Opret Log ind
Feedback på casting
2018-05-22 23:37  |  
MSAA
Hej Dust2,

Jeg har de seneste par dage haft æren af at tale jer igennem diverse danske CS kampe på vegne af Dust2.dk. Det har været på samme tid været spændende og ret nyt for mig. Jeg er på ingen måde en hærdet caster, men det vil jeg gerne blive, så jeg engang kan komme til at kommentere en Champions League finale sammen med enhver anden end Jan Mølby. Førhen var jeg ikke så god til at modtage feedback, men det er jeg (måske) blevet.

Derfor vil jeg gerne høre jer, hvad I har haft af oplevelser. Ris og ros modtages med kyshånd, og jeg lytter meget gerne, hvis I har oplevet, at jeg overbruger eller misbruger ord eller vendinger.

På forhånd tak!

#1 MSAA
2018-05-23 00:43
Nu har jeg hørt det igennem, og jeg kan starte med at give mig selv lidt feedback. Jeg synes måske, at jeg bruger de samme fraser en del. Det handler meget om "her", "betyder" og "finder", og så bruger jeg også "altså" ret meget. Jeg taler også en del om, hvad "vi ser", og det ved jeg ikke, om det er at tage seeren lidt for meget i hånden.

Derudover er jeg lidt i tvivl om, hvorvidt jeg taler en anelse for meget, men samtidig synes jeg, at stilheden bliver lidt underlig. En anden ting er, at jeg måske gerne ville og kunne analysere en smule mere på selve spillet, men lige nu har jeg prioriteret den del, hvor jeg fortæller om det, der sker i kampen i forhold til kills, smokes og placering på mappet. Jeg kunne forestille mig, at det er nemmere, hvis man har en at pingponge lidt med.
#3 7ri
2018-05-23 00:46
stortset lige det jeg har skrevet under :)
#2 7ri
2018-05-23 00:45
Synes du har klaret dit ganske godt - til tider bliver der dog snakket for meget så det kommer til at lyde som om du mangler luft, kender det godt selv. og så måske komme med lidt mere info på hvad det angrab der kommer til at ske og hvordan ct'er måske står til det angreb.

mange gange blvier det lidt bare en fortæling på hvad vi lige har set, uden man får noget af det andet med, hvis det giver mening. men synes bestemt du har noget i dig, og du skal bare give den mere gas. hypen skal nok også komme, lige nu er det meget monoton og meget "kedeligt" langt hen af vejen. jeg ved selv hvor svært det er når man sidder alene, det er bare ikke nemt. og glæder mig da til at lytte med når du får en medcaster.

trumps up her fra. kan kun gå den rigtige vej :)
#4 Spuudy
2018-05-23 00:49
Hvorfor er det egentligt at du ikke caster mere? Tror jeg har misset noget siden du ikke caster mere på dust2's twitch.
#6 7ri
2018-05-23 00:50
Jeg hoppede videre på vognen med NOVA og CBE står nu for deres del som er langt mere end bare CS. og tænkte det var en oplagt mulighed for at komme videre. jeg caster dog forsat, dog bare ikke for dust2 længere da tiden ikke er til det længere.
#7 Spuudy
2018-05-23 00:54
Ja okay hørte dig godt caste min Corsair div 2 kamp i søndags , og som altid var det lækkert! Syntes helt klart du er den bedste caster i dansk cs lige nu <3 Så god vind herfra
#9 7ri
2018-05-23 01:03
Jeg takker mange gange, og synes da vi efterhånden har fået mange gode caster med. :)
#5 MSAA
2018-05-23 00:50
Mange tak, 7ri!

Ros er også altid godt til at booste ens selvtillid, men det bliver man sjældent bedre af.
Jeg kan sagtens følge dig i det monotone, men jeg tror også, at det hænger sammen med, at jeg skal skyde en masse af selv, hvor det måske også er nemmere at hype noget op, hvis man ikke også skal fortælle det, der sker lige efter. Jeg vil helt sikkert forsøge at hype de gode plays og skyde langt mere, og jeg så også taktiske ting, som jeg var svært begejstret for i dag, men som jeg ikke kunne finde tid til at tale lidt længere om.

Igen, tak!
#8 7ri
2018-05-23 01:02
Det at kører auto hvis ikke caster og produceren er helt med på, da det for mig lyder til du selv klikker lidt rundt og snakker ud fra hvad du ser, men på streamen ser vi noget andet. kan godt være det bare er mig.

Det er pisse fedt med en producerr der kan sidde og lave en masse fede ting, men hvis samspillet ikke lige helt sidder i skabet, så kommer det til at virke lidt mærkeligt også. her menes hvis der bliver sagt, lad os se på scorekortet, og så der på straemen ikke sker dete store. det kommer til at virke mærkeligt. jeg ved lukas sidder bagved og laver det gode arbejde og måske ikke lige får alt med, derfor hvis man lige får meldt det så begge er indforstået med at der skal vises noget på straemen som man kan snakke ud fra.

nu så jeg kun lyngby kamp på train den anden dag, og for mig blev det en "kedelig" fornemelse da det næsten bare var en fortæling om hvad vi netop lige har set.

(desværre ikke lige set med i dag, men har set lidt fra VOD'en)
Mange gange i slutning af runderne synes jeg der bare bliver sagt. han skød en og han skæd en og det bliver lidt kedeligt at hører på da man allerede har set det.

der har været rigtig mange gode nades lige i det korte jeg har set og hørt i dag. hvor det monotone bare meget er det samme. der håber jeg du får gang i hypet da jeg ved du kan gøre det. og sige et eller andet med. flashe ligger lige i hovedet og det som gør de kommer ind på sitet. alla noget.

Synes det er fedt der er kommet nyt blød til på streamen, og håber dette kan hjælpe dig til næste stream. og håber du får en du kan pimpong med, da det at sidde alene bare ikke er nemt. dette tror jeg bestemt også ville hjælpe dig til at finde den rolle du måske skal have. måske den lidt "tørre" og være den taktike kloge. mens der så skal findes en der kan hype.

god vind framover. beklager stavefejl klokken er mange :)
#10 MSAA
2018-05-23 01:06
Du har ret i det med Lyngby kampen, og jeg synes måske også, at det gik en tand bedre i dag i forhold til det med smokes og flashes. Jeg er meget enig i din kritik - jeg vil forsøge at tage det med til næste gang.

Stavefejl er heldigvis gratis, selvom jeg indimellem godt kan være en flueknepper.

Tusind tak endnu en gang!
#11 Legarth
2018-05-23 06:50
Nu har jeg ikke rigtigt set/hørt dig, men synes det virker som om folk ikke bliver bedre, fordi der ikke bliver kigget tilbage eller øvet.
Mit råd er (du er allerede igang med dette opslag)
1: Se din casting igennem og notere dine stærke og svage sider, så du ved hvad der skal arbejdes med.
2: Når du har fundet områder der skal styrkes, så træn det evt offline (find en demo og cast den for dig selv) eller find en random kamp.
3: Når du skal være live, så være forberedt og have dine stærke og svage punkter i baghovedet. Udpluk evt. 1 til 2 punkter som du vil fokusere på under kampen.
#12 MSAA
2018-05-23 09:58
Punkt 1 er det, jeg primært har gjort indtil videre, men jeg vil helt sikkert forsøge med nogle demoer eller måske bare optage random HLTV kampe uden at caste dem live, så jeg kan se det igen.
I forhold til punkt 3 føler jeg måske, at det mere er en teknisk ting, som er ret svær at implementere, når man caster alene. Det er måske helt misforstået, men det er svært med et lille fokus, når man selv skal fortælle det hele.

Tak for de gode råd!
#20 Legarth
2018-05-23 14:30
Du nævner selv i opslaget, at der er ord du bruger for meget.
Dem kan du starte med at havde i baghovedet, og så finde nogle andre ord.
Så vil mene at nr 3 kan bruges om du er 1 eller 2 personer, men ja det da nemmer hvis I var 2 på.
#14 iPak
2018-05-23 10:16
Nogle gange bliver det lidt kedeligt fordi det netop bare er en fortælling om hvad der sker lige for næsen af os, men du har virkelig styr på spillet og det lyder aldrig som om du hader det du laver.
#16 MSAA
2018-05-23 10:37
Jeg forstår, og det vil jeg helt sikkert tage til mig, for jeg er enig i, at det kan virke en anelse monotont og kedeligt. Jeg må se, om jeg kan finde en balance, for et eller andet sted er man også nødt til at fortælle lidt om det, der sker :-D
#19 iPak
2018-05-23 10:41
Du har helt ret ! Har selv tendens til at lyde monoton
#15 mamas
2018-05-23 10:26
Noget der irritere mig mest når jeg hører en dansk caster, er at de bruger fylde ord som "altså" ALT for meget. Til tider kan ordet blive brugt over 10 gange bare på 1 enkelt runde. Så min pointe er at øve dig i at bruge forskellige fraser som du også selv siger. Derudover synes jeg det er fedt at høre at i danske casters har styr på både facts og gameplay
#18 MSAA
2018-05-23 10:38
Jeg er helt enig. Generelt er det ikke optimalt, når man ikke formår at varierer sprogbruget, og det gælder i casting såvel som på skrift. Jeg var i forvejen opmærksom på netop "altså", men der er stadig plads til forbedring.

Tak for feedback!
#21 MSAA
2018-05-24 22:47
Jeg er meget åben overfor yderligere feedback. Jeg ved, at mange har set med de seneste dage, så kom glad! Det er også en oplagt chance for at komme med skjulte svinere.
#22 zkalle
2018-05-24 23:18
Hvorfor siger du ikke du slipper slisken?
#23 MSAA
2018-05-24 23:20
Det ved jeg heller ikke, det er uheldigt, team
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere