THE ROAD - Interview med blaq
25. maj 2020 kl. 15:03
puffin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Hey gutter og gutinder
Jeg har været så heldig at få lov til at interviewe blaq, vi snakker omkring hans interesse for lederskab, lidt om hans tid i AGF og hans situation efter AGF. Vi snakker omkring hans spilfilosofi og hans tilgang til pracs. Han kommer med en masse gode råd til hvordan man kan udvikle sit spil individuelt og på holdplan.
Kom gerne med ris og ros og evt et subscribe hvis I kan lide det og vil se mere af den slags videoer :D

youtube.com/watch?v=C1uZrCrG7tg
#1(Med 1 svar)
25. maj 2020 kl. 15:05
JSand
Jeg ved ikke lige, hvad det var, som gjorde det, men jeg fandt det her interview ekstremt interessant - noget, jeg ikke nødvendigvis har syntes om flere af dine andre.

GJ, meget spændende.
#2(Med 0 svar)
25. maj 2020 kl. 15:14
puffin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Jeg tog også en anden indgangsvinkel med det her interview ift. de andre interviews jeg lavede, så jeg er meget glad for at du kunne lide det!

Det er helt klart den metode jeg vil prøve at bruge i fremtiden, da jeg også selv føler jeg fik mere ud af det
#3(Med 0 svar)
25. maj 2020 kl. 15:53
Swaft
Jeg så faktisk det hele denne her gang
#4(Med 1 svar)
25. maj 2020 kl. 16:16
jabroni
Disclaimer: jeg så kun 11 minutter af interviewet. Jeg synes, du slipper heldigt ud af det, fordi blaq giver noget af sig selv. I mine øjne hjælper du ham ikke særligt meget, og jeg har uddybet hvad der er galt nedenunder. Jeg håber, du tager det som konstruktiv kritik - for hatten af for at du laver den slags. Det skal du endelig blive ved med.

- introducer personen, du interviewer, bedre. Du skriver en anelse i teksten under videoen, men interviewet og seeren ville have godt af noget kontekst. Det viser også interviewpersonen, at du har sat dig ind i, hvem og hvad vedkommendes meritter er, og det styrker din værtsrolle.

- Du lytter ikke til svarene. Det gør du formentlig, men det lyder ikke sådan. På samtlige spørgsmål jeg så dig stille, kvitterer du et uddybende og fyldestgørende svar med et "Ja" og stiller fluks dit næste spørgsmål på listen. Det er som om, du slet ikke reagerer på, hvad der er blevet sagt. Det bliver meget statisk. Hvis du vil have en interviewperson til at åbne lidt op, bliver du nødt til at reagere på svarene, bevæge dig væk fra din tjekliste og lade samtalen udvikle sig naturligt, men selvfølgelig kontrolleret. Sat på spidsen: Hvordan skal jeg som seer fordybe mig i jeres samtale, når du ikke engang selv kan?

- Som journalist arbejder man ofte med en spørgeramme frem for en liste af spørgsmål. Det giver fleksibilitet og samtidig struktur. Mit råd er, at du eksperimenterer med at finde den røde tråd, men ikke være bange for nogle afstikkere. Du må ikke have spørgsmål skrevet ned. Du må notere, hvor samtalen skal begynde og ende - intet andet. Prøv det.

- Du skal ikke være bange for pauser. De synes længere for dig, end de gør for iagttageren. Ofte kommer der noget mere, hvis du giver plads til det.

- Jeg synes ikke, du udnytter mediet. Brug et par minutter på at indstille dit kamera, så du ikke kigger ind i skærmen, men I kigger på hinanden. Alternativt kan du jo også overveje at lave det til et rent lydformat i stedet? Så kan du bryde interviewet op med speak-blokke, hvor du uddyber eller bringer kontekst, og lige meget hvad andre siger, er det tusind gange lettere at lave interviews til lyd/skrift end på video :)

Pøj pøj!
#5(Med 0 svar)
25. maj 2020 kl. 16:42
puffin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Tusind tak for din feedback! Jeg værdsætter det utrolig meget!
- Introduktion: Jeg skal helt klart introducere personen bedre! Det er et punkt jeg ikke havde tænkt over!

- Lytte til svarene: Det er lidt underligt for mig at kommentere på, så jeg vil lige forklare min fremgangsmåde, så kan du få et indblik i hvordan jeg gør det:
Først aftaler jeg et tidspunkt, hvor jeg kan snakke med personen først, hvor jeg får deres historie, generelt information om deres spil og en masse andet. Her forklarer jeg dem hvilke emner vi kommer til at snakke om under interviewet.
Ud fra den samtale forbereder jeg så en masse spørgsmål til personen, hvorefter jeg sender det til dem godt og vel 48 timer inden jeg interviewer dem. De spørgsmål jeg sender til dem, er generelle spørgsmål og så ud fra de svar som de giver mig, stiller jeg dem endnu mere dybdegående spørgsmål omkring det her emne. Måske virker det firkantet og lidt for struktureret? I hvert fald er det en super god pointe! Jeg føler helt klart at jeg fordyber mig i samtalen, men jeg må finde nogle metoder så det virker mere flydende og naturligt!

Jeg vil helt klart prøve det at tage noter og ikke have nogle spørgsmål skrevet ned, det er noget jeg aldrig har tænkt på før!

Igen tusind tak for din feedback! :D
#6(Med 1 svar)
25. maj 2020 kl. 18:23
nopze
Det bliver bedre og bedre mate!
Du har fundet noget, som du er god til :D
Det eneste jeg har er:
Har du overvejet at sparer op til en studiemic, eller få en bedre mic. Du kan fx. hører at blaqs stemme går mere klart igennem
#7(Med 0 svar)
25. maj 2020 kl. 19:05
puffin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Når der kommer løn ind på kontoen er der klart det første jeg får investeret i :D
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.