Økonomi i forbindelse med etablering af organisation
28. juli 2017 kl. 00:05
Nicolai
Hej Folkens

Jeg har længe gået med et ønske om at starte en organisation, jeg er gammel source spiller og har derved ikke været aktiv siden 2012.. Jeg begyndte at snuse lidt til CS:GO tilbage i Februar måned og lod mig rive med hvortil det desværre ikke er blevet til mere end en masse ESEA Pugs.
Med fuldtidsarbejde, karriereudvikling, kæreste samt diverse fritidsaktiviteter må jeg desværre se i øjnene at der ikke er tid til at spille på hold hvortil mit gamle ønske om at starte en organisation igen er opstået..
Den eneste årsag til at jeg aldrig fik realiseret det tilbage i source tiden var ren og skær økonomi, i dag er jeg lidt bedre stillet og ligger selv inde med kapital til de mest gængse udgifter for at kunne supportere og sende et evt. hold afsted til events.

Mit 'Million Dollar Question' lyder derfor på hvad man får for pengene? Tilbage i Source tiden kunne dækkede udgifter i forbindele med server samt betalte spillertrøjer tiltrække de fleste danske hold under toppen og så vidt jeg erindrer fik topholdende blot betalt deres udgifter i forbindelse med deltagelse samt transport til diverse events.
Jeg er udemærket klar over at der er sket en kæmpe udvikling i esport, og at de 7 bedste hold i Danmark formentlig har kontrakter og løn involveret, men hvad med de øvrige hold som ligger på grænsen til top10?
Vil det være urealistisk at samle et top 10 hold (Eller hold med potentiale hertil) ved at kunne tilbyde betalte udgifter i forbindelse med server, teamspeak, spillertrøje samt gebyr til eventuelle events og transport hertil?
#1(Med 0 svar)
28. juli 2017 kl. 03:09
gudluc4z
Så snart et hold kommer i top10 i Danmark, begynder de at forvente løn, hvilket nogle orgs kan tilbyde. Sågår har jeg set nogle hold som har været bobler til top10 modtage løn også. Men med det du kan tilbyde som du skriver i opslaget, så ville du nok godt kunne skrive kontrakter med et top15ish hold :)
#2(Med 0 svar)
28. juli 2017 kl. 07:37
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Det luc4z siger men de fleste hold under top 10 vil max skrive under for en periode på 3 måneder, for alle mener de de er gode nok til top 10 og så skal der løn på banen. Og her skal du nok regne med minimum 1500 kr per spiller.
#3(Med 4 svar)
28. juli 2017 kl. 09:49
tornadoskytten
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Dybt godnat at så mange hold kræver løn.

Mit råv ville være at starte ud i det små. Find et ungt hold, skab noget tillid og troværdighed. Start småt og efterfølgende gå stort på det. Det kræver alligevel et x antsl timer om ugen, at få en velfungerende organisation kørende. Du får også brug for flere end dig selv, da jeg af erfaring kan fortælle, at det er svært at køre alle aktiver selv.
Skab en organisation, skab troværdighed og skab et brand ;)
Held og lykke med projektet! Kun fedt at der er flere der lyster at starte organisationer op!
#5(Med 3 svar)
28. juli 2017 kl. 10:05
GnuEN
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Det er da fair nok at hold kræver løn. De fleste har bare kæmpe problemer med at værdisætte sig selv og dermed kræver langt mere end de er værd som spillere og som hold.
#6(Med 2 svar)
28. juli 2017 kl. 13:47
VNG
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
En større del af dem som kræver løn, har ingen idé om hvordan de skal markedsføre sig selv og hvordan de rent faktisk skaber værdi for deres nye organisation.

Netop derfor så spiller klaveret ikke hamrende godt i det segment. For mange krav, for lidt vilje til at gøre sig selv værdifulde for organisationen...
#8(Med 0 svar)
28. juli 2017 kl. 14:33
GnuEN
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Altså når et helt nystartet hold kommer og beder om 7k som start løn, blot fordi de har spillet pænt cs engang for lang tid siden, uden at have nogle resultater eller bevist noget og de lå i den forkerte ende at ranglisten på tidligere hold, så er der jo noget helt galt det kan vi godt blive enige om :D
#11(Med 0 svar)
28. juli 2017 kl. 21:02
tornadoskytten
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Netop. Problemstillingen ligger nemlig i, at spillerne overhovedet ikke tjener sig selv hjem. Et dansk, lad os sige bobler til top10, hold kommer aldrig til at tjene sin løn hjem. Selv hvis det er en "løn" på 1500kr.
#4(Med 1 svar)
28. juli 2017 kl. 10:02
GnuEN
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Hvis du ikke kan finde ca 30-35k pr kvartal hos sponsorer, investorer og/eller i din egen lomme. Så kan du ihvertifald ikke starte ud med at hive et top 10 hold ind.
#12(Med 0 svar)
28. juli 2017 kl. 21:06
tornadoskytten
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
nvm
#7(Med 2 svar)
28. juli 2017 kl. 14:17
Bjelanden
Fedt at du vil starte noget op selv. Og tror også du i den grad har potentialet til det, med den erfaring du nævner.

Jeg kan kun tale ud fra egen erfaring, både med hensyn til opstart af organisation og være en del af en.
For et par år tilbage havde mig og en kammerat Emil samme idé, vi fik endda fat i ret hold godt hold på daværende tidspunkt. Vi havde sat os som et mål at det skulle være et top 5 hold i Danmark vi vil arbejde med, hvilket også delvist lykkes. At de valgte at smutte til noget meget bedre efter kort tid kom som et chock for os da det skete, men efterfølgende måtte vi også erkende vi lærte lektien på den hårde måde.

Selv med en egen kapital, som du nævner, begynder de ting du nævner hurtigt at løbe op. Vi lovede f.e.ks vores hold at de kunne komme til NPF, det var 5 x billeter + transport vi selv skulle rive ud af egen lomme. Det var ikke uoverskueligt, men det gjorde allerede fra start et ordenligt indhug i det budget vi lagde. (De kom aldrig afsted og vi fik aldrig købt billeter, skal siges)

At skaffe sponsorer til et Top 10 hold i Danmark på nuværende tidspunkt, er ikke umuligt. Desværre er mange af de "store" organisationer som er begyndt at poppe op, sat sammen op som foreninger.
(Odense eSport - Tidligere. Marinelyst) Aab Esport osv.
- Det betyder at for dig som privatperson, er der en anderledes form for konkurrence du er oppe i mod, når du skal skaffe sponsorater.

Jeg ved at jeg selv, ligger hovedet lidt på blokken nu her, og beder om at få lussinger..
Men, den danske scene DENGANG var så ustabil, at det var helt vildt. Folk spillede sammen i alt mellem 14 dage til 3 måneder. Det gjorde det ret svært for bare i starten at tage en beslutning om hvem vi skulle gå efter at få.

Dengang vi startede op med vores projekt, gabte vi over ALT for meget. Jeg havde personligt ikke øje for alle de små ting som vi fucked op i. (Og gud det gjorde vi)
Og det var selv om vi var 2.

At de fleste hold omkring top 10, eller i top 10 forlanger en form for løn er jeg meget splittet over. Synes personligt nogle af de beløb jeg har hørt har været fair og realistiske. Men omvendt vil jeg også sige, at man bliver nød til at vurdere hvad "branded" i sig selv er værd. Alt andet vil være idioti og et økonomisk underskud. At det kan "betale" sig at betale løn til et hold uden for top 8-10 stykker vil jeg personligt ikke mene, men jeg har ikke noget grundlag at bygge det på.
(Jeg ved godt Rom ikke blev bygget på 1 dag, men regner hellere ikke med du har vundet i Lotto)

Det sidste jeg nok vil sige er de spillere man nu engang vælger at involvere sig med, skal være bevidste om hvad det er de kan forvente af dig og omvendt. Dårlig kommunikation og overblik kan hurtigt ende i et forfærdeligt roderi. Jeg er super glad for den lektie jeg lærte dengang, det gjorde i den grad jeg blev bevidst om hvad jeg skulle arbejde meget hårdere med, hvis jeg nogensinde skulle involvere mig i sådan en rolle igen.
- Det er hammer sjovt at være med inde over, det synes jeg. Det var fedt at følge "sine" drenge og stå på sidelinjen. Det var knap så sjovt for os på daværende tidspunkt at prøve og forklare at Esport var det nye. Desværre var den fantastiske "Esport bobbel" ikke sprunget helt endnu da vi gik igang. (Ikke at jeg tror det havde ændret udfaldet særlig meget, men man kunne have håbet i nogen tilfælde)

Jeg håber du kommer igang med dit projekt og det kommer til at lykkes for dig. Hvis du virkelig arbejder knald hårdt for det, er jeg slet ikke i tvivl om det kan lade sig gøre.
#9(Med 1 svar)
28. juli 2017 kl. 15:34
Nicolai
Skide godt indlæg! Hvad fik jer til at droppe projektet igen, og hvad havde i af kapitel?
Det lyder meget som samme projekt jeg er ved at rode mig ud i, kan selvfølgelig være jeg har undervurderet udgifterne i forbindelse med at sende fem spillere afsted til et event..

Billetter ligger vel typisk på en 500 kr pr. spiller og transport vil naturligvis være individuelt for hver spiller, men man går vel næppe galt i byen hvis man budgetterer med 500 kr pr. spiller. Det vil samlet set give ca. 5000 kr pr. event
Hvis man ligger 1500 kr til side hver måned til projektet vil det betyde at der i teorien vil være økonomi til at sende spillerne afsted hver 3,5 måned..
Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor mange events der er i løbet af et år nu til dags, men udfra de erfaringer du har gjort dig lyder dette så realistisk?

Det er selvfølgelig også en mulighed at slå sig sammen med en anden person så man ikke står alene med det og derved også har en større kapital..
#10(Med 0 svar)
28. juli 2017 kl. 16:37
Bjelanden
Vores kapital i starten var på godt og vel 30.000 kroner - Det vurderede vi på daværende tidspunkt at vi kunne komme godt i gang for. Og samtidigt også have en forholdsvis stabil og god "3-5 måneders plan"
- Vi slap for at betale for opsætning af Hjemmeside samt vedligeholdelse af det, det gjorde fra starten at vi også sparede en del penge.
Vi nåede aldrig nogensinde ud i at bruge så mange penge, overhovedet. Da vores affære med det hele endte meget kort efter, kan jeg kun konstatere vi led et tab på et par tusinde.

Det der gjorde vi lagde det på hylden vil jeg sige. (Jeg håber en dag med tiden jeg får muligheden igen)
- Mangel på overblik over hvad det helt præcis var vi var på vej ind i.
- Hverdagens "egen" gøremål. Det er fedt at stå på sidelinjen, men man vælger også at sætte sig i en position hvor der skal være styr på tingene, for deres praccs osv kører.

Et godt eksempel var vores opsatte server som de kunne træne på, kørte over mit dankort. Da jeg helst ikke vil have at de skulle have de oplysninger, var det kun mig der kunne logge ind og genstarte serveren f.e.ks når de havde praccet (Ja - fucking upraktisk)

Det som du har regnet ud i udgifter på nuværende tidspunkt for et event lyder ikke urimeligt eller usandsynligt. Men transport kan blive en høj udgift og hvis vi snakker en 2-3 events på et par måneder er det allerede de første 10-15.000 kroner du har brugt.
- Her vil jeg mene at man skal være "villig" til at tabe de penge, også må du bygge brandet efter deres placeringer, eller god promovering. (Jeg ved der er mange andre måder - men en af løsningerne)

Vi valgte også at starte fordi vi havde en kæmpe interesse inde for netop CS:GO og var enormt optaget af det selv. Desværre er der bare kæmpe forskel på at forstå spillet og have spillet selv. Også skulle holde styr på alt lige fra praccs, events, betalinger, kontrakter samt det drama der nu engang kan opstå.

Hvis jeg var dig - eller det bedste råd jeg vil give dig, vil være :
Start op hvis du virkelig føler og brænder for det, men vær' forberedt på at rive håret ud af hovedet et par gange. Hvis du er ude i du gerne vil have et top 10 hold - så vær' forberedt på i starten måske at tabe noget økonomisk på det. ( Det kan også give brænde på bålet til at arbejde endnu mere for sponsorater osv)

Danmark er en for sindssyg Esport nation. Vi er nogen af de mest førende i hele verden, ingen tvivl om at man sagtens stadig kan få en fod indenfor og starte noget godt op. Det handler nok mest af alt også om at gøre det ordenligt første gang. (Internettet er sommetider fantastisk, kan også være det modsatte)

For mig dengang vi havde gang i vores projekt, lærte jeg sindssyg meget af det hele. Siden er jeg selv begyndt at spille på hold og har været til events. Det var sjovt og spændende, men det er også en "anderledes" verden at bevæge sig rundt i.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.