Opret Log ind
Er Counter-Strike en sport som andre traditionelle sportsgrene?
2018-10-10 17:31  |  
skjerK
Hey gutter! Jeg sidder, og skriver en opgave i AT på gymnasiet om counter-strike og samfundets syn på det, om det er en sport eller ikke en sport som andre traditionelle sportsgrene. Jeg er kommet til det punkt i min opgave, hvor jeg skal observere nogle holdninger/svar og stille et spørgsmål til en gruppe mennesker (hvilket er jer), om hvad jeres holdninger er til Counter-Strike som en sport eller ikke en sport. Jeg håber i gider bruge lidt tid på at komme med gode grunde til hvorfor eller hvorfor ikke det er en sportsgren.

Tror du, at Counter-Strike i dag kan betragtes som en sport i forhold til traditionelle sportsgrene som fodbold, håndbold, hockey, tennis osv.?
Hvis ja, hvorfor? Hvis nej, hvorfor ikke?

Tak for jeres tid - og hav det godt! :)
#1 Jaegeren
2018-10-10 17:43
Hvis man tager udgangspunkt til ordet "sport" betydning, så ja er det helt sikkert det sport ligesom alle andre, bare en anden slags. Altså CS er ikke fysisk iforhold til de fleste andre sport, men det skal det heller ikke nødvendigvis være.

Taget fra wiki:

Sport som begreb forbindes generelt med konkurrence. Den internationale sportsorganisation SportAccord definerer ligeledes begrebet "sport" som et begreb, hvor der skal indgå et konkurrencemoment.

Sport udøves som regel under fastsatte regler, således at der kan konkurreres enten individuelt eller holdmæssigt mod modspiller(e). Inden for sport opereres der ofte med begrebet 'sportsånd', hvilket vil sige et sindelag der er i overensstemmelse med sportens regler for god opførsel og retfærdigt spil i forbindelse med konkurrencer.
#2 kr0xity
2018-10-10 17:47
Counter Strike eller bare esport generelt er en sport, og det begrunder jeg med det kan spilles competitivt og man spiller flere sammen om at vinde forskellige turneringer. Det er dog ikke som den "normale" fysiske sport. Man kan sammenligne CS/esport med skak. Skak ses som en sport af IOC men ikke af det danske idræts forbund.
#3 duargon
2018-10-11 08:16
E-sport. "Elektronisk-Sport"
#4 Sander
2018-10-11 08:27
Sport ja, idræt nej.
#5 dAHL
2018-10-11 08:34
+1
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere