Opret Log ind
Anmeldelse af Zowie XL2540 240 hz eSport skærm
Skrevet af: byx    4. januar 2017 18:01      
Anmeldelse af Zowie XL2540 240 hz eSport skærm

Den internationale scene for Counterstrike Global Offensive bliver kun større og større, og behovet for at have det bedste udstyr imod sine fjender har derfor fået flere store producenter af hardware til at specialisere sig i produkter tiltænkt alle eSport-udøvere.

En god skærm er en essentiel del af ens spil, og mærker som Asus, Acer, AOC & Zowie(BenQ) har i flere år dystet om at levere det som de mener er det absolut bedste produkt der kan hjælpe dig med at få de sejre som du kæmper for.
I lang tid har 144 hz været et must-have for alle der spiller CSGO seriøst, men Zowie har nu taget skridtet videre og lanceret deres første eSport-skærm der kører med ægte 240 hz.

Zowie følger deres tidligere features fra XL serien med et hav af funktioner der er specielt tiltænkt til at give dig alle muligheder for at tilpasse skærmen til dit behov, og nu har man også mulighed for at montere deres nyeste tiltag ’Shield’ i hver side af XL2540 som gør at man automatisk holder mere fokus på spillet.
Denne anmeldelse er lavet i henhold til hvordan Zowie XL2540 præsterer i CSGO, men skærmen har også modtaget mange roser af professionelle Overwatch spillere, så det er ikke kun for os der spiller Counterstrike at man bør kigge nærmere på det nyeste skud på stammen fra Zowie.
Jeg har valgt at holde Zowie XL2540 op imod min tidligere Asus VG248QE 144 hz skærm som jeg har benyttet i godt og vel 4 måneder.

Specifikationer og features

24.5” LCD skærm med 16:9 aspect ratio, maximum opløsning 1920x1080 ved 240 hz (HDMI 2.0, Displayport), Brightness 400 cd/m2, 1000:1 kontrast, alt sammen i et TN panel med 1 ms (grå-til-grå).

Derudover byder XL2540 også på de særlige features S-Switch, Black eQualizer, Color Vibrance, Low Blue Light, Flicker-free & K Locker.

Første indtryk

XL2540 er særdeles nem at få samlet da det blot kræver at man monterer selve standeren med holderen, og dette kan gøres uden værktøj da skruen er lavet således at man med to fingre kan klare dette på omkring 10 sekunder, så alting er holdt meget simpelt.
Ved første øjekast minder XL2540 meget om XL2430T som et utal af professionelle CSGO spillere har benyttet i de sidste par år med det velkendte hul i standeren for at undgå kabelrod.

Designmæssigt er skærmen meget simpel. Der er ingen skrigende lak, ingen unødvendige logoer, og alt i alt vil den passe perfekt ind i et hvilket som helst rum uden at dens væsen skiller sig for meget ud.

Installering og input

Efter at have samlet skærmen og sat den til, startede jeg min pc op og gik i gang med at lede efter muligheden for at aktivere 240 hz via Nvidia Control Panel. Jeg kunne dog højest vælge 144 hz hvilket virkede mærkeligt, men efter at have ringet til Zowie fortalte de mig at jeg skal bruge HDMI 2.0 eller Displayport for at kunne aktivere de 240 hz, hvilket der faktisk også stod bag på skærmen, så det var min egen tanketorsk der forsinkede testen.
Sørg derfor for at tjekke at dit grafikkort understøtter HDMI 2.0 og eller displayport så du får mulighed for at bruge de 240 hz som skærmen er lavet til.
Foruden min fejl med ikke at bruge HDMI 2.0 til at starte med, tog installationen 10-15 minutter alt i alt, så brugervenligheden må siges at være blevet prioriteret.

Test af 240 hz i CSGO

Efter at jeg nu havde tjekket at Nvidia Contol Panel viste at jeg kørte med 240 hz, var det direkte ind i CSGO og teste om alt var som det skulle være. Jeg skrev derfor mat_info og skærmen ydede de 240 hz, og nu kunne testen begynde.

På daværende tidspunkt havde jeg kun lige 5 minutter til at danne mig mit første indtryk da der skulle handles ind før nytår, men med det samme følte jeg at der var en stor forskel fra de 144 hz jeg havde spillet med før, og til de 240 hz som CSGO nu kørte med.

Først og fremmest synes jeg at spillet som helhed kørte meget mere glat og uden tearing eller forsinkede frames. Jeg havde en følelse af at alt der skete i spillet også blev vist på skærmen i samme splitsekund, hvilket jeg set i bakspejlet ikke altid følte da jeg tidligere kørte med 144 hz.
Min reaktionsevne kontra hvad skærmen viste synes at være forøget, og derfra var det derfor blot et spørgsmål om at jeg selv var hurtig nok på musen til at nedlægge mine fjender med stil.

Efter at have spillet det meste af aftenen med XL2540 synes jeg at forskellen var ret stor, jeg vil faktisk gå så langt som til at sige at den næsten gjorde lige så stort et indtryk som fra dengang jeg gik fra 60 hz og til 144 hz, hvilket er ret imponerende.

Et par af de gange hvor jeg specielt følte en ændring var i nærkamp hvor modstanderen stod tæt på mig, hvilket må siges at være en stor fordel når man har få dele af et sekund til at reagere.
Personligt spiller jeg meget med AWP, hvor ens reaktionsevne virkeligt bliver testet ofte, og også her synes jeg at der var en forbedring i forhold til både at reagere hurtigt, men også at ramme modstandere der bevægede sig, så det er også værd at tage med.

Farvekvalitet

Inden jeg skrev denne anmeldelse var jeg blevet ”advaret” om at farverne på Zowie’s skærme generelt set ligger i den lave ende sammenlignet med Asus, så jeg var spændt på at se om min investering ville give mig en dårligere billedoplevelse end jeg havde med min anden skærm, men jeg synes at skuffelsen udeblev.

Siden vi har at gøre med et TN panel kontra IPS eller VA, vil farverne altid være en smule mindre betagende end omvendt, men det er jo også til gaming at denne skærm er lavet, og ikke for at give en smule bedre billede til videoredigering og des lige.

Udover den meget positive oplevelse med CSGO, synes jeg også at mit desktop og kvaliteten af billedet fra FullHD film jeg afspillede var forbedret. Om det skyldes de 240 hz eller de mange features man kan indstille, er svært at vide, men jeg var mere end tilfreds. S-Switch gav mig mulighed for at justere en lang række indstillinger i form af gamma, Black eQualizer og så videre så man kan tilpasse billedet til ens personlige behov.

Shield – ligegyldig gadget eller brugbart værktøj?

Zowie XL2540 blev drillet en del da den var på vej til at blive lanceret på grund af det nye ’Shield’ som Zowie har inkluderet, der gør at du kan sætte en plastik-skinne på skærmen i hver sin side der skal være med til at hjælpe dig med at fokusere på spil.

Jeg prøvede at montere Shield i et par timer og synes faktisk det er en rigtig fed feature, men da jeg har en blank væg bag mit computerbord og også spiller med black bars i CSGO, synes jeg ikke der var så stort et behov for at holde dem på, men hvis man spiller enten i en 1080p eller stretched opløsning er jeg sikker på man vil sætte pris på den fornemmelse som denne feature giver.

Vigtige ting at overveje

For at kunne få fuld effekt af de 240 hz som XL2540 byder på, er det essentielt at man har en god computer som kan præstere et godt stykke over 240 frames i sekundet i de spil som man bruger sin tid på. Du bør derfor sikre dig at din pc følger rigtig godt med for at du kan få fuldt udbytte af denne skærm, men hvis det er tilfældet, er der ingen tvivl om at Zowie XL2540 er et stærkt bud.

Bør du købe Zowie XL2540 240 hz?

Hvis du er mere end en hobbyspiller som er dedikeret til CSGO og gerne vil bestræbe dig på at blive så god som overhovedet muligt, vil jeg anbefale at købe XL2540. Jeg vil vove den påstand at du vil få en spiloplevelse med skærmen som er ulig dem du tidligere har haft, og prisen er ikke vanvittigt høj i forhold til hvad lignende eSport skærme koster.

Køber man Zowie XL2540 direkte igennem BenQ vil prisen være €500 / 38-3900 danske kroner inklusiv fragt, hvilket ligger omtrent middel-niveau for high-end skærme.

Fordele

240 hz native, S-Switch for personlige indstillinger, Shield (valgfrit), Black eQualizer, Extra Color Vibrance, Display profiler til forskellige spil eller almindeligt brug, rimelig pris taget specifikationer i betragtning.

Ulemper

Kræver en pc med forholdsvis ny og hurtig hardware for at få den fulde effekt ud af de 240 hz som skærmen kan præstere.

Mere information om Zowie XL2540

http://zowie.benq.com/en/product/monitor/xl/xl2540..

Link til BenQ online shop

https://shop.benq.eu/store/bqeu/en_GB/pd/productID..

#1 wake
2017-01-04 19:06
Rigtig fin guide! Lækkert input rundet af omkring det hele.

Har du prøvet at sidde din asus skærm op ved siden af din BENQ? Eller er der ikke nok spark i din pc til at kunne fylde de 240/144hz med det
#2 byx
2017-01-04 19:46
Takker.

Jeg solgte min asus skærm senere samme dag, så direkte side om side har jeg ikke.

Mit setup er i7 6700k @ 4.5 ghz per kerne, 2x8 gb ddr4 2133 mhz dual channel, Asus Z170 pro gaming mobo, GTX 1060 6 gb, SSD disk og så videre, så der er masser af spark, men jeg følte at hovedemnet burde være hvordan XL2540 performede imod en "normal" 144 hz skærm i forhold til gaming, og det er ret svært at demonstrere, det skal jo mærkes :)
#9 Compass
2017-01-10 07:43
http://www.hltv.org/blog/13398-review-benq-zowie-x..

Jeg satte min gamle ASUS op ved siden af, der er også en FPS sammenligning som sætter det lidt i perspektiv :)
#10 byx
2017-01-10 08:06
Ja læste godt din anmeldelse, den var super god. Lidt af et sammentræf vi begge skrev om den samme skærm på næsten samme tidspunkt :P det var min første deciderede hardware anmeldelse, så kan godt se der var plads til mere i min egen. Gj! :)
#11 Compass
2017-01-10 08:39
Tak :) Det er altid mere spændende at skrive om noget nyt synes jeg og 240 hz stod øverst på listen :D

Jeg synes din er god, for mig er det vigtigere at du kan tegne et billede af hvordan produktet føles og hvad det kan give folk end 20 siders nørde tal :)

Skulle du have fået blod på tanden for at lave mere af den slags og evt. hjælpe på forum (både her og hltv) smider du endelig blot en besked, så ser vi på det.
#12 byx
2017-01-10 08:47
Ja helt klart! Jeg havde set de klip som Zowie havde lagt ud på deres twitter profil med udtalelser fra dem der prøvede skærmen til dreamhack, og tænkte jeg var nød til at få den.

Takker. Ja det er lidt svært at sige præcist hvordan og hvorledes når det er en skærm, men man må jo bare prøve at beskrive det bedst muligt, og så er det er relevant for læserne.

Helt sikkert :)
#3 Compass
2017-01-04 20:52
HDMI 2.0 er ikke et krav, jeg er ved at teste selvsamme skærm for dem nu og anvender displayport :)

Synes også den er rigtig cool!
#4 byx
2017-01-04 21:06
Får det lige rettet, takker!
#7 JKN
2017-01-09 09:50
Hvis muligt vil jeg da også foretrække displayport, hvor man kan trække endnu mere igennem på sigt ;-)
#5 JaySomz
2017-01-05 12:45
En fin anmeldelse. Det er altid godt med sådanne inputs.

Men at sige at det kræver en god computer for at kunne bruge den, siger vel sig selv og er vel ikke en ulempe? Det er jo logik at man ikke kan udnytte 240 hz, hvis man har en computer der kører 120 fps.
#6 byx
2017-01-05 12:50
Det er heller ikke fordi det er en decideret ulempe som sådan, men bare at det kræver en hurtig pc for at kunne sikre sig at man har over 240 fps i spil som csgo og overwatch for at udnytte skærmen til fulde. Jeg har nævnt det som punkt for folk der ikke ved så meget om hardware så det igen bliver understreget at man skal opfylde de her krav for at få det fulde udbytte.
#8 maggieb
2017-01-09 12:21
niiice
#13 Thranum
2017-01-12 23:01
Super fed anmeldelse! :) Klart en overvejelse værd!
#14 byx
2017-01-12 23:29
Tusind tak :)
#15 dahlrupking
2017-03-02 17:05
hejsa maten kan du hjælpe mig :)
#16 byx
2017-03-02 20:19
Med hvad? :)
#17 dahlrupking
2017-03-02 20:26
min skærm gider ikke rive de 240 hz evt add mig her hvis du har tid :)
http://steamcommunity.com/id/dahlrupppp/
#18 Compass
2017-03-02 20:51
Anvvender du HDMI så sikre dig at dit grafikkort har HDMI 2.0 udgang eller bruge displayporten i stedet

Har du et grafikkort fra AMD skal du slukke og tænde skærmen efter windows er startet op (har meldt fejlen til AMD)
#20 dahlrupking
2017-03-02 20:55
bruger enten dvi eller display og kan ikke få 240
:s
#21 Compass
2017-03-02 20:56
Hvilket grafikkort anvender du?
#22 dahlrupking
2017-03-02 20:56
gtx 680
#23 Compass
2017-03-02 21:04
Hvis du bruger displayport og forsøger at indstille hz hvilke muligheder får du så? Du kan bare uploade et screenshot af det (alt+printscreen)
#24 dahlrupking
2017-03-02 21:06
100 120 144
#25 dahlrupking
2017-03-02 21:06
på 1920x1080
#28 Compass
2017-03-02 21:16
Smid lige et screenshot op af hvad dine muligheder er i windows (ikke nvidia softwaren)
#30 dahlrupking
2017-03-02 21:22
https://gyazo.com/9ad2d8d14ce1447f7129d3d222033f93
#31 Compass
2017-03-02 21:28
Uncool, prøv lige at smide driveren efter skærmen: http://zowie.benq.com/en/support.html
#32 dahlrupking
2017-03-02 21:33
har jeg ummidelbart :S
#33 Compass
2017-03-02 21:49
Ikke på dit screenshot, hvis du har er det en anden skærm du prøver at sætte HZ på
#34 dahlrupking
2017-03-02 21:54
https://gyazo.com/721664e11235d60e895d8129f4288e3a
#35 Compass
2017-03-02 23:39
wtf.. er der en anden computer i huset du kan bruge? Anvender du det kabel som fulgte med til skærmen eller et eller andet gøgl?
#36 dahlrupking
2017-03-02 23:53
anvender kabel der fulgte med og ingen anden pc :s
#37 Compass
2017-03-03 01:54
Det er rimelig wierd! Du kan tvinge windows til at refreshe det ved at genstarte, det virker som sagt på AMD kort - ellers er der vidst ikke andet for end at ringe til Zowie og høre :)
#43 dahlrupking
2017-03-03 15:34
hvad mener du med at tvinge den :s
#38 empyreaN
2017-03-03 02:16
Hvad GTX 680 har du? Asus/MSI/Gigabyte eller anden? Men det burde være DisplayPort 1.2 du har available hvilket kan kører 1080 240Hz og 4K 60 Hz, går ikke ud fra at update dine Nvidia drivers ville gøre nogle forskel, men prøv hvis du ikke har. Lad være med at skifte til DVI, behold DisplayPort. Har du checket på selve skærmen i Menu > System > Information og du har også checket Menu > Display > Input?
#39 dahlrupking
2017-03-03 15:16
hvor kan jeg tjekke hvad der er af msi asus osv
#40 dahlrupking
2017-03-03 15:17
2047MB NVIDIA GeForce GTX 680 (ASUStek Computer Inc) hvis det hjælper :i
#41 empyreaN
2017-03-03 15:33
Yeah, det er DisplayPort 1.2. Du burde gerne kunne kører 240Hz på den. Jeg er ikke sikker på om det gør nogle forskel, men har du updated dine Nvidia drivers?
#42 dahlrupking
2017-03-03 15:34
kan du ikke add mig steam
#44 dahlrupking
2017-03-03 15:39
føler dig og compass ved meget om det her, ved ikke hvad jeg skal gøre :(
#49 empyreaN
2017-03-04 15:02
Jeg er ikke helt sikker på jeg kan hjælpe dig, det lyder underligt at det ikke vil give dig 240Hz via DisplayPort, det lidt svært at vide hvad præcist problemet er. Måske en god ide at prøve et nyt DisplayPort kabel, kan være der er noget galt med det andet. Hvis det ikke virker, så jeg ikke sikker på problemet er.
#50 dahlrupking
2017-03-04 15:10
jamen det er jo helt nyt :S
#64 dahlrupking
2017-03-06 17:31
nu har jeg fået 980 strix og kan tage 240hz på skrivebordet osv men nu får jeg det ikke ingame:S
#65 Compass
2017-03-06 18:15
Har du evt. sat -freq på i launchoptions? Hvis ikke bør din ingame settings følge settings i windows
#66 dahlrupking
2017-03-06 18:23
ja har -freq 240
#67 Compass
2017-03-06 18:35
Kan ikke svare fordi siden løber tør for plads :D Prøv lige at smide en mat_info afsted i din console og se hvad hz den står til ingame :)
#68 dahlrupking
2017-03-06 19:21
Display mode : 1024 x 768 @144Hz (BGRX8888
#69 dahlrupking
2017-03-06 19:27
hvis jeg sætter den til 1920*1080 får jeg de 241 hz men det skal jeg æk spille med
#70 dahlrupking
2017-03-06 19:27
Display mode : 1920 x 1080 @240Hz (BGRX8888)
#26 dahlrupking
2017-03-02 21:07
altså i nvidia 100 120 144
#71 byx
2017-03-06 19:55
Bare gå ind i nvidia control panel og under CS indstillinger derinde vælger du "prefered refresh rate - Highest available". Burde fixe det
#72 dahlrupking
2017-03-06 20:20
hvor er det :s
#73 byx
2017-03-06 20:45
Der hvor jeg siger du skal gå ind.
#74 dahlrupking
2017-03-06 21:11
det kan jeg da ikke finde CS indstillinger?
#75 byx
2017-03-06 21:13
http://imgur.com/OFEPXbz
#76 dahlrupking
2017-03-06 21:34
har aldrig gravet så dybt haha tak ^^
#77 byx
2017-03-06 21:54
Har du 240 hz i cs nu?
#78 dahlrupking
2017-03-06 23:03
ja ummidelbart i mat_info
men ikke i skærmens information
#79 byx
2017-03-06 23:04
Så længe mat_info siger det, så kører du 240 hz :)
#80 Compass
2017-03-07 00:05
Skærmens information viser aldrig hz, ved ikke hvem af designerne som fik en hjerneblødning - men den viser bare opløsning samt native opløsning og hz :D
#81 grand
2018-04-01 20:27
Hey! Jeg har 2546 skærmen og jeg kan ikke få 240 hertz inde i cs. Jeg har freq 240 i launch, har 240 på skrivebordet, men inde i cs når jeg skriver mat_info står der 144.... hvad fanden kan det skyldes? :-(
#82 byx
2018-04-01 20:35
Bruger du displayport-kabel?
#83 zikkan
2018-04-01 20:36
Ja, det som der fulgte med i kassen.
Vi har købt PRÆCIS samme skærm, købt samme tidspunkt, samme sted, samme indstillinger og alt, og mit virker korrekt.
Vi er på bar bund.
#84 grand
2018-04-01 20:39
Jep.
#85 grand
2018-04-01 20:39
Svar lige her, så samtalen ikke bliver mindre og mindre.
#86 grand
2018-04-01 20:49
Jeg ændrede noget efter at have hentet nvidiaProfileInspector.

Ændrede det her: https://gyazo.com/dfa5a450e39ba0d19f690ae61a4ffa42 og nu virker det med 240 inde i cs... :D
#89 byx
2018-04-01 21:49
Fedt :) det lød også underligt. Det plejer at være fordi folk bruger HDMI kabel at de ikke kan få 240 hz. Bump lige zikkan
#95 grand
2018-04-01 22:39
Så ny er jeg ikke. Havde 2411XL før ;)
#19 dahlrupking
2017-03-02 20:54
oops
#27 Kristja
2017-03-02 21:11
Lækker anmeldelse, især hvis det er din første
#29 byx
2017-03-02 21:22
Tusind tak! Det var min første. Rex og jeg har lavet en del siden på HLTV.

I bunden af den her anmeldelse er en liste over de ting vi har lavet indtil videre, men meget mere er på vej!

http://www.hltv.org/?pageid=135&userid=826458&..
#87 ARZi
2018-04-01 21:02
Har også lige et spørgsmål hvis det er okay :D Spiller med black bars ingame, og når jeg sætter skærmen til er mine black bars mindre, og der er black bars under mit "billede" også. Hvis jeg så sætter "udfør skalering på" til GPU kommer den normalt frem ligner det, men læste engang at det var noget som gav input lag. Så er der nogen muligheder for at få black bars på, når man udfører skalering på skærmen? :)
#88 byx
2018-04-01 21:48
Om man får input lag af GPU eller display er meget delt, men jeg mener personligt ikke at det giver input lag så bare sæt den til det.
#90 ARZi
2018-04-01 21:52
Okay, men er der en mulighed for at kunne indstille den til skærmen? så de black bars ikke er helt fucked ;)
#91 byx
2018-04-01 22:05
Så vidt jeg ved er det eneste mulighed at vælge skalering på enten skærm eller GPU for at få "rigtige" blackbars der ikke også giver det i bunden etc.
#92 ARZi
2018-04-01 22:07
Okay, du må endelig sige til hvis du hører andet i hvert fald! :) Og tak for hjælpen!
#93 byx
2018-04-01 22:11
Det skal jeg huske. Jeg skriver ikke anmeldelser mere så jeg researcher ikke så mange ting længere :)
#45 jollarn
2017-03-04 13:34
Nu har jeg bestilt den, og jeg har +200 fps... og har en i7-6700K + 980gtx
ville den kunne kører på min optimalt?
#46 byx
2017-03-04 14:12
Så længe din pc yder mere end 240 fps er der ingen problemer i det..
#47 jollarn
2017-03-04 14:18
hvad med andre spil? for der yder min pc langt fra de 240fps i BF1 f.eks :)
#48 empyreaN
2017-03-04 14:59
Brug 144 Hz i stedet

Edit: Du ændre det bare i video options i spillet selv
#51 Compass
2017-03-04 17:29
Der er ingen grund til ikke at køre 240hz alligevel selvom bf kun kører 60 fx - 240 hz vil være bedre i alle tilfælde og det er ikke fordi det "kræver" 240+ fps at bruge det, men det kræver 240+ fps for at udnytte det 100% :)
#52 wake
2017-03-04 17:31
faktisk kræver det 480fps at udnytte det 100% uden Gsync :) Men derfor er det stadig bedre end 144hz
#53 Compass
2017-03-04 17:39
Hvorfor skulle det kræve 480 fps?

Gsync er ikke til cs, føler vi har været inde på dette før :D
#54 wake
2017-03-04 17:45
Det er heller ikke det jeg skriver forhelvede da også.
Fordi framerates og hertz ikke syncer. Det er impulser der bliver givet ud, dvs. du skal have 2 framerates for at være sikker på at ramme en hz..
Den eneste grund til man ikke bruger GSYNC til CSGO er fordi det giver input lag at forsinke framesene ingame så de syncer med hertzene.
#55 Compass
2017-03-04 17:57
Det er faktisk præcis hvad du skriver :D "faktisk kræver det 480fps at udnytte det 100% uden Gsync :)"

At fps og hz ikke syncer, kan godt lide du lige forklarer hvordan det virker :D Vi har talt om G-Sync og CS før, hvor du var fortaler for det, indtil jeg skrev det gav input lag, derfor er jeg med på det ;)

Det jeg gerne ville ind på, og det mit spørgsmål gik på - var hvorfor du mener der skal 480 fps til for at udnytte 240 hz, hvis svaret kan være lidt dybere end "det er impulser der bliver givet ud" ville det være fedt :)
#56 wake
2017-03-04 18:10
Okay nu læser du lige nøje hvad det er jeg skriver så jeg ikke skal sidde og bruge min tid på at du drejer mine ord.

Du skriver Gsync ikke er til cs. Så skriver jeg, nej det er heller ikke det jeg skriver, jeg har på ingen tidspunkt i hele den tråd her skrevet at gsync er til CS. Du skriver om noget jeg overhovedet ikke på noget tidspunkt har skrevet noget som helst om.

Og hvis du ikke fatter hvordan hertz og frames arbejder sammen er der tonsvis af youtube videoer du kan gå ind og se.
For at udnytte en hertz 100% skal du have 2 frames da de ikke syncer med mindre der bliver brugt ekstern hardware/software som fx. Gsync.
Det kan da for fanden ikke være så svært at forstå?
Med andre ord skal der 480 fps til for at udnytte en 240hertz skærm maximalt. Medmindre du bruger Gsync. Som altså liner hertz frekvensen op med FPS impulsen.
Men dog ikke sagt at en 240 hertz skærm ikke er bedre end en 144hertz skærm. SELVOM pcen kun køre 200-300fps UDEN gsync.
men for at UDNYTTE DET 100 PROCENT. Skal der 480fps til 240hertz
#57 Compass
2017-03-04 18:15
Så det er en anden wake der svarer mig i tråden her: http://www.dust2.dk/Community/385-skrm-hz hvor jeg forsøger at forklare ham at G-Sync ikke er vejen frem? Men han er fortaler for G-Sync og siger det skal være til og er en fordel hvis man ikke har en "pis computer"?

Derfor kan du godt se at dit angreb på min viden omkring hvordan hardware virker måske ikke helt har den ønskede effekt :D
#58 wake
2017-03-04 18:17
Det er 4 måneder siden, jeg er blevet klogere ang. Gsync.
Og det har intet at gøre ang. Hvad jeg skriver idag.
Fordi du taber en diskution skal du rive gamle samtaler frem :)

Det ændre ikke en skid på mit statement om at for at udnytte 240hertz 100% skal der være 480fps at tage af.
#59 Compass
2017-03-04 18:21
Det viser og underbygger at selvom du tager fejl snakker du som om du har nogen ide om hvad det er du taler om, ganske ligesom du gør her :)

Jeg ser det aldrig som at tabe og vinde, hvis du kan lære mig noget vil jeg da blive glad :) men hvis du fortsætter med at skrive ting som absolut ikke er sande somom de er, er jeg da træt af det på vejene af de folk som rent faktisk lytter.

Det er derfor jeg igen spørger hvorfor du mener der skal dobbelt så mange fps til som der er opdateringer for at udnytte skærmen optimalt
#60 wake
2017-03-04 18:33
Jamen så lad mig da lige forklare det engang til. Hvis du ikke stoler på mine ord kan det være de youtube video'er som jeg tidligere nævnte du skulle kigge på kan få overbevist dig bare nogenlunde :)
De forklare meget godt hvordan framerate og hertz virker i video'erne omkring gsync.
https://www.youtube.com/watch?v=EMsRjSOLw3M

Med andre ord. For at hertz og fps har chance nok for at ramme hinanden, skal der altså være dobbelt så mange fps. ELLER man skal bruge gsync for at få dem synced.
Reglen er dobbelt så mange frames som hertz. Dvs 1 hertz og 2 fps for at ramme rigtigt hvergang i impulserne.
Og det vil sige 240 hertz skal bruge 480fps for at ramme rigtigt hvergang på skærmen.

Forstår du det nu?:)
#61 Compass
2017-03-04 18:42
Den video er en reklame for G-sync, den forklarer intet om hvorfor du mener der skal være 480 fps for at udnytte en 240 hz skærm :D Jeg er derfor fortsat af den opfattelse at man blot skal have 240+ for at udnytte den til fulde og ikke 480.

Jeg er godt klar over at hvis du renderer den samme frame flere gange, er det mere sandsynligt at den bliver refreshed af din skærm - men hvis det var hvad vi ledte efter ville man jo bare bruge freesync eller gsync, det har intet at gøre med at udnytte skærmen 100% da den faktisk har freesync (via adaptive sync(hdmi 2.0 eller dp 1.2)) :D
#62 wake
2017-03-04 18:47
Ja det godt du hej.
#63 Compass
2017-03-04 19:11
Hehe
#94 ratzB
2018-04-01 22:18
Lækker skærm jeg har den selv, den kan kun anbefales :)
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere