, og tro på, at vores spillere faktisk også kan få børn og stadig være professionelle. Det ser man jo i alle andre professionelle sammenhænge, at det er fædre og mødre, der spiller. Men det kan bare næsten ikke lade sig gøre med de vilkår, der eksisterer i øjeblikket.

Det handler også om at skabe fremtidens topspillere, og her peger sportsdirektøren på, at det er vigtigt, at talenterne er helt tæt på de nuværende topspillere.

Jeg håber på, at man i Counter-Strike vil kunne kigge både til andre spil, f.eks League of Legends, der jo har akademihold, men også til andre sportsgrene, hvor man både har en Messi i Barcelona, men også den 17-årige Ansu Fati, der bliver oplært. De unge ser jo på stjernerne og finder ud af, hvordan de træner, lever, sover og spiser, så man får ført de gode vaner videre fra den absolutte topspiller til det absolutte top-talent. Det kræver altså, at spillerne er tæt på hinanden, siger Kasper Hvidt.

Kasper Hvidt slår også flere gange fast, at det ikke handler om at presse spillerne ved at der står en erstatning klar i kulissen, men at det for Astralis handler om at fjerne noget af presset fra spillerne.

Udskiftning mellem turneringer

Astralis var holdet, der gik forrest og sagde nej til turneringer - noget som mange tophold gør i dag. Særligt rejserne mod øst har Astralis haft fokus på, da device også tidligere selv har afsløret, at det ikke er godt for ham.

Med syv spillere på holdet slipper Astralis måske for helt at droppe en turnering som IEM Sydney, som det skete sidste år, da de nu har mulighed for at sende andre spillere.

Hvis du har nogle flere spillere, så kan du jo faktisk have et hold, der tager til Australien med de spillere, der godt kan det. Du kan også flyve til Shanghai for at spille en turnering, og så flyve direkte til USA bagefter, hvor en spiller bare flyver hjem til Danmark, mens en anden møder holdet i USA. På den måde kan Astralis være med hele tiden, og vi sikrer, at vores syv spillere er i topform både mentalt og fysisk.

Vi skal altså forvente en rotation i spillertruppen, selvom flere har spekuleret i, at es3tag og JUGi reelt set bare er hentet som reserver. Det er ikke sagen.

Hvis vi bare skulle have en reserve, havde det været mest oplagt at gå væk fra den etablerede scene og hente de største talenter, som ingen har fået øje på endnu. Vi har jo valgt topspillere for, at de kan gå ind og præstere på et tophold, slår Kasper Hvidt fast.

Træningen foregår ikke med syv spillere

Et af de spørgsmål, der også har været rejst, er, hvordan træningen kommer til at fungere, for modsat andre sportsgrene, spiller man i Counter-Strike rigtig mange kampe mod andre hold som en del af træningen.

Og her kommer f.eks JUGi og es3tag som udgangspunkt ikke til at sidde og kigge på de fem andre, for hver dag er der årsager til, at enkelte spillere vil have bedre af en fridag, og derfor kommer Astralis også til at rotere spillerne under træningen.

Der er altid nogen, der har et eller andet problem, hvor det vil være bedst, hvis de kan få en eller to fridage - det kan være influenza, en musearm, eller at farmor, som bor et helt andet sted i landet, har det dårligt. Der er hele tiden et eller andet behov, man tilsidesætter, hele tiden. På den her måde kan vi etablere et hold, der kan træne hele tiden og samtidig tage de individuelle behov, ingen har taget, men burde tage, og det er jo nok derfor, man ser spillere, der bare må give op. Det er, fordi de bliver sat ind i systemer, der er umulige at leve i over længere tid.

I CS:GO bliver relationerne mellem spillerne også tit fremhævet som et rigtig vigtigt parameter i jagten på at blive det bedste hold, men Kasper Hvidt frygter ikke, at flere spillere kommer til at ødelægge dette, for det fungerer i alle andre sportsgrene, hvor relationerne og samarbejdet er lige så vigtigt.

Samarbejde mellem spillere og samarbejde mellem mennesker, der har en fælles mission, skal være optimalt - det er jo sådan set ligegyldigt, om det er et Counter-Strike-hold, et kontor, et fodboldhold eller et League of Legends-hold. Men i alle andre økosystemer er der altså flere mennesker, end der er positioner. På et håndboldhold er det lige så vigtigt, at begge fløje kender systemerne, som at en af fløjene kender systemerne, fordi der er et utal af kampe, hvilket der også er i Counter-Strike. Derfor er det jo vigtigt, at alle spillere kender alle spilsystemer. Det er jo ikke bare i Counter-Strike, at det er sådan. Men det lykkes at få det til at fungere alle andre steder, så mon ikke det også lykkes i Counter-Strike, siger Kasper Hvidt, der dog erkender, at han er i gang med at ændre rigtig meget: 

Det her er jo en kulturforandring. Det tager noget tid at ændre en kultur, det er ikke bare et knips med fingrene.

"Mest oplagt med 10 spillere"

Kasper Hvidt vil ikke afsløre, om der er flere spillere på vej til Astralis, men det er heller ikke udelukket, for han ser det selv som mest oplagt, at man har flere spillere til hver position.

Første- og andetholds tanken, eller bare at have 10 spillere, 2 på hver position, det vil jo nok være det mest oplagte. Det er jo det, man ser i League of Legends, hvor vi hos Origin også har et akademihold - der er jo ikke kun 5 spillere i League of Legends helt generelt, der har man jo 10.

Der er dog nogle regler i CS:GO lige nu, som gør, at man f.eks ikke må have to hold med til samme turnering, heriblandt Majors, men det udelukker ikke nødvendigvis et muligt akademihold i fremtiden.

Der findes jo en underskov af turneringer, man kan deltage i, som ikke har noget med f.eks en Major at gøre, så du kunne jo godt lave et akademihold, hvor man viderebringer de gode traditioner, de rigtige vaner og den professionelle tilgang til det at være Counter-Strike-spiller, siger Kasper Hvidt og fortsætter:

For mig handler det ikke om, at vi stopper her, eller at vi kun skal have 6, 7 eller 10 spillere. Det handler om den gode mulighed, for det her er jo ikke noget med, at jeg bare har en eller anden kæmpe pengetank, og så kan jeg stå og pege på en spiller, og så henter vi bare ham. Nogle gange skal man jo også være til stede i nuet og tage den mulighed, der pludselig opstår.

Samme dag, som Astralis præsenterede JUGi, blev Kasper Hvidt kontaktet af en anden stor organisation, som gerne vil gå i samme retning med at udvide holdet, og derfor er han ikke i tvivl om, at det her er fremtiden.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at det her kommer, og det kommer hos alle. Det, der egentlig kan undre mig, når jeg står og kigger på det ude fra, er, at det ikke er kommet før. Der findes ingen andre sportsgrene på højt niveau, hvor du kun har det antal spillere der er på banen, afslutter Kasper Hvidt.

Astralis spiller upperbracket finale i ESL One: Road to Rio klokken 20:00 i aften, hvor de forventes at stille op med det originale hold. Vi har altså stadig til gode at få JUGi, der ankom i mandags, i aktion med stjernen på brystet.

Astralis består af:

  • Danmark device
  • Danmark Magisk
  • Danmark Xyp9x
  • Danmark gla1ve
  • Danmark dupreeh
  • Danmark JUGi
  • Danmark es3tag (bliver en del af holdet 1. juli)
     
  • Danmark zonic (coach)
#1(Med 10 svar)
15. maj 2020 kl. 15:22
NaToSaphiX
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Vinder af Kongen af Danmark
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Rigtig mange gode pointer og fedt at se at det bliver fremlagt som en løsning for spillerne og ikke mod spillerne.

Det virker ikke som om at "førsteholdet" skal føle sig ekstra pressede fordi de har spillere der prøver at overtage deres plads, de har derimod spillere som er klar til at løfte det tunge læs, som en CS-karriere til tider kan være.

Når det bliver fremlagt sådan synes jeg det er svært at være andet end tilhænger af tilgangen.

Så længe det ikke udvikler sig til at man har "map-specifikke" spillere eller T/CT specialister, så synes jeg faktisk det lyder som en fantastisk ændring
#3(Med 7 svar)
15. maj 2020 kl. 15:25
Rejin
Major deltager
Ren nysgerrighed, hvorfor er det du er imod at man fx har map specifikke spillere og T / CT specialister?
#17(Med 6 svar)
15. maj 2020 kl. 15:49
NaToSaphiX
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Vinder af Kongen af Danmark
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Lad os antage at jeg er verdens bedste AWP på Train.

Skal jeg så spille UDELUKKENDE AWP og Train resten af min karriere?

Det lyder virkelig kedeligt

og anti-counterstrike - i hvert fald i mit hoved.

Som det er nu, så er de bedste spillere dygtige til rigtig mange ting og gode på forskellige baner.

Jeg ville synes det var synd hvis det pludselig var en fordel at være 1-dimensionel.
#19(Med 5 svar)
15. maj 2020 kl. 15:50
Rejin
Major deltager
Men hvis man kunne gøre spillerne ENDNU bedre? Er det så ikke en god ting? (Siger ikke jeg er fan af det eller det er fremtiden) Leger bare lige lidt med tanken :D !
#24(Med 4 svar)
15. maj 2020 kl. 15:55
NaToSaphiX
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Vinder af Kongen af Danmark
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Joooooooooo, som seer er det vel fedest at se to hold spille Train som ikke har lavet andet end at spille det map i 6 måneder.

I fodbold er bolden altid rund og banens dimensioner (mere eller mindre) de samme.
Det er vel et argument for at man sagtens kan synes det er sjovt, selv om det eneste der ændrer sig er træningsfokus og resultat.

Jeg tror bare nemt spillere ville blive ulykkelig hvis de kun skulle spille én bane resten af deres karriere.
Specielt når nu man ved der er andre baner man går glip af.

Men det må tiden vel vise :D
#25(Med 3 svar)
15. maj 2020 kl. 15:57
Rejin
Major deltager
Yeah altså kunne ikke forestille mig det nogle sinde ville blive sådan at man kun mestrede 1 map. Tror dog godt man kunne se CT og T spillere i en fjern fjern fremtid!
#32(Med 2 svar)
15. maj 2020 kl. 17:44
NaToSaphiX
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Vinder af Kongen af Danmark
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
CT/T ville jeg være mere klar på, end kun at have ét map at spille.

Det ville gøre at man alligevel ville få mulighed for at spille forskellige maps
#36(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 18:22
ankjaers
Realistisk set ville der nok komme nogle regler som i eks slutrunder for håndbold eller fodbold hvor man har x antal spillere til end slutrunde. Og maks må indskifte eks 2 spillere under en kamp.
Det taktiske element spillerskift kan give en kamp syntes jeg lyder pisse spændene!
#46(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 21:52
soga
Det vil udemiddelbart ikke give mening økonomisk for et hold at have en spiller ansat som kun var noget værd på et halvt map. Det ville give mere mening at have spillere allround som ihverfald opfylder; "gode" på 2-3 maps, "middel" på 2-3 maps - hvis altså der bliver udskiftet mellem maps
#4(Med 1 svar)
15. maj 2020 kl. 15:26
blameF
Astralis
Dansktoppen
Major deltager
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
#18(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 15:49
NaToSaphiX
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Vinder af Kongen af Danmark
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
#2(Med 2 svar)
15. maj 2020 kl. 15:24
Rejin
Major deltager
Jeg er så stor fan af det her. Hvordan fremtiden bliver er virkelig spændende ! Men helt sikkert nogle parametre der skal ændres for at sikre alle spillere (ja os coaches) kan få en bedre livsstil end det vi har nu! :)
#54(Med 1 svar)
16. maj 2020 kl. 11:39
yez
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Vil du også at der skal være 2 coaches nu så? :-)
#60(Med 0 svar)
16. maj 2020 kl. 13:59
Rejin
Major deltager
Det er helt sikkert fremtiden at der er en assisterede coach, eller måske en decideret coach til t og ct !
#5(Med 3 svar)
15. maj 2020 kl. 15:27
VNG
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det har været praktiseret før i Danmark 🧐
#28(Med 2 svar)
15. maj 2020 kl. 16:30
Kr1llz
I de gode slks dage var det ikke unormalt at stille med 6 mand 👍🏻
#33(Med 1 svar)
15. maj 2020 kl. 17:46
VNG
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Vi havde GIAL mandskabet, som bestod af et 6 mands lineup i over et halvt år - som rejste til events uden for Danmark, med 6 mand også.

Selvfølgelig en anden verden, end den vi kender nu.
#44(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 20:43
Kr1llz
Der var vel flere det fungerede fint for den gang.
#6(Med 11 svar)
15. maj 2020 kl. 15:39
arseface
Lidt ærgerligt at det er en glat håndboldspiller der spiller klog på hvad der er smart at gøre i cs. Der er ikke så meget vægt bag hans ord. Havde foretrukket at det var zonic eller glaive der fortalte om hvorfor det her er smart og hvordan det kommer til at fungere i praksis.
#8(Med 2 svar)
15. maj 2020 kl. 15:39
Rejin
Major deltager
Så du mener ikke han har ret i at alt den rejsen, helbred osv. ikke har nogle indflydelse :D ?
#12(Med 1 svar)
15. maj 2020 kl. 15:42
arseface
Jo, men jeg har stadig svært ved at se det i praksis. Kan slet ikke se hvordan de klarer den i træningsrummet og til turneringer. Så mange syge bedstemødre har de 6 andre vel heller ikke at der hele tiden mangler to spillere. Og hvordan reagerer to's på at astralis kommer med Jugi og es3 frem for device og dupreeh? Det er jo rimelig langt fra at være det samme hold og slet ikke lige så attraktivt som A holdet. Synes det er nogle glatte teoretiske svar han kommer med.
#14(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 15:44
Rejin
Major deltager
Så det vel lige gyldig hvem der siger det? :D

Hvor om alt er, så der INGEN cs spillere som vil kunne holde til det hektiske liv i lad os sige 10 år, hvis det forbliver som det er nu. OG performe på aller højeste niveau.
#11(Med 3 svar)
15. maj 2020 kl. 15:42
RAVN
Så hvis zonic eller glaive der havde sagt præcis det samme, så havde du ædt det råt men fordi det er Kasper hvidt, så er det bare dumt?
#16(Med 2 svar)
15. maj 2020 kl. 15:47
arseface
Jeg tror der havde været lidt mere substans hvis det var dem ja. Han siger jo reelt ikke særligt meget i det interview.
#45(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 21:11
Bestiarium
Virkelig en underlig indgangsvinkel. Kasper Hvidt er den af dem, der har klart bedst indsigt i, hvordan man kan gøre holdsport anderledes end det nuværende CS, og han har masser af erfaring at trække på. Det er jo ikke en unik udfordring for CS, men noget langt mere universelt de tager fat i.
#51(Med 0 svar)
16. maj 2020 kl. 00:52
zavage
tænker du ikke en tidligere topatlet, har forstand på mental dræning - træthed i kroppen. I teorien er de ting de vil undgå akkurat det samme som man vil undgå med træthed i fodbold - håndbold etc. etc.
#23(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 15:54
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Det er måske lidt ligesom da Astralis begyndte at lægge større fokus på fysisk træning, mental træning og ordentlig kost. Alt sammen noget som jo ikke har så meget at gøre med hvad "der er smart at gøre i CS", men som de fleste tophold nu har adopteret.

elsker dog at du siger "glat håndboldspiller"
#35(Med 2 svar)
15. maj 2020 kl. 18:19
fremilyset
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Det var mærkeligste jeg længe har læst. Ikke engang nyhederne om den skide stork og ungerne er mere mærkelig at læse.
#55(Med 1 svar)
16. maj 2020 kl. 11:42
yez
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Hey! Tal pænt om Annika og Tommy. RIP :-(
#57(Med 0 svar)
16. maj 2020 kl. 11:46
fremilyset
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Åh gud de havde jo også navne!
#7(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 15:38
OnkelAlfa
Jeg er fan! Stærkt med et bredere fundament
#9(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 15:41
tOPZ
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Fed Artikel Sander :)
#10(Med 2 svar)
15. maj 2020 kl. 15:42
NamrepuS
SÅH!!! Hvem af spillerne venter barn? :D
#15(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 15:46
DanniDingDong
Device og magisk har adopteret et barn sammen
#56(Med 0 svar)
16. maj 2020 kl. 11:43
yez
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Også sådan jeg forstod den overskrift. Vil tro det er device hvis det er :-)
#13(Med 1 svar)
15. maj 2020 kl. 15:43
DGaard
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Der blev kigget lidt da AaB præsentere 10 mand lineup, må bare konstatere at Astralis kopiere AaB 🤣 Well done Biian 😉
#52(Med 0 svar)
16. maj 2020 kl. 00:52
zavage
ham Brian torp er en klog mand.
#20(Med 2 svar)
15. maj 2020 kl. 15:52
noche
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
Det er set før, der er intet nyt i det, men det forsvandt i og med at konkurrencen blev skærpet, og synergien mellem de fem var vigtigere end at have en eventuel reserve. Der er uden tvivl også det økonomiske grundlag, og omkostningerne forbundet med at have flere spillere. CS har rent økonomisk ikke været så stort som nu, og tidligere havde man nok ikke råd til en 6 og 7 mand, hvis man også skulle tiltrække de dyreste og deraf ofte bedste spillere. En anden barrierer har været, at hvis det er ens for alle skal spillerne dele deres indtægter fra turneringer med de spillere, der ikke spiller, og det kræver nogle ofre af spillerne, som ellers er en gruppe vi hidtil har set lave meget få ofre. I og med at toplønningerne er fløjet mod himlen, så forsvinder den barrierer mere og mere.
Hvis og såfremt økonomien hænger sammen for holdene efter deres aftale med ESL, så er der ingen tvivl om med det spillemæssige pres der er, at flere hold vil arbejde i den retning, og det kan give dem nogle fordele med motivation og bredde, men det vil også kunne give den negative effekt af intern konkurrence og utilfredse spillere på bænken, hvis de bliver fravalgt de vigtigste turneringer.

Tænker vi skal se det i praksis ud fra hvordan CS er nu før endelige konklusioner skal drages. En ting er dog sikkert, flere spillere har brug for længere eller flere pauser end det de får nu. Det gælder ikke kun på top niveau, da man ligger så uhyggeligt mange timer i at være konkurrencedygtig, at der ikke er plads til meget andet.
#47(Med 1 svar)
15. maj 2020 kl. 23:02
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Har nogen praktiseret det før?
#50(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 23:30
noche
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
Hvor langt vil du tilbage? ;)

Svenskerne gjorde det i stor stil tilbage i fx 2002-2003 med både GameOnline, esu og SK. Men går vi helt tilbage før det var der næsten ingen hold, der ikke havde mere end 5 spillere, også danske hold som du burde kunne huske - Dynamic Crew, Gatekeepers osv. Årsagerne dengang var en blanding af at have talenterne inde og/eller sikre sig mod sygdom, visum problemer, mængden af kampe og udskiftninger. Så i høj grad de samme tanker som i dag, så man ikke pludselig skulle stille op med en quake spiller i en CS turnering eller en manager *host SK*.
#21(Med 1 svar)
15. maj 2020 kl. 15:52
CrashJack
Der har altid været udskiftere siden starten af cs og er der stadigt undtagen toppen af poppen pga. det er for dyrt at have så mange spillere. Men Astralis har råd til det så self. gør de det så det bare om det er godt for dem alle.
#48(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 23:03
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Du har vel egentlig ret. Det er vel egentlig bare pro standins.
#22(Med 4 svar)
15. maj 2020 kl. 15:55
Badefar
Interessante tanker, men jeg synes stadig, at det her virker som en langt mindre optimal model end at have akademi-hold, som er den løsning de store organisationer burde arbejde hen mod at få skabt en scene for.

Den her løsning har jeg svært ved at se skulle være optimal for nr. 6-7-8 på holdet i længden. For det første tvivler jeg på, at der er nok kampe til, at reserverne kan få lov til at spille andet end online og tier 3-modstandere på LAN. Hvis Astralis begynder at ryge ud som nr. 12-16 i turneringer som Katowice og Cologne, fordi at Jugi lige skal spille i stedet for Device mod OG eller MAD Lions i en gruppekamp, så ved vi allesammen godt, hvem der ender med at blive anset som syndebukken både internt og eksternt, og det kan sgu ikke være et fedt scenarie.

Idéen om at have mapspecifikke og T/CT specifikke spillere er sød nok, men jeg tvivler godt nok også på, at den kan udføres i praksis. I så fald, er man jo nødt til at have en trup af spillere der er på mere eller mindre samme niveau, og det bliver godt nok svært, hvis du samtidig vil have de bedste spillere i verden. Hvilket maps/sider er det, at Jugi f.eks. skulle være bedre end Device på? Jeg køber den ikke.

CS handler jo så meget om at være i rytme og have kontinuitet i sit spil, hvorfor vi også ser store forandringer på holdene før og efter playerbreaks. Jeg er godt nok skeptisk overfor, hvordan man som 6-7-8. mand skal kunne holde sig på 100% af sit maximale niveau, hvis man spiller så få officielle kampe som man uvægerligt kommer til.

Jeg er stor fan af konceptet med akademi-hold, som man kan pracce nye og modstanderspecifikke strats imod, og hvor man kan have et hold der kan spille officielle kampe sammen og træne i den samme spillestil som A-holdet, så man får en varm spiller der kender systemet op, når man skal bruge ham. Jeg håber der kan findes en løsning på det punkt. 7-8 mands rosters tror jeg simpelthen ikke på i praksis. Der er for mange munde at mætte og for få reelt betydelige kampe til, at alle kan være knivskarpe og føle sig trygge i de ting der foregår. Men jeg ser da frem til at blive modbevist.
#27(Med 3 svar)
15. maj 2020 kl. 16:27
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Det er nogle gode pointer.

Tror også Astralis er i en unik position ift. hvem de kan få ind som ekstra spillere på favorable vilkår, netop fordi de er Astralis. Den absolutte top kan måske få "top-spillere" ind som den 6. mand, men tror ikke man skal ret langt ud af top 10 før man skal ned og hente den 6. mand i fpl eller det der ligner.

Tror også det der med ct/t specialister ligger lidt langt ude i fremtiden, når de samtidig siger at 6./7. manden er der til at lette arbejdsbyrden for truppen.
#29(Med 2 svar)
15. maj 2020 kl. 16:57
Badefar
Ja, og det man måske lidt glemmer i hele den diskussion her er også, hvor mange lande og regioner der reelt er dybe nok til, at man kan få spillere der er gode nok ind i de udvidede trupper. Som jeg ser det, er det vel mere eller mindre kun Danmark og CIS der lige nu har spillere nok på højt niveau til, at det kan lade sig gøre.

Hvad med Sverige f.eks? Hvilke 4-5 spillere er der derude der vil kunne gå ind og agere 6-7-8. mand for Fnatic og NiP, uden at niveau falder drastisk fra de startende 5? Eller den franske scene. Vitality har rigeligt problemer med at finde 4 franske spillere der er gode nok til at kunne skabe et tophold omkring en af verdens 2 bedste spillere, og G2 har haft så store problemer med det, at de har valgt at gå internationalt.

Selv hvis det her ender med at blive en succes for Astralis, så er det absolut ikke ensbetydende med, at alle andre hold så har fået et blueprint som de kan arbejde udfra. Hvis du ligger nr. 15 i verden og er en del af en stor organisation, hvor der er pres på for at lave resultater, har du ikke råd til ikke at levere dit bedste i én eneste turnering, og du har slet ikke råd til at spille med en spiller der burde spille for nr. 35 i verden, bare fordi at han også skal have spilletid.
#31(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 17:16
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Man kan selvfølgelig også vende den om og sige at mange hold burde blive mere stabile i deres niveau hvis de får indspillet den 6. mand.

Vi ser jo at spillere der bliver købt ud af deres kontrakter eller at et køb der ikke fungerer kan have slemme konsekvenser over en lang periode for et hold. Der ville der være mere at falde tilbage på, hvis man har en 6. mand der allerede er inde i systemet.

Du har en god pointe i dybden af spillerpuljen i de forskellige regioner. Underligt nok tænker jeg at NA er en af de regioner hvor det ville være sværest at finde de ekstra spillere der kan holde niveau.
#58(Med 0 svar)
16. maj 2020 kl. 11:50
yez
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Jeg synes at alle cs hold burde blive internationale før eller siden. Findes der overhovedet et hold i den danske superliga som ikke har minimum 1 spiller fra udlandet? Måske en af oprykkerne. Jeg tror fremtiden er flere internationale hold ligesom G2 (som du nævner), complexity, og OG.
#26(Med 1 svar)
15. maj 2020 kl. 16:19
donfrankie
Det bliver nok forbeholdt de største hold til at starte med for de mindre hold skal jo få enderne til at løbe rundt. Vil de nuværende spillere være tilfreds med en mindre del af præmiepengene? Skal alle 6-7 eller 10 spillere + coach(es) have en del af alle præmiepenge eller kun de turneringer som de deltager i?

Håber aldrig man kommer til et punkt hvor man må skifte ud i half time. Mellem hvert map har jeg det også lidt svært med. Det vil jo køre vetoen nærmest umulig/ubrugelig hvis man ikke ved hvilke spillere man skal møde.
#59(Med 0 svar)
16. maj 2020 kl. 11:53
yez
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Tvivler altså også på at man nogensinde vil sende mere end 5 spillere til Australien. Organisationen skal selv betale for flybillet+hotel til spillere som er udover de 5 som bliver betalt af ESL/TO. Kan se det ske i onlineturneringer, men dem bliver der forhåbentlig ikke flere af når det her Corona halløj er væk igen. Måske hvis en turnering ligger i geografisk nærhed af holdets spillere (Europa f.eks.) gør at man sender flere spillere afsted til samme turnering.
#30(Med 1 svar)
15. maj 2020 kl. 17:03
Frawfact
Støttet Dust2.dk med 5 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 16
Hey jeg har 2 børn. Kan jeg gå pro nu? Spørger for en ven self
#38(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 18:27
ankjaers
Nu er det hvertfald ikke hindringen for at zonic ringer.
#34(Med 2 svar)
15. maj 2020 kl. 17:54
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Teoretisk kunne det være enormt fedt, men jeg har stadig svært ved at tro på det lykkedes i praksis. Hvis jugi og es3tag spiller på tier 1 niveau, og kontinuerligt gør det godt - vil de så være tilfredse med at få sekundære events? Ville dev1ce være tilfreds med at sidde på bænken til en major, hvis jugi har spillet rigtig godt?

Håber på det bedste, men jeg glæder mig mest af alt til at se hvor de står om 6-8 mdr når systemet forventeligt at kørt ind.
#37(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 18:25
fremilyset
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Som i alle andre sportsgrene kan man være skuffet hvis man sidder på bænken. Det er sundt for ens evne til at præstere.
Dennis Bergkamp havde flyskræk og var næsten aldrig med Arsenal på udebaneture uden for England, medmindre han kunne køre turen.
Kjaerbye sidder ude nu og man har måtte hente en erstatning fra en noget lavere hylde, som slet ikke er inde i tingene. Samtidig sidder der aktionærer og sponsorer og forventer at brandet kommer vidt omkring, så man ønsker jo ikke at der pludselig er en som er ude en halvt år og man ikke kan få en erstatning der bare er nogenlunde på samme niveau, fordi de er på kontrakt andre steder.

Det vigtigste i alt det her, er vel at astralis gør det de føler er rigtig for deres spillere. De får deres løn og ska kæmpe for den, det er da fint.
#39(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 18:51
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Som rejin skriver længere oppe, så kan det være nødvendigt for at kunne holde i mange år som professionel.

Mange herinde griner af, når det bliver påpeget hvor hårdt det egentlig er at rejse rundt og aldrig have tid til at være hjemme, udover 14 dage i december og det samme om sommeren. Det tager sindsygt hårdt på både fysikken og psyken.
Jeg tror egentlig at de fleste, hvis ikke alle, professionelle spillere kan se logikken i færre turneringer men en længere karriere.
Som spiller vil man selvfølgelig være ærgerlig over at sidde ude i en stor turnering, men det er vejen at gå. Fremtidens (og nutidens) spillere skal se holdet fremfor individet.. Det kan sagtens være i holdets interesse, at dev1ce sidder ude i en stor turnering, for så at være klar til de næste 5. Det vil (bør) han også se som professionel.
#40(Med 3 svar)
15. maj 2020 kl. 19:10
Jerry
Hvis man tror at denne fremgangsmåde er skabt 100% til fordel for at spillerne kan få fri til at besøge tante ota ude på vestkysten eller man har lidt ondt i maven, så er man efter min mening meget naiv.

Man kan jo tænke sig til at hvis man pludselig har 2-3 spillere på hver plads og man hele tiden ønsker fridage eller skal holde fri fordi man er "bombet" eller ked af det pga. kærestesorger mv... hvor længe der så går før at man mister sin "stamplads"..

Jeg køber langt fra deres "vi gør det udelukkende for spillernes ve og vel" men det lyder bedre end at melde ud at man vil presse og opretholde performance ud af spillerne ;-)
#41(Med 1 svar)
15. maj 2020 kl. 19:32
fLix8
Jeg synes nu, at begrundelsen lyder reél nok. Det er jo også i Astralis' interesse at deres spillere kan spille så mange turneringer som mulig og i så lang tid som mulig. De letter noget af presset fra deres spillere, samtidig med at de får lært nogle nye spillere op. Det er i min optik langt mere holdbart i længden, end at man smider en spiller ud og tager en ny ind og håber på det bedste. På denne måde vil vi forhåbentlig se en mere glidende overgang, når der en dag skal udskiftes i Astralis' mandskab. Det er dog ikke ensbetydende med, at det kommer til at virke. Men at tro, at Astralis udelukkende gør det for at presse deres nuværende spillere, det tror jeg næppe.
#42(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 19:45
Jerry
Selvfølgelig er det ikke et valg om kun at presse sine spillere... Men det er bestemt med i ligningen 100%... Det er det samme i fodbold, er du ikke god nok, står der andre klar i kulissen til pladsen....
#43(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 20:16
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Der bliver jo sagt ret direkte i interviewet at tanken også er, at Astralis ikke vil misse turneringer i fremtiden, som jo var tilfældet sidste år.
#49(Med 0 svar)
15. maj 2020 kl. 23:05
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
De må snart komme med et talenthold.
#53(Med 0 svar)
16. maj 2020 kl. 11:39
Klakand
Hvis ingen andre har skrevet det herinde, vil jeg da gerne nævne Ago og deres 7-8 mands roster. Den har de haft et stykke tid.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.