Opret Log ind
Hvor er det ulækkert.
Skrevet af: Nomad    17. september 2016 12:33      
Da Dansk Folkeparti nu totalt har tabt sutten, og åbenbart fået som sin største mærkesag at topskatten ikke må sænkes, kan jeg simpelthen snart ikke holde hverken dem, de danske medier, eller den danske befolkning som helhed ud længere.

Det er simpelthen utroligt at vi har en skat, som alle eksperter gang på gang har påpeget kan fjernes ganske gratis ( http://nyheder.tv2.dk/samfund/2014-07-14-vism%C3%A.. http://www.business.dk/oekonomi/topoekonomer-laver.. ), og som rent faktisk gør Danmark fattigere, på ingen måder kan diskuteres. Jeg synes det er direkte ulækkert at en majoritet af befolkningen i Danmark synes det er vigtigere at nogle folk ikke bliver rigere, end at Danmark som helhed blive rigere. Smag lige på den engang, det vigtigste for dem er ikke om Danmark (hvilket også vil komme dem til gode) bliver rigere, men at andre ikke gør.

Det kan virkelig gøre mig harm at respekten for folk der skulle ende med at tjene en pæn løn er så latterlig lav. Langt de fleste der betaler topskat har taget meget lange uddannelser, hvilket betyder de kommer meget sent ud på arbejdsmarkedet, men derimod bare til en højere løn, er det fair at de skal straffes for det? Og ja, jeg ved godt at uddannelsen er betalt af det offentlige, men ved i hvad kære venner, hvis det var så let at blive akademiker, hvorfor blev i det ikke bare selv så? Fakta er at det ingen dans på roser er at leve på SU i mindst 5 år, og at det ingen dans på roser er at læse på uni i 5 år, det er faktisk svært, og det er fordi det er svært at størstedelen ikke gør det, ikke fordi at de ikke bare lige gider, eller havde lyst.

Danmark som helhed har jo åbenbart fået en kollektiv hjerneblødning der siger at den eneste måde at få større skatteindtægter på er bare at hæve skatten gang på gang. Det er jo komplet latterligt at man kan være så naiv og ikke tro at det samlede skattetryk har en indflydelse på folks vaner, og derved også på de samlede indtægter, som jo egentligt er det eneste det handler om. Medierne ført an af vores alles favorit, upartiske DR, kunne naturligvis ikke drømme om at nævne ting som https://en.wikipedia.org/wiki/Laffer_curve eller rent faktisk putte lidt perspektiv på tingene, nej det er bedre bare at blive ved med at plabre løs om hvordan det at sænke en skat naturligvis betyder færre penge. Nå ja, det viste sig godt nok at være totalt modsat med registreringsafgiften, men det bliver jo også bare afskrevet som en tilfældighed, fordi hvorfor skulle billigere biler dog kunne ændre folks adfærd mht indkøb af samme.

Jeg ved godt det er forfærdentligt på mode at proklamere at NU er det politiske klima simpelthen gået for vidt, og nu skrider jeg. Så det vil jeg ikke gøre, men ærlig talt, som en ressourcestærk iværksætter der har arbejdet gratis i 14 år for mit firma, som nu endelig er begyndt at tjene penge, er jeg simpelthen bare ved at være træt. Igennem alle de penge vi trækker ind fra udlandet til HLTV.org og dust2.dk har jeg allerede suverænt indtjent både min uddannelse og nok også al fremtidig last jeg kunne ligge på velfærdsstaten, men det er ikke godt nok, og brandbeskatningen af det som burde være mit vil ingen ende tage. Fordi hvorfor skulle jeg dog belønnes særligt meget for at have taget chancen, og brugt 14 års fritid på noget der absolut ingen garantier var ved?

Men det stopper desværre ikke bare ved mig, min kæreste har uddannet sig som læge, et sindsygt krævende studie, og hvilken verden kommer hun ud til? Tjoh, hun bliver set på som offentlig ejendom, fordi hun fik jo hendes uddannelse gratis, så nu bliver hun tvunget, med hendes fremtidige karriere som gidsel (5 års reglen), til at arbejde tonsvis af timer gratis for at prøve at gøre sig fortjent til en speciallægeuddannelse i noget der interesserer hende. Til at flytte rundt i hele landet til elendige små sygehuse langt fra hvor man gerne vil have base, og til at vælge sin karriere for de næste 40 år, inden for max 5 år, hvor man jo så må håbe der er en uddannelsesplads, for ellers er hendes uddannelse værdiløs i Danmark.

Hvad fanden er det for en måde at behandle folk på? Og folk er jo så altid lynhurtige til at påpege hvor mange penge man jo tjener som læge, men det er vist folk som aldrig har set hvilken joke det job er. Hvor mange af dem arbejder mon nattevagter hver eneste uge, hvor mange af dem har mon arbejde mindst hver anden weekend? Hvor mange af dem har mon nogensinde haft en 24 timers vagt på deres job (ja det er rigtigt, den læge der skal undersøge dig kan meget vel have været på arbejde non-stop i 24 timer, betryggende!). Hvor mange af dem bliver mon "tvunget" til gratis overarbejde, bare fordi deres skide samvittighed siger det til dem, fordi det jo er menneskers ve og vel det handler om.

Men Danmark kan jo åbenbart aldrig få nok, og hvis den gængse dansker blev præsenteret for min klagesang ville jeg jo nok bare blive set på som en forkælet satan, og hvad jeg mon egentligt havde at klage over, jeg har jo masser af penge, men fakta er bare kære venner, at Danmark ville stå betydeligt bedre hvis vi ikke flyttede, og hvis vores ligesindede ikke flyttede. Danmark ville faktisk stå rigtig meget bedre, så hvorfor insisterer vi på at piske løs, som om der aldrig er en grænse for de folk vi pisker?
#1 zEHOw
2016-09-17 13:04
Enig dude. Så vidt jeg ved, så kan Danmark godt lide at se sig selv, som et solidarisk land. Det er i hvertfald hvad folk udemomlands ser på danskerne. Men spørger du folk som har knoklet hele deres liv, for at blive sin egen herre, så er solidaritet kun et begreb som den laveste fællest nævner kan perspektivere til.

Sååå, ja, jeg venter bare på at vi bliver lidt ligesom USA & Canada. Mit er mit og dit er dit. Jeg betaler mig eget og du betaler dit eget. Og det er selvom jeg er 25, og har brugt 20,5 år af mit liv, på at gå i skole...
#2 b0ychild
2016-09-17 18:19
Ville elsker hvis dit var dit og mit var mit, men jeg stemmer også LA
#3 Sander
2016-09-17 18:37
Ser også tit rigtig mange voksne mennesker, som skriver kommentarer på facebook om TV2, DR osv. nyheder om SU. De skriver altid hvor let man som studerende har det og man skal bare holde sin kæft, for man får jo sin uddannelse gratis. Men det er jo et regnestykke der i sidste ende giver staten flere penge i kassen, og det føler jeg bare aldrig de forstår. Når jeg er færdig med min kandidat, så har jeg levet på røven i mange år, og så kommer jeg forhåbentlig ud på den anden side og får et velbetalt job. Så skal jeg sgu nok få betalt tilbage til statskassen samtidig med mine kompetencer også gerne skulle kunne tiltrække ordre og andet gavnligt til Danmark, som sikrer at sure Lonni stadig har et arbejde hvoigennem både virksomheden samt hendes løn også bidrager til statskassen.

Måske lige en lidt anden boldgade, men essensen er den samme. Folk virker til tit kun at tænke kortsigtet, og jeg er så uendelig enig i, at man skal se på det meget mere nuanceret - der er virkelig mange måder at få penge i kassen end blot ved at hæve skatter og pålægge urimelige afgifter.

Men dertil skal det så siges, at jeg godt forstår, hvis mange borgere ikke forstår, hvorfor vi skal sænke topskatten. Der bliver malet skræmmekampagner fra de fleste partier og medierne æder dem råt, og hvis man ikke får en klar og objektiv forklaring om, hvordan de forskellige dele i samfundsøkonomien kan påvirke hinanden, så kan det altså også være svært. Har haft den her diskussion med en af mine kammerater en del gange, og intet ondt, for han er virkelig god til sit arbejde som håndværker, men han har bare ikke viden nok til at vurdere tingene så nuanceret. Men nu kan han jo se at jeg nærmest ikke har penge til at vi skal drikke et par øl en fredag aften og ikke har haft det i en del år, mens han har råd til det hele efter han blev udlært, så nu synes han sgu også det er okat hvis jeg kommer ud på den anden side om nogle år og får en højere indkomst end ham.
#4 LETHAL
2016-09-17 19:05
Det er jo synd for SOSU-assistenten, at direktøren får lov til at beholde flere af sine egne penge?
#5 fragling
2016-09-17 19:50
Enig!

"Dansk økonomi har befundet sig i en dyb vækstkrise i ti år. Vi nægter dog at se virkeligheden i øjnene, men en stadigt voksende og størknende offentlig sektor og en nedslidt, ramponeret skattefinansieret borgerservice har skubbet Danmark ud af velfærdens superliga."

Citat fra http://www.b.dk/kommentarer/asger-aamund-fra-slot-..

Det er simpelthen så skræmmende at se hvad der sker/ikke sker i lille Danmark.
#6 maggieb
2016-09-18 01:58
I fremtiden ser jeg den mest blålige generation, i den nyere tidsregning. Om det er godt eller dårligt må tiden vise.
#7 McLoud
2016-09-19 15:19
Kære Nomad,

Jeg har altid haft stor respekt for dit arbejde med HLTV og dust2.dk...... men politisk enige bliver vi nok aldrig enige.

Ligesom dig er jeg selvstændig - og en rimelig succesfuld en af slagsen. Men i modsætning til dig, har jeg ikke noget imod at betale lidt ekstra til dem, der har brug for det og til skoler, SU osv.

I dit indlæg skriver du så mange halve sandheder og ting der er fordrejet, at jeg føler, at jeg er nødt til at reagere.

For det første er de artikler du linker til flere år gamle..!

Du skriver "vi har en skat, som alle eksperter gang på gang har påpeget kan fjernes ganske gratis".
Det er faktuelt forkert: Eksperterne er totalt uenige om dette.

Desuden afhænger hele deres regnestykke af "om mennesker har den adfærd, som økonomerne tror".
Og der er desværre meget der tyder på noget andet:
http://nordjyske.dk/nyheder/hoejtuddannede-genkend..

Derudover ville det være oplagt at kigge på hvad der har været af opfølgende artikler, når nu det er så gamle links du har postet:
http://www.business.dk/oekonomi/overvismand-indroe..
http://politiken.dk/oekonomi/dkoekonomi/ECE2352642..

Dernæst skriver du: "Jeg synes det er direkte ulækkert at en majoritet af befolkningen i Danmark synes det er vigtigere at nogle folk ikke bliver rigere, end at Danmark som helhed blive rigere."
Hvor har du de tal fra..?
Jeg har f.eks. INTET mod, at de rigere bliver rigere.... SÅ LÆNGE det ikke er på bekostning af de fattige, eller SU (som regeringen er ved at skære ned på) eller vores allesammens velfærd.
Og jeg tror faktisk langt de fleste danskere har det ligesom mig. Der er bare ingen der tror på det er gratis at fjerne topskatten.

Og så er det værd at tage et lille kig ud i verden for at finde ud af hvad der fungerer bedst ifht. at skrue et lands økonomi sammen.

Her er det interessant at se, at størstedelen af de rigeste, lykkeligste lande i verden, som bliver vurderet bedst at leve i - har en socialistisk struktur.
Dvs. at der i en vis grad bliver udjævnet mellem rig og fattig og at der er et højt skattetryk, der bl.a. sikrer gratis uddannelse til alle.

Se iøvrigt denne intressante video, hvor det bliver forklaret ret præcist af en fra Forbes: https://www.youtube.com/watch?v=No67351EDKk

Jeg har kun sympati til overs for bøvlet med din kæreste osv. - det er selvfølgelig ikke i nogens interesse, at man gør livet besværligt for nogen borgere - rig eller fattig.

Hvad vi KAN blive enige om er, at DF har tabt sutten.... men det er sket for mange år siden! (O;

Kanon arbejde med HLTV og dust2.dk - og det glæder mig, at du tjener nogle gryn på den tid du har lagt i det!

God dag!
#8 siNde
2016-09-19 15:30
+vandret8tal
#10 mathiasbn
2016-09-19 16:00
∞? :)
#21 siNde
2016-09-19 19:47
HOW?!?!?
#9 Nomad
2016-09-19 15:58
Det var da rart du gerne vil betale, jeg er sikker på at du kan donerer præcis så mange af dine penge som du har lyst til, men lad mig gætte, du synes kun det er fint at betale hvis du må tage mine penge også?

"For det første er de artikler du linker til flere år gamle..! " - Nå ok, så det var måske gratis før, men vi forpassede chancen?

Jeg synes vi skulle prøve et eksperiment så, lad os sætte skatten ned med 20% for alle i 2017, og se om folk vil arbejde mere, eller bare tage fri de sidste 20% af året, men vi kan vist begge gætte hvordan det ender.

Finansministeriet mente også at vi ville miste 300 millioner på at sænke registreringafgiften. Men fint, lad os antage det ikke er gratis, kan vi så blive enige om at absolut ikke koster det samme som den giver i indtægt, fordi topskatten ændrer folks adfærd.

Og hvis man læser din artikel fra politiken byder den jo rent faktisk på et meget chokerende statement:

"De tre topøkonomer mener, at Finansministeriet i sine beregninger negligerer en dynamisk effekt ved at fjerne topskatten. Den går ud på, at lavere skatter ikke blot får folk til at arbejde mere, men også kan få folk til at lede efter nyt arbejde med en højere løn og produktivitet og dermed bidrager ekstra til statskassen.

Men ifølge Lars Haagen Pedersen glemmer økonomerne, at de øgede indtægter formentlig vil blive modsvaret af tilsvarende øgede udgifter i det offentlige.

»Den måde, vi har indrettet det danske velfærdssamfund, gør, at overførselsindkomsterne og de offentlige lønninger vil stige, i takt med at lønningerne stiger på det private arbejdsmarked«, siger han til Børsen.

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen anerkender, at det af samme årsag ikke er gratis at afskaffe topskatten."

Der står seriøst der, at grunden til det ikke er gratis, er fordi folk vil søge i stillinger med højere løn i det private (som vi må antage firmaerne giver dem fordi de er det værd for firmaet), hvilket betyder de vil betale mere i skat, dog til en lavere marginalskat, og de vil få flere af deres egne penge til sjov og spas, MEN fordi vi har lavet et tosset system hvor vi regulerer flere millioner mennesker med de privates lønudvikling kan vi ikke gøre det? Seriøst? Kan du selv høre hvor langt ude det argument er. Hvis det er den "pris" vi må betale for topskatten vil jeg rigtig gerne betale den, og det tror jeg også som samfund vi burde gøre.

Og lad os nu lige få proportioner i det her, selv om det så skulle koste 15 milliarder at fjerne topskatten så er det 15 milliarder ud af 1100 milliarder, men de er alle åbenbart øremærket til SU og fattige.

"Og så er det værd at tage et lille kig ud i verden for at finde ud af hvad der fungerer bedst ifht. at skrue et lands økonomi sammen. "

Ok, jeg foreslår vi kigger på Schweiz. Lavere skattetryk, og ca. foran os på samtlige parametre der kunne give mening. Eller skal vi kigge på Sverige? Eller hvilket som helst andet land, da de alle har lavere skattetryk end vi har.

Ang. uddannelse har studier jo fornyligt vist at USA har samme sociale mobilitet ( http://www.b.dk/nationalt/usa-bryder-social-arv-li.. ) som vi har, så det virker som om det kan lade sig gøre at få en uddannelse, selv med meget lav skat.

Og ang. dit farlige trickle down economics, er vi enige om at Danmark stadig vil være i toppen af skattetryk i verden, selv hvis vi fjernede topskatten, så måske ikke helt er i samme boldgade som hvordan det er i USA.

Tro det eller ej, jeg er lige så interesseret i at de fattige og dårligt stillede i Danmark har det godt, jeg foreslår bare at vi rent faktisk prøver at ændre noget så vi kan sikre os det, hvor i andre foreslå at status quo er fint, og alt bare er i dejlig balance. Det er sgu det letteste i verden bare at give flere penge til de fattige, men hvis vi ikke finder en måde at få vækst i Danmark på, så får det ende, lige meget hvor nobel man så måtte være.
#30 McLoud
2016-09-19 21:56
"...men lad mig gætte, du synes kun det er fint at betale hvis du må tage mine penge også?" - det er nemlig rigtigt. Jeg tror desværre ikke det batter det store, hvis jeg er den eneste, der putter penge i kassen... (O;
Og dette her handler jo ikke om at jeg har et personligt ønske om at betale mere i skat - og det ved du osse godt!
Det handler om hvad vi hver især tror vil sikre vores lands fremtid bedst muligt!

""For det første er de artikler du linker til flere år gamle..! " - Nå ok, så det var måske gratis før, men vi forpassede chancen?"
Nej - men jeg synes som sagt det er relevant at få opfølgende artikler med, som tydeligvis modsiger din påstand om, at alle eksperter siger, at det er gratis at fjerne topskatten.

"Jeg synes vi skulle prøve et eksperiment så, lad os sætte skatten ned med 20% for alle i 2017, og se om folk vil arbejde mere, eller bare tage fri de sidste 20% af året, men vi kan vist begge gætte hvordan det ender."
Vi ved jo godt begge to, at svaret ligger inde i en udefinerbar gråzone! Mange rige arbejder så meget i forvejen, at det er tvivlsomt for meget de kan skue op på det punkt...

Vi kan jo lave et andet og mere interessant eksperiment: Lad os sætte skatten ned med 20% og så se om det giver MERE eller MINDRE velfærd! (O;

Og mht. din egen lille konklusion på artiklen om, at det ikke er gratis at fjerne topskatten, så er det jo meget mere komplekst end du prøver at gøre det. SELVFØLGELIG kan det ikke undgås, at der er en vis sammenhæng mellem lønudvikling, forbrugspriser osv... det siger sig selv!

Ok - vi kigger på Schweiz.
Fandt denne interessante side: http://ps.au.dk/aktuelt/nyheder/nyhed/artikel/danm..
Der er da ingen tvivl om, at vi kan lære noget af Schweiz - men det gælder så sandelig osse den anden vej..!

Fandt osse citater som:
"Den høje gennemsnitlige formue skyldes en forholdsvis stort antal personer, der er ekstremt velhavende og siger intet om en typisk schweizisk statsborger."
eller
"I dette, visse liberales forgangsland, har man åbenbart også problemer.
Antageligt ikke grundet skatten, men, gætter jeg, på grund af uligheder.
De rigeste kan og vil betale 100 kroner for en agurk.
De fattige, altså dem som ikke har råd, køber derfor ikke agurker, eftersom markedet orienterer sig efter dem som har penge og som vil betale."

Ang. din artikel med social mobilitet i USA, står der jo bl.a. "Ser man ikke på indtjening alene, men på indkomst inklusive offentlige indkomst overførsler, er der markant større mobilitet i Danmark."
Og her taler vi om de selvsamme offentlige indkomst overførsler som regeringen og LA lystigt svinger sparekniven over....... måske for at få råd til topskattelettelser..?

Jeg er ikke i tvivl om, at du er interesseret i at de fattige og dårligt stillede har det godt. Jeg kan bare ikke få øje på noget politisk parti, der kan finde ud af både at sænke top-skatten og forbedre forholdene for dem, der har mest brug for det.... og så vi jeg personligt hellere bruge de 15 milliarder du nævner til SU og fattige end til at lette topskatten.

Og det er både fordi jeg har det godt med at vi hjælper dem, der har brug for det OG fordi jeg mener det er det bedste for landets udvikling og fremtid.

Jeg synes ikke det er fair at sætte det op som om, at du er den eneste der prøver at ændre noget bare fordi vi er uenige om skattefordelingen.
Selvfølgelig skal der arbejdes på at sikre fremtiden - og HELDIGVIS har både højre og venstre side af folketingssalen har fået øjnene op for vigtigheden af start-ups, eksport succeser osv... sådan nogen som dig og mig.

Generelt synes jeg bare det er pudsigt, at de rige motiveres af at få flere penge, mens de fattige motiveres af at få færre penge...! (O;
#32 McLoud
2016-09-19 21:58
HOLY f.....

Det bliver jo nogle ulideligt lange posts vi begge får lavet...! :-D
#51 Arize
2016-09-24 19:06
I kan jo blive ved med at køre rundt i det. Der er tonsvis af artikler, undersøgelser osv, der går i hver sin retning mht., hvad der sker, når man fx fjerner topskatten eller sætter skatten ned... :D
#11 KajusKalorius
2016-09-19 16:03
+++
#12 klunk0
2016-09-19 16:04
"Ligesom dig er jeg selvstændig - og en rimelig succesfuld en af slagsen. Men i modsætning til dig, har jeg ikke noget imod at betale lidt ekstra til dem, der har brug for det og til skoler, SU osv."

Er det en moralsk handling, at tage penge fra de rige og give dem til de fattige, på den ene baggrund at et flertal bestemmer således?
#25 McLoud
2016-09-19 20:31
Nej - det er et ikke.

Men nu diskuterer vi jo osse bare hvilket politisk system, vi mener fungerer bedst for vores land. Og jeg hører til dem der mener, at al erfaring peger på, at det der fungerer bedst for lande som helhed, er et system hvor man regulerer de rå markedskræfter... eller som du siger - tager fra de rige og giver til de fattige.
#28 klunk0
2016-09-19 21:01
Uanset hvor bittert og snæversynet det jeg skriver ser ud til at være, så er det sandheden; vi tvinges til at betale skatter hvad end vi vil det eller ej.

I min optik, siden vi nu snakker holdninger, er et samfund uden demokratiseret tvang og vold et bedre samfund :-)
#31 McLoud
2016-09-19 21:57
Ja - det gør vi.

Men hvad er så alternativet??? Har du et forslag til en bedre styreform?
#33 klunk0
2016-09-19 22:05
https://en.wikipedia.org/wiki/Anarcho-capitalism
#34 McLoud
2016-09-19 22:16
Hm - har ikke læst det hele igennem... men det virker pænt ekstremt! :-O

Findes der nogen lande, der er bare i NÆRHEDEN af sådan en styreform?
#38 klunk0
2016-09-19 22:22
Det er jo ikke rigtigt en "styreform" eftersom der ikke er noget styre.

Der findes et lille land kaldet "Liberland", som formentlig er det der kommer tættest på. De er så småt igang med at blive anerkendt som et land (i hvert fald af landene omkring dem).

Hvis emnet interesserer dig, og du har tid på hånden, så synes jeg denne video er god til at besvare meget af den kritik som folk har:
https://www.youtube.com/watch?v=qdPoiFcm3Uw
#14 Tazh
2016-09-19 16:06
Hvad er det for et selvstændigt foretagende du har så godt gang i? Du må hjertens gerne betale et par procenter af min skat, hvis du gerne vil betale ekstra!
#26 McLoud
2016-09-19 20:34
Jeg er producer/sangskriver - og har arbejdet med en del forskellige artister: Sanne Salomonsen, Joey Moe, Bryan Rice, Celina Ree, Barbara Moleko og mange andre.

Tror du må klare din egen skat.... men ellers tak for tilbuddet...! (O;
#35 McLoud
2016-09-19 22:18
Nå ja - og så er jeg ved at udvikle et computerprogram...
#15 Martin
2016-09-19 16:15
Det værste for mig er, at jeg oplever det som om vi intet får for de penge vi betaler. Nu har jeg arbejdet som skolelærer i en del år og der var bare ALDRIG penge til noget som helst.

Det er samme sang fra hospitaler og pædagoger.

Hvor er alle vores penge!?
#16 b0ychild
2016-09-19 16:39
Alle pengene burde gå til børnehaver og skoler så de kunne få en privat bus, så jeg slipper for at have en bus fyldt med retarderet børn hele vejen ind til byen. NP
#18 notaN1dgl
2016-09-19 17:30
:-( rip bus børn
#19 Martin
2016-09-19 18:27
Tænker du passer lige ind i det klientel?
#24 b0ychild
2016-09-19 20:19
Det gør du vel. Hvis man er aktiv på de sociale medier, så er man et barn, især hvis man fortæller sin egen mening
#37 Martin
2016-09-19 22:22
Tror sq mere det handler om måden hvorpå.
#41 b0ychild
2016-09-20 08:56
Ja, folk er blevet alt for nærtagende. :)
#22 LETHAL
2016-09-19 20:02
Kører du i bus med notan ? ;^)
#23 Mrnobody
2016-09-19 20:07
Lmao :D
#39 notaN1dgl
2016-09-19 23:30
http://img.memecdn.com/call-of-duty-dog_o_1761689...
#40 Mrnobody
2016-09-19 23:55
Hvis jeg 1n1 dig irl så var du død knægt! ;)
#42 notaN1dgl
2016-09-20 09:59
jeg var blevet trykket sammen til en pancakE
#43 Mrnobody
2016-09-20 14:19
Hahaha babe <3
#27 notaN1dgl
2016-09-19 20:43
Jeg bor 50 meter fra min skole :-( Tager ikke bussen 50 meter til skolen -.-
#17 er1K
2016-09-19 16:59
Problemet ved det er, at folk til tider har det med at bruge patos før logos. Det er jo to vidt forskellige økonomiske tankegange, hvorvidt man skal spare sig til flere penge i samfundet, eller om man skal investere/bruge penge, for at få flere penge i samfundet.

Økonomisk set, så er der reelt set ikke en rigtig løsning (fordi det hele kommer ned til forbrugeradfærd) - men danskerne er 100% sikre på, at det eneste der skal finde sted, er at andre hvert fald ikke bliver rigere end dem.

Jeg tror det var Anden, der brugte en del af hans show, til at tale om succes-kagen. Folk tror der kun er én kage - men faktum er at dem der har spist mest af den, også selv har bagt mest (bagermetaforer, now we're cooking with gas).

Folk har generelt så ondt i røven, og er generelt så meget mere optaget af hvad andre laver, at de helt glemmer at det kræver en indsats fra dem selv. For at gå tilbage til den her kage, som jeg snakkede meget om tidligere - så kunne en topskatlettelse faktisk bage mange flere kager. Da det ville give flere penge i omløb, og ceteris paribus ville det skabe større forbrug og derved en bedre overall økonomi.

Men ja, det eneste jeg virkeligt er træt af, er at jeg blev banned en uge fra HLTV for at spørge hvad Jonathan E. havde gang i. #befrizink
#20 Martin
2016-09-19 18:33
Fryd :-D
Hvor længe?
#29 er1K
2016-09-19 21:03
"jeg blev banned en uge fra HLTV"

Siden vi er på fornavn, så troede jeg at vi læste hinandens kommentarer Martin? :(
#36 Martin
2016-09-19 22:21
Jajajaja!
#46 rijaH
2016-09-22 17:58
Martin læser aldrig noget, han svarer bare :P
#44 Lifedance
2016-09-22 17:34
Hmm. OP har nogle interessante synspunkter:

- det er hårdt at studere i 5 år, hvor man kun lever på SU

- fjern topskatten

:-)
#45 Nomad
2016-09-22 17:50
Mjah, mere at nogle folk som har meget travlt med at være efter topskatten har haft 5 dejlige år med fuldtidslønninger, fradrag og andet sjovt, man kan alligevel nå at tjene en del hundrede tusinde kr mere end en universitetsuddannet på de 5 års forspring man har.
#47 Lifedance
2016-09-22 19:30
Ja, de folk har virkelig haft det sjovt med alle de penge der har tjent.

C'mon, livet handler ikke om at tjene flest penge, men om at gøre hvad man har lyst til.

Min pointe er, at en fjernelse af topskatten åbenlyst vil koste statskassen penge, som meget tænkeligt kunne hentes i en reducering af SU'en. Det er jo faktisk hvad der sker pt.
#48 Nomad
2016-09-22 19:36
"Åbentlyst" - det synes rigtig mange økonomer jo så ikke.. Og selv om det gjorde er der vist masser af steder i vores 1100 milliarder store budget vi kunne skære før vi kom til SU'en.
#49 noche
2016-09-23 18:58
Jeg er på ingen måde enig, og synes egentlig at de links, der bliver refereret til er mildest talt hovedrystende. Hvorfor? kommer spørgsmålet så. Det er fordi, at for det første er topøkonomer biased. Jeg ved, at det er et svagt argument, men lad os starte der. For de tjener alle et godt stykke over topskattens grænse, og står derved til at vinde ved at folk lytter til dem.
Det er selvfølgelig muligt, at de gør det for alles bedste, men der opstår for mange hvis'er i det de har udarbejdet.

Det forudsætter, at folk arbejder mere, får udbetalt mere, og at det så går til forbrug, hvor der igen betales skat. Jeg betvivler i den grad, at menneskets ønsker at arbejde mere, specielt i en tid, hvor der er fokus på fritid, børn og familie i langt højere grad, og at få de ting til at spille sammen, samt at vi skal kunne arbejde til vi er 70. Derudover har vi så mange arbejdspladser, som ikke giver overarbejdsbetaling, hvilket gør, at det for mange slet ikke kan svare sig at yde det ekstra. Dette gælder de fleste offentlig ansatte, men også en lang række privat-ansatte, hvor interessetimer bliver et mere og mere udbredt fænomen. Problemet er typisk at økonomerne tager udgangspunkt i andre lande, hvor dette er tilfældet, men andre lande er ikke Danmark, og vi kan ikke gøre Danmark til andre lande. Typisk har folk brugt Schweiz, som et argument for velstand ved lav skat, men vi har ikke deres bankverden og industri, og gudske tak og lov har vi ikke de Schweiziske priser. Det samme gælder for Luxembourg, som er et andet land økonomer har skævet til.

Der bør ikke herske tvivl om at forbruget vil øges, men dette både i positiv og negativ forstand, hvor det negative blandt andet er priserne, som jeg kommer mere ind på i næste afsnit.

Den negativ spiral ved hele ideen, er fremtidsperspektivet i, at det ofte er de riges børn, som når op og betale topskat. Det vil sige de familier, som allerede har meget vil få mere ved en sænkelse, fordi de kommer fra mere stabile hjem, bedre skoler og opnår højere uddannelser på den baggrund, og på den måde går en bedre fremtid i møde kontra fattige. Det skaber et større klasseskel i samfundet mellem rig og fattig, og vil være med til at skubbe samfundet længere væk fra hinanden, ligesom det allerede sker i større byer og omegn, hvor kun rige og højt betalte har råd til at købe hus og lejlighed. På den måde opnår vi flere og flere ghetto'er af både den ene og anden art, og som på ny skaber endnu større skel.

Det eneste positive jeg kan se ved det er at en sænkelse af topskatten kan være med til at sænke lønninger på sigt, og på den måde være med til at gøre Danmark mere konkurrencedygtigt i forhold til udlandet.

Jeg ville gerne betale mindre i skat, det ville være rart for mig, men når jeg kigger på vores splittede samfund, så kan jeg ikke se, hvordan det i sidste ende skulle gavne - hverken mig eller samfundet. Bliver topskatten lettet, så bliver andre ligesom mig bare rigere, og på den måde stiger priserne endnu mere. Dette er ikke det samfund jeg vil overlade til mine "fremtidige børn". De skal i stedet have lov til at have mulighederne for sig, selvom det selvfølgelig er komplet urealistisk med nutidens samfund. Deres fremtid er i stedet styret af, hvor godt jeg klarer mig i en verden i økonomisk modvind, som den lille generation fra 80'erne, der var spået til at have alle muligheder, men som i stedet er overladt til vores forældres dømmeevne med deres store antal af stemmer foruden de sammenfaldende økonomiske kriser, overophedet boligmarked, den øgede indvandring og vigtigst af alt demografien, som sikrer deres far en pensionsalder på 70.
#50 Nomad
2016-09-24 12:13
Så du mener også at finansministeriet er biased, fordi embedsmændene der betaler topskat? Så er der jo ikke meget at stille op hvis man har sølvpapirshatten trukket så langt ned over øjnene! :)

"Det forudsætter, at folk arbejder mere, får udbetalt mere, og at det så går til forbrug, hvor der igen betales skat."

Nej, det er jo totalt forkert, alle de der ting vil naturligvis ske, men det handler om så meget mere. Hvad er det dyre folk kan? Hvorfor betaler private firmaer nogle folk mere end andre? Bare fordi de har en lang uddannelse, eller fordi de kan? Nej! De gør det fordi de folk er _bedre_ til ting end andre, fordi de skaber _værdi_. Med denne værdiskabelse kommer der flere jobs, og vækst, altså vores totale rigdom stiger, og det er DET som er vigtigt. Det er vigtigt at jeg ikke flytte og tager 5 arbejdspladser med mig til Schweiz, fordi det gør Danmark fattigere, det gør ikke Danmark fattigere at jeg bliver rigere, hvis jeg samtidig har ansat 4 mand, og desuden stadig betaler en meget stor pose penge i skat. Hvis topskatten havde stoppet mig fra at bruge 14 års frivilligt arbejde ville Danmark ikke have fået en nu rigtig stor pose penge hvert år, så hvorfor kan vi ikke unde de folk som gør en ekstra indsats at de skal betale samme skatteprocent som alle andre?

" Derudover har vi så mange arbejdspladser, som ikke giver overarbejdsbetaling, hvilket gør, at det for mange slet ikke kan svare sig at yde det ekstra. Dette gælder de fleste offentlig ansatte, men også en lang række privat-ansatte, hvor interessetimer bliver et mere og mere udbredt fænomen."

Ja, og hvorfor ligger folk mon de interesse timer, fordi de håber at blive forfremmet, og få en højere løn, ansvar, udfordringer, mening med hvad de laver osv osv. Så folk vil jo _gerne_ arbejde mere, mange gør det jo åbenbart allerede?

"og gudske tak og lov har vi ikke de Schweiziske priser"

Min storebror bor i Schweiz, og jeg har besøgt ham mange gange, og tit talt med ham omkring økonomi, og udover nogle enkelte ting som er dyrere, fx børnepasning, så er priserne generelt på niveau eller billigere end i Danmark, grundet betydeligt lavere moms. Madvarer fx koster pretty much præcis hvad de koster i Danmark, så hvor det skræmmebillede om at alting bare er skruet totalt op giver ingen mening. Desuden så kan man sgu betale 15k om måneden mange år for det som en gennemsnits dansk familie betaler for vores ekstra moms og registeringsafgiften alene.

Hele dit indlæg lugter langt væk af det som jeg startede med at sige, at folk vil beholde topskatten fordi det vigtigste overhovedet er at uligheden ikke stiger, og de rige ikke bliver rigere, og så kan vi ellers totalt ignorere om Danmark står bedre eller ej. Jeg har ingen ide om hvorfor i mener at forbrugsvarere ville blive presset op i pris af at nogle skulle blive rigere, historisk set er det da netop de rige som har betalt for landvindingerne ved at betale en præmium for ting som fladskærms tv, computere, el biler osv, for at vi så sidenhen har kunne få priserne ned.

Danmark har overbevist sig selv om at intet mindre end verdens højeste skattetryk vil gøre landet til et ulige land med en rig overklasse og en sultende underklasse, og det er altså komplet latterligt at det er det niveau vi skal diskutere ud fra.
#52 noche
2016-09-26 20:22
Det jeg siger, er at de personer, der har udarbejdet det har interesser, og på den måde altid vil være biased. Hvilken type regering har vi nu, og hvilket billede vil de gerne have at finansministeriet viser? Og ville det omvendte ikke være tilfældet, hvis det var en anden type regering? Naivt at tro, det ikke er tilfældet.

Det er på ingen måde en naturlig forudsætning, at folk ønsker, at arbejde mere, men der har jeg skrevet i mit indlæg, og du vælger så at bakke mit argument op med, at folk allerede ekstra og gratis. Korrekt, at vi allerede arbejder over, derfor betyder en lavere topskat ikke, at man arbejder mere. Det gælder stadigvæk kun for folk, der er oplever en effekt af topskatten, og de mennesker kunne tænkes delvist, at arbejde mere - særligt dem, som arbejder for deres egne produkter og initiativer.

Schweiziske priser er næsten som i Danmark?
http://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings_by_c..
Forbrugsvare har jeg intet nævnt om, og hvem er i?

Mit indlæg handler om, at sænke topskatten har en minimum effekt, fordi de såkaldte vismænd tror at verdenen er lavet af tal og at eksempler fra udlandet gør sig gældende, og på den måde ikke har taget højde for samfundets opbygning og individuelle interesser. Det er HVIS sætninger, men alt det forstod du ikke på mit indlæg, fordi det ikke er i DIN interesse. Du tager i stedet deres ord for gode, fordi de afspejler din egen situation og standpunkter.

Hvis det er så komplet latterligt (når man tager din overdrivelse i betragtning), hvad er så de sociale konsekvenser og indvirken på samfundet af det du foreslår?
#53 Nomad
2016-09-26 20:43
"Hvis det er så komplet latterligt (når man tager din overdrivelse i betragtning), hvad er så de sociale konsekvenser og indvirken på samfundet af det du foreslår?"

Uhm, kig på ca. ethvert andet land på denne klode? Vælg selv et efter hvor langt du vil have vi skal gå. Sverige ser ud til at have godt med vækst, vi kunne jo starte med at prøve at blive lige som dem økonomisk?

McLoud snakkede også Schweiziske priser længere oppe, derfor i.

Og ja det er meget sødt man kan påpege at ting husleje fx er lidt dyrer i Schweiz, men det skal man jo også lige sammenholde med skatteprocenten. http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_citie..

"Local Purchasing Power in Zurich is 38.05% higher than in Copenhagen" - Altså den eneste metric der rigtig giver mening knuser Zurich os på..

Og igen, hvis alle eksperter ikke er lige så kloge som dig, så er det jo svært nogensinde at gøre noget? Men vi har åbenbart fundet den perfekte skatteprocent her i Danmark, fordi den kan ikke sænkes det mindste uden det er en massakre på velfærden, men der er dog få som mener den skal stige, så det er sgu da meget godt ramt. :)
#54 BesloorZapster
2017-01-30 17:41
Der er en grund til at alle de kloge hoveder for det meste ender i udlandet, eller ender med at lave Internationale firmaer, sammen med andre mennesker ikke fra Danmark.

Der er alt for meget formynderi her.

Tag bare f.eks. konkurrence reglerne, hvor langt sådan nogle ting sætter Danske iværksættere og erhvervsdrivende tilbage. Vi må ikke engang spørge folk om at dele ting, eller give præmier væk på samme præmisser som alle andre i næsten hele verden. Sådan noget så lille som det stiller os så sindsygt langt bag ude ALLE andre i verden.

I Danmark vil man bare ødelægge det for folk som gerne vil arbejde meget, som gerne vil skabe noget ud af dem selv. Det er så pisse uretfærdigt, og man føler det så tydeligt.

Det er det værste, og det holder os så meget tilbage, øv øv øv. Hvis man nu lod folk være iværksættere på lige vilkår med resten af verden, at drive deres forretninger på en ordentelige måde uden formynderi og dumme regler, så ville det automatisk skabe arbejdspladser i Danmark. Vi har tonsvis af kloge mennesker, især inden for IT, men generelt. De ryger bare direkte ud af døren til udlandet hele tiden.

Danmark kunne have været #1 inden for IT verdenen, vi kunne have været "det rigtige" Silicon Valley. Prøv lige at Google jer frem til hvor mange programmerings sprog Danskere har skabt, hvor mange store tech apps osv Danskere har skabt. Hvor er de fleste af dem henne nu? I udlandet. Især USA.

Det skal dog siges, at firma skatten er super lav, og det er en rigtig god ting, dog slet ikke nok, og hvis man ændrede på systemet, for det bedre, kunne man sagtens sætte firma skatten lidt op.
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere