Opret Log ind
Vejen til Krakow – Første stop er Kiev
Skrevet af: BarcodeNone    3. april 2017 16:04      
Jeg giver hermed mit blik på hvad vi kan forvente os af turneringen der starter i Ukraine i morgen, som i mine øjne er en af dem med mest på spil mens vi ser frem til den kommende Major i Polen.
Turneringen i Kiev er indtil videre den eneste frem mod Krakow hvor det kan garanteres at de deltagende hold i overvejende er fra den øverste klasse.
IEM Sydney har ganske vist både SK, Astralis, FaZe og North som deltagende, men de andre fire hold er overhovedet ikke i nærheden af deres niveau.
Både EPL og ECS ligaernes slutspil har oftest et også et ok stort spænd mellem holdenes niveau, så det er ikke nødvendigvis de mest krævende turneringer at vinde.

Traditionsrige ESL One Köln har uheldigvis fået sine datoer klemt ind mellem Major'ens Hovedkval og Major'en selv, hvilket kunne få nogle hold til at takke nej for at kunne fokusere 100% på forberedelsen til PGL's storsatsning. Indtil videre tegner det lovende med VP, SK og FaZe bekræftet, men hvis Astralis melder afbud, så vil det uundgåeligt have mindre vægt at den ellers hæderkronede turnering.
Og en ting er hvad det gør for fremmødet af de stærkeste hold, men det mudrer også den samlede mængde hype omkring turneringerne sammen og kan mætte seerbasen.

StarLadder kaster sig ud i Swiss-formatet denne gang (sidst set ved ELEAGUE kval og Major). Forfriskende at se etablerede TO’er prøve noget af det nye, til trods for at det gennemtestede GSL format generelt får de stærkeste hold ud af grupperne.
Sidste sæsons Starseries backfirede sidstnævnte dog ganske kolossalt da publikumsfavoritterne Virtus.pro og NaVi bombede ud af turneringen med lynets hast (pudsigt nok takket være begge de kinesiske hold TyLoo og VG.CyberZen). Om det er for at imødekomme den slags upset-bracket udfolde sig, vil jeg lade dig bedømme.
Jeg har forsøgt at inddele holdene i en form for gruppering inden for hvad jeg ser som deres nuværende styrke og de forventninger der måtte være omkring dem.

- Favoritter (Astralis – Virtus.pro – SK)

Som feltet har udspillet sig siden SK's dominans der sluttede ved Köln 2016 er det meget svært at pege på hold der altid er i stand til at komme langt, uanset form eller optakt. Disse tre mesterhold har dog i mine øjne en overvejende del komponenter der gør dem i stand til at vinde turnerninger eller som minimum at presse andre vinderhold til det yderste

Astralis kommer naturligvis ind som holdet man skal slå efter den ganske klippefaste sejr i Katowice. De er ingenlunde urørlige in-game men de har umanerligt mange strenge at trække på, specielt nu hvor den omskolede dupreeh kan have en endnu større indflydsele på runderne igen. Det er ikke lykkedes noget hold at vinde flere top-level turneringer i træk siden fnatic's stime for omkring et år siden, så det er sådant set det eneste der på papiret taler i mod at Astralis trækker yderligere fra som verdensetter og snupper endnu en titel. Det er på en måde naturens orden at det er umanerlig svært at undgå at blive læst når man er sådan i fokus som nr. 1

Ganske vist faldt både VP og SK i Katowice's gruppespil på skuffende vis, men mængden af upsets over hele turneringen gør dog at jeg skubber det til side som en enlig svipser for begge mandskaber. De vil være stålsat på at bevise netop det og genrejse æren i Ukraine, og specielt VP har følt at de svigtede deres publikum i Polen, og deres fanbase i det øvrige Østeuropa er ikke ligefrem særligt mindre. De kommer med ild i øjnene.

- Dark horses (North & FaZe)

En hel måneds prac-tid for alle hold gør det naturligvis svært at vurdere hvem der tager størst fordel af det, men både MSL og karrigan’s tropper er for mig dem der har vist tilstrækkeligt højt niveau til realistisk at udfordre de etablerede favorithold og muligvis tage det næste skridt opad allerede.

North-holdet virker enormt dygtige til at lægge pres på sig selv siden Epicenter-sejren, og retorikken er ikke ligefrem blevet mindre stolt siden de meldte sig klar i Løvetøjet. De har dog en ærgerlig historik for ikke at kunne lukke kampene og Rubino’s afgang skal selvfølgelig også tages med som grus i den danske maskine.

De bør være ekstra sammenspillet med aizy nu, da de har fået en masse kampe igennem i ECS dev. Ligaen plus det de har spillet i EPL, så jeg forventer et bedre spillende North hold i Ukraine helt sikkert. Jeg tror stadig ikke på dem som vinder pt. Dertil har de været for ujævne på en række maps, når det bliver rigtig tæt og der mangler noget dræberinstinkt, samt bundniveauet skal hæves betragteligt.
For FaZe skal det blive interessant at se om de har fundet en form for balance mellem den eksplosive stil de ynder at praktisere og det mere afmålte spil, så de ikke lever og dør på individuelle præstationer. karrigan har selv udtrykt at det er ikke er nemt at holde styr på dette kobbel af vilde hunde i alle situationer, så der har nok været rigeligt at se til. Jeg tror stadig de kan være meget farlige med et overraskelsesmoment, da Niko som spiller er i stand til at skabe så meget og agerer som sekundær caller, så de undgår at blive låst i de tætte kampe.

- Æren på spil (fnatic- NaVi - NiP - G2)

Disse fire hold der er under lup fra hele communitiet, mest på baggrund af de navne der står på deres trøjer. De har alle en stor række svagheder som kræver megen tid at udjævne. Jeg ser umiddelbart tre scenarier for dem.
Enten falder de i gruppespillet uden videre fanfare. De kan blive kørt over i playoffs af et etableret hold i BO3. Eller også får de den rigtige vind i sejlene fra start og bruger overraskelsesmomentet til at sikre sig en inspireret top 4 placering. Det handler mest om ikke at blamere sig for voldsomt.

På en måde føler jeg faktisk at de svenske superstjerner fra fnatic hører til kategorien ovenover, men deres resultater ved Vegas og Katowice er under alle kritik, specielt den måde nederlagene skete på. At choke mod Immortals med en 13-3 føring? Uhørt for Olof’s mandskab.
Altså Ikke noget der giver gode grunde til at tro at de kan snige sig tæt på top 4 og for alvor drille de etablerede hold på nuværende tidspunkt. Stoltheden er dog enorm for de svenske superstjerner og forældet spillestil eller ej, så har disse spillere historik for en nærmest telepatisk kommunikation der gør dem i stand til at vinde kampe de burde være ude af.
Vi har bare ikke set det endnu, og fnatic må lidt betragtes som en tikkende bombe der bare venter på at eksplodere i ansigtet på os igen i større eller mindre grad og jeg ser at de som minimum kommer i play-off igen.

Na'vi og NiP er kommer begge med en serie svidende nederlag fra både Vegas og Katowice og der virker meget langt fra det niveau og sammenspil vi ellers forventer af se fra spillere som flamie, s1mple, Get_Right og f0rest.
De kommer dugfriske ind med spillestille der er under opbygning i takt med deres udskiftninger af henholdsvis starix og pyth. Det er ikke tilstrækkeligt nok til at vinde mange BO3 serier vil jeg skyde på. For Guardian’s hold er der dog lige et ekstra pres på for at ikke at skuffe publikum, så de skal ganske enkelt få mast sig ud af gruppespillet.

Opbygning af spillestil gælder også for det franske superhold, men de udtrykker dog mere rolighed omkring deres fremgang, da de stadig er i gang med etablere en base i map-pool før de specialiserer sig fx. De strøg lige igennem kval'en til Kiev ved at feje Space Soldiers og EnVyUs væk med sikre 2-0, og har også delvist fået vendt skuden en anelse i EPL efter at have startet ud som solid bundprop.

For G2 er der i overvejende grad ikke den samme historik at tage fat om som de andre kæmper, da den her konstellation af franske spillere er så ukendt som det er muligt, og det vil alt andet end lige vil tage tid før vi ved hvad der kan forventes af shox’ nye soldater. De forsøger selv også at mane til besindighed ved at give udtryk for at det her projekt har været længe undervejs og ikke skal sammenlignes med de quick-fix shuffles vi før har set udspille sig i den franske scene. Det sagt så vil det selvfølgelig ikke gå an for nogen at de tager hjem med 0-3.

- De farlige slanger (Immortals - Gambit - HellRaisers)

Disse hold bliver af natur oftest undervurderet, ganske simpelt fordi de ikke har en større historie for at gøre sig gældende i play-off med de tunge drenge. I dette format skal der dog ikke meget til for at de sætter en kæp i hjulet på for andre (især med BO1 hele gruppespillet) og kan med den rette timing godt snige sig videre.

SK’s lillebror er stadig lidt svær at blive klog på siden de fik fnx i bytte for felps, dertil er der bare ikke meget betydningsfuld data at tage fat i, men de gjorde det over al forventning i Katowice skal det siges. Som jeg ser det er de stadig karakteriseret ved at kunne spille som nat og dag og er stadig nok rimelig momentum-baserede. På den måde er et stk. BO1 om dagen ikke til fordel for dem. Som jeg ser det kræver det mange brikker der skal falde på plads for dem og at de undgår specifikke modstandere (samme gælder for de to andre hold herunder), for at de klarer sig igennem skærene i sidste ende.

Der været uro i kulissen hos Gambit og svigtende resultater siden vi sidst så dem i Vegas og man må bare håbe at der er kommet/kommer afklaring på hobbit's fremtid på holdet, for april bliver en travl måned, hvor de nærmest skal på en lille turné i Amerika med først cs_summit, derefter DH Austin og DH Tours følger så ugen efter, så det er på tide at de kommer i gear og at spille for hjemmepublikum ville være et stærkt boost. Zeus er en sand vinder og leder, som han på rekordtid har skabt resultater med, men spillemæssigt tror jeg det er for tidligt at de tager næste skridt for alvor. Top 8 og at gøre en god figur i BO3 må være godkendt for nu, hvilket også burde være muligt med Gambit's styrke i BO1 kampe.

HellRaisers er ikke set på LAN efter deres temmelig skuffende præstation ved EL Major’en, men nu virker der til at være mere ro og fokus omkring holdet, da de i mellemtiden har bootcampet i et forbedret HQ og Styko’s fremtid er nu afklaret. De har bidt kraftigt fra sig i EPL og har kæmpet sig igennem tre lukkede kvalifikationer i træk, så nu må de vise at ikke ’bare’ er online og igen lave den slags ravage i gruppespillet som ANGE1’s forskellige hold altid har været symbol på.
HR’s fanbase er mestendels også af den østeuropæiske slags, så kaptajnen vil nok også være ekstra motiveret for at give den hele armen.

- Underdogs (CLG - TyLoo - MVP - UYA)

Disse fire hold er her primært med for at samle erfaring og at få så mange kampe spillet, af den simple årsag af at de som nuværende lineup ikke har meget med sig i bagagen fra denne type turnerning. Dertil er det for meget at bede om at de skal kunne overleve Swiss-formatet og skaffe tre sejre.

CLG er faktisk det oplagte sleeper hold lige nu, som NA-scenen står til lige nu. De undgik Cloud9 i deres halvdel af kval'en da Skadoodle måtte indlægges og så kunne Cutler og co. egenhændigt tage sig egenhændigt af OpTic og Renegades, to hold som mildt sagt er ude og skide for tiden. Det er et få de nordamerikanske hold som faktisk arbejder med en solid struktur, specielt siden FNS er kommet tilbage, så det bliver godt for dem at blive testet for alvor på LAN og alt over 0-3 bør være godkendt.

Starladder er pt. Nærmest egenhændigt ansvarlige for at give den asiatiske scene spots til internationale turneringer, men tre er lige i overkanten efter min mening, når man ser på resultaterne henover efteråret, selv på hjemmebane og tvivlsom seeding-struktur.
Skandalen omkring TyLoo der ledte til at flere spillere blev suspenderet var for mit vedkommende dråben der fik mig til at køle af på håbet om en videreudvikling af de asiatiske hold for nu. Oven på det har både MVP Projekt og VG.CyberZen splittet sig op i to hold, hvilket nok ikke gavner dem på den korte bane. Til Vegas havde TyLoo bogstavelig talt ej heller en kinamands chance og fik prompte røven på komedie.

Der ville egentlig dog være god grund til lige at holde et knebent øje med TyLoo nu, da det omsider lykkedes med at slå nogle EU invites og vinde China Cup for nylig, hvilket ikke mindst var takket være det indonesiske fænomen BnTeT. Desværre kunne hans visa dog ikke sikres i tide, og TyLoo må spille med stand-in i Kiev.
UYA og MVP må jeg melde ret pas på, og sige at jeg har den store indsigt/kontekst jeg kan tage deres resultater ind i, men de er ganske etablerede i toppen af den asiatiske scene, så det er ikke en kæmpe overraskelse at det er disse tre hold der har taget de spots som Asien er blevet tildelt til turneringen.

Sig frem hvad i synes om denne gennemgang (især hvis du er uenig) – Jeg håber at det har givet en smule mere indsigt for nogle, og ellers at det har været god læsning.
#1 rijaH
2017-04-04 06:22
Jeg må nok se mig enig i det du skriver her. Virkelig fin gennemgang :) Spændende at se hvad det ender med.
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere