Astralis vandt senest BLAST Pro Series Global Final i Bahrain.

Astralis Group-aktien tog et ordentligt dyk i den første uge - Ekspert kalder det 'investorpsykologi'

Investorerne tabte millioner i Astralis Groups første uge på børsen, men ifølge flere eksperter er der ingen grund til panik.

Astralis Group gik officielt på børsen den 9. december, men den første uge var hård ved aktien, der faldt med 17,28%. Aktionærerne har derfor tabt 90 millioner kroner.

Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Mandag og tirsdag i sidste uge lå kursen ellers stabilt, men onsdag begyndte faldet, som tog til torsdag og fredag, og derfor sluttede aktien i kurs 7,30 ved lukketid fredag klokken 17:00. Det viser en graf fra euroinvestor.

Selvom aktien tog et ordentligt dyk i sidste uge, fortsatte tendensen ikke, da markedet åbnede i denne uge, da Astralis Group-aktien ikke faldt yderligere i går. 

Som aktionær i Astralis Group skal man dog formentlig ikke blive alt for nervøs efter den første uge på børsen, for co-CEO i Astralis Group, Nikolaj Nyholm, har i forbindelse med børsnoteringen blandt andet udtalt, at det her er et meget langsigtet projekt på helt op til 30 år.

I Astralis Group håber de selvfølgelig også på, at kurven vender, så investorerne bliver belønnet. Det skriver selskabet i et skriftligt svar til Dust2.dk.

Vi kommer generelt ikke til at kommentere på kursudviklingen, men vi håber og tror selvfølgelig på at de første 7000 nye danske og internationale aktionærer vil blive belønnet for den store opbakning, de har vist os fra start. Vi er meget ydmyg over den opbakning vi har oplevet. Vi er gået på børsen som pioneerer i et globalt vækstmarked med nogle målsætninger og initiativer, der skal løfte vores forretning på sigt. 

Astralis har senest indgået et samarbejde med den store italienske fodboldklub Juventus F.C., som ifølge dem selv viser, at de største brands kigger mod Astralis Group, når de skal ind i esport.

'Investorpsykologi'

Dust2.dk satte Aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, i stævne i forbindelse med  aktiens første uge på børsen, og han fortæller, at det har været svært at forvente noget af aktien, da det er den første af sin slags.

Man kan ikke finde noget magen til, uanset hvor man næsten kigger hen i verden på børserne. Som koncept og indtjeningshistorie henvender det her selskab sig til nogen, der virkelig har et indgående kendskab til hele esport og gaming markedet. Det er en begrænset investorgruppe. Der har været masser af opmærksomhed omkring det her, men man må også sige, at i den første uge er gassen gået lidt af ballonen. Vi har haft en aktie, der er dykket med over 17% siden noteringskursen - ikke på førstedagen, hvor der var gang i handlen af aktien, men faktisk først henne på tredje-fjerdedagen, hvor der kom nogle ret store dyk, siger Jacob Pedersen og fortsætter:

Det kan sagtens have været nogle investorer, der har tænkt, det skal jeg have, for den kommer til at piske op, og når der så er gået tre dage, hvor der ikke rigtig er sket noget, så sælger de ud. Hvis der bare er nok af dem, som gør det, så koster det på kursen.

Jacob Pedersen mener ikke, at man som investor skal være nervøs for udviklingen den første uge, for det billede, der har tegnet sig, er ikke atypisk for en aktie, som ikke stiger helt vildt i starten.

Han lægger ligeledes vægt på, at der i løbet af børsnoteringens første uge ikke er kommet regnskaber eller andet ud, som kan kobles sammen med kursfaldet, og derfor skyldes det primært de aktionærer, som havde håbet på en hurtig gevinst.

Den første uge er præget af én ting, og det er investorpsykologi. Og det er så der, hvor psykologien har været lidt imod Astralis, fordi den forhåbning, man måske har haft om, at det ville vælte ind med interesserede aktionærer og købere af den her aktie, ikke holdt stik. I stedet er der nogen, som har trukket sig, fordi de også godt har kunne se, at det ikke blev det festfyrværkeri fra start, som de nok havde håbet på, siger Jacob Pedersen.

Han bakkes op af en anden ekspert på området, som fortæller, at en del af dem, der køber aktier i forbindelse med en børsnotering, er meget kortsigtede investorer, som satser på, at der er færre aktier i forhold til efterspørgslen.

Når et selskab bliver børsnoteret, er det ofte sådan, at det er noget nyt, det er spændende, det er innovativt, det er attraktivt, og investorerne har sådan en opfattelse af, at her er der nogle gratis penge at hente, fordi man næsten enslydende har opfattelsen af, at der bliver færre aktier til salg end der bliver eftersprugt. Håbet er jo så, at når handlen starter, og investorerne har fået færre aktier, end de håbede at købe, så kommer der et opadgående efterspørgselspres, som vil presse aktien opad, siger Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

Udover CS:GO holdet Astralis, driver Astralis Group også Origen i League of Legends og FIFA-holdet Future FC.

#1(Med 0 svar)
17. december 2019 kl. 16:30
er1K
Kunne det tænkes, at aktien er prissat for højt, givet at der som sådan ikke er noget cashflow der tilgodeser investorerne - samt der ikke opbygges aktiver med mindre man pantsætter trofæer?

Derudover er det et CS hold hovedsageligt. Det sekund Magisk laver en fer og piller ved device’s dame disbander de, og så er den nærmest værdiløs.

Det Per Hansen snakker om er, at den nærmest er kryptovaluta-standarder med, at aktierne skal styres af udbud efterspørgsel (hvilket de naturligt gør), men at efterspørgslen skal skabes af hype i stedet for en faktisk værdi af firmaets operations. Håbløst.
#2(Med 5 svar)
17. december 2019 kl. 16:36
Jigsaw
Og netop derfor skulle jeg ikke investere i det projekt. Slet ikke når man går ind i PES som har 30x færre spillere end FIFA. Det virker som et dødt projekt.
#3(Med 4 svar)
17. december 2019 kl. 17:38
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
PES har færre spillere, men tilgodeser sine spiller langt bedre end fifa gør, som jeg er det.
At de går ind i PES er umiddelbart ikke et dårligt træk.bdet er en titel på vej frem, og historisk set har folkene bag Astralis nu også haft god sans for hvor det næste fornuftige marked ligger.
#4(Med 0 svar)
17. december 2019 kl. 18:20
Jigsaw
Slet ikke. FIFA er langt større, og har større udfordringer. Men de lytter til deres community. Ingen spiller PES, og det bliver aldrig et stort spil. Ingen grund til at forsvare det.

De har ingen udvikling på deres online del eller noget andet. Det er D ø d t
#6(Med 2 svar)
17. december 2019 kl. 18:34
granzales
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Der må jeg give Jigsaw ret. FIFA udkonkurrerer PES på alle parametre. Både spillerbase, spiludvikling, online-delen, brandet og klub-permissions verden over.

Det vil tage rigtig, rigtig, rigtig mange år, hvis PES skal gøre sig forhåbninger om at måle sig med FIFA. Der er simpelthen for mange skeletter i skabet. Man skal også huske på, at PES har eksisteret siden 2001... 18 år!!

Ja, de har købt Juventus' rettigheder, men de har intet andet lige nu.
#8(Med 1 svar)
17. december 2019 kl. 20:44
T0BAKKEN
Svaret er mere simpelt.

Prøv at tjekke op på hvilket spil der er mest populært i de forkellige lande.
Sydamerika er PES større end FIFA feks.
#12(Med 0 svar)
17. december 2019 kl. 21:55
granzales
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
sports-king.com/fifa-19-vs-pes-2019-sales-2665/

22:1 sales ratio. Det siger vel også en del, at PES sælger dårligere og dårligere. Der er gået fra at sælge næsten 7 mio. spil til at sælge 0,5 mio.

Derudover er PES kun populært i Sydamerika grundet de har rettighederne til deres ligaer. Se overview og sammenlign her, om du synes PES er tæt på FIFA
gyazo.com/e5494b7efe284ba0e7e491aae2f1ff02
#5(Med 3 svar)
17. december 2019 kl. 18:26
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Det er så vanvittigt spændende det her 🤯

Har nogen af jer her købt ind?
#7(Med 1 svar)
17. december 2019 kl. 18:40
fremilyset
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Ja har købt og det fortryder jeg ikke. Selvom mange af aktiehajerne herinde sikkert har en ide om at det er dumt, fordi de alle er millioner i Dollar, efter alle de gode køb de har lavet ☺️ Men lidt skal man hygge sig
#9(Med 0 svar)
17. december 2019 kl. 20:45
T0BAKKEN
Dette er ikke en aktie man køber for at blive rig, det er en sports-aktie, som man køber for at støtte organisationen, ligesom med alle andre sportsgrene mere eller mindre.
#10(Med 0 svar)
17. december 2019 kl. 21:15
ZaNwish
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Købte selv 450 aktier. Købte dem for at vise min support til hele familien astralis. Jeg kunne sikkert godt bruge pengene på noget andet uden tvivl men valgte nu at købe aktierne. Jeg vidste inden at jeg nok ikke bliver rig på de aktier. Jeg er ligeglad om folk synes det er dumt at købe aktierne og folk der siger hvad nu hvis de skrider en dag. Hvis folk lever deres liv sådan bliver det sku et kedeligt liv. Tag nogle chancer det er trods alt ikke mange penge.
#11(Med 0 svar)
17. december 2019 kl. 21:22
Messias
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
God artikel!
#13(Med 0 svar)
17. december 2019 kl. 21:56
thebody1403
Der er gået lidt over en uge. Hvis man tror på aktien er det på meget længere sigt end det.
#14(Med 0 svar)
17. december 2019 kl. 23:35
donfrankie
ugebrev.dk/flashnews/finans-flashnews/astralis-kur..
Nu har de tabt 30% af værdien.
Værdien af alle aktier var jo også 300 millioner mere end hvad egenkapitalen med pengene fra børsnoteringen og så meget er brandet vel ikke værd.
#15(Med 0 svar)
17. december 2019 kl. 23:52
SkeeN
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Man bør naturligvis ikke paniksælge efter en uge. Jeg er dog overbevist om, at det er aktier som denne, der får sig et ordentligt hak over tuden, når den næste recession rammer. Til trods for dette er det dog en meget sjov måde at støtte organisationen på, men man skal bestemt ikke regne med at tjene penge på lang sigt gennem en investering i Astralis.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.