vorborg ses her til højre i billedet, da Flames vandt POWER Play i Hillerød sidste år.

Sportsdirektør i Flames: "Vi har potentialet til at blande os i top 20"

I første omgang skal Copenhagen Flames forsøge at fastholde pladsen i top 30, men holdet mener selv, at potentialet er der til meget mere.

I mandags nåede Copenhagen Flames endelig op i det fine selskab på top 30 listen, og det er en milepæl, som det danske hold har jagtet, lige siden Flames vendte tilbage til CS:GO scenen i oktober 2018.

Vi satte derfor sportsdirektøren i Flames, vorborg, i stævne til en snak om det at nå top 30, fremtidige mål og meget mere.

Først og fremmest vil jeg gerne tage et kig tilbage på august og september, hvor I hentede hele tre spillere ind i varmen i form af Nodios, AcilioN og TMB, og senere ankom TeSeS også. Hvad bringer disse spillere hver især, og hvorfor var det lige dem, der blev hentet ind?

I første omgang var det AcilioN og Nodios, som kom ind i stedet for HooXi og Console. Vi havde i noget tid følt, at vi manglede noget mere erfaring på holdet - især i forhold til en ledertype. Udover Console i nogle perioder havde ingen på holdet før spillet på det niveau, vi lå på, og derfor hentede vi AcilioN ind, som en person der kunne "vise vejen", samt sørge for at vores talentfulde spillere kunne udvikle sig hurtigere.

Nodios blev hentet ind, fordi vi manglede en spiller som kunne spille nogle af de spots, hvor man er meget alene, og skal kunne spille selv og holde sig i live. Vi havde i noget tid ment, at Nodios var en af de største talenter på den danske scene, og da han samtidig foretrak at spille de roller, vi manglede, så var det et rigtig godt match.

Efterfølgende blev roeJ solgt til Tricked, hvilket ikke var "planlagt". Vi følte, vi havde opbygget holdet omkring især roeJ og farlig, som de to spillere, der havde vist kæmpe potentiale, og havde nu endelig en erfaren leder til at guide dem. Da roeJ blev solgt, stod vi og manglede en masse firepower, og en spiller som kunne være med til at lave setups og planer - især på CT-siden. TMB lykkedes rigtig fint med at bringe firepower til holdet, men vi manglede stadig en stemme på det modsatte site af AcilioN, hvilket vi først rigtig fik løst med tilføjelsen af TeSeS.

Siden tilføjelserne har holdet ligget lunt mellem top 40 og 50 i verden i et par måneder. Hvad var med til at give jer det sidste skub for at ramme en plads på top 30-listen? 

Jeg tror sådan set bare, at vi manglede tid. For at samle nok point sammen, skal man over længere tid spille en masse kampe og være stabile i de resultater, man leverer. Det synes jeg sådan set, vi var med det samme, eller i hvert fald fra en uge efter tilføjelsen af TeSeS. Vi endte også med kun at være to HLTV-point fra top 30, inden vi gik på juleferie tilbage i december. 

Vi havde muligheden for at spille en masse kampe over julen, hvilket nok havde fået os ind i top 30 allerede i slutningen af december eller starten af januar, men vi havde haft et hektisk forløb og havde brug for fri i et par uger. Det satte os umiddelbart bagud i forhold til point, hvis vi sammenligner med andre hold omkring os, som fortsatte grinden over jul og nytår.

Jeg synes egentlig bare, vi er gode til at få evalueret på de fejl, vi laver, og så prøve at rette til løbende. Og så føler jeg, at vi har leveret rimelig stabilt, lige siden vi fik TeSeS på holdkortet. Der er dog rigtig mange ting, som vi stadig føler, vi skal blive meget bedre til, og vi er sjældent tilfredse, selvom vi har vundet en kamp. F.eks. fortalte rigtig mange os, at vi spillede super flot CS, da vi vandt UML, hvor vi slog forZe og Sprout, men vi var som hold ikke synderligt tilfredse med det niveau, som vi lagde for dagen i de kampe. Så potentialet er meget højere end det niveau, som vi ligger på lige nu, da der er mange ting, som vi er klar over, at vi skal gøre meget bedre.

Hvis vi kigger på jeres seneste resultater både online og på LAN, har I præsteret næsten fejlfrit med kvalifikationen til den lukkede europæiske Minor, en sikker sejr til GGW samt en sejr i UML. Hvad er det næste på listen?

Det næste store er selvfølgelig den lukkede europæiske Minor. 8 ud af 16 hold går videre, og vi føler, at det er et rigtig tæt felt omkring de sidste pladser, og vi mener bestemt, det er realistisk, at vi kan tage en af dem. Derudover glæder vi os enormt meget til Copenhagen Games, da vi er en københavnsk klub, og har samtidig også opkaldt holdet efter byen, så det betyder meget at levere til Danmarks mest prestigefyldte turnering på "hjemmebane".

Tager vi et kig på den danske scene, så har I tilmed også formået at spille jer ind i top 5. Hvilke hold ser I som hold, I sagtens kan vippe ned under jer på listen? North, MAD Lions og Heroic?

Jeg ved ikke om der er nogle af de hold, jeg vil sige, at vi “sagtens” kan vippe under os. På sigt tror jeg bestemt godt, at vi kan slå dem, men der er flere lag til den udfordring. North, MAD Lions og Heroic er en del større brands end os, og dermed er de f.eks. inviteret til FLASHPOINT/ESL Pro League og andre turneringer, hvilket automatisk vil give dem rigtig mange HLTV point ift. os.

Sådan som landet ligger lige nu, føler jeg, at MAD Lions er dem, som er længst fra os. Vi har før vist, at vi kan slå North, og det tror jeg også, vi kan nu - selv med deres seneste roster ændringer. Derudover føler jeg ikke, at Heroic har set så skræmmende ud på det seneste. Så selvom det ikke ville være nemme kampe, så vil jeg bestemt tro på vores chancer i en BO3 - især mod North og Heroic. Umiddelbart føler jeg, at det er erfaring og bundniveau, som er de ting, som holdene placeret over os er bedre til.

Nu nævner du, at de større hold automatisk bliver inviteret til de større turneringer. Hvordan vil det have en påvirkning på tier 2, 3 og 4 holdene? Hvad skal man gøre i 2020 for at vise sig frem?

De er selvfølgelig større brands af en grund, så det er ikke, fordi jeg synes, det er "uretfærdigt”" at de er inviteret til de større ting. Det har de gjort sig fortjent til over en længere periode. Vi kommer bagfra, og derfor skal vi arbejde lidt hårdere for at komme helt op, hvor det er rigtig sjovt. Men det er forholdsvist simpelt, hvad vi skal gøre - vi skal bare blive ved med at vinde. Vi skal tage alle de muligheder, som vi får, og vinde så mange af de større turneringer, så de ikke kan ignorere os. Der er mange, der klager over mangel på invites, men i CS:GO er der så mange muligheder for at vise sig frem på nærmest alle niveauer - man skal bare gribe chancerne, når man får dem.

Nu har I jo som nævnt formået at spille jer til stedet, hvor det er lidt sjovere. Hvad er målet nu - vil I vinde nogle specifikke turneringer, rækker I ud efter top 20, eller vil I bare prøve at være i top 30 så længe som muligt?

I første omgang skal vi selvfølgelig slå os fast i top 30. Det er fantastisk, at vi er kommet op i top 30, men vi er stadig rigtig langt fra f.eks. #28. Så først og fremmest skal vi blive ved med at bevise, at vi hører til i det her luftlag. Vi har fra starten af - med det her hold - troet på, at vi har potentialet til at blande os omkring top 20, og vi har da også allerede vist, at vi godt kan slå hold deromkring. Dog laver vi stadig for mange fejl, og vi skal hæve vores bundniveau gevaldigt, før vi kan placere os deromkring på ranglisten uge efter uge.

Copenhagen Flames består af:

  • Danmark AcilioN
  • Danmark TeSeS
  • Danmark TMB
  • Danmark Nodios
  • Danmark farlig
#1(Med 0 svar)
19. februar 2020 kl. 11:57
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Virkelig et godt og dybdegående interview med fede indspark. Enormt spændende hold der, for mig, på mange måder minder mig om det gamle tricked (dvs. nuværende Lions). Det bliver spændende at se om de kan holde på deres spillere, hvis de bliver ved med at performe så godt.
#2(Med 3 svar)
19. februar 2020 kl. 12:14
jiG
Stiller i op til cph games?
#4(Med 2 svar)
19. februar 2020 kl. 12:16
mad0
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
"Derudover glæder vi os enormt meget til Copenhagen Games, da vi er en københavnsk klub, og har samtidig også opkaldt holdet efter byen, så det betyder meget at levere til Danmarks mest prestigefyldte turnering på "hjemmebane"."
#24(Med 1 svar)
19. februar 2020 kl. 23:40
jiG
jeg har ikke lært at læse endnu
#25(Med 0 svar)
20. februar 2020 kl. 08:12
Hateville
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
hæheaææaheaæheæaeh
#3(Med 0 svar)
19. februar 2020 kl. 12:15
mamas
Fedt at de melder sin ankomst til CPH!
#5(Med 4 svar)
19. februar 2020 kl. 12:48
tobach
Jeg er enig i at de har potentialet, og jeg er enig i at der i CS er utallige måder at bevise sig selv på og kvalificere sig til diverse platformer hvorfra man kan tage springet. Selvfølgelig får de store teams jo direkte invites fremfor Flames.. det er jo også derfor at alle midterholdene laver visioner frem for missioner. Det er næsten altid et langtidsprojekt der kræver sved og tårer hvis man vil i top20

Jeg synes de har spillet fremragende i en periode, nu er næste skridt vel at kvalificere sig til nogle LANs.
#7(Med 3 svar)
19. februar 2020 kl. 12:54
HUNDEN
Major deltager
Vundet Dust2 Masters 3 gange
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Fra 1 januar til 30 juli, hvor vi sluttede i top20 - havde vi mere eller mindre ingen fri dage. Vi spillet skin cups, kvallet til en masse 100k dollars turneringer - det er en hård vej, og det er igennem online kvals det hele. Ingen gaver, ingenting!
#8(Med 2 svar)
19. februar 2020 kl. 14:14
Tyze
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Og kæmpe respekt på grund af det.

Jeg synes det er vildt og smukt når man den sjældne gang ser et hold kæmpe sig op i gennem lagene i CS på baggrund af hårdt stabilt arbejde og lige så meget talent. Samtidig har i vist at i også tager de rigtige valg organisatorisk. Har lyst til at sammenligne jer en smule med ENCE som så virkelig slog i gennem med majoren, men de har siden vist at de bare ikke tager de rigtige valg som organisation, hvilket er derfor jeg i længden har langt større tiltro til at i bliver ved med at skaffe resultater, end jeg havde/har til ENCE.
Kan ikke rigtig se en grund til ikke at tro på jer i fremtiden. Det er omvendt nemmere at finde nogle små ting som i stadig kan forbedre. Dit individuelle niveau til specielt at vinde 1v1 dueller, er en lille ting, men kan være den store forskel. De kampe hvor du har vundet de vigtige dueller har jeg følt i kan slå alle hold.
Har følt at i nogle gange, hvis jeres spil ikke helt fungerer, kan komme til at spille lidt for meget pug-stil,
hvor jeres spacing ikke er helt on-point, og hvor i tager for mange svære 1v1 dueller.

Det vilde for mig, er at resten af jeres spil er så vanvittigt flot og godt, at i for mig er blandt de 10 bedste hold i verden.
Og jeg tror i har potentialet til at kunne slå alle og komme langt i de største turneringer!

Mvh
En kæmpe MAD Lions fan ❤️
#9(Med 1 svar)
19. februar 2020 kl. 15:02
HUNDEN
Major deltager
Vundet Dust2 Masters 3 gange
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Mange tak for de pæne ord! Jeg er helt sikker på at flames holdet, hvis alle fem tror på hinanden - kan tage den samme rejse! Men vi var heldige, at vi kunne finde en 1 til 1 erstatning, da Borup valgte at forlade for Heroic.

Jeg tænker ikke at Heroic og North, er så dumme at lade så store talenter gå fri fra deres hold denne gang. Så hvis de to holder, begynder at købe Flames spillere - så bliver det svært for flames at beholde niveauet.

Angående vores eget spil - så er vi steget fra tier3-4 cs til tier1 CS på 3-4 måneder. Vi bliver straffet på vores individuelle fejl, og vores spacing mm. Men det var ikke noget, der skete da vi mødte dårligere hold. Så vi skal lige selv vende os til, hele tiden at spille perfekt CS. Det er svært, og det kommer til at koste mange sejre, at lære at stole på hinanden 30 runder hver kamp!
#14(Med 0 svar)
19. februar 2020 kl. 16:34
Tyze
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Gode pointer omkring Flames, og det er jo det svære for de danske hold der formår at hæve deres niveau. Endnu en grund til at det var super smart at sige ja til en spansk org i MAD Lions. Så kommer der ikke nogle orgs og stjæler jeres spillere ;)

Måske Flames kan høre noget af det samme, hvis de altså vil gå med til at starte forfra, ligesom tricked :)

Mhmm, det giver god mening at de bedre hold er sindssygt dygtige til at straffe selv de små fejl. Det tror jeg godt på i kan forbedre også
Good luck, vi hepper på jer hele vejen!
#6(Med 4 svar)
19. februar 2020 kl. 12:48
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Fra CPH games sidste år hvor jeg ikke så en synderlig afstand fra Flames og til de andre. Synes jeg godt nok det er gået hurtigt for dem! Kudos for det :)
spændende hold at følge og spændende spillere til fremtiden. Lad os se hvor loftet er og hvem der møder det først :D
#10(Med 3 svar)
19. februar 2020 kl. 15:05
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Men de har jo også skiftet nærmest hele holdet ud siden da. Ikke at der er noget galt i det, for det er naturligt, og når spillere som AcilioN og TeSeS er ledige, så skal Flames næsten også slå til, men spillermaterialet har nok også meget at sige :D
#11(Med 2 svar)
19. februar 2020 kl. 15:22
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Det har du da 100% ret i! Et godt sats!
Er det kun Farlig de har tilbage fra dengang?
#12(Med 1 svar)
19. februar 2020 kl. 15:27
vorborg
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Ja - Farlig er den eneste fra sidste års Copenhagen Games
#23(Med 0 svar)
19. februar 2020 kl. 23:35
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Mente det nok!
#13(Med 0 svar)
19. februar 2020 kl. 16:05
noche
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
Rigtig stærkt hold fyldt med talent, som Flames har fået bygget op. Glæder mig til at følge det lokale hold i fremtiden, og se om de kan bryde top20 barrieren.
#15(Med 5 svar)
19. februar 2020 kl. 18:14
FlaskeN
Er Copenhagen Flames store nok til at tilbyde deres spillere fuldtidsløn?
Sorry hvis det er et newbie spørgsmål men er oprigtig nysgerrig. :)
#16(Med 4 svar)
19. februar 2020 kl. 19:48
vorborg
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Alle vores spillere er fuldtid, men de tjener ikke hvad du "normalt" ville forbinde med en fuldtidsløn
#17(Med 3 svar)
19. februar 2020 kl. 19:51
FlaskeN
Arh okay tak for svar! :)
Er først lige begyndt at følge med så det kunne jo godt være det var et dumt spørgsmål.
#18(Med 2 svar)
19. februar 2020 kl. 21:02
Kristja
Der findes ikke dumme spørgsmål, kun dårlige formuleringer :D
#27(Med 1 svar)
20. februar 2020 kl. 08:55
Luffe-
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Kæft det er dumt sagt.
:P
#31(Med 0 svar)
20. februar 2020 kl. 12:59
Kristja
Haha jeg er helt enig, det var noget min gamle folkeskolelærer altid sagde, så vi turde at spørge😂
#19(Med 2 svar)
19. februar 2020 kl. 21:22
Bestiarium
Befriende med et hold der er lidt mere realistiske og melder top 20 frem for at der skal være plads til alle upcoming hold I top 5/10.
#21(Med 1 svar)
19. februar 2020 kl. 22:24
vorborg
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Et skridt af gangen, haha - jeg er da sikker på når/hvis vi rammer top 20 at jeg laver en lign. udtalelse om top 10 ambitioner!
#28(Med 0 svar)
20. februar 2020 kl. 09:02
Bestiarium
Selvfølgelig skal der nye målsætninger til når de gamle nås. Men man kan godt være ambitiøs uden at det skal lyde himmelråbende.
#20(Med 1 svar)
19. februar 2020 kl. 21:32
MhB
Ud med north og ind med flames 🔥
#22(Med 0 svar)
19. februar 2020 kl. 22:26
vorborg
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sætter pris på støtten, men forhåbentligt kan der være plads til begge! Selvfølgelig med os øverst ;)
#26(Med 0 svar)
20. februar 2020 kl. 08:47
bruja
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Top 20 lyder ikke urealistisk. Der er sket meget i flames, og den nuværende roster har firepower og potentiale! Spændende projekt!!
#29(Med 1 svar)
20. februar 2020 kl. 11:12
casle
Major deltager
ECSTATIC
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Super interview, og en flot rejse flames har været på.
#30(Med 0 svar)
20. februar 2020 kl. 12:13
vorborg
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
mange tak!
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.