Opret Log ind
Teamplay en by i Rusland.
Skrevet af: Zemax    28. marts 2017 14:25      
Hej Allesammen.

Nu har jeg den sidste uge efter mit coach opslag fået set en masse talentfulde hold, og det inspirerede mig til denne blog. Fordi selvom der er en masse talentfulde aimers, og spillere generelt, har jeg lært en ting.

Der er ikke mange der har erfaring, som hold, eller individer. Mange af de kampe jeg har været vidne til har været kampe, hvor hvis jeg som tilskuer kiggede på, ville tro jeg så på random mixteams, og ikke hold der drømte om top 10 placeringer i Danmark.

Jeg respektere store ambitioner, og det er slet ikke for at nedgøre nogen, men jeg føler mange hold har fokus på de forkerte ting når de træner. Mange hold har en idè om at executes hvor flashes, og smokes ligger rigtigt er = en vunden runde. Der er ingen forberedelse om hvordan kommunikationen op til eller efter skal foregå, og mange hold kan ikke se hvor de fejler.

Derfor skriver jeg denne blog, og vil dele lidt ud af mine egne erfaringer. For hvor skal man starte med et lineup uden stor erfaring, men som har talent?

Defaulten er bread and butter:

Typisk når jeg gennemgår et nyt map, så starter man småt ud. En god default er dit bread and butter, og jeg kører gerne default i størstedelen af runderne, da det kræver kommunikation(det vender vi tilbage til).

De fleste ved hvordan en god default laves, så det springer jeg over. Grunden til defaulten er vigtig i opstartsfasen er at det får synergien på plads. Det kræver massere af tillid, og kommunikation. Man finder lynhurtig ud at man skal adjuste da der ikke er en "plan", og i starten er dette ukomfortabelt at køre da intet scenarie er ens.

Ved at spamme dette, vil man efter en del træning på mappet, finde ud af disse scenarier, og hvilke planer man kan udføre efter picks, både fra jeres side, og modstanderens. Kommunikationen bliver lettere da scenariet er gennemgået, og det vil samtidig lede til at executes vil blive langt nemmere at lave da kommunikationen er forholdsvis god på mappet, og man har nogen komfortable positioner.

Ergo defaults = taktikker hvor du har brug for synergi, og at spillerne individuelt skal tænke, og handle. Det kræver en masse midround calls, og vil være langt bedre for holdet at få på plads på sigt.

Jeg kunne gå mere i detaljer men vil gerne nå videre.

Kommunikation:

Det er her hold fejler oftest., Folk ved ofte ikke hvad god/dårlig info er. Ofte fryser folk i 3v3's eller hvis planer slår fejl. Der bliver ikke snakket nok, og de ting der bliver fortalt er tit de forkerte.

Hvordan træner man dette? Min erfaring fortæller mig at de sværeste ting at kommunikere om er postplan scenarier. Hvem dækker hvor, dækker vi aggressivt, eller defensivt? Hvordan retakes der? Hvordan bliver alt denne her info fortalt på en måde så det ikke bliver rodet?

Nøgleordet er kordination. Slå koldt vand i blodet, og tag ansvar. Tag 5 sekunder på at vent på hinanden, og sig "jeg flasher, nu og så kører vi sammen(f.eks)". Simpelt ik? Jo det skulle man tro, men jeg har ikke set et hold gøre dette kontinuerligt endnu. Gode retakes bliver lavet pga. god info, og at man kommer ind på sites som en enhed. Det kræver UTROLIG meget erfaring, da man vil lave mange fejl.

Der er selvfølgelig mange flere ting, såsom ikke kigge samme retning som ham foran dig kigger, osv, men så kunne jeg skrive en bog. :)

Bottom line:

De hold jeg har set den sidste uge, har fokus på de i mine øjne forkerte ting. Jeg har set mange flotte executes der ser pisse gode ud fordi de er imod modstandere der enten ikke er forberedte, eller ikke gider skyde igen. Derfor tror man automatisk at man er en gud, i stedet for at kigge sig selv i spejlet og sige "ok måske vinder vi faktisk bare fordi vi er et par niveauer bedre".

For ligeså snart de samme hold møder nogen hold, der skyder igen, så kan man meget nemt se hvor problemerne er. :)

Fokuser på at få jeres kommunikation i orden, få noget synergi, lær jeres kammerater at kende. Det handler om at få basis ting ind under huden først. Det handler om at gentage den samme kedelige taktik(default) en helvedes masse gange, så folk kender deres rolle på holdet, og en masse scenarier i deres position.

Jeg ved godt at dette ikke var hvad mange håbede på, og de fleste vil sikkert sige "Det vidste jeg godt". Det er ikke til dem bloggen er henvendt til. Bloggen er henvendt til alle disse hold der har spurgt mig om jeg vil coache dem, fordi de lider alle under disse problemer. (bl.a.)

Derudover vil jeg godt understrege at dette er mine råd, og der ikke er nogen "rigtig måde" at træne på. Det her er blot hvad jeg ville fokusere på, hvis jeg lavede et nyt hold. :)

Håber i kunne bruge det! :)

EDIT: Dette er blot få ting, og meget meget basis. Der ligger selvfølgelig mange flere ting i det hele, men håber de ting bloggen dækkede kan hjælpe folk til at træne på en lidt anden måde(og i mine øjne mere rigtig måde). :)

#1 zanoj
2017-03-28 15:00
Jeg synes især at der er fokus på stats fremfor impact kills. Hvilket er en kæmpe fejl i min optik.
Det er fandme ligegyldigt at du skyder 30, hvis det har været 30 ligegyldige kills (Ikke at det scenarie er særlig common, men alligevel).

Synes generelt at det er nogle gode problemstillinger du tager op her i din blog, der er mange hold der kæmper med lige nøjagtig de her problematikker du fortæller om. Det er måske især de hold der virkelig gerne vil ramme top10, men som mangler at fordelene tilfalder dem fremfor deres modstander.

Jeg synes det er lidt ærgerligt at du ikke går lidt mere i dybden med de Defaults - for det kan godt være folk har en idé om hvad det er, men det kunne måske være godt nok at få dit eget input til det? :)

Rigtig god og, ikke mindst, relevant blog.
#2 Zemax
2017-03-28 15:10
Synes faktisk ikke folk har specielt fokus på stats, hvilket jeg heller ikke forventede af hold der vil blande sig i toppen. Det er mere det taktiske aspekt hvor fokus er mere på at have en stram taktik, hvor der ikke er plads til frihed, i stedet for at arbejde med kommunikationen.

Jamen det kunne sikkert være fint at få med i bloggen. Jeg synes detaljerne pt skal være forbeholdt et eventuelt hold der vil betale for mine evner, som træner, så de kan få en fordel, som mange sikkert ikke har. :)

Tak for dit fine input!
#4 ClinT
2017-03-28 15:48
Fuldstændigt enig..
#9 noche
2017-03-28 17:09
Jeg må erklære mig enig i det med stats. Folk tror at dem med flest kills er stjernen, der redder holdet, men det er ikke altid tilfældet. Samtidig vil dem med flest kills typisk være dem, som har størst chance for at rykke videre og op i hierarkiet, hvilket er en besynderlig måde at vurdere spillere på, i stedet for at vurdere dem ud fra, hvad de bidrager holdet.
#12 Zemax
2017-03-28 17:42
Sådan har det alle dage været. Jeg var på try på super mange hold, men selvom holdene gjorde det godt i pracc, og det fungerede, så ville de altid hellere have en anden da jeg aldrig var en der skød 30 hver kamp.

Jeg synes dog ikke fokus er på det hos holdene idag. Det virker som om at folk er udmærket klar over at der er en rollefordeling på holdet. At de så ikke rigtig udnytter det på andre måder, end blot at forklare hvad ens styrker er, forstår jeg intet af.
#3 cube
2017-03-28 15:29
Rigtig god blog, du rammer rigtigt på mange punkter. Kommunikation er generelt noget, som det først lader til folk forstår efter de har spillet med rigtigt gode/erfarne spillere, indtil da tror de fleste, at kommunikation kun er at fortælle hvad man ser :)
#7 Zemax
2017-03-28 16:04
Tak for det!

Jeg er helt enig, og det er også de erfaringer jeg har gjort mig ved at se på hold den sidste uge. Også derfor jeg følte en blog ville være relevant da mange hold har netop de fejl jeg har beskrevet, og som du selv nævner. :)

Det virker helt sikkert til at spillerne med talent mangler spillere med erfaring at lære af, for der er ingen tvivl om at vi i Danmark har massere af individualister, men som stadig på et hold plan mangler en del basis viden.
#5 ClinT
2017-03-28 15:52
Rigtigt gode points. Noget jeg også selv sidder og arbejder med, jeg er også meget på ideen om at Defaults er rigtig god til at samle information til når du netop skal lave en execute. Du kan jo også i samme runde gå fra Default/standart (som jeg kalder det) ud i en execute. Her bruger jeg bl.a. videomateriale til at visualisere det jeg snakker om. :) I forhold til dit kommunikations område synes jeg også det er spot on! Generelt er jeg også fuldstændigt enig i det du snakker om med executes, jeg synes også det kan være vildt at se på nogle af de "claner" der løber rundt omkring top 10 eller under har 3 executes i posen og hvis de bliver regnet ud der har de ikke andre ting i posen. Det er her man virkeligt kan se forskel på dem med et større potentiale end andre.
God blog gode punkter :) spændende! Håber der kommer mere :)
#6 Zemax
2017-03-28 16:02
Tak for dine inputs. Er glad for at folk deltager i debatten, og kommer med deres erfaringer :)

Ja taktisk set er defaults god til at samle information om modstanderen. Nu var det mere ment til hvordan man træner sin kommunikation, men ja. Når man har spillet sammen, og spiller officielt bruges standard til avancerede ting som at finde svage punkter, og sætte fakes up. Det er dog først når man har spillet nok sammen at kommunikationen sidder i skabet, så man ikke laver basis fejl, hvilket man ofte gør når man skal improvisere når synergien ikke er der :)

Yup, og det er netop det der er pointen. En execute kan du køre måske 2 gange i en kamp, så ved de hvordan den kommer, og er højst sandsynligt forberedte. Defaults kan altid ændre sig, og man ved aldrig rigtig hvor man bliver ramt, og den er svær at counter da det er op til den individuelle spiller at udspille sin direkte modstander.

Jamen tak. Det kan sagtens ske der kommer mere hvis jeg ikke finder et hold :)
#10 ClinT
2017-03-28 17:27
Det gør jeg gerne, og nok også nogle gange lidt for meget :D

jeg er fuldstændigt enig i hvad du skriver :)
#8 noche
2017-03-28 17:05
Synes egentlig neon fik sagt noget meget passende i en nyhed forleden og via streamen, der var lagt op. Han beskrev hvordan hans hold havde et fokus på, at arbejde ud fra strats, der ikke var deres egne, og at kommunikationen internt var elendig i forhold til at komme med feedback til hvad der gik galt i en bestemt situation. Først og fremmest er det et problem, at man tror, at de gode hold spiller perfekt CS. Der er mange tophold, som lever på deres individuelle færdigheder. Det er ligeledes et problem, at man tror, at man kan adaptere deres spillestil og individuelle færdigheder, og udføre tingene ens. Hvad der virker for nogle virker ikke for alle.

Helt grundlæggende skal man spille ud fra de færdigheder man har internt på holdet, og i min verden er de to nøgleord til succes kommunikation og dedikation.

Personligt vil jeg helst også bygge noget op omkring en default strategi, hvor der er plads til variation og positionering af en enkelt spiller. Dette giver langt større fleksibilitet i forhold til rotationer, udnyttelse af åbninger i spillet og hvordan man bygger sin strategi op. Executes er noget man bør holde til sjældenhederne, da de er lettere at aflæse for forberedte hold, og specielt hvis de baserer sig på nogle alle kigger med på, når de ser de store hold spille. Enkelte maps ligger dog i højere grad op til executes, fx. overpass, men det gør de fleste hold alligevel først, når de har haft startet ud i en default.
#11 Zemax
2017-03-28 17:38
Sådan har det også været med de hold jeg har set. Alle executes kopieret til punkt, og prikke. Ikke taget højde for deres spillere, og deres styrker. Det var også derfor jeg skrev bloggen. Jeg følte at holdene lægger fokus på at træne de forkerte ting.

Jeg bruger et eksempel som Fnatic utrolig meget. De lever på deres synergi, som hold, men set fra et taktisk synspunkt spiller de noget forfærdeligt cs. Det virker for dem fordi at deres individualisme er på et vanvittigt højt niveau, og de er umulige at forberede sig imod, fordi at hvordan forberede man sig imod et hold der mange gange gør noget fuldstændig ulogisk, og ikke specielt smart hvis man ikke lige var blandt de bedste spillere i verden.

Jeg er skam helt enig i hvad du siger. Problemet for holdene er at de ikke træner de rigtige ting, og det er fokus med bloggen. For det er et gentagende problem jeg har set hos alle de hold jeg har set.

Folk springer en masse skridt over i deres træning, hvilket gør den utrolig ineffektiv.
#13 KeyziN
2017-07-19 20:35
god blog +rep
#14 Mads
2017-07-19 20:46
RøVsLiKkEr
#16 KeyziN
2017-07-19 22:05
Han er min coach, jeg skal have de gode positioner
#17 Mads
2017-07-19 22:14
Ser han dig spille?
#18 KeyziN
2017-07-19 22:20
Nej, han er coach, og ser ingen på holdet spille på nogle tidspunkter
#19 Mads
2017-07-19 22:21
Det var mere hvis nu han skulle se dig med sniperrifflen, kunne det godt være at du skulle rose ham lidt mere
#20 KeyziN
2017-07-19 22:24
Prøv at få et hold, der holder mere end 2 uger :))))))
#21 Mads
2017-07-19 22:32
Prøv at vind en kamp :))))))
#22 KeyziN
2017-07-19 23:29
Luk røven :)))))
#23 Mads
2017-07-19 23:48
Mad bcs dust2 banter =)
#25 Zemax
2017-07-20 12:35
Det har vi snakket om. Du får lorte positionerne, og 20 armbøjninger inden hver kamp, fordi du slikker røv.
#26 KeyziN
2017-07-20 14:25
Kan jeg fandme godt mærke!!!! FUCKING LORTE INFERNO
#15 haste
2017-07-19 21:18
Må man høre hvilket niveau du har trænet? Det lyder godt nok som nogle grønne mennesker. Scenen er tit blandet op i 1-6 holdene kan kommunikere på et særligt niveau. 6-10 fejler særligt i kommunikationen men har gode takter. 10-20 whatever er for det meste meget grønne..
Det lyder i hvert fald til at du skal starte helt basic med dem du har haft at gøre med!
Men jeg er enig, det er tit det jeg har haft problemer med når jeg har hevet gode aimere ind på mine hold.
Eksempelvis jugi. Kan huske moddi og jeg blev ved med at sige: "du skal ikke være bange for at snakke" -> "Er du bange for at snakke?", og jeg vil sige at allerede dengang begyndte jugi at gå fra at han næsten ikke gav info til at begynde at kommunikere med inputs/ideer i afterplants etc.
Det lyder til at du har en fin spilleforståelse og jeg er helt enig i din blog! Smukt! :)
#24 Zemax
2017-07-20 12:35
Denne her blog er ment til holdene udenfor top 10(eller deromkring). Synes ikke det giver mening at skrive en blog om generelle trænings ting for top 5 holdene da de sikkert har ligeså meget erfaring som mig, og nok også mere. Da jeg skrev bloggen var det mest mine generelle indtryk af disse hold, og tænkte at der sikkert var mange uerfarne IGL/Hold der kunne bruge nogle tips til hvad der skal være fokus på.

Men ja netop dit eksempel med Jugi er et problem som mange unge spillere har. Forskellen på de unge spillere er ikke længere hvor godt man aimer, men hvor hurtigt man lærer disse ting. Der er massere af talenter på den danske scene, som har meget svært ved at lære, og tage kritik til sig, hvilket er synd, fordi de er så pisse ambitiøse, og tror de er world beaters fordi de er lvl 10 på faceit, og har slået en eller anden pro i en pug.

Det er bare noget helt andet at spille på et hold med erfarne spillere/på et højt niveau, og mange spillere har svært ved at fjerne deres pug mentalitet.

Men tusind tak for rosen. :)
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere