mithR er i øjeblikket i Oslo, hvor han er midlertidlig coach for Apeks.

mithR: "Jeg vil være i en klub, hvor de er åbne og tør tage chancer"

Vi bringer dig her et større interview med mithR, for at høre nærmere om afskeden med North, hans midlertidige stilling hos Apeks, og hvad fremtiden bringer.

I februar offentliggjorde North, at de tog afsked med deres coach, mithR, hvorefter det danske hold sikrede sig Jumpy, og mithR var herefter på udkig efter nye udfordringer.

I slutningen af februar kom det så frem, at han havde fået en midlertidlig stilling hos det norske hold, Apeks, og han er derfor draget til Oslo for at hjælpe holdet med at udvikle sig frem mod den lukkede Minor-kvalifikation.

Dust2.dk har derfor haft mithR i den varme stol, for at kigge nærmere på hans tid i North, hans kommende planer hos Apeks, og hvad fremtiden ellers kan byde på for den danske coach.

Hvor stor en indflydelse havde du på det taktiske i North?

Det med at have indflydelse taktisk er meget relativt, og kommer meget an på hvilken type ingame leader, man har. Med MSL her til sidst var det ikke nødvendigt at komme med en masse taktisk inputs, fordi han allerede havde så meget, som han gerne ville indføre. Hvis jeg skulle tilføje en masse oven i alt det, som han selv kom med, så kan det hurtigt blive for meget på en gang. Men med det sagt, så skal man som træner selvfølgelig være i stand til at se hvilke udfordringer, der kan være, og hjælpe til med at skabe nye aftaler, hvis det er nødvendigt, ligesom man skal hjælpe med at holde styr på dem, som allerede er der.

Jeg foretrækker en ingame leader, der ved, hvad han vil, og som ved hvordan han får sine taktikker til at ligne hinanden, så man undgår at blive læst. Jeg tror man som træner skal være god til at støtte den vision som in-game leaderen har, og udfordre ham på bestemte områder, så den plan der bliver lagt er skudsikker.

Jeg har selvfølgelig bidraget taktisk, og har da fået indført en masse. Alt fra setups, til executes, principper og pistoler. Det er jo vigtigt, at man bidrager med en masse af den slags ting, og så må man hellere stryge et par af tingene løbende, når tingene skal fornys.

Hvad vil du selv udpege er det bedste, som du fik gennemført i North?

Jeg kom ind efter holdet var røget ud af Katowice Minoren i 2019 efter to nederlag til ViCi. Mit mål for klubben var ganske enkelt, at vi skulle tilbage i Majoren, og være en fast del af den. Det lykkedes for os til StarSeries Berlin Majoren, hvilket var fedt!

Målsætningerne ændrede sig dog løbende, og ligesom det altid er drømmen om at blive en stabil del af verdens top 10, eller konsekvent komme i slutspillet til de store turneringer, så måtte vi være realistiske i forhold til de ændringer, der løbende fulgte med. Da Gade tog over som ingame leader, blev målet at sikre overlevelse i ESL Pro League, hvilket vi gjorde, og vi formåede endda at kvalificere os til finalerne i Odense. Selve resultatet i Odense var så mindre fedt.

Hvad mener du selv var problemerne i North, inden du forlod holdet? 

Jeg vil ikke gå i dybden med hvilke problemer, jeg synes, der har været, eller ikke har været i North. Jeg holder af klubben, og synes det er nogle fede mennesker der arbejder der, som jeg har nydt at arbejde sammen med. Jeg var selvfølgelig rørt, da jeg fik nyheden om, at Jumpy skulle overtage min plads, men jeg håber han er dygtig, for som jeg også fortalte holdet inden jeg pakkede mine ting og cyklede hjem, så har det været den største ære i mit liv at få lov til at repræsentere North, og træne holdet. De har alle muligheder for at nå langt, og jeg er sikker på at med MSL ved roret, så skal skuden nok blive vendt. Nu må jeg se frem, og jeg glæder mig til at møde drengene igen til turneringer i fremtiden, og gerne på serveren også. Det bliver ikke en kamp, som  jeg taber.

Hvordan gik det til, at du nu har fået en midlertidig stilling hos Apeks?

aNdz, som er sportsdirektør for Apeks, skrev til mig umiddelbart efter, at nyheden med North var ude. Her forklarede han, at holdet var kvalificeret til den lukkede Minor kvalifikation, og at de kunne tænke sig, at jeg kom op og hjalp dem med at blive ordentlig klar. Han fortalte lidt om klubben, og om de værdier de havde, som passer meget godt overens med det, jeg selv står for; stabilitet, talentudvikling og trygge rammer. Vi havde et par snakke frem og tilbage, og jeg besluttede mig for at fremfor at sidde hjemme og vente på et permanent tilbud, så ville jeg gerne holde mig selv i gang, på trods af, at det kun er midlertidig. Så nu er jeg i Oslo.

Hvilke udfordringer står du over for i Apeks, og hvordan takles de bedst?

På halvanden uge kan man ikke nå at ændre en masse ting, men det at jeg er hos drengene nu, giver dem måske et boost af en art. Jeg hjælper akez med at gøre klar, og optimere nogle af de processer der er i forhold til træning lige nu. Så hjælper jeg med at justere og finpudse et par af de ting, de allerede har, som fungerer for dem, og sætter enkelte aftaler på plads også, så de står skarpt til kvalifikationen.

Hvad synes du selv, at du kan bidrage med hos Apeks, som virkelig kommer til at have en stor og positiv udvikling for holdet?

Igen; halvanden uge er ikke meget at gøre med, men mit indtryk er, at jeg kan gøre meget for at hjælpe på motivationen hos den enkelte spiller på trods af den begrænsede tid, jeg er her. Alle spillerne er super dedikerede, og spiller alle på fuld tid. Vi praccer fra 10 til 19 hver dag, og alle dage er på kontoret. Mange af spillerne tager direkte hjem og spiller videre, så jeg har været virkelig imponeret over det, jeg har set indtil videre.

Jeg kan se at, de har en masse overordnede aftaler i deres måde at spille på, men der er mange små detaljer, som de mangler. Lidt mere struktur i deres defaults, så de ved hvilken utility, de har tilbage sent i runden, og udgangspunkter til faste reaktioner i bestemte scenarier. 

Hvad er jeres fælles mål for holdet, og hvad skal der til, for at nå dertil?

Umiddelbart er vi jo en af de lavest seedede til kvalifikationen, men jeg tror det handler om at få en masse god erfaring, og forsøge at spille lige op med mange af de gode hold. Der er en klar ambition om, at kvalificere sig til flere lukkede kvalifikationer i løbet af 2020, så det tager man som første målsætning i klubben. Derefter må det være at komme med til et DreamHack Open et sted. Det er fedt at være i en klub hvor, der er fornuftige og realistiske mål, og hvor man kan mærke, at man virkelig rykker sig - på trods af, at jeg blot har haft tre fulde dage med holdet.

Hvordan fungerer det med to coaches i Apeks? 

Når min tid hos Apeks er så begrænset, så giver det ikke meget mening, at jeg går ind og decideret overtager for Polly, men jeg har inputs til ham og holdet, som de er gode til at tage til sig. Polly og jeg skal arbejde side om side, men jeg fungerer jo mere som en slags konsulent, der også skal hjælpe ham, ligesom at jeg skal hjælpe holdet. Så når han anti-stratter, gennemgår taktikker til teori, eller giver feedback til spillerne, så observerer jeg, og kommer med konstruktiv kritik til ham. Jeg tror på, at det må være fedt at have en sparringspartner, hvor man kan diskutere problemstillinger og dele erfaringer.

Har du taget helt over for Polly i denne periode, eller hjælpes I ad?

Vi hjælper hinanden, og kommer begge med inputs til holdet. Jeg har lige nu nogle småting, som jeg gerne vil implementere samt rettelser til den overordnede gameplan på de enkelte maps. Jeg har også sat individuelle målsætninger for den enkelte spillere med opgaver, og fortalt dem hvilke forventninger, en træner som jeg har til deres generelle indstilling og arbejdsindsats. Polly og jeg har dertil et fælles ansvar om løbende, at snakke med holdet som helhed og den enkelte spiller, så vi sikrer os, at de når de mål, vi har sat sammen og individuelt.

Hvad skal der til for, at du bliver en fast del af Apeks?

Det er egentlig ikke så meget niveauet, det handler om for mig. Jeg elsker at træne spillere, og få den enkelte spiller til at være den bedste version af sig selv. Jeg er ikke kræsen med hvilke hold, jeg er åben for tilbud for, men det er klart, at jeg er et sted, hvor jeg skal have tingene til at løbe rundt for mig, og at skulle være fast træner i Apeks - hvis tilbuddet ellers kommer fra deres side - ville betyde, at jeg skulle flytte til Oslo, hvilket jeg ikke er afvisende overfor.

Men jeg har prøvet at flytte væk fra familie og venner før, og det kan være ekstremt hårdt, hvis man ikke har det godt socialt der, hvor man er, så det er klart, at det skal være det værd. Lige nu vil jeg dog sige, at jeg er super glad for at være her, og har fået et kanonindtryk af både spillere og organisation.

Skulle Apeks ikke gå hen og blive en realitet, hvilke stillinger er du så åben for? Skal det helst forblive i Skandinavien, eller kunne f.eks. et amerikansk hold være rejsen værd?

Jeg har været i dialog med et par klubber, som ønsker at samarbejde, og har sendt en masse ansøgninger afsted. Jeg er ikke afvisende for at skulle flytte til udlandet, men det vigtigste for mig er, at jeg tror på holdet, og jeg kan mærke, at spillerne som minimum ligger den samme arbejdsindsats, som jeg selv.

Jeg ved, at jeg er pisse dygtig til det, jeg gør. Min tro på egne evner er enorm - fuck janteloven, men jeg vil være i en klub, hvor de er åbne og tør tage chancer, og som tror på et projekt, der bygger op omkring stabilitet, dedikation og hårdt arbejde. Jeg gider ganske enkelt ikke at spilde min tid. Finder jeg en klub med de værdier, så er niveauet ikke så vigtigt for mig, for så skal det nok komme med tiden.

Holdet, som mithR arbejder med, har følgende startfemmer:

  • akez
  • truth
  • Radification
  • Marcelious
  • Grusarn
     
  • Danmark mithR (midlertidig coach)
  • Polly (coach)
#1(Med 0 svar)
2. marts 2020 kl. 14:53
Hippi
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Jeg har ellers hørt noget med mithR skulle være en del af et nyt millionprojekt?
Andre der har hørt om dette? blaq skulle også være med har jeg hørt.
#2(Med 7 svar)
2. marts 2020 kl. 14:55
sekke
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Rigtig godt interview og endnu bedre svar fra mithR.
Jeg kender ikke så meget til mithR, hvordan er han nået til hertil hvor han er så anerkendt. Har han en tid i source, eller lign?
Jeg spørger absolut ikke for at tage noget fra ham, jeg er blot nysgerrig.
#4(Med 4 svar)
2. marts 2020 kl. 15:08
foli
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Han undervist meget i Jylland og blev den ledende underviser, så vidt jeg er informeret. Hvilken skole ved jeg ikke. :)
#5(Med 3 svar)
2. marts 2020 kl. 15:12
rijaH
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Ret sikker på det var i Vejle
#6(Med 0 svar)
2. marts 2020 kl. 15:13
foli
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Det var det med garanti
#8(Med 1 svar)
2. marts 2020 kl. 15:43
TheSmilingGun
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Han var både på HDE og Campus Vejle så vidt jeg husker.
#11(Med 0 svar)
2. marts 2020 kl. 16:57
Kisky
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
This^
#7(Med 1 svar)
2. marts 2020 kl. 15:26
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Mithr og hunden havde succes sammen i tricked og attax.
#14(Med 0 svar)
2. marts 2020 kl. 19:30
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Hey! Det jo rigmanden!
#3(Med 0 svar)
2. marts 2020 kl. 15:01
OJ1738
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
"stabilitet, dedikation og hårdt arbejde."

Hvilke seriøse klubber tilslutter ikke disse værdier?
Virker som et forståeligt men lidt generisk svar.
GL til Mithr han virker som en all-around fin og dedikeret fyr.
#9(Med 0 svar)
2. marts 2020 kl. 15:43
blaqCSGO
MASONIC
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Du er en stor inspiration med din atittude og tilgang til tingene Torbjørn. Jeg ser frem til at følge med.
#10(Med 0 svar)
2. marts 2020 kl. 15:45
mamas
Mithr er sku et godt menneske, super gode svar. Alt held og Lykke til ham!
#nohomo
#12(Med 0 svar)
2. marts 2020 kl. 18:28
QuaLy
Glæder mig til at følge med, hehe. Snork
#13(Med 0 svar)
2. marts 2020 kl. 18:50
smaakaw
Halvanden uge bør efter mine beregninger række til at få malet spiller-rummet og give indtryk af, at der sker forandringer i Apeks.
#15(Med 4 svar)
3. marts 2020 kl. 07:06
c0bb
Jeg synes han virker lidt pædagog agtig, i sammenligning med så mange andre trænere. Vil man som klub ikke hellere have en træner der virker mere målrettet ,i stedet for en der tror, at den blotte tilstedeværelse kan hjælpe et cs hold? Han kan jo ikke massere nogen til success.
#16(Med 3 svar)
3. marts 2020 kl. 07:54
verSatile
Til hans forsvar, så mener jeg også at han er uddannet pædagog :D
#17(Med 2 svar)
3. marts 2020 kl. 13:03
c0bb
Okay, jamen så giver mit ringe kendskab til ham og forholdsvist overfladiske førstehåndsindtryk jo mere mening.
#18(Med 1 svar)
3. marts 2020 kl. 14:05
HUNDEN
Major deltager
Vundet Dust2 Masters 3 gange
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
han mangler lige lidt endnu, inden han er uddannet pædagog. Men som udgangspunkt, ser jeg det ikke negativt at tage en pædagogiske tilgang til tingene, så længe han husker at han arbejder i en verden, der er baseret på resultater.
#19(Med 0 svar)
5. marts 2020 kl. 11:51
c0bb
Pædagogik er ikke en dårlig forudsætning nødvendigvis, og det kan klart hjælpe mange potentielle topspillere mod den rigtige attitude. Det må aldrig sætte en stopper for at træffe de rigtige beslutninger. Holdet er altid vigtigere end den enkelte, og stagnere man i forhold til ambitionerne og potentialet på jeres niveau, så er radikale ændringer i det omfang at holdet kan bære det en åbenlys nødvendighed. Stabilitet er også vigtig, især når potentialet er stort og udviklingen er proportionel. Jeg fortæller dig nok ikke noget her, som du ikke selv har erfaret i højere grad end de fleste.
Hvis jeg skulle ansætte en træner, så skulle det afgjort være en der kan komme med egne erfaringer, nogle alternative taktiske perspektiver og som kan klare en stor workload på demofronten.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.