Opret Log ind
Vision North?
2019-10-27 20:29  |  
Badefar
Set i lyset af søndagens resultat, som jeg, med al respekt for Flames, vil kalde et historisk lavpunkt for North, synes jeg det er ved at være tid til at revidere, hvad North er for et projekt, og hvilke forventninger vi skal have til det fremadrettet. Siden ledelsen i North tydeligvis ikke er interesseret i at gå ud og sætte de forventninger offentligt, må vi jo gøre det for dem.

For at kunne diskutere vores forventninger til North, er vi jo nødt til at forholde os til, hvad North-lejren selv har meldt ud. Det her er en udtalelse fra Norths daværende administrende direktør i maj 2018, og jeg har ikke set nogen tydeligt revideret målsætning sidenhen, så det er jo det her vi må forholde os til.

- Visionen, og hvad udbyttet skal være, bør stå klart. Vores mål er at blive nummer ét globalt, men hvis vi først formår at overgå Astralis og RFRSH Entertainment nationalt, så er vi allerede godt på vej, siger Christian Sørensen.

North har ikke været længere fra at opfylde den målsætning på noget tidspunkt i deres levetid, end de er lige nu, som jeg ser det. En del af den her ligning er jo selvfølgelig den uforudsete faktor, at Astralis er galoperet derudaf i et tempo, som man ikke havde forestillet sig, men kigger vi på Norths egen kurve isoleret, kan man vel også roligt sige, at udviklingen er gået den forkerte vej, og onde tunger vil sikkert anføre, at udviklingen nærmest har været eksponentielt negativ siden Dignitas-holdet blev til North. Kigger vi på HLTV-ranglisten er den øjeblikkelige 20 plads også et klart lavpunkt, sammenlignet med 2017 og 2018.

Men kan vi overhovedet have forventninger til, at det nuværende North hold skal kunne udfordre Astralis, og kæmpe med helt i toppen af international CS? Ikke sådan som jeg ser det.

Da North blev startet, er jeg sikker på, at et af skrækscenarierne var, at man skulle ende med at blive et Astralis-feeder hold, hvor man stod til at måtte afgive en spiller, hver gang Astralis skulle have en ny. Virkeligheden i dag er vel reelt endnu værre end det skrækscenarie. Hvis Astralis skulle rekruttere en ny dansk spiller til holdet i dag, tvivler jeg på, at der står en spiller fra det nuværende North-lineup øverst på listen. Jeg er reelt i tvivl om, hvorvidt der overhovedet står en North-spiller som nr. 2 eller 3 på listen, og det er vel her alarmklokkerne for alvor bør begynde at ringe.
Norths helt store problem handler jo om de spillere der ikke spiller hos North. Hvis de reelt skal have en chance for at leve op til deres målsætning, skal Valde jo ikke spille for OG, BlameF skal ikke spille for CoL, Karrigan skal ikke spille for Mouz, MSL og k0nfig skal ikke spille for OpTic, og Stavn skal ikke spille for Heroic. North bør ubetinget være stedet, hvor de bedste danske spillere, som ikke spiller for Astralis, spiller. Og dem der ikke gør det, bør være fordi, at North aktivt har fravalgt dem. Det var muligvis tilfældet da North blev stiftet, men det er på ingen tænkelig måde tilfældet i 2019.

Enten er det tid til at sætte handling bag ord for North, ellers er det tid til at revurdere målsætningen og forventningerne kraftigt. For med det North foretager sig lige nu, gør de sig selv en kæmpe bjørnetjeneste, og for hver dag der går skader North deres eget brand og deres spilleres brands, da de objektivt set er fiaskoer målt op mod målsætningen. Man kan kritisere North for rigtigt meget rent ledelsesmæssigt, men deres største fejl må nu alligevel være, at man ikke har gået offentligt ud og lagt det forventningsmæssige snit et sted, der kan give noget ro til holdet, og spare dem for den konstante kritik de er udsat for af både eksperter og fans, når de ikke kan leve op til en urealistisk målsætning.

Men hvad skal Norths strategi så være fremadrettet? For mig at se er der i en bred betragtning 3 strategiske veje de kan gå.

1) North fastholder deres målsætning, og genopbygger holdet med et helt nyt dansk lineup. Det vil nok være den mest populære strategi, men nok også den der er sværest at effektuere. BlameF har allerede skrevet under på en kontrakt, og Valde er formentlig kun nogle formaliteter fra at skrive under på et skifte der gør, at begge de to er bundet til nogle store lønninger i nogle store orgs et godt stykke tid ude i fremtiden, og er nærmest umulige at få fat i for North. Allerede der misser du to potentielle hjørnesten, hvis den her strategi skal lykkes. Tilbage er der stadig en god pulje af spillere af det nuværende North lineup, og af de spillere der ellers kunne være til rådighed såson k0nfig, Stavn, MSL osv. Ulempen er, at den sammensætning man ender op med, formentlig vil være delvist afprøvet før.

2) North fastholder deres målsætning, og genopbygger holdet med et delvist internationalt lineup. En strategi som North åbenlyst bør spekulere i, hvis de både skal leve op til deres sportslige målsætninger og til de kommercielle målsætninger de har om at blive et globalt brand. Karrigan har tidligere udtalt, at det for ham vil være problematisk at spille for North, da man næsten uundgåeligt vil ende med at blive andenviolin og feeder for Astralis. Ved at omlægge strategien kan man delvist omgås den problemstilling, og samtidig åbner man for et langt større marked at rekruttere i. Og talentmassen der flyder har aldrig været større, og har aldrig haft så mange spillere fra underudviklede lande i CS-sammenhæng, som ikke har nogen kompetitiv organisation og hold at spille for i deres eget land. North har stadig navnet, rammerne, og (formentlig) økonomien til at kunne tiltrække nogle af de største internationale talenter, som endnu ikke har fået deres gennembrud på topniveau, og samtidig er den danske talentmasse også så stærk, at man godt kan have 2-3 danskere på lineuppet, så man ikke mister den nationale forankring. Og måske kunne man så rent faktisk tiltrække en spiller som Karrigan, til et sådant projekt.

3) North nedskalerer forventningerne kraftigt, og indstiller sig på at være udviklingshold der skal ligge i niveauet 10-20 i verden. Uden at kende til Norths økonomi, er det muligvis den mest sandsynlige strategi, i hvert fald bedømt på de moves de har lavet det sidste års tid. En sådan strategiomlægning, som man selvfølgelig melder offentligt ud så der ingen tvivl er, vil give North meget mere ro, og kan være med til at skabe en anden fortælling end den der eksisterer lige nu, som utvetydigt stempler North som et forfejlet projekt. Spørgsmålet er så, hvad ejerskabet bag North siger til det, for er Nordisk Film og FCK interesseret i et mindre internationalt brand, som primært vil være interessant for nationale interesser? Det vil i hvert fald nok uundgåeligt medføre nogle økonomiske nedskæringer i projektet, lønninger til spillere som Kjaerbye, som er nok til at lokke ham væk fra Astralis, kan dårligt være foreneligt med en sådan strategi.

Noget er i hvert fald nødt til at ske, for lige nu udvikler North sig i den helt gale retning, og er på den sikre kurs mod at ende som en fiasko i CS-sammenhæng.
#2 mad0
2019-10-27 20:45
Virkelig interresant læsning! Jeg vil mene, at holdet skal genopbygges, da jeg ikke ser nogle fremtid i det nuværende hold. Mit drømmescenarie ville være:

Stavn
Valde
blameF
Kjaerbye
b0RUP

Men, som du også selv nævner, så er det højst usandsylingt, grundet blameFs nye kontrakt, samt valde som er på vej til OG - men hey, man har lov at håbe.
#3 MrBlond
2019-10-27 20:50
+1 er enig med jer begge to
#5 Lemmy
2019-10-27 21:55
b0RUP på stokken :D
#6 mad0
2019-10-27 21:59
:D
Kunne også være sjovt med acoR
#12 Lemmy
2019-10-28 09:02
Ikke et dårligt bud :D
#4 Martin
2019-10-27 21:36
Lav en blog mand! Flot tekst.
#15 Jerry
2019-10-28 11:24
Kan I ikke hente ham ind til redaktionen :-)
#7 er1K
2019-10-27 23:13
Rigtig fin tekst. Det er umuligt at blive klog på det lineup vs de præstationer de har haft. Man får ret mange meldinger om, at nu går det fantastisk i praccs, og alle arbejder hårdt, og det kører - men alligevel bliver man ofte efterladt med følelsen af, at det er dem selv de prøver at overbevise mest.

De har et fantastisk sports koncept, de har alle muligheder og døren er åben til at hente top top klasse spillere - alligevel sidder jeg personligt med følelsen af, at det der lineup ikke ligner et jeg ville samle, hvis jeg havde frit valg på alle hylder bortset fra Astralis.

Jeg tror ærligt, at de har brug for at ryste posen i sådan en grad, at der måske blot er 2 spillere fra det nuværende lineup der "overlever", imens man erstatter resten. Den tabende mentalitet virker desværre til at have bidt sig fast.
#9 Martin
2019-10-28 07:43
Der er helt sikkert noget off med deres kommunikation, som ikke hjælper dem.

Ydermere forstår jeg ikke spillere som stavn og blamef er smuttet gennem fingrene på dem. De har desværre ikke været gode nok til at spotte de store talenter.

Spillerne virker for mig individuelt til alle at have klasse, men er forkert sammensat.
#18 er1K
2019-10-28 14:58
Det er nærmest umuligt fra sidelinjen at gætte hvad det er der foregår internt, men jeg tror simpelthen at coren på holdet har været sammen så længe, at nærmest uanset hvad der sker, så sker der ikke noget før de selv tror de kan vinde igen.

De er lidt fanget i, at have brug for resultater for at få selvtilliden tilbage, og få deres spillere til at performe til potentialet, men de resultater har de pt ikke mentaliteten til at opnå.

Jeg tror ikke på, at coren har nogen chancer for at komme tilbage til de top5 contenders de var på et tidspunkt. Deres resultater har aldrig været stabile som det var med Astralis coren i xyp, device og dupreeh, så derfor tror jeg ikke at det at skifte en eller to er nok. Der skal mere til. Udover at de skal finde deres gla1ve, så skal de også finde en core af spillere som kan levere stabilt nok til at de kan få nogenlunde arbejdsro.
#8 WeiZ
2019-10-28 01:15
Jeg synes personligt jugi har været skuffende. Gad godt at se Mertz steppe ind i stedet, om det er nok skal jeg ikke udtale mig om.
#10 Martin
2019-10-28 07:45
Jugi er klasse. Var klasse at least.
De skal finde ud af at deres spillere til at performe. Tog virkelig lang tid at få kjærbye op i tempo. Husker også Aizy som helt syg i faze.
Det er som om spillerne får problemer i deres setup.
#11 WeiZ
2019-10-28 08:08
Helt enig! Var hyped over jugi endelig kom på north, men det som om han ikke har leveret det niveau endnu. Du har ret i, de har så mange gode individuelle spillere, hvor hver enkelte kan basicly være grunden til at north vinder et spil. Dog sker det ikke rigtigt for dem.. hvad årsagen er, skal jeg ikke kunne sætte finger på. Om det er bagved holdet, lineuppet, eller måden de spiller cs på. Håber de finder ud af der i hvert fald :)
#24 wazorntB
2019-10-30 15:10
Jugi er på ingen måde klasse. Han har alle dage været totalt overvurderet.. Manden har aldrig været clutch, tværtimod.. Han tager horrible beslutninger og koster flere runder end han vinder for dem.

Det eneste han levede på da han var bedst, var hans lynhurtige reflekser.
#25 Martin
2019-10-30 18:52
Ej!

https://www.hltv.org/player/8783/JUGi#tab-teamsBox

Han har sgu været en klassespiller. Optic og north har bare ikke ramt formen af forskellige årsager.
#26 cleansation
2019-10-30 19:09
Den største årsag er at han bare ikke er særlig god.
#28 Martin
2019-10-30 19:48
Se nu hans Heroic og tricked periode.
#30 cleansation
2019-10-30 19:55
Ja det er ved at være lang tid siden, og dengang imod modstandere som ikke altid var så satans gode.
#31 Martin
2019-10-30 20:21
Det er jo så ikke korrekt.
https://www.hltv.org/stats/players/matches/8783/JU..
#27 Hateville
2019-10-30 19:16
De har umiddelbart ikke vist højere niveau i en rigtig lang periode. Så er form ikke længere en undskyldning.
#29 Martin
2019-10-30 19:52
Form/topniveau/performet optimalt over en længere periode så alle kan yde Max.
#32 wazorntB
2019-11-02 23:28
Du skal have lov til at have din mening - Jeg synes personligt, at der er og har været væsentligt bedre awp-spillere end ham.
#13 zyh
2019-10-28 10:01
Simpelthen en fornøjelse at læse så gennemført en tekst. Spot on og hvor må vi dog håbe at North går ud og beskytter deres spillere snart. Der er alt for mange ting der slet slet ikke giver mening på nuværende tidspunkt, om de så vil erkende det eller ej.
#14 Martin
2019-10-28 10:15
Jeg tænker en del andre klubber trækker interessen til sig, hvis det her går helt af fløjten. Det er nok ikke så nice.
#17 zyh
2019-10-28 12:01
Det er knapt så nice!
#16 Jerry
2019-10-28 11:29
Jeg tror faktisk at Blamef og WhImp havde fået et match made in heaven. De kan smide rundt med vægte og tale taktikker over en proteinshake efter træning ;-)

North tabte det hele på gulvet, da de valgte at smide Konfig og magisk på porten.
#19 bar
2019-10-29 00:31
Hey. Enormt velskrevet tekst. Stærkt arbejde. I øvrigt enig i dine vurderinger.
#20 RAVN
2019-10-29 17:19
Først og fremmest vil jeg da lige sige at det er en fornøjelse at læse din tekst.

Er det virkelig nødvendigt at skifte ud i spillerne? Jeg mener bare North har skiftet samtlige spillere ud efterhånden, de har prøvet alverdens lineups - uden det helt store held. Så hvad er det der er galt?
Hvis man kigger på papiret har de vel i bund og grund et hold som sagtens kunne spille med i top 10, de har alle midlerne også, ja - ganske vidst har de ikke en erfaren IGL, men hvis det kunne lykkes for BlameF, kan det vel også lykkes for gade.
Hvis vi kigger på nogle af de andre hold i dansk cs, som burde være under North (Heroic, Tricked & CPH Flames), de ser ud til at gøre det helt fantastisk lige for tiden og man må vel gå ud fra, hvis vi bare kigger på spillerne på disse hold, så må man sige at North er dem med det bedste hold, men sådan ligger landet ikke - så der må jo stikke noget andet under.
Jeg personligt mener ikke at man kan blive ved med at skifte ud, for det nytter ikke noget, det har vi set et utal af gange nu. Så kan man selvfølgelig som du er inde på skifte næsten hele holdet ud og starte forfra, men så er spørgsmålet, er der efterhånden nogen der vil røre ved North? Ja, de kan lokke med høje lønninger og fine faciliteter - men det er i hvert fald en dygtig sælger som skal sælge dette produkt.

Der skal i hvert fald kigges ind ad.
#21 cleansation
2019-10-29 17:31
Jeg mener det ikke har nyttet at skifte ud, fordi man konstant har skiftet de helt forkerte spillere ud. Så kan man sige det er nemt at være bag klog, over hvor håbløse beslutninger det har været, men jeg (og mange andre) rystede da også på hovedet da man lavede de roster changes.

Det er tydeligt at flere af spillerne slet ikke har hvad der skal til, for at være med hvor North gerne vil. CajunB som erstatning for Valde er direkte latterligt. At kicke Magisk var håbløst. Konfig? Tja, hvis han havde opført sig som man hørte, kan man vel godt forstå det. Men man skulle tro at de kunne sparke noget discipline ind i knægten i stedet for bare at bænke ham. Kicke ens IGL og forsøge at få ens stjerne spiller til at blive det? Håbløst. Der er så mange dumme beslutninger.
#23 RAVN
2019-10-30 13:42
Selvfølgelig hvis du ser på udskiftningen cajunB, er det helt galt hvis man får som ind som en direkte erstatning for valde, helt enig. Jeg tror bare ikke det er sådan at North har tænkt det, eftersom kjaerbye er/var begyndt at vise god form. Dog forstår jeg slet ikke at man vælger at hive en spiller ind så man ikke mente man kunne bruge tidligere.
At man smed magisk på porten var vel nok deres største brøler, som de overhovedet har lavet og konfig, ja - du er selv lidt inde på det, dog har jeg ingen stor fidus til ham, på nuværende tidspunkt, tror han skal have noget tid til at “finde sig selv”, men om North skulle have ladet ham gå, det er så er godt spørgsmål. Det var i hvert fald den lette vej.

Jeg tror egentlig sagtens det her lineup kan komme med op i top 10 og lege, men de skal ligesom finde ud af hvor problemet ligger? Mangler spillerne selvtillid, har de mistet motivationen - hvilket man måske kan forstå, når man ser på hvordan det går. Jeg ved ikke hvilke personer og fagligheder der er ansat i North men måske man skal kigge på nogle fagfolk som kan hjælpe dem, uden for spillet, deres evne skal nok skinne igennem på serveren hvis det hele spiller for dem.

Eller også skal man gå badefar’s vej også smide dem alle sammen på porten og bygge op fra bunden.
#22 sirr
2019-10-30 07:46
Fedt skriv, hvor der bliver sat fokus på nogle spændende ting!
#33 Messias
2019-11-03 21:00
Vel skrevet! Lav nogle flere blogs 😃

North sejler ned ignenem feltet imens Heroic er på vej op ad.

Karrigan, k0nfig, Stavn, blamef og mertz som lineup kunne være fedt.

Mertz mangler lidt men det må faxefinn kunne få rettet op på.
#34 zaecole
2019-11-03 23:10
Imo skal north bare sige ses og signe hele Heroic roster
#35 cleansation
2019-11-09 04:15
Ooof når man sidder og hører Mithr og Whimp snakke om at smide Valde på bænken, i den TV2 dokumentar...Mithr: vi har brug for 5 spillere som ikke bare smider håndklæddet i ringen, når det bliver svært'

whimp: han kan ikke bare læne sig tilbage og sige det ikke er hans ansvar mere, det går ikke

mithr: nej man kan ikke spille på et hold hvor man bare melder sig ud, og siger nu er jeg bare mig. Jeg tror med den løsning vi laver nu, jeg tror ikke vi når næste major uden at lave den og skifte en spiller mere ud'Nu er det bare teaseren for næste episode... men det er jo så langt ude som noget kan være. Valde skulle aldrig have været en IGL, og det var da på tide han selv indså det. Jeg troede virkelig at Valde var blevet købt ud allerede, og at han nægtede at forsætte det lorte projekt. Men lyder til ud fra det klip, at det virkelig bare var en taktisk beslutning af hoved klovnene i cirkus north.

Nu har man så CajunB og se hvordan det går. De må være virkelig stolte over den beslutning nu. Man kan da håbe at Whimps afgang også var nogen højere oppe som fik han væk, for hvor er den mand dog mester i tomme floskler og dårlige beslutninger.
#36 wake
2019-11-09 10:32
Husk på det bare er tv :) ville ikke være godt for north brandet hvis man ikke vinklede den på den måde.
#37 cleansation
2019-11-09 11:49
Synes næsten det er værre, at man tror de er så inkompetente.
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere