Opret Log ind
Er talent medfødt?
Skrevet af: MrNoOne    9. juni 2017 05:42      
Jeg har længe gået i tænkt over at tage dette emne op herinde.

Danmark en af de allerstørste contributors til spillermarkedet, ihvertfald inden for CS. (https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/..

Hvorfor er vi så overlegne når det kommer til professionelt CS?

- Er det fordi at vi per BNP er rige og har været det længe nu, så vi har haft muligheden for at spille computer længere end andre?

- Er det fordi vores forældre er født med et vis gen som gør at vi er bedre?

- Er det talentpoolen som gør vores scene stærke og derfor nemmere at lærer af de professionelle?

- Er det det geografiske distance i mellem folk der gør det nemmere for os at skabe hold og skabe noget stabilt?

Eller er det noget helt andet? - hvis du spørg mig er det en blanding af hårdt arbejde, vinder mentalitet, internet had, og ikke mindst intern kommunikation.

Hvis vi prøver at vende blikket ud ad, så findes der altså folk der bliver født med talenter. nogen folk kan tale 7 forskellige sprog flydende, nogen kan løbe et marathon med en gennemsnitsfart på +20km/t, andre kan puste mælk ud af ørene...

Intet af det her er medfødt (lige bortset fra det med mælk ud af ørene, går jeg ud fra?). Jeg er af den overbevisning at hvis man kan drømme det kan man også gøre det.

Lige lidt hurtig information om hvad jeg laver og hvorfor jeg skriver denne blog.
Jeg læser til dagligt en Bachelor i Virksomhedsledelse og optimering af processer, for at kunne optimere en hvilken som helst proces bliver du nød til at forstår alt som har effekt på den givne process. Du skal forstå menneskerne der arbejder der, og vinde deres tillid igennem forståelse og gensidig respekt, derfor er en vigtig kompentence for mig, forandringsledelse, dermed ikke sagt at jeg er Dr. phil og kan forklare hvorfor din kone er dig utro.

Jeg skrive bloggen her fordi har fulgt den danske scene i godt og vel 2-3 år nu, hvilket jeg ved er meget kort tid når det kommer til nogen af jer andre gamle nisser (tag det ikke personligt) - Og en ting som skinner meget igennem på den danske scene er udskiftninger og "interne"-stridigheder som oftest fører til et roster-change.

En ting jeg mener at mange her i Danmark kunne få rigtigt meget ud af at vide er, at der findes to forskellige, zoner som mere eller mindre opdeler hvordan din udvikling indenfor et område er opbygget. Performance- og Learning zone.
Lad os prøve at sætte det her i relation til CSGO.

"Performance zonen" er når du sidder og kører DM med Justin Bieber i baggrunden foran streamen med 200 viewer og bare smadre den server. Her kører du på autopilot og løber bare rundt og bruger de skills du allerede har lært.
Samtidigt med at jeg får det til at lyde som om det er skidt, så er det også nødvendigt at være i denne zone engang imellem, dog er det de færreste der ved at den eksistere.
Dog er det også i denne zone hvor du lærer mindst, da du ikke kommer ud af din comfort zone, og det er selvom du har 120+ timer de sidste 2 uger.

"Learning Zone" Det er her hvor det bliver kedeligt. Det er her hvor du bruger hele aftener med dit hold på at øver smokes, øver timing på sites, pop-flashes, finpudser "bomb-plant" spots, og studere de forskellige maps ned til mindste detalje. Til alt dette er der nok mange der siger: "Det gør vi hver aften, og føler ikke der sker en skid". Så er det fordi i mangler et fælles mål, som er anden part af denne zone.
Når hold splittes er det oftest fordi spillerne på holdet er uenige om hvor stort et potentiale man har. Det kan være at der er en der sidder derhjemme og tænker indenfor en måned er vi top 5 i DK, hvor en anden teammate har det fint med at nå top 10 inden for 3 måneder, som ALTID vil resultere i gnister og grimme ord over TS.

Så i mine øjne skal danske hold snart til at åbne øjenene for professionelle beslutning istedet for at give op efter 1-2 måneders træning, og hvis man virkeligt vil se resultater så handler det om at gøre noget ekstra, gøre noget som ingen andre gør, det kan være udnytte en smoke på en speciel måde, have en speciel taktik som er next-level-shit, eller noget helt andet.

Danskerne har ikke noget ekstraordinært i forhold til udlandet, jeg tror dog til gengæld at den interne strid der er imellem de semipro & professionelle hold er med til at dyrke en masse talent, og denne mentalitet er hvad der har givet os det ekstra nøk op af.

Talent er IKKE noget du er født med, talent er IKKE en gave som andre har fået tildelt og som du er blevet snydt for. Talent er noget som kommer igennem hårdt arbejde, organiseret og målrettet træning.

Til folk der her interesse i at lærer noget om talent udvikling og hvorfor rutine performing oftest står i vejen for udvikling, så hør denne 10 minutters TED-talk. (https://www.youtube.com/watch?v=KaiwGb0csas)

Målet med bloggen har egentligt at skabe en debat omkring folks tanker angående alle de hold opsplit der er rundt omkring på den danske scene, hvilket mentalitet man skal gå ind til et nyt hold med, og hvor vigtigt det er ikke bare at sidde og skyde hoved 24 timer i døgnet på en DM server.

Det er første blog jeg skriver, og håber på at folk vil deltage i debatten og forhåbenligt debattere emnet lidt, da jeg mener at dette er en af de vigtigere områder for videre udvikling af den danske talent pool.
#1 Slettet Bruger
2017-06-09 06:54
Det er virkelig lækker læsning, tror lidt grunden til alle de roster changes der kommer på den danske scene kunne være at folk meget hurtigt mister tilliden eller du ikke performer op til dit bedste i hver kamp! :)
#2 MrNoOne
2017-06-09 07:32
Takker Regn! :) Men ja roster changes kommer af mange forskellige ting. Men det er oftest pågrund af "manglende erfaring" eller "interne komplikationer" hvilket hvis du spørg mig handler om det professionelle niveau de forskellige hold vælger at gå ind til problemet med..
:D
#5 WeiZ
2017-06-09 09:00
Det jeg har oplevet, som har ført til roster changes, er pga. den konstruktive kritik man giver dem. Og ja, den er konstruktivt, og ikke rage. :D - Det har i hvert fald været et problem for de hold jeg har spillet på. Men også det med lysten til at fixe problemet, fordi det jo nemmere at bare sige "fuck dis" og finde et nyt. :D
#6 NiNK
2017-06-09 09:08
Det er kritik man udvikler sig af - Splitter man sig op fordi man modtager kritisk, har man et seriøst problem man bør arbejde med rent personligt, for så har man umiddelbart en tilgang der er helt skæv. Hvis målet er at blive bedre som spiller og som hold, må alle spillere bidrage til hinandens udvikling, så hvis spillere lukker af når de får kritik, er det svært at udvikle sig. Hvis det altid er "de andres skyld", erkender man sjældent sine egne fejl, og man har derfor meget svært ved at lære af dem...
#10 WeiZ
2017-06-09 09:29
Enig. Bestemt enig.
#11 MrNoOne
2017-06-09 09:32
Helt forståeligt, og det er også hvad jeg oplever fra dem jeg hører som "giver op" - fordi at man ikke kan tage kritik.

Men det er lige præcis her at det emne som jeg snakker om, som omhandler målsætning er så latterligt vigtigt at få på plads inden man går igang som hold. Mange hold er LANGT fra enige omkring hvad man har af forventninger, men lad os tage det helt lav praktisk:

Hvis et barn for at vide at der venter en kæmpe overraskelse når han/hun kommer hjem, og gør sig en masse tanker omkring hvad det dog kunne være, fordi barnet har ønsket sig det nyeste spil fra lego eller en batman figur, og så kommer hjem og finder nyt tøj.. det ved vi alle hvor træls det er :D men egentligt er det jo fint, men man er bare ikke tilfreds fordi man havde forestillet sig noget helt andet!

Min pointe er at målsætningen og en rolle fordeling i starten af et "proffesionelt" samarbejde er simpelthen kritisk for succes!
#13 WeiZ
2017-06-09 09:35
Tjah, du beskriver i hvert fald også min fødselsdag hvert år rimelig godt. Sidder og håber på mine forældre endelig giver mig et 1080ti, åbner gaven, og får tøj........ xD
#14 MrNoOne
2017-06-09 09:37
Tænkte jeg nok ;) tror det er et generelt drenge problem! (sorry hvis jeg træder nogen piger over fødderne.)
#15 WeiZ
2017-06-09 09:39
Haha. Glæder mig til at se hvad jeg får på tirsdag! - De siger det er en større gave en normalt.. Måske to bluser denne gang? :D
#8 Slettet Bruger
2017-06-09 09:23
Men ang. det med man bliver god til CS har jeg aldrig forstået, for JEG har aldrig været den store DM senpai, har maks brugt 10 min om ugen på det, og jeg besidder et stærkt aim om jeg selv vil sige, men ved ikke hvor det er kommet fra, jeg holdte en pause på et par måneder og efter det hvor jeg maks havde spillet 10 timers CS som var Surf, B hop, Mg og andet så var mit aim noget helt andet, jeg har også altid været god til COD, Battlefield og andre skydespil, men i CS er det helt anderdels, der har jeg et godt aim uanset hvad tid på døgnet det er. Så mon ikke det kan være noget du har i dig eller er det mine 10 minutters DM om ugen der sparker røv og giver mig det aim jeg nu har? (Det skal ikke forståes som jeg er next level upcoming nr.1 på HLTV) ;)
#3 NiNK
2017-06-09 08:56
Emnet er utrolig spændende - Ved at dele practise og performance op, får man mulighed for at opnå en langt større udvikling i pracc-delen. Og endnu mere, hvis man måler på nogle forskellige parametre, for at undersøge, om der reelt set er en udvikling. Jeg kommer snart med en blogserie her på siden, baseret ud fra vores e-bog der kan hentes gratis på www.levelup.dk. Den vil du uden tvivl finde interessant, hvis emnet om talent og træning interesserer dig.

Mange på den danske scene har et ønske om at blive professionel, men er i virkeligheden dybt useriøse i sin træning - det kan blot være utrolig svært at se, når man " jo spiller hver dag, og praccer ofte med sit hold" i løbet af ugen - men man kan opnå en langt større fremgang med de rigtige metoder. Manges tilgang er alt for ukonkret (som du skriver, ift. zoner), de måler på intet, de har måske nogle visioner og mål, men de gør ikke nogen stor indsats for reelt set at opnå dem.

Du kan hente den her (www.levelup.dk/ebog), men vent hellere på blog-serien 👾 👍
#12 MrNoOne
2017-06-09 09:33
Præcis! - du ville kunne skære dine nødvendige pracc timer gevaldigt ned hvis du bare praccer effektivt, og sørger for at lærer noget nyt hver gang man praccer! og så kan man spille DM, og skyde bots i fritiden hvis det er det man lyster :)
#4 RaXXa
2017-06-09 08:59
Super fedt blog indslag, jeg kan ligge genkendelse til mange af de ting du skriver. Glæder mig til en part 2 ;)
#7 Martin
2017-06-09 09:13
Linket virker ikke.
#9 MrNoOne
2017-06-09 09:27
Jeg retter lige linket i bloggen.
https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/..
#16 Martin
2017-06-09 09:57
Der er ikke 4000+ pro gamere i Danmark?
#17 Sander
2017-06-09 10:06
Tror du læser den forkert chef ;-)

Det er per 1 million indbyggere, og der er 4,5 i Danmark. Det vil sige, at vi ender på 4,5 x 5,5 hvilket giver 24,75 pro gamere i Danmark. Det er i hvert fald, som jeg lige umiddelbart forstår den.
#18 Martin
2017-06-09 10:11
Takker.
#19 MrNoOne
2017-06-09 10:16
Helt rigtigt forstået Sander :) det er 4,2 per 1 million indbygger!
Kan godt se det kan misforståes :)
#20 Sander
2017-06-09 10:17
Nok også fordi de bruger punktum som vi bruger komma og omvendt :D
#21 MrNoOne
2017-06-09 10:18
Det gør de nemligt! forstår godt forvirringen når man læser 4000+ pro gamere :D men vi har også ret mange gode fifa-spillere ;)
#22 Sander
2017-06-09 10:18
Det der er vel kun CS?
#23 MrNoOne
2017-06-09 10:19
har du nok ret i, jeg var lidt for hurtig! Trækker mig tilbage i mit hul igen! ;)
#24 Sander
2017-06-09 10:21
Ellers passer det i hvert fald ikke :D
#25 MrNoOne
2017-06-09 10:42
haha nej slet ikke :D
#36 NaToSaphiX
2017-06-09 17:03
Det er også udelukkende spillere der er fra hold på top 30 listen HLTV, hvis ikke jeg tager fejl.
#26 refrezh
2017-06-09 11:56
Der har altid været denne "trend" at folk tror det altid er godt for et hold at blive sammen. Vi har i dag 5 hold i top30 på HLTV rankings og det er uden tvivl pga. roster changes. De fleste lineups holder alligevel kun 6-12 måneder før der kommer en udskiftning og i de fleste scenarier har de vist sig en god ide at udskifte spillere. Bare gå ind og se på top 5 i verden på HLTV rankings, der er en ting alle disse hold har tilfælles, nemlig roster changes inden for det seneste år. Det er nemt at sige det er en god ide bare at holde sammen, da det også virker som det mest logiske, da man ville kunne opbygge et godt teamplay osv. I CS fungere det bare ikke sådan desværre og det har det aldrig nogensinde gjort, selv i de andre versioner af CS (1.6 og Source). Det har dog været ekstremt effektivt at skifte spillere, da metaen også har gjort det. Derfor synes jeg det er en god ting på den danske scene at vi konstant prøver forskellige spillerkombinationer af, for at se hvad der virker og hvad der ikke gør. Det er uden tvivl det der har gjort os så stærke som vi i dag er.
#28 Mads
2017-06-09 12:08
https://www.youtube.com/watch?v=ANhDUcScVeM

Det ligemeget
#30 MrNoOne
2017-06-09 12:24
Giver dig 100% ret i at spiller skifte kan have en en positiv effekt, og det forstår jeg også!
Jeg vil slet ikke argumentere for at man skal forblive et hold uanset hvad der er sket på holdet, men jeg har på fornemmelsen at man har tendens til nogen gange at give op for nemt, det har jeg dog ingen beviser til at bakke op.
Men min hensigt var også bare at give de folk der mangler motivation, og viden omkring hvordan man bliver bedre et sted hvor man kunne læse hvordan det foregår UDENFOR CSGO scenen.

Jeg ved godt at CSGO scenen er anderledes end så mange andre sportsgrene osv. dog er der nogen ting som er ens for alt i verden, og det er, hvis du spørg mig, personlig udvikling og performance mæssigt udvikling, om det så er i skolen, på arbejdsmarkedet, på fodboldbanen eller som det her eksempel, i CSGO.
#34 Katihat
2017-06-09 15:48
Som jeg læser blog-indlægget, så er der vel heller ikke nogen kritik af hold, der løbende skifter ud på positioner. Der er vel mere en kritik af hold, der går helt i opløsning efter en lidt hård periode. Holdene i HLTV Top 5 har vel som udgangspunkt udmærket sig ved, at udskiftninger sker gradvist af enkeltspillere i forhold til holdets bedste (på samme måde som i de etablerede holdsportsgrene).
Undtagelsen er måske G2 lige i den nuværende ranking (og Fnatic, hvis vi ser på top 10), men de fleste spillere dér har trods alt spillet sammen i lange perioder før.

Men ok, der er selvfølgelig også stor forskel på at være fuldtidsprofessionelle spillere i verdenstoppen, der får løn og lange kontrakter, og så på amatørscenen/semipro niveauet under, så det er måske generelt en lidt svær sammenligning.
#35 refrezh
2017-06-09 16:43
Kontrakter og store lønninger giver de fleste motivation :)
#43 Katihat
2017-06-09 21:46
Det er lige det :)
#37 noche
2017-06-09 17:37
De hold som typisk ligger i top30 har i længere perioder haft en stabil grundstamme, som der har kunne bygges videre på. De har været så etableret, at udskiftninger på 1-2 spillere ikke har haft samme betydning, som ved nyopstartet hold. Det er mindre vigtigt at samtlige 5 spillere bliver sammen, men de fleste hold, som klarer sig godt - også historisk set har været baseret på en stamme af 3 spillere, som har kunne videreføre deres spil til andre og hele tiden udviklet sig mod det optimale, og så gradvist ændret på stammen. Det er der selvfølgelig rigtig gode eksempler hos blandt andet NiP, fnatic, VP og selvfølgelig i ligeså høj grad herhjemme, selvom niveauet ikke altid har været helt deroppe.

Holdskift er med til at holde udviklingen i gang og søge mod de optimale forudsætninger for et holds succes, og kan være med til at holde motivationen i gang, da nye spillere taget ind fra et lavere rangerende hold ofte er utrolig sultne for at vise sig.
Mens at spillere, der rykker ned i hierarkiet er med til at sprede deres erfaring videre til andre nyere spillere omend disse kan have forskellige former for motivation alt efter personligheden og på den måde bidrage både positivt og negativt.

Det er dog ikke sandt, at du skriver at holde sammen ikke kan give succes - også på den lange bane. Der er godt nok kun få eksempler på det, da livet, motivation og så mange andre ting altid har spillet ind på det at holde sammen, men der er hold der qua det at holde sammen gjorde dem væsentlig stærkere, men igen med reference til det at have sin grundstamme på plads.
#27 Katihat
2017-06-09 12:04
Nu er jeg nok så langt man kommer fra at være et talent i CS, men derfor vil jeg alligevel komme med et indspil til debatten, da jeg synes det er meget spændende, det du bringer op :)

Jeg tænker, at man på nogle punkter bør se mere mod de etablerede sportsgrene. Når man ser på et hold som Astralis, som vel er noget af det mest professionelle, man har i CS-verdenen, så kan man også se en klar ledelsesstruktur. Spillerne er medejere og har nok en del at skulle have sagt, men samtidig så har du et ledelsestrin over dem, som har god erfaring og respekt fra spillerne. Det er på dette trin de krævende beslutninger som holdændringer osv i sidste ende tages, og det er der ansvaret ligger.

Eftersom jeg ikke ligefrem har nogen insiderviden fra subtoppen i dansk CS, så ved jeg ikke om jeg rammer helt forkert her, men det virker ofte som om, at subtoppen har en meget spillerstyret ledelse. Eller i hvert fald, at spillerne og ledelsen (oftest en esport-organisation) ikke har et særligt stærkt bånd til hinanden. Jeg kan lige forestille mig hvordan det ville gå i fodboldverdenen, hvis spillerne skulle lede deres egne hold. Der ville ikke være meget stabilitet tilbage. Der må være en træner og sportslig ledelse der træffer beslutninger omkring holdets nødvendige udvikling (og eventuelle endringer), og i alle velfungerende klubber, så har spillerne en forståelse og respekt for, at ledelsen må respekteres, og at ingen er over holdet.

Det leder mig igen tilbage til debatten om hvorfor vi klarer os godt i CS-verdenen. Og jeg tror i stor grad det har noget at gøre med de rutinerede og respekterede kræfter vi har (og beholder) i dansk CS. Erfarne folk, der kan lede de yngre talenter i den rigtige retning, og som respekteres som de ressourcer de er. Det at vi fastholder kompetencemennesker i CS-miljøet er essentielt for den videre udvikling. Det er ikke alle roller i CS-scenen, der skal bedømmes efter, hvem der er bedst på et aim-map. Gamle spillere (eller folk der aldrig har rørt en computer) der har uddannet sig videre indenfor økonomi, ledelse, psykologi, fysisk træning, you name it, er vigtige for at udvikle scenen i en mer stabil og professionel retning.
Selv fodboldklubber i de lavere serier har som regel en stabil struktur, selvom den ofte er baseret på frivilligt arbejde og begrænsede midler. Det må også være muligt at bygge amatørscenen i CS op efter samme model, vil jeg mene.
#29 Sander
2017-06-09 12:14
"så kan man også se en klar ledelsesstruktur. Spillerne er medejere og har nok en del at skulle have sagt" De tre tilbageværende spillere kan max eje 4,99% hver, så tvivler på de har særlig meget at skulle have sagt, når vi snakker ledelse.
#33 Katihat
2017-06-09 15:29
Nu tænkte jeg ikke "en del at skulle have sagt" i forhold til at være aktionærer, men mere som at organisationen er bygget op med spillerne som ret centrale, og at de i mange tilfælde nok er med til at træffe beslutninger i fællesskab.
#31 Maximovic
2017-06-09 12:35
Selvfølgelig kan man være genetisk disponeret for at præstere i en given kontekst. Hårdt arbejde og målrettet træning er ikke nødvendigvis nok. Når det er sagt, så lever flosklen om talent + hårdt arbejde = succes i bedste velgående. Her overses et uendeligt vigtigt aspekt: muligheden for at dyrke sit talent og udfolde sine evner.

Bogen 'Outliers', skrevet af Malcolm Gladwell, er fantastisk. En bog alle med interessere for emnet bør læse.
#32 cube
2017-06-09 15:00
Den sidste video du linker tror jeg er et perfekt eksempel på, hvorfor mange danske hold splitter op. Nogen spillere praccer i deres performance zone og andre gør i deres learning zone, så der ender tit med at være et mismatch på scoreboard e.l., fordi nogen prøver at øve sig imens andre prøver at vinde.

I øvrigt rigtigt god blog, godt emne!

En video jeg fandt spændende omkring emnet: https://www.youtube.com/watch?v=bul9Dhlod0M
#38 noche
2017-06-09 18:13
Det her er ikke kun et spørgsmål om hvorfor vi gør det så godt i CS. Hvorfor gør vi det generelt godt i sportsgrene? Vi er en af de nationer, som klarer sig bedst til blandt andet OL baseret på antallet af indbyggere. Vi har utrolig mange topidrætsudøvere indenfor en bred vifte af sportsgrene. Dansk mentalitet og socio-cognitive sammenhæng er med til at skabe et succesfuldt samfund, både hvad angår dygtige medarbejdere, som er i stand til at reflektere selv og ligeså som sportsfolk.

Jeg har oplevet mere vindermentalitet hos amerikanere, østlandene og personer fra de baltiske lande - større dedikation fra asiatiske lande - større passion fra syden. Det er ikke vindermentaliteten eller nogle af de andre ting, der gør os gode - det er vores mentalitet til at kunne sammensætte det hele til en velfungerende enhed, og vi er utrolig dygtige til at være selvreflekterende. Vi lærer fra en tidlig alder at skulle arbejde sammen, men vi lærer samtidig at differentiere os, samtidig med at vi i forhold til en god del nationer har en højere intelligens, som vi gør brug af. Og det er ikke kun os, men samtlige af de nordiske lande, som i forhold til standarderne "over-performer".

Talent kan i den grad være noget man er født med, men det er i højere grad de bærende elementer fra opvækst, skolegang, venskaber etc - alt det der definere os som mennesker, som skaber succesen.
#39 cube
2017-06-09 18:25
Har du noget fakta til at bakke op om "Talent kan i den grad være noget man er født med"?

Ren interesse, har ikke selv fundet undersøgelser der bakker op om det :)
#40 noche
2017-06-09 19:27
Ikke umiddelbart. Husker nogle studier i forhold til at bestemte former for ansigter var mere succesfulde og at fødselstidspunkt kunne være afgørende for sportslig succes, men dette kan samtidig tilskrives opvækst. Henholdsvis succes ved at være en ideal type og succes ved at have fordelen af tidligere udvikling i forhold til konkurrenter.

Min logik er at menneskets udvikling starter inden vi bliver født, derfor bliver vi født forskellige - heraf forskelligheden, som kan være med til at påvirke, hvorvidt vi har talent for noget eller ikke. Men det bliver aldrig målbart og heraf de manglende studier. I min verden skal det simplificeres til forskellen på elementer som køn, høj/lav, at være født med "fejl" osv. Ligesom det at være født som en idealtype i forhold til det tidligere nævnte med ansigtsform, og den genetik der ligger i det kan være med til at bidrage til succes, fordi du igennem livet bliver modtaget anderledes end folk med en skæv ansigtsform, og deraf vil opbygge en anden personlighed, som lettere opnår succes.
#41 cube
2017-06-09 19:49
Det kan jeg godt følge dig i. Så vidt jeg ved er det eneste sportslige område med beviseligt "talent" i basketball, hvor spillerne gennemsnitsligt er højere.

Ved bare ikke om der findes idealtyper i andre sportsgrene? Tænker Ronaldo/Messi f.eks.
#42 noche
2017-06-09 21:26
De er nu også gennemsnitsligt højere i håndbold og volleyball, mens nogle sportsgrene trender den vej, som fx tennis. Du kan selvfølgelig spille fløj eller hæver i de to førstnævnte sportsgrene, men det hæmmer dig, hvis du er under 185-190 på andre positioner. Motorsports udøvere er generelt mindre end 180 ligesom de fleste cykelryttere, selvom der er eksempler på andet.

Fodbold er på den måde ikke så diskriminerende, men der ser man fx at hastigheden er stigende, og at kan være med til at sive folk fra undervejs. Selvom det kan forbedres ved træning er det stadigvæk forbundet med genetik. Samtidig kan størrelsen være med til at definere måden du spiller fodbold på, og derved være med til at definere dit talent til bestemte områder. Messi er på den måde født til at være en elendig målmand.

I forhold til CS kunne det være, at højere mennesker har en minimalt langsommere reaktionstid. I et spil som dette, hvor en kamp kan afgøres via millisekunder, så kan det influere på dit talent.
#51 NiNK
2017-06-11 16:47
Inden for fx. løb, kan man godt erkende, at "medfødt talent" spiller en stor rolle.. Om ens muskler er lange eller korte, afhænger primært af genetik, hvor fx. lange muskler er bedst egnet til længervarende løb, mens korte muskler er bedst egnet til korte sprint. Det er ikke noget du reelt set kan træne dig til, og derfor må man bestemt sige, at det er rent genetisk. Jeg mindes også, at fx. din naturlige blodsammensætning af specifikt røde blodlegemer kan varierer meget rent genetisk. Røde blodlegemer bærer ilten i dit blod i kredsløbet ud til cellerne.

Jeg kan ikke komme på nogen genetisk fordel inden for CS, men jeg skal ikke kunne sige om der er genetiske forskelle for reaktionstid. Det ville jeg personligt påstå blot kræver erfaring/træning, men jeg er ret overbevist om, at reaktionstid falder i takt med alderen, så det er ikke til at sige om der er noget der.. 🤔
#44 ziptrium
2017-06-10 01:07
Jeg tror vi generelt er hurtige til at stable et team på benene hvis man har haft nogle gode kampe sammen og alle er frie. Til gengæld har man ikke tænkt så meget over positioner m.m. og vil blive nødt til at skifte ud hen af vejen. Det samme er jo det vi ser hos de Pro - der er grundpillen der bare som der også bliver nævnt længere oppe. Finder man en god stamme på 3 mand f.eks. så ved man jo hvad man mangler for at få puslespillet til at gå op. Men som der også bliver nævnt længere oppe, så har det jo i sin helhed givet pote da vi har en masse talenter i top20, og det er måske pg.a. vores størrelse, det er nemt at få kontakt og lave udskiftninger m.m. så man kan få nogle komplette hold der kan udvikle sig sammen. Puh jeg er godt nok træt, jeg ved ikke engang om det giver mening.

Btw. hvorfor fik man ikke kage til Dust2's 1 års fødselsdag :-(
#45 AnJ
2017-06-10 03:26
Det er en vildt spændende debat, og den TED Talk video du har linket til er simpelthen guld værd fra start til slut, jeg kan ikke sætte en finger på en eneste pointe i hverken hans tale eller dit oplæg(om man er enig eller ej er i og for sig underordnet, for pointerne sætter tanker igang, hvilket jo er hvorfor vi debaterer?)

Jeg kan godt støtte op om folks holdning til at man ud fra en grundstamme af 3 personer, sagtens kan opnå success og udvikling, og stadig udskifte baseret på de argumenter som f.x motivation, vidensdeling osv. men som Noche netop påpeger i #37 kræver det at man har noget stabilt at bygge på, og dér er det jo så spørgsmålet om hvordan man kommer dertil - og DER er det nemlig, at det bliver pisse relevant at man forstår hvad der skal til for at holde udviklingen men også resultaterne på et optimalt niveau.

Hvis man tænder pc'en, møder op til pracc eller whatever og bare spiller for at spille bliver det hele stagneret så hurtigt at frustrationer opstår - jeg ved af personlig erfaring hvor svært, men samtidigt hvor vigtigt det er, at man konstant sætter mål for sine praccs, personlige spilletid osv, hvis man konstant har det som formål at blive bedre.

Sidst er det også for mig personligt svært, at finde balancen i hvornår kan man tage ting fra sin "learning zone" og føre det over i sin "performance zone". Skal man bare kaste sig ud i det, reflektere og vurdere og derfra følge spiralen som Eduardo omtaler i sin talk? Det giver jo fin mening, men kan det ikke også være svært at vide om man er klar til at tage noget fra den ene zone og påføre den anden? Uanset udkommet lærer man selvfølgelig så det er vel win/win, ffs.. :D

Det var lidt rant fra mig, mange tak for at sætte gang i så lækker en debat, det er for nice!
#46 MrNoOne
2017-06-10 03:47
Glad for at du kan lide debat emnet Allan!

Jeg kan rigtigt godt lide dine tanker omkring hvornår en ting går fra "learning zone" til "performance zone". Hvis du spørg mig vil det være en følelse du har.

lad os tage udgangspunkt i at du har trænet et specielt take på et site i noget tid nu, og i alle på holdet føler at i har styr på den, så tror jeg ligesom at den er på vej over i performance, da det ligesom bare ligger på rygraden. JO der vil være hold som kan counter jeres tac, og det er så her at grænsen bliver svær at definere.

Men jeg ser ikke de her to zone som bindende, altså når en ting er i performance zonen så kan den ikke ryge i learning zone igen, for man kan sgu altid blive bedre. Tror det er vigtigere at tage de ting som kan blive bedre til og arbejde på dem, og ikke fokusere så meget på det man ved at man kan. Du ser jo heller ikke en cirkus artist øve at cykle, nej han øver at cykle på et hjul fordi det andet glemmer han ikke bare.

Ved ikke om det jeg skrev gav mening overhovedet, men håber alligevel at spillere som dig og dine "kollegaer" også kan få noget ud af blogge som dette!
#47 Centryxx
2017-06-10 11:37
Jeg kan tisse med lukkede øjne :))
#48 MrNoOne
2017-06-10 11:47
Du er en af grundene til at jeg stadig tror på liv i rummet! - jeg tænker, hvis den menneskelige evolution er nået så langt at folk har talenter som dette, ja så går der sgu ikke længe før vi besøg af en masse grønne aliens. ;)
#49 Centryxx
2017-06-10 16:15
totalt enig
#50 Centryxx
2017-06-10 16:15
kan også tisse uden hænder med lukkede øjne
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere