Opret Log ind
DR3 eller twitch?
2018-04-22 18:25  |  
p1lsner
hvor ser i kampen? Synes rizc gør det fremragende på DR3
#1 Hassann
2018-04-22 18:29
Twitch always!!!!!
#2 noche
2018-04-22 18:31
Jeg har det helt omvendt, men det er mest fordi jeg ikke bryder mig om hans "ultimative vendinger", som sjældent er korrekte og det er meget ofte, at der kommer nogle af de udtalelser. Fx dømte han en spiller til døden fordi han lavede en lyd i en 1 mod 3- nej man dør ikke fordi man laver en lyd. Forsøger dog at støtte deres visning på DR3 ved at være med, når damen ikke ser noget.
En anden ting er at Jern skal give mere plads til sine medkommentatorer/eksperter.
#3 e1z
2018-04-22 18:46
twitch uden tvivl
#4 Slettet Bruger
2018-04-22 18:47
DR3, kæft en energi de har!
#5 Mort
2018-04-22 18:51
DR3 mindre delay :D
#6 diOnysos
2018-04-22 18:52
Dr3 for at støtte op i lade dr vide der er interesse for det esport.
#9 probe
2018-04-22 19:35
+100 Og byd endelig ind med en masse undervejs på sociale medier så DR kan få en god fornemmelse af at der betyder alverden når CS pludselig ryger på nationalt tv.
#7 wake
2018-04-22 19:02
Jeg har dr3 kørende for post match og pre match. Men selve kampen skal kommenteres på engelsk imo og desuden er twitch også 60fps. Det er dr3 ikke. :D
#8 Sander
2018-04-22 19:22
Twitch, fordi det kører mere flydende og de ikke kalder hp for liv, molo for brandgranat osv.
#10 probe
2018-04-22 19:36
What? Ingen hånd-pistol til dig Sander :)
#15 grand
2018-04-22 22:04
:DDDD
#16 Sander
2018-04-22 22:09
Hahaha :D selvom både JERN og rizc er nogle ufattelig flinke fyre, så springer jeg altså over.
#11 munkefar
2018-04-22 20:48
Helt klart DR 3.

Det er så ekstremt vigtigt, at esport endelig har fået en seriøs plads i mediebilledet (ikke kun hos DR, men mange danske medier dækker esport forholdsvis godt og regelmæssigt nu). Det hjælper på hele mainstream-opfattelsen af esport.

Derfor er det vigtigt, at bakke op om, synes jeg.

Derudover synes jeg de internationale streams på twitch i esport generelt har udviklet sig for langsomt. Der kan esportsverdenen forhåbentlig lære noget af flow-kanalerne, som har en anden erfaring og måde at producere sport og underholdningsshows på.

Når esport bliver sendt på DR 3 og på Zulu, er det også med til at begrænse den generationskløft mellem voksne og børn, som i mange år har været en bremseklods for esportens plads i samfundet og kulturlivet, mener jeg.

On a side note: Det er også fedt at se, at en del herinde forholder sig kritiske til dækningen på både DR 3 og Zulu og rent faktisk stiller krav og ønsker til, hvordan "vores" sport skal dækkes og formidles. Synes dog det kammer over, når folk som cav går i "fuck dit og fuck dat" og "fuck skrigeballon"-mode.
#20 Heyz
2018-04-22 22:29
"Derudover synes jeg de internationale streams på twitch i esport generelt har udviklet sig for langsomt. Der kan esportsverdenen forhåbentlig lære noget af flow-kanalerne, som har en anden erfaring og måde at producere sport og underholdningsshows på."

Kan du uddybe?
#21 munkefar
2018-04-22 22:55
Tempoet er ret langsomt i alle segmenterne rundt om kampene (optakt, analyse osv).

Opbygning af storylines - rivaliseringer, interessante vinkler rundt om opgørende osv. er der for lidt af. Det er blevet bedre, men potentialet er meget større.

Sjældent udnyttes arenaerne godt nok. Hvorfor er der stort set aldrig en reporter på gulvet til at interviewe nogle få tilskuere eller sætte ord på, hvad der sker på stadion?

Og spillerreaktioner efter kampene er få. Typisk kun en enkelt fra vinderholdet - hvad med resten af holdet? Og taberne - de er mindst lige så interessante at få en reaktion fra.

Kan nævne mange flere ting - der er ret lidt nyskabelse i forhold til potentialet og mange events kører bare efter stort set samme formel rent produktions-wise.

Og don't get me started i forhold til pauseskærmene med et nedtællingsur (Ikke reklamepauser, men ved forsinkelser). Man lader sine seere totalt i stikken ved bare at spise dem af med et dovent pauseskilt. Frem med kajakken og padl til I segner! :)
#22 Zherman
2018-04-23 07:50
Kan du uddybe det med tempo, for det kan jeg sgu ikke helt genkende.

Jeg tror ikke, at man kan bide sig for meget fast i 'faste' storylines, da ting ændrer sig så hurtigt, og ethvert spillerskift vil ændre et hold massivt, da det er 20% (eller 16,7 hvis du regner coachen med) af holdet der ændres. Det ændrer mappool, styrker osv., hvilket meget hurtigt bliver en sludder for en sladder uden indhold. Der er dog ingen tvivl om, at stats ville kunne blive brugt endnu mere end pt. (Mere end blot hold A har vundet X af de sidste Y kampe mod hold B).

Det er så et segment, som jeg ikke mener har hjemme i en broadcast, og jeg decideret hader. Hvorfor ser jeg broadcasten? For at se arenaen/tilskuere eller kampen? For mig et det en instant mute, da jeg ikke har nogen interesse i at lytte til, hvad tosse #1, #2 osv. siger.

I hvor mange discipliner får man stukket en mic. direkte i skallen efter du har vundet? Og værdien af de reaktioner er dælme ikke spændende.

Har du noget i tankerne ift. nyskabelse? Man er i nogen grad bundet op på spillets begrænsninger, men de fleste store events fremviser et nyt UI, med svingende succes.

Du har en pointe med pauserne, hvor man enten har produceret 'filler-content' til det. At 'bare' padle er alt for varierende, hvor nogle kan fille timevis i løs snak, men der er også mange, hvor det giver bedre mening at fange pauseskærmen. Nu er jeg selvfølgelig biased, da jeg hellere vil se uden lyd end på dansk, og især når de casters vi har må siges at have et lavt niveau ift. spillet de caster.
#23 munkefar
2018-04-23 08:28
Tempoet er bare for langsomt og monotont. For meget snak og for lidt varierende content og opbrud og temposkift i udsendelsen af forskellig art. Riot Games gør det f.eks. bedre i deres LCS udsendelser eller hvis du sert Worlds.

Jeg taler ikke om faste storylines. Jeg taler om storylines generelt. Dreamhack gjorde det f.eks. fint med deres Masters-optakter. Opbygning af rivaliseringer, spillerportrætter og aktuelle personhistorier kan løfte udsendelserne helt vildt og give fans meget større indblik i holdene og spillerne.

Hvis det bliver en sludder for en sladder, så formidler man det bare ikke godt nok.

Jeg tror ikke, at mere tilstedeværelse i arenaerne vil skade. Det er jo ikke flere minutter, men et spørgsmål om 30 sekunder hist og pist.

Du får vel en mikrofon stukket i hovedet i stort set alle discipliner? Og jeg er helt uenig. Det bidrager enormt til seeroplevelsen og betyder meget for fans, at man både får en reaktion fra vindere og tabere. Også muligheden for at komme tæt på opgørende, så det skaber suspense og forløsning.

Når vi f.eks. sidder og ser en BO5 majorfinale i syv timer, så er der i mine øjne guld værd at se, høre og mærke reaktionerne.

Synes slet ikke man er nået til spillets begrænsninger endnu. Tværtimod giver esportsgrene nogle muligheder som traditionel sport ikke gør, fordi al data og enhver bevægelse, reaktion osv. opsnappes i spillet.

I forhold til at padle, så handler det bare om at være forberedt og have en plan i tilfælde af forsinkelser - og så vil det hjælpe, hvis man bruger alle grebene fra produktionsværktøjskassen og tænker lidt kreativt. Der er uendeligt mange emner at kunne fylde længere pauser med.
#33 Zherman
2018-04-23 17:21
Ja, det bliver vi så nok ikke enige i.

Det er bare ikke vildt spændende og snakke om rivalisering mellem f.eks. FaZe og Astralis når FaZe spiller med standin. Jeg kan godt se, hvor du vil hen, men jeg har bare svært ved at se værdien i det for TOs ift. $ investeret i det. Når vi nu snakker TV vs. steaming - æbler og pærer ift. budgetter afaik.

Både og - På et tidspunkt bliver det vildt udvandet, og nu kan jeg jo kun gisne om alm. broadcasts, men jeg gætter på, at en af problematikkerne er, at man ikke ved om det er en pause på 20 sek - 120 sek eller 2000 sek.

Jeg ville vende den om og spørge "Hvad skaber den af værdi for seeren, som sidder hjemme og 'blot' vil se kampen?". Tæt på nul er svaret.

Jep, og hvor fedt er det at høre "JEG ER BARE HELT VILDT GLAD LIGE NU - JEG KAN SLET IKKE FORSTÅ DET..." Det er dog nok bare mig, der som fan af spillet fremfor hold X / spiller Y ikke noget spændende i standard svar.

Hvilket vi ikke gør, da alle Majors er Bo3 ;) BO5s er en helt anden snak, da det generelt også er meget ringere CS vi får at se.
Lige pt. er de fleste crowdshots en direkte negativ for hardcore fans, da de generelt times så, at man enten misser 'Hvad folk overlevede med af guns' eller 'Hvad var holdets/begge holds $ før buy'.

Vi kan godt blive enige om, at statsdelen og brugen deraf kan blive markant bedre, men f.eks. 'Weatherman' segmenterne med Ynk er glimrende tiltag. Ulempen er dog at de kan være mindre spændende for den mere casual seer.
Egentligt er der et kæmpe område for stats, som er uudnyttede, hvor det bl.a. ville være sjovt at se 'Når hold X er i en +1 situation ved 60sek på Mirage, så ender de 85% af gangene på A'.

Well, man kan jo ikke hver gang bare spørge om folk har nogle spg. på twitter ;)
#35 munkefar
2018-04-23 18:08
Jeg tror, vi snakker lidt forbi hinanden. Når jeg taler om rivaliseringer eller opbygning af storylines, så tænker jeg mere in-depth end en klassisk hold X vs. hold Y rivalisering.

Der er tonsvis af interessante historier, nuancer og vinkler at dykke ned i - og hvis du som kerneseer ikke synes, at det er vildt spændende, så er der tydeligvis noget galt i den måde historierne er blevet formidlet og fortalt på.

Du har ret i, at man skal passe på ikke at udvande forskellige greb og værktøjer i sin måde at køre broadcasts på. Tilstedeværelse i arenaen skal ikke være et bærende element, men blot et friskt pust ind i mellem.

Jeg forstår slet ikke, at du ser post-match interviews og reaktioner som noget negativt. Dér bliver vi nok ikke enige. Når Danmark vinder VM i fodbold til sommer, så tror jeg, at pænt mange ville være skuffede, og sidde med en flad følelse hvis spillere og trænerne ikke blev interviewet efter finalen :)
#36 Zherman
2018-04-23 19:18
Så f.eks. mht. stil og spiller vs. spiller, som der gøres pt. eller, hvad tænker du på?

Jep, som der allerede dykkes ned i, hvor problematikken i høj grad er bygget op omkring informationen omkring den mængde af tid, som der skal filles. Hvilket er en ukendt. Nu vil jeg så også mene, at en del af udfordringen ved at fille i et ukendt tidsrum handler om personernes 'brand' og humor. I CS har vi verdensklasse folk til det, så det er nok også derfor, at når der bliver nævnt, at det kan man blive bedre til, så stejler jeg, da det fra mit pov. er dybt godnat.

Det er vi enige i, men skal man lave en grov sammenligning, så er tilskuerene en del af en fodboldkamp. Nu tager jeg udgangspunkt i seeren som ser hjemmefra, hvor du både hører og ser folk på tribunerne. Det er en fast dimension i at se en kamp, men modsat f.eks. CS:GO, som foregår i det virtuelle univers, så er det netop ikke naturligt på samme måde. Tager vi crowdshots til esportsevents, så virker de næsten altid kave og breaker spillets pace og udfoldelse.

Vi snakker to vidt forskellige ting her. Jeg snakker om at folk får smækket en mic. i skallen ca. 30 sek efter de har løftet pokalen, hvor det udover 'emotions' giver ca. bjælde.
Nu har man så også følelserne med i CS:GO hele vejen gennem, da vi konstant ser spillernes reaktioner helt tæt på.
Det handler vel i ligeså høj grad om vanen, at man forventer det?
Hvor man også skal huske, at ift. alle andre sportsgrene, så har man i esport en ufattelig høj adgang til udøverne.
#37 Heyz
2018-04-25 01:25
synes du virkelig spillerreaktioner er interessante?

Synes som regel det er det mest ligegyldige bla-bla man får i sports. Altid skippet over det og synes det er fornuftigt esports generelt har mindre fokus på det.
#40 munkefar
2018-04-25 10:00
Som udgangspunkt, synes jeg spillerreaktioner er interessante. Det kan så variere afhængigt af spørgsmålene, svarene og længden på interviewet.

Ofte kan det virke lidt ligegyldigt, hvis der bliver talt for meget om kampens "store linjer", men hvis man f.eks. taler med den spiller, der har haft den mest afgørende aktion i kampen, så synes jeg, det kan være meget spændende at høre, hvordan vedkommende selv oplevede situationen og eventuelt, hvordan resten af holdet reagerede.

Men forstå mig ret: Alle de ting, jeg nævner, er ikke noget jeg mener bør være hovedfokus eller det bærende element i en esports broadcast. Spillerreaktionerne er kun en enkelt blomst i en kæmpestor buket.
#24 MumaCe
2018-04-23 09:12
Det er vel i bund og grund nok heller ikke den her hardcore-kerne af folk der virkelig tager CS:GO seriøst, som er at finde herinde, som er den egentlige målgruppe for CS i fjernsynet. Det er vel netop folk der netop i samme øjeblik bliver introduceret til CS eller ikke har den her hardcore forbindelse med spillet. Personligt ser jeg det også på twitch, kun fordi jeg synes det bliver for nybegynder-agtig sprog på TV-kanalerne.
#25 munkefar
2018-04-23 09:23
Måske. Jeg synes ikke, at målgruppen ligger fast på forhånd. Det er et spørgsmål om, hvad man vil og hvem man gerne vil tiltrække og servicere.

Personligt vil jeg gerne have begge grupper med, så jeg har i hvert fald tænkt mig at arbejde seriøst med, hvordan vi kan gøre Counter-Strike på flow-tv til en ting, der tiltaler hardcore fans på en måde, så nye fans også finder det fascinerende, interessant og underholdene.
#12 Surkaffe
2018-04-22 21:17
Som gammel gamer, far til børn gamer, og med en alder på +50 har jeg fulgt de udsendelser der har været vist på TV og også på Twitch, har jeg efterhånden set en del online turneringer. Begge dele har både fordele og ulemper. Men produktionen på DR har klar været den bedste, og jeg er ligeglad med udtalefejl, at man kalder det en øko-runde osv. Godt der så ikke er en chat, hvor man skal høre på en masse skolelærere der laver dansk-engelsk time midt i en spændende kamp. Håber at TV2 kan holde det høje niveau, som DR, når nu de også har budt ind på forskellige turneringer. Ellers er der jo altid Twitch og den salty chat.
#13 probe
2018-04-22 21:45
Meget enig. Og synes altså, fordanskede udtryk til trods, at rizc, JERN, Pimp, Ruggah og hvem der ellers har været på DR3 gør det glimrende. God stemning, masser af gejst og humør osv. Det er da for fedt at dansk TV gider at sende en turnering fra Frankrig i en sportsgren der vel stadig må regnes for lidt af en niché ift den brede befolkning. Så absolut enig.
#14 LakeTown
2018-04-22 21:48
Twtich always, Jeg skal se cs i 60 FPS :P
#17 VamosDK
2018-04-22 22:19
Jeg har faktisk set DH Marseille på DR3, mest fordi det var det nemmeste, da DH's kanal ikke gad virke på PS4 Twitch App'en. :S
#28 polarbear
2018-04-23 12:10
Jeg havde det samme problem - bortset fra finalen. Lidt ærgerligt, da jeg egentlig helst vil se turneringen på Twitch.

Når det så er sagt, så har jeg også kun kæmpe highfives til DR3. De er dygtige til det, de laver. Fedt at se.
#18 d0kz
2018-04-22 22:21
Det er nemt. Fjernsynet kørende for at trække seertallet op, og så mainstreamen på pc'en :) Der er sgu bare noget over Anders & Moses mm.
#19 NIKOZ
2018-04-22 22:28
Den dag, det ikke er så pædagogisk på DR3, så skal jeg nok se mere med.
Det gør altså ikke noget at blande dansk/engelsk. Ren dansk lyder sgu for latterligt imo ;)
#26 WeiZ
2018-04-23 09:39
Ser det på begge. Hvis min far ikke ser fodbold, kan jeg godt se det med ham på tv'et. :p
#27 ruggah
2018-04-23 12:00
DR3! :D
#29 Rubel
2018-04-23 12:24
Har faktisk begge kørende, dog med twitch muted. Vil gerne støtte op om at det vises på DR. og så syens jeg faktisk at rizc og jern formår at holde er god hype. så det er DR3 herfra.
#30 Buglezz
2018-04-23 12:26
Begge. Dog er Rizc og jern super! :D Gj gutter.
#31 nicotin
2018-04-23 14:25
Hvorfor er der ingen som roser DRs smukke kvindelige vært? Tager hatten af for at hun sætter sig ind i tingene, selvom det ikke er nørde mæssigt særlig højt niveau, men hun gør sit job godt. Så gør det jo heller ikke noget hun ser sød ud xD
DR har gode tiltag i forhold til at forklare spillet - hvilket jeg giver en masse for, især når man sidder og ser det med uvidende mennesker - CS skal gøres spiseligt for alle, ung som gammelt, øvet o som nybegyndere.

Den her rammer nok et ømt punkt - men er der nogen som at tænkt på at kampene er for lange tidsmæssigt? Bare som en generel betragtning, hvis man skal have flere seere til.
#32 Sander
2018-04-23 14:29
Jeg mener, at det var Gfinity, som skar ned fra BO2 til BO1, fordi kampene simpelthen blev for lange - og de sigtede netop mod mainstream seerne via TV-aftaler.

I vores liga kører vi også BO1, da vi mener det er mere underholdende og eksplosivt. Første map i en BO3 kan godt virke lidt overflødigt.

Men som kæmpe CS:GO fan har jeg intet imod BO3, jeg elsker det, men jeg kan godt forestille mig, at BO1 vil passe mainstream seeren meget bedre.
#34 Zherman
2018-04-23 17:29
Spilformaternes tid er den evige problematik ift. TV.

Personligt ser jeg ikke det som noget der kan løses, da vi ellers ender med CGS lignende koncepter, hvilket vil være totalt afskåret fra den oplevelse du selv har i spillet. Nuancerne ligger blandt andet i 'tiden' spillet omend det er i CS og tiden i en runde, runderne som tiden i et map (økonomi / strategi) og i sidste ende mappicks (BO3), hvor man finder det bedste hold fremfor holdet, som vandt to x pistoler og havde tre gimmick strats, der sikrede dem en kneben sejr.

Jeg vil sige lidt hårdt, at går man ind for BO1, så går man ind for ringere CS, da det altid bliver holdenes 3/4 bedste map. Der er selvfølgelig en verden til forskel fra T1/T2 CS til resten.
#38 NamrepuS
2018-04-25 09:44
Jeg støtter CSGO på nationalt TV, derfor ser jeg det på DR3. Kan dog bedre lide det på Twitch, især pga. DR3 skærer nogen vigtige ting fra, såsom interview med spillerne efter kampe samt de små "interviews" som er "timekillers" mellem kampene. Så ser nogen gange på begge platforme :D
#39 b0ychild
2018-04-25 09:56
Kommer aldrig til at se DR3 så længe vi har de kompetente castere på Twitch. Vi søtter dog op herhjemme og har den kørende uden lyd. Men jeg kan simpelthen ikke holde ud at høre på det, og det er nok fordi jeg er så meget vant til det andet, og at jeg er så meget "inde" i det. At høre på "WAUW" fordi en person skyder 2-3 stykker imod fuld eco, det krummer jeg bare tæer over.

Mange fra min familie er tilgengæld vild med det, og det er nok også den målgruppe som der skal rammes. Men personligt, nej, bare nej.
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere